Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė: Mirena ar paprasta?

laba, nzn as cia pataikiau tik tokia mano situacija: daris operacija nes 2guba gimda ir po jos des spirale kad ji vel nesuaugtu ir isims 1,5men. sake nusipirkti paprasta spirale. gal esate kas nors naudoje COOPER T?
Atsakyti
QUOTE(Merisa @ 2010 07 18, 15:28)
reikai klausti pacios ginekologes, mano nuomone...bet kiek zinau, tai ne visos moka.

nu pirma karta girdziu bigsmile.gif ,kas per daktare,jei nemoka blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mamavile @ 2008 03 31, 23:02)
Na, aš niekada netirėjau Mirenos, jau 5 metus nešiojau varinę, tiesa, manęs ginekologė nieko neklausė, tiesiog išrašė receptuką, sako, nusipirk, o kai nusipirkau namie skaičiau vaisto aprašą, tai supratu, kad varinė.
Aš ir varine buvau labi patenkinta, dabar skaitinėju kokią norėčiau pasikeisti, nes varinė jau baigiasi... ax.gif
Kas dėl mėnesinių.. maniškės visad būdavo labai menkos, trukdavo 2 dienas, o po pakakdavo įklotų. Ginekologė sakė, kad jos pagausės, pateplios prieš ir po. Man nepagausėjo, o kad pateplioja prieš - tai dalykėlis - super!  thumbup.gif niekada nesinešioju įklotų ar tamponų rankinėj, nes niekada neužklumpa netikėtai. Pastebėjus pirmą patepliojimą dar visą dieną galiu būti rami net be įkloto.
Dabar perskaičiau aibę pokalbių apie Mirena, tai užsinorėjau jos, bet man vyras sako, pasakyk nors vieną argumentą - už.... tai taip nieko ir nesugalvojau g.gif .
taigi mano patarimas toks: jei tau mėnesinės yra problema, jos ilgos, varginančios, skausmingos, tai turbūt dėkis Mireną, bet aš tai ir laukiu kol prasidės manosios "Dienos", nes jų belaukiant veidukas paspuogija kiek... o po "atsinaujinimo", tai kraujukas prasivalo... veidas lygus pasidaro  biggrin.gif

parasiau ir temoje apie Mirena, nes kaip ir rasiau ten as nepamenu kokia manoji spirale, manau varine taip pat, nes galiu nesioti 5 metus, vadinasi taip: ML Cu 375+++, medicinineje korteleje irasytas toks spirales pavadinimas.
Menesines mano super reguliaros, o ir nera tokios gausios, kaip cia daznai aprasomos, na kaip sakant, kiekvienos organizmas savaip priima svetimkuni ir i ji skirtingai reaguoja. Man neteplioja, tik diena pries ir kelias po menesiniu, na vienu zodziu as esu labai patenkinta savaja. Tik man daznai kartojasi tai uzdegimas, tai grybelis, tai dar kas nors ir manau,kad cia ir spirale 'pagelebja'. Siaip tikrai niekad nevartociau hormoniniu piliuliu taigi labai dziaugiuosi, kad egzistuoja SPIRALE!!!! thumbup.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zivvilte @ 2010 05 09, 20:05)
mano nuomone,tai sita tema kazkokia beprasmiska,nes kiekviena "uz" ta,kuri jai tiesiog tiko...Tai cia oficialios statistikos neisvesi,o ir nuomoniu tiek,kiek moteru... As pvz. esu su Mirena,tai ka ,dabar tureciau sakyt,kad as uz ja? tiesiog ji man tiko,o varine ne,tai bet niekad negaleciau pasakyt kitai,kad va sita tai gera,o ana ne,o gal jos organizmui labiau pritiktu varine.... kai eini darytis tokius dalykus,is tikro,tai taries su ginekologe,kuri smulkiai viska isiaiskina apie tave,istiria organizma,pasako visus pliusus ir minusus....ir pritaiko.... ir net tada islieka galimybe,kad organizmas atmes,ar prasides visokie labai neigiami salutiniai reiskiniai...Net ginekologes negali nieko garantuoti. Kiek paciai teko susidurt,tai kai kurios ginekologes tiesiog ir bijo atsakomybes skirti  Mirena vien del jos kainos..

o man gine tiesiog persa mirena g.gif nezinau,toks jausmas tarsi nori pinigeliu uzsidirbti..o apie varine doh.gif isvis nei negalvot pasake blink.gif
Atsakyti
QUOTE(alvyde @ 2010 10 04, 13:43)
o man gine tiesiog persa mirena g.gif nezinau,toks jausmas tarsi nori pinigeliu uzsidirbti..o apie varine doh.gif isvis nei negalvot pasake blink.gif

Na as turejau super ginekologe,tikrai,pas ja ir antra vaikuti labai sekmingai gimdziau. Tai ji man pabijojo det Mirena vien delto,kad zinojo,kad nepriemu kontraceptiku,tai gasdino rizika (visgi Mirena kad ir isskiria labai mazai,bet hormonine)ir didele kaina. Ji mane ikalbejo detis varine. Iskentejau 1,5 m. Rezultate-nepabaigiami uzdegimai ir mazakraujyste nuo puse men trunkanciu menesiniu. Teko keisti ginekologe (nes persikrausciau i kita miesta),sioji,dabartine labai irgi man pirso Mirena. Bet tik delto,kad daugiau kaip ir nebuvo alternatyvu...beto ji pagelbejo gydant mazakraujyste.Viskas susireguliavo,kraujas atsistate. Siaip,nemanau,kad gydytojai is to uzdirba. Na,perki spirale tai pati ar netgi siunties is kitu saliu. Tai koks jai skirtumas,dekl idejimo mokescio? na,jis perdaug menkas,kad apsimoketu "plauti moterims smegenis"...As pasitikiu dabartine gydytoja,ejau pas ja per rekomendacijas,labai geri atsiliepimai. Nemanau,kad jai apsimoketu is to daryt bizni...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zivvilte: 04 spalio 2010 - 13:06
QUOTE(barboraite @ 2010 10 01, 12:14)
nu pirma karta girdziu bigsmile.gif ,kas per daktare,jei nemoka blink.gif

yra tokiu, kurios nemoka pasirodo...
Atsakyti
gal kuri gali paaiškinti kada ir kaip yra išimama spiralė, turiu "mirena", suprantu kad tai atlieka gydytoja beta r tai atliekama tik per mėnesines ar petkuriuo ciklo metu?ir ar tai skausminga?
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2010 10 17, 15:15)
gal kuri gali paaiškinti kada ir kaip yra išimama spiralė, turiu "mirena", suprantu kad tai atlieka gydytoja beta r tai atliekama tik per mėnesines ar petkuriuo ciklo metu?ir ar tai skausminga?

Bet kada.Neskausminga.
Atsakyti
QUOTE(zivvilte @ 2010 10 17, 14:42)
Bet kada.Neskausminga.

ačiū nuramino ryt einu rami "tam reikalui"
Atsakyti
as esu turejusi "paprasta" spirale ir buvau labai patenkinta, menesines daug silpnesnes buvo, neskausmingos, svoris neaugo (kaip nuo kontraceptiku) blush2.gif
o ir kainos skirtumas didelis, jei bus planuose sekantis spirales dejimas - tai as uz paprasta thumbup.gif

tai tokia mano nuomone. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir as ilgai svarsciau kokia geriau detis, taciau pradejau numanyti kad nuo KT, kuriu pagrindas yra hormonai, pas mane prasidejo visokie negerumai: pigmentines demes, elergijos ir pan., o svarbiausia nustojau kaifuoti nuo sekso ir is vis noreti blush2.gif Todel visgi isdrisau pameginti hormonu neturincia sidabro-varine spirale Nova T. labai bijojau tuo, kad bus gausios menesines bei kiti nagalavimai. Beje, manau, kad jau geriau siek tiek gausesnes menesines tureti nei is viso ju netureti (taip kai kuriom buna su Mirena). Juk menesiniu metu issivalo moters organizmas ir is vis tai yra naturalu, reiskia taip turi buti... Na tai prie reikalo... Pries du menesius isistaciau Nova T, visa menesi labai skaudejo pilvo apacia, kartais net taip kaip saremiai gymdymo metu doh.gif Pirmu menesiniu pirmoji diena buvo tiesiog tragiska, o veliau visos kitos menesiniu dienos tapo visiskai normaliomis, truputi paskaudedavo pilvo apacia. Sirgau siek tiek ilgiau nei vartodama KT, is viso gal 6 dienas, bet menesines buvo visiskai normalios, tik ilgiau patepdavo... Po pirmu menesiniu lig viskas susireguliavo, jau du menesius is eiles sirgau labai reguliariai... Labai dziaugiuosi tuo kad ir kaifuoju smile.gif nereikia parintis ar isgeriau KT wink.gif
Zinau kad visos mes skirtingos, kai kam gali tikti o kitom ne, taciau manau kad uz tokia varines spirales kaina galima pabandyti, o jei netiktu, galima issimti ir detis kita wink.gif
SEKMES
Atsakyti
QUOTE(Olička @ 2010 10 20, 09:39)
Ir as ilgai svarsciau kokia geriau detis, taciau pradejau numanyti kad nuo KT, kuriu pagrindas yra hormonai, pas mane prasidejo visokie negerumai: pigmentines demes, elergijos ir pan., o svarbiausia nustojau kaifuoti nuo sekso ir is vis noreti  blush2.gif  Todel visgi isdrisau pameginti hormonu neturincia sidabro-varine spirale Nova T. labai bijojau tuo, kad bus gausios menesines bei kiti nagalavimai. Beje, manau, kad jau geriau siek tiek gausesnes menesines tureti  nei is viso ju netureti (taip kai kuriom buna su Mirena). Juk menesiniu metu issivalo moters organizmas ir is vis tai yra naturalu, reiskia taip turi buti... Na tai prie reikalo... Pries du menesius isistaciau Nova T, visa menesi labai skaudejo pilvo apacia, kartais net taip kaip saremiai gymdymo metu  doh.gif  Pirmu menesiniu pirmoji diena buvo tiesiog tragiska, o veliau visos kitos menesiniu dienos tapo visiskai normaliomis, truputi paskaudedavo pilvo apacia. Sirgau siek tiek ilgiau nei vartodama KT, is viso gal 6 dienas, bet menesines buvo visiskai normalios, tik ilgiau patepdavo... Po pirmu menesiniu lig viskas susireguliavo, jau du menesius is eiles sirgau labai reguliariai... Labai dziaugiuosi tuo kad ir kaifuoju smile.gif nereikia parintis ar isgeriau KT wink.gif
Zinau kad visos mes skirtingos, kai kam gali tikti o kitom ne, taciau manau kad uz tokia varines spirales kaina galima pabandyti, o jei netiktu, galima issimti ir detis kita wink.gif
SEKMES

mano pusesere pries pusantrumetu idejo irgi paprasta, pusantru metu buvo viskas gerai neatsizvelgiant i tai kad kartais mausdavo pilva ir skaudedavo nugara nuo jos, kaip tik pries pora saviciu suzinojau kad iskylo klausimas ja traukti ar ne. prasidejo tokie nerealus skausmai, nuejo pas gine ir ka? gimdos uzdegimas g.gif bet toks stiprus kad bade antibiotikus i uzpakali, plius gere dar papildomai visokiu vaistu, plius dar vitaminai ir po menesio su gine spres ar traukti ja lauk ar ne.
tfu, tfu, tfu, duok Dieve nereiks jai trautki, bet gali buti taip kad tie zudegimai nesibaigs ir teks jos atsisakyti. vat karatis buna ir taip!
Atsakyti