Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė: Mirena ar paprasta?

nu cia tai geras! dar to negirdejau, kad iskrito doh.gif idomu... ra man neiskrito? g.gif nu gal ne, menesiniu gi nera blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos

As noriu isideti spirale. Man israse mirena, bet tas klimakso pazymis manes visai nezavi ir svorio rinkimas ir galvos skausmai ir vyro kad nenori doh.gif baisu. gal varine, bet nuo jos kraujavimai, uzdegimai. ka daryti !!!!!!!! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DovilėL @ 2010 12 05, 09:03)
Sveikos merginos

As noriu isideti spirale. Man israse mirena, bet tas klimakso pazymis manes visai nezavi ir svorio rinkimas ir galvos skausmai ir vyro kad nenori  doh.gif baisu. gal varine, bet nuo jos kraujavimai, uzdegimai. ka daryti !!!!!!!! doh.gif

jau geriau tada Mirena, siaip jei pasakyti tikslaiu tai ne klimaksas, mirena gi veikia taip, lyg tai tu nescia. o varine lyg tais tau pastoviai perseleidimai-nieko gero, bus uzdegimai ir teks lauk traukti, as jei rinkciausi tai tik mirena, na man varines ir negalima butu, nukraujuociau. su mirena juokiu problemu neturiu siuo klausimu, o vyro nenoras dar neaisku man nuo ko... yra ir kitu priezasciu (nuovargis, miegojimas atskirai verysad.gif ), bet rinktis jums. svoris man per pusantru metu 3kg paaugo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merisa: 05 gruodžio 2010 - 12:08
QUOTE(Merisa @ 2010 12 05, 13:06)
jau geriau tada Mirena, siaip jei pasakyti tikslaiu tai ne klimaksas, mirena gi veikia taip, lyg tai tu nescia. o varine lyg tais tau pastoviai perseleidimai-nieko gero, bus uzdegimai ir teks lauk traukti, as jei rinkciausi tai tik mirena, na man varines ir negalima butu, nukraujuociau. su mirena juokiu problemu neturiu siuo klausimu, o vyro nenoras dar neaisku man nuo ko... yra ir kitu priezasciu (nuovargis, miegojimas atskirai  verysad.gif ), bet rinktis jums. svoris man per pusantru metu 3kg paaugo.

na nepykit, bet negaliu klausyti nesamoniu...pastovus persileidimai!!!!??? kaip taip gali buti ir kaip gamintojas, daktarai ir visa medicinos bendruomene gali naudoti ir rekomenduoti toki produkta, kuris sukelia pastovius persileidimus??? gal ir gali ivykti, bet jei naudosi ir elgsiesi, kaip pasakyta daktaro, tai jokie persileidimai negresia. as nzn kaip kitos, bet turiu paprasta spirale, na man buna pasikartojantys uzdegimai, kas tikrai nelabai miela, bet manau jei tureciau ir hormonine spirale,tai tikimybe uzdegimams ta pati. Plius negaliu daug ko teigti, nes neesu medikas. o apie persiledimus tai man jie nevyksta, atvirksciai, ciklas tikrai reguliarus ir normalus. be to nenaudoju tamponu, nes mano ginekologas grieztai uzdraude juos naudoti, jei noriu patikimos apsaugos, nes naudojant tamponus, tikimybe, kad spirale bus isjudinta is savo vietos gan didele, tai gal del to ir vyksta kazkam pastovus persileidimai!!??? tiesiog niekaip i galva netelpa, kaip galima tikrai tokias nesamones teigti g.gif ir dar taip uztikrintai doh.gif
p.s. cia tik mano nuomone, niekam konkreciai mano zinute nebuvo skirta
Atsakyti
QUOTE(Cornelia @ 2010 12 05, 12:13)
na nepykit, bet negaliu klausyti nesamoniu...pastovus persileidimai!!!!??? kaip taip gali buti ir kaip gamintojas, daktarai ir visa medicinos bendruomene gali naudoti ir rekomenduoti toki produkta, kuris sukelia pastovius persileidimus??? gal ir gali ivykti, bet jei naudosi ir elgsiesi, kaip pasakyta daktaro, tai jokie persileidimai negresia. as nzn kaip kitos, bet turiu paprasta spirale, na man buna pasikartojantys uzdegimai, kas tikrai nelabai miela, bet manau jei tureciau ir hormonine spirale,tai tikimybe uzdegimams ta pati. Plius negaliu daug ko teigti, nes neesu medikas. o apie persiledimus tai man jie nevyksta, atvirksciai, ciklas tikrai reguliarus ir normalus. be to nenaudoju tamponu, nes mano ginekologas grieztai uzdraude juos naudoti, jei noriu patikimos apsaugos, nes naudojant tamponus, tikimybe, kad spirale bus isjudinta is savo vietos gan didele, tai gal del to ir vyksta kazkam pastovus persileidimai!!??? tiesiog niekaip i galva netelpa, kaip galima tikrai tokias nesamones teigti  g.gif  ir dar taip uztikrintai  doh.gif

cia ne nesamone, cia toks veikimo procesas, laiudiskai tariant... kam cia rasot pati nesamones, uzdegimus turit? tai vat!!! o as ne!!! per beveik du metus nei karto... nu kam cia pyktis? kam taip rasyti? as parasiau ka zinau ir ka mano gyne sake. jus net nezinote kiek moteru negali pastoti po paprastos spirales! isima ir negali! nes organizmas ir toliau dirba lygtais turedama ja... bet to nieko neteigiu!!!! parasiau svao nuomone, nenorite tiketi-netikekite, cia jusu reikalas, kam rasyti pykta zinute???? g.gif as irgi neviskuom cia tikiu, visom skirtingai buna... as tik paskaitau ir padarau isvada, vienom gerai mirena kitom paprasta ir taskas!!! gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Cornelia @ 2010 12 05, 13:13)
na nepykit, bet negaliu klausyti nesamoniu...pastovus persileidimai!!!!??? kaip taip gali buti ir kaip gamintojas, daktarai ir visa medicinos bendruomene gali naudoti ir rekomenduoti toki produkta, kuris sukelia pastovius persileidimus???

Gali taip būti, jei tai kam nors neša didelius pinigus. Pagalvokit pati, kaip spiralė veikia spermatozoidus g.gif ? Ogi niekaip. O kaip kiaušinėlius? Irgi niekaip. Ji tiesiog išplonina gimdos gleivinę, kad joje negalėtų prisitvirtinti apvaisintas kiaušinėlis, todėl visi apvaisinti kiaušinėliai, negalėdami įsitvirtinti pasišalina su kraujavimu, kurį laikote mėnesinėmis. Niekas nežino, kiek persileidimų patiria moteris, nešiojanti spiralę, nes niekas nežino, nė ji pati, kiek kartų ji buvo pastojusi. Na, šalutinis jos veikimo rezultatas dar gali būti nuo nuolatinių uždegimų užakę kiaušintakiai, ko pasėkoje apvaisinimas įvykti negali, tokiu atveju moteris lieka nevaisinga.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2010 12 05, 13:58)
Gali taip būti, jei tai kam nors neša didelius pinigus. Pagalvokit pati, kaip spiralė veikia spermatozoidus g.gif ? Ogi niekaip. O kaip kiaušinėlius? Irgi niekaip. Ji tiesiog išplonina gimdos gleivinę, kad joje negalėtų prisitvirtinti apvaisintas kiaušinėlis, todėl visi apvaisinti kiaušinėliai, negalėdami įsitvirtinti pasišalina su kraujavimu, kurį laikote mėnesinėmis. Niekas nežino, kiek persileidimų patiria moteris, nešiojanti spiralę, nes niekas nežino, nė ji pati, kiek kartų ji buvo pastojusi. Na, šalutinis jos veikimo rezultatas dar gali būti nuo nuolatinių uždegimų užakę kiaušintakiai, ko pasėkoje apvaisinimas įvykti negali, tokiu atveju moteris lieka nevaisinga.

thumbup.gif va, galu gale protingas pasisakimas!!! bigsmile.gif ka ir as norejau paaiskinti,tik matyt nemoku doh.gif

vat butent, kad moteris nezino kiek kartu jis buvo pastojus.

visi vaistai ir visa medicina-tai didelis biznis! ir jiems dzin kokie salutiniai poveikiai ir kas bus toliau su zmonija, svarbu dideles babkes!

as kai rinkausi kokia spirale deti, man gine pasake, kad yra mirena ji veikia taip ir taip, beveik nera menesiniu prie jos. o yra paprasta, paprasta spirale kai kurios moterys nesirenka del religiniu isitikinimu, nes tai tolygu perseleidimui-taip man pasake gine, bet as rinkausi tokia kuri man lediziama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merisa: 05 gruodžio 2010 - 15:11
QUOTE(Merisa @ 2010 12 05, 15:19)
cia ne nesamone, cia toks veikimo procesas, laiudiskai tariant... kam cia rasot pati nesamones, uzdegimus turit? tai vat!!! o as ne!!! per beveik du metus nei karto... nu kam cia pyktis? kam taip rasyti? as parasiau ka zinau ir ka mano gyne sake. jus net nezinote kiek moteru negali pastoti po paprastos spirales! isima ir negali! nes organizmas ir toliau dirba lygtais turedama ja... bet to nieko neteigiu!!!! parasiau svao nuomone, nenorite tiketi-netikekite, cia jusu reikalas, kam rasyti pykta zinute???? g.gif as irgi neviskuom cia tikiu, visom skirtingai buna... as tik paskaitau ir padarau isvada, vienom gerai mirena kitom paprasta ir taskas!!! gun_bandana.gif

visu pirma nei as pykstu nei ka smile.gif o antra mano zinute buvo apie persiledimus, apie visu kitus salutinius pozymius labai gerai zinau, nes tenka su jais kovoti, tik klausant, kad vyksta persileidimai vos ne kas menesi kazkam, na tiesiog i galva nelenda ir tiek, kadangi jus turite ginekologa/e kaip ir as ir tokiu keistu dalyku neteko girdeti is jo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Cornelia @ 2010 12 07, 12:36)
visu pirma nei as pykstu nei ka  smile.gif  o antra mano zinute buvo apie persiledimus, apie visu kitus salutinius pozymius labai gerai zinau, nes tenka su jais kovoti, tik klausant, kad vyksta persileidimai vos ne kas menesi kazkam, na tiesiog i galva nelenda ir tiek, kadangi jus turite ginekologa/e kaip ir as ir tokiu keistu dalyku neteko girdeti is jo  smile.gif ta pati galima tada ir apie piliules kontraceptines kalbeti, kurios siaip zymiai pavojingesnes yra, nes cia jau kalba eina apie dirbtini hormona, kurio paskemes ir nelabai geros.
ir pyktis galima iki begalybes, kad ipirsti savo nuomone, bet manau nei viena sito nenori, taip, kad calm down  smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Cornelia @ 2010 12 07, 10:44)
visu pirma nei as pykstu nei ka  smile.gif  o antra mano zinute buvo apie persiledimus, apie visu kitus salutinius pozymius labai gerai zinau, nes tenka su jais kovoti, tik klausant, kad vyksta persileidimai vos ne kas menesi kazkam, na tiesiog i galva nelenda ir tiek, kadangi jus turite ginekologa/e kaip ir as ir tokiu keistu dalyku neteko girdeti is jo  smile.gif
Papildyta:

tada paklauskite savo ginekologes tiesiog mirksiukas.gif niekas nezino kiek kartu buvo pastojimas su paprasta... ar per 5metus karta ar per menesi karta
...ir cia tema ne apie KT visu pirma, antra kas nenaturalu tas nesveika, bet kad nera kitos iseitiems kai kuriems poroms...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merisa: 07 gruodžio 2010 - 16:32
QUOTE(Cornelia @ 2010 12 05, 12:13)
na nepykit, bet negaliu klausyti nesamoniu...pastovus persileidimai!!!!??? kaip taip gali buti ir kaip gamintojas, daktarai ir visa medicinos bendruomene gali naudoti ir rekomenduoti toki produkta, kuris sukelia pastovius persileidimus??? gal ir gali ivykti, bet jei naudosi ir elgsiesi, kaip pasakyta daktaro, tai jokie persileidimai negresia. as nzn kaip kitos, bet turiu paprasta spirale, na man buna pasikartojantys uzdegimai, kas tikrai nelabai miela, bet manau jei tureciau ir hormonine spirale,tai tikimybe uzdegimams ta pati. Plius negaliu daug ko teigti, nes neesu medikas. o apie persiledimus tai man jie nevyksta, atvirksciai, ciklas tikrai reguliarus ir normalus. be to nenaudoju tamponu, nes mano ginekologas grieztai uzdraude juos naudoti, jei noriu patikimos apsaugos, nes naudojant tamponus, tikimybe, kad spirale bus isjudinta is savo vietos gan didele, tai gal del to ir vyksta kazkam pastovus persileidimai!!??? tiesiog niekaip i galva netelpa, kaip galima tikrai tokias nesamones teigti  g.gif  ir dar taip uztikrintai  doh.gif

Toks jausmas, Cornelia, kad nelabai zinai, kada moteris pastoja wink.gif Ir savo spirales veikimo principo taip pat.
Labai aiskiai viena mama aprase veikimo principa - kad varine spirale isplonina gimdos gleivine ir ji neleidzia apvaisintam kiausineliui prie jos prisitvirtinti. O kadangi apvaisinamas kiausinelis gali buti 1k per menesi, tai didele tikimybe, kad tie persileidimai ir vyksta kiekviena menesi (viskas priklauso nuo to, KADA buvo santykiaujama). Ir viskas, labai paprasta. Tamponai cia irgi ne i tema, kaip ir daktaro nurodymai kaip teisingai elgtis wink.gif Jis juk nepasakys, kada jums myletis, kad nepastoti biggrin.gif
Jei as teisingai suprantu, hormonine spirale, veikdama gimdoje, net neleidzia kiausineliui susidaryti, todel ir persileidimai vykti negali. Todel moterys beveik ir neserga.
Atsakyti
QUOTE(MaiMa @ 2010 12 08, 09:36)
Toks jausmas, Cornelia, kad nelabai zinai, kada moteris pastoja wink.gif Ir savo spirales veikimo principo taip pat.
Labai aiskiai viena mama aprase veikimo principa - kad varine spirale isplonina gimdos gleivine ir ji neleidzia apvaisintam kiausineliui prie jos prisitvirtinti. O kadangi apvaisinamas kiausinelis gali buti 1k per menesi, tai didele tikimybe, kad tie persileidimai ir vyksta kiekviena menesi (viskas priklauso nuo to, KADA buvo santykiaujama). Ir viskas, labai paprasta. Tamponai cia irgi ne i tema, kaip ir daktaro nurodymai kaip teisingai elgtis wink.gif Jis juk nepasakys, kada jums myletis, kad nepastoti biggrin.gif
Jei as teisingai suprantu, hormonine spirale, veikdama gimdoje, net neleidzia kiausineliui susidaryti, todel ir persileidimai vykti negali. Todel moterys beveik ir neserga.

thumbup.gif kadangi Jus labai gerai zinote apie viska, taip, kad nekomentuosiu nieko. O Jusu komentaras apie mano ginekologa svelniai nuskambejo (gali buti, kad ir klystu), kaip apie neismaneli doh.gif tai toj vietoj ir patylesiu... kadangi pries dedamasi spyrale kalbejau ne su bulviu prekiautoju turguje, tai pasitikiu ta informacija, kuria man suteike mano daktaras. taip, kad kiek daktaru, tiek ir nuomoniu. ir kalbant apie persileidimus, jei teko toki pergyventi (neturint spirales), tai zinot koks jis ir kaip vyksta fear.gif
malonaus tolesnio pokalbio visoms
Atsakyti
QUOTE(Cornelia @ 2010 12 08, 10:41)
thumbup.gif  kadangi Jus labai gerai zinote apie viska, taip, kad nekomentuosiu nieko. O Jusu komentaras apie mano ginekologa svelniai nuskambejo (gali buti, kad ir klystu), kaip apie neismaneli  doh.gif tai toj vietoj ir patylesiu... kadangi pries dedamasi spyrale kalbejau ne su bulviu prekiautoju turguje, tai pasitikiu ta informacija, kuria man suteike mano daktaras. taip, kad kiek daktaru, tiek ir nuomoniu. ir kalbant apie persileidimus, jei teko toki pergyventi (neturint spirales), tai zinot koks jis ir kaip vyksta  fear.gif
malonaus tolesnio pokalbio visoms

Nea, apie daktara nenorejau nieko pasakyti, tikrai wink.gif Cia kalbejau tik apie persileidimus, turejau omeny, kad joks gydytojas nepasakys, ar bus persileidimas, ar ne.
Taip, teko pergyvent persileidima ir zinau, kas tai yra sad.gif Nenoreciau daugiau tokio kraujavimo, o jei su spirale toks butu, tai ir galvociau kiekviena karta, kad nestumas nutruko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MaiMa: 08 gruodžio 2010 - 12:51