Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė: Mirena ar paprasta?

Sveikos merginos

Esu su Mirena, esu patenkinta pakolkas jau 3 dienos kaip neteplioja thumbup.gif
Turiu nepanaudota Nova t thumbup.gif thumbup.gif kreipkites per a.z.
Atsakyti
Paprasta spirale mano mamai ir tetai ziauriai netiko, kartojosi uzdegimai ir tt, o va kai isidejo mirena viskas liuks jau 2-3 metai.
Atsakyti
Turiu "Mirena" jau daugiau pusantrų metų. "Mano dienų" iš viso nėra. Puiku. Vasarą juodų kelnių neprireikė, o buvo kažkokia tragedija smile.gif
Atsakyti
Sveikos,susidomejau ir as sia tema wink.gif aisku paveluotai... Pasidalinsiu vsia istorija ir visais klausimais...
Turiu antra Mirena ir kai pradejaus kaiciuoti kiek laiko tai suskaiciavau iki 4m wink.gif
Pasmane sirgimai nuo pirmu dienu buvo kosmariski,skausmingi ir ilgi. Visos tetos ramino:pasigimdysi viskas bus tvarkoje. nicerta bobuciu pletkai.... po vaiko gimimo ta pati istorija: guliu paslika o su vaiku zaistireikia wink.gif nusprendziau pasinuodyti tabletemis.... prasikankinau pusmeti: galva skauda, pykina, sirgimai tie patys plius darpastoviai reik prisiminti nenuzmirsti isgerti wink.gif Nusprendem su vyru antro vaikelio uzsimanyti wink.gif Dziaugsmas atejo,maitinau bet vel susirupinau ka daryti,kaipsau gyvenima pasilengvinti. Aciu dievui tuo metu lankiausi Kaune silainiu poliklynijoje pas vedeja. Ji patare Mirena. Tuo metu buvo naujiena,jokios informacijos,brangi kaip velnias wink.gif Surizijavau... Jau pirmais menesiais dziaugiausi, nes sirgimus beveik panaikino, tik pateplioja 3d ir vel gali pamirsti.migrenos dingo,skausmai dingo, nuotaiku kaita dingo;) sex apetitas isliko ;)Gyvenk ir dziaukis. Tik rankinuke nepamirsk tureti aldays,neskai as tokianepareiginga tai pamirsdavau kada turiu susirgti wink.gif Drauge kelis kartus pajuokavo kai pusmeti nesusirgau ir garsiai pasidziaugiau:" gal netycia nescia ir pati to nezinai wink.gif
5m atnesiojau ir nusprendziau kad noriu iiiilgu atostogu wink.gif Ikalbinau vyra, isiemiau mirena ir "pradejom darbeli" wink.gif Paskaiciavau kada turetu buti dziaugsmas, nes pirmi vaikai atsirado tik spejus pagalvoti o jie jau lauke kadagaletu gimti... Deja si karta reiekjopasistenkti apvalius metelius, pasirodo Mirena poveiki padare,organizmas atsistate neiskart. Kai pupai buvo 6men o as vis dar maitinau, nusprendziau vel Mirena prisijaukinti. Nes su 3 vaikais kazkaip nelabai jau norejosi netyciuko wink.gif Prisiskaiciau daug literaturos ir surizikavau. atmaitinau iki 2.5m ir pieno nesumazejo wink.gif beletiknoras buvo ...
daba jau mirenos draugystei 4m ir pradejau rupintis: skaitau staripsnius kad su ja draugaujama 5m, o gydytoja sake kad 10m... Kur tiesa? nes siuo metu visai nenoreciau netyciuko blush2.gif ( biski esu vienisa mama su 3 vaikais ir draugyste dar nera tiek artima kad rysciausi sujungti seimas...geriausiu atveju butu visas sesetukas blush2.gif ) Dar man siaubas pagalvojus apie tokais perspektyvas...
Na atrodo issamiai papasakojau apiesituacija.... Vienintelis klausimasvis kyla: apsauga 100proc ar iki5m ar iki 10m. ? kur rasti tikslios literaturos, tikslaus atsakymo;) blush2.gif
Atsakyti
tikrai ne 10m. schmoll.gif as taip tikrai nerizikuociau..juk info lapelyje prie mirenos raso, jog ji veiksminga 5 metus. as suprantu kad gal dar gali uztekti jai "smarves" 6 metus bet 10 metu jokiu spiraliu niekas nerekomenduoja nesioti, net gi tu variniu mirksiukas.gif
Atsakyti
Na jau nerizikuokite su 7 ar 10 metų, mirenoje yra "porcija" vaistukų, kurie tam tikromis dozėmis išskiriame į organizmą ir po 5 metų jų tiesiog nelieka, tai negali būti net kalbos apie apsaugą nei 60% nei 100%. Kad Mirena padaro savo darbą dėl pastojimo - netiesa, tai priklauso nuo daugelio priežasčių, net be Mirenos jūs būtumėt ne iš karto pastojusi. Mirena ir yra tuo pasakiška, kad tuoj pat po jos išėmimo, galima pastoti. Man taip ir buvo, aš išbuvau su Mirena 4,5 metų ir nusprendėme turėti dar vieną vaikelį, iškart po išėmimo - pastojau 4u.gif
Taigi - Mirena - tikras stebuklas, jei tinka organizmui 4u.gif
Atsakyti
Mane gydytoja informavo, kad saugotis nuo nėštumo tinka iki 5 metų, o jei neturi partnerio, tai kaip gydymui galima laikyti ją dar 2 metus, t. y. iki 7 metų.
Atsakyti
Aš pirkau Euro vaistinėje. Tai su "Medaus" kortele gavosi nemaža nuolaida. Dar siūlyčiau pasikonsultuoti su gydytoja dėl neigiamų poveikių ir ar tinka organizmui. Kai perskaičiau informacinį lapelį po įdėjimo, tai šiek tiek sustresavau. Bet viskas šiai dienai ok. Svarbiausia - kaip rašo - pasikonsultuoti su gydytoja. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deina73 @ 2011 02 14, 09:44)
Aš pirkau Euro vaistinėje. Tai su "Medaus" kortele gavosi nemaža nuolaida. Dar siūlyčiau pasikonsultuoti su gydytoja dėl neigiamų poveikių ir ar tinka organizmui. Kai perskaičiau informacinį lapelį po įdėjimo, tai šiek tiek sustresavau. Bet viskas šiai dienai ok. Svarbiausia - kaip rašo - pasikonsultuoti su gydytoja. smile.gif

Galvoju ir as detis Mirena, tai ieskausi kur pigiau smile.gif Jeigu ne paslaptis, kiek sumokejot su nuolaida Euro vaistineje? 4u.gif
Atsakyti
Mirena apie 550 LT, NovaT (paprasta) apie 150 Lt. Mirena pigiau? blink.gif
Manau idejimo kaina abieju vienoda.
Atsakyti
QUOTE(Margout @ 2011 02 21, 15:04)

Ne taip supratai mirksiukas.gif .Ji pirktu PIGIAU mirena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Margout @ 2011 02 21, 17:04)

Nesuprantu, juk nekainuoja idejimas. Na bent jau man poliklinikoj nieko nesake unsure.gif
Atsakyti