Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė: Mirena ar paprasta?

QUOTE(MaiMa @ 2010 12 08, 07:36)
Toks jausmas, Cornelia, kad nelabai zinai, kada moteris pastoja wink.gif Ir savo spirales veikimo principo taip pat.
Labai aiskiai viena mama aprase veikimo principa - kad varine spirale isplonina gimdos gleivine ir ji neleidzia apvaisintam kiausineliui prie jos prisitvirtinti. O kadangi apvaisinamas kiausinelis gali buti 1k per menesi, tai didele tikimybe, kad tie persileidimai ir vyksta kiekviena menesi (viskas priklauso nuo to, KADA buvo santykiaujama). Ir viskas, labai paprasta. Tamponai cia irgi ne i tema, kaip ir daktaro nurodymai kaip teisingai elgtis wink.gif Jis juk nepasakys, kada jums myletis, kad nepastoti biggrin.gif
Jei as teisingai suprantu, hormonine spirale, veikdama gimdoje, net neleidzia kiausineliui susidaryti, todel ir persileidimai vykti negali. Todel moterys beveik ir neserga.

thumbup.gif drinks_cheers.gif as ir nesupratau prie ko cia tamponai ir gydytojo nurodymai g.gif

mano pusesere jau paprasta spirale iseme, nes neimanoma buvo isgydyti uzdegimo, dabar isemus irgi laukia ilgas gydymo kelias. tikiuosi pasveiks greit!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merisa: 08 gruodžio 2010 - 13:00
Geras:-D bet kai zmoniu patiklumas..sako va,yra superine spirale,paaiskina,kad cia gera priemone ir zmogui tinka!o kai einat pvz pirkt desros,buitiniu prietaiso,neanalizuojat kodel geriau ta ar kita imt?ar pasitikit konsultantu,kuris prikabina makaronu,kad š.geriau iskist?
O cia viskas vyksta su pacia moterim..ir neissiaiskink tu man taip...
Atsakyti
http://www.infomed.l...,id,10000032209

va, cia Mirenos informacinis lapelis. gal kam idomu.

o as 5metus neiskesiu, reiks ja traukti lauk, man pradejo reikstis salutiniai poveikiai: is pradziu neuspratau, kad cia del jos. o salutiniai poveikia tokie: dideja svoris, nuotaiku kaita, amenoreja ir svarbiausiai kad man pradejo pasireksti Migrena-vat cia baisiausiai!!! verysad.gif lapkricio 5d. kvieciau greitaja, nes jau nezinojau ka daryti, buvo ziaurus galvos skausmai! plius vemiau. jei zinociau kad tai nepasikartotu arba pasikartotu koki 1karta, tai neisimineciau, bet dabar bijau kad ivarysiu sau nauja liga ir labiausiai bijau kad istraukus mirena jau migrena bus mano liga. taigi nusprendiziau pavasari istraukti, dar eisiu kalbetis su savo ginekologe pirmiausiai. kaip tik bus du metai, uztenka man jau!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merisa: 12 gruodžio 2010 - 20:02
QUOTE(Merisa @ 2010 12 12, 21:02)
http://www.infomed.l...,id,10000032209

va, cia Mirenos informacinis lapelis. gal kam idomu.

o as 5metus neiskesiu, reiks ja traukti lauk, man pradejo reikstis salutiniai poveikiai: is pradziu neuspratau, kad cia del jos. o salutiniai poveikia tokie: dideja svoris, nuotaiku kaita, amenoreja ir svarbiausiai kad man pradejo pasireksti Migrena-vat cia baisiausiai!!! verysad.gif lapkricio 5d. kvieciau greitaja, nes jau nezinojau ka daryti, buvo ziaurus galvos skausmai! plius vemiau. jei zinociau kad tai nepasikartotu arba pasikartotu koki 1karta, tai neisimineciau, bet dabar bijau kad ivarysiu sau nauja liga ir labiausiai bijau kad istraukus mirena jau migrena bus mano liga. taigi nusprendiziau pavasari istraukti, dar eisiu kalbetis su savo ginekologe pirmiausiai. kaip tik bus du metai, uztenka man jau!

Sveikutes
As jau kazkur rasiau kad isiemiau mirena pavasari ir dar po siai dienai tvarkausi organizma. Virsuje pamineti pozymiai butu nieko. As daejau iki depresijos panikos ataku doh.gif , migrena ir spuogiai palyginus niekis. Su mirena isbuvau apie 2 metus ir kol as supratau kad cia del jos viskas. Perskaiciau amerikos forumus tik tada supratau kas ir del ko. Tai va ir dabar bandau tvarkytis hormonine pusiausvyra.
Mano patarimas butu jei jau apsisprendet Mirena tureti, tiesiog stebekit ir jei tik pozymiu pastebesit netempkit i nakti. Nes po vieno salutinio paskui buna ir kitas. Nesakau kad visoms as tik pasakiau kaip man buvo, tiesiog sekit savo organizma.
Atsakyti
ka jus galvojat apie pasageles formos spirale?
Atsakyti
QUOTE(augjogx @ 2010 12 13, 10:12)
Sveikutes
As jau kazkur rasiau kad isiemiau mirena pavasari ir dar po siai dienai tvarkausi organizma. Virsuje pamineti pozymiai butu nieko. As daejau iki depresijos panikos ataku  doh.gif  , migrena ir spuogiai palyginus niekis. Su mirena isbuvau apie 2 metus ir kol as supratau kad cia del jos viskas. Perskaiciau amerikos forumus tik tada supratau kas ir del ko. Tai va ir dabar bandau tvarkytis hormonine pusiausvyra.
Mano patarimas butu jei jau apsisprendet Mirena tureti, tiesiog stebekit ir jei tik pozymiu pastebesit netempkit i nakti. Nes po vieno salutinio paskui buna ir kitas. Nesakau kad visoms as tik pasakiau kaip man buvo, tiesiog sekit savo organizma.

verysad.gif nu jo, bet patikekit migrena ne juokas! jei kveciausi greitaja. va, prisimeniau...skambinu savo ginei...
Atsakyti
QUOTE(Ruduoke @ 2010 12 13, 12:49)
ka jus galvojat apie pasageles formos spirale?

o kas cia per naujiena?
Atsakyti
QUOTE(*bence* @ 2010 12 13, 14:02)
o kas cia per naujiena?

jokia cia naujiena, buvau siandien pas gine tai neleido detis liepe nova T...
Atsakyti
sveikos. isidejau nova pries savaite ,pirkau is daktares 130 lt kainavo ,minusas visa savaite teplioja gerokai ,seip esu turejus pries kokius astuonis metus irgi varine , viskas buvo gerai , ryt eisiu pas daktare nes sake ateit po 10 dienu.

Atsakyti
gal kas zinote kur galima pasiskaityti apie nova-t?kazkaip nezinojau kad ji leidzia apsivaisinti kiausineliui g.gif noreciau pasiskaityti rimtos literaturos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(alvyde @ 2010 12 31, 13:30)
gal kas zinote kur galima pasiskaityti apie nova-t?kazkaip nezinojau kad ji leidzia apsivaisinti kiausineliui g.gif noreciau pasiskaityti rimtos literaturos blush2.gif

tai gal paklausti kokios gydytojos-ginekoleoges... g.gif
Atsakyti
QUOTE(alvyde @ 2010 12 31, 15:30)

Sios spirales veikimo principas aprasytas ir informaciniame lapelyje:

Farmakodinaminės savybės
Varinė GP saugo nuo nėštumo trukdydama apvaisinti. Ji slopina spermos ir kiaušinėlio judėjimą ir (arba) spermos gebėjimą apvaisinti kiaušinėlį. Tai įvyksta dėl citotoksinio ir fagocitinio poveikio prieš kiaušinėliui patenkant į gimdos ertmę.
Pašalinus GP moteris iškart vėl tampa vaisinga.
Nėštumo dažnumas, kai NOVA T įstatyta, yra 1,26 iš 100 moterų per metus.

http://www.100metu.l...ova_t_cu_200_ag
Atsakyti