Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė: Mirena ar paprasta?

QUOTE(Arkete @ 2010 05 24, 09:49)
O recepto užsienyje reikia?

manau kad reiktu g.gif siaip tai EU tinka ir lietuviskas
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 05 24, 15:23)
manau kad reiktu  g.gif siaip tai EU tinka ir lietuviskas

Galima būtu laisvai iki kokios Lenkijos palėkti - pažįstami pirkosi vaistus tai žymiai pigiau, įdomu kiek Mirena pigiau g.gif
Atsakyti
Lenkijoje- vaistineje Cefarm rodo kaina 640 Zl.

http://www.nokaut.pl...yjna-1-szt.html
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2010 05 24, 18:15)
Lenkijoje- vaistineje Cefarm rodo kaina 640 Zl.

http://www.nokaut.pl...yjna-1-szt.html

Mano MB išvyksta į Prancūziją reiks įduoti receptą lai nuperka, ten sako apie 100 EUR kainuoja.
Atsakyti
Sveikos merginos,prisijungsiu prie jusu pasnekesiu.
Visai neseniai pries kokias tris savaites idejo man spirale,ir db pastebejau kad apie savaite laiko teplioja,ar taip turi buti?
Esu anksciau jau ja nesiojus,bet senokai,ir nepamenu kaip tada buvo.
Atsakykit kaip jums po idejimo.Neramu man del to tepliojimo(rausvos,lyg rusvos isskyros)
Atsakyti
QUOTE(zanetute @ 2010 05 29, 10:26)
Sveikos merginos,prisijungsiu prie jusu pasnekesiu.
Visai neseniai pries kokias tris savaites idejo man spirale,ir db pastebejau kad apie savaite laiko teplioja,ar taip turi buti?
Esu anksciau jau ja nesiojus,bet senokai,ir nepamenu kaip tada buvo.
Atsakykit kaip jums po idejimo.Neramu man del to tepliojimo(rausvos,lyg rusvos isskyros)

Sveikutes. Na as jums isklosiu visa tiesa, kaip man buvo su spirale, nes pati isnesiojau du metus. As turejau spirale MIRENA. Pirmas dvi savaites tepliojo, po to menesines lyg ir neskausmingos ir ju buvo labai mazai. Apsidziaugiau, gyvenimas pagerejo. Bet deja ne ilgam. Gal po kokiu puses metu pastebejau, kad menesiniu skausmai atsinaujuna, jos pasidare kas kart vis ilgesnes ir ilgesnes. Myletis pradejau visai nebenoreti. Atsirado siaubingi galvos sausmai. Bet laukiau ir netraukiau, galvoju gal praeis, gal koks sutapimas. Juk daug merginu rase, kad labai patenkintos. Dar pagalvojau, kad gal blogai idejo, beje as dejausi Skitijoje, tai nuejau Lietuvoje, kad patikrintu. Viskas gerai. Na palaikiau dar metelius. Ir praejus pusantriems metams mano menesines prasidejo iki 14 dienu. As nesakau, kad ten pastoviai begdavo. Budavo taip: pateplioja, pabega, pora dienu nieko ir tada kai pavarys ir vel nieko, o paskui vel tepliojimai, kol galu gale po poros savaiciu viskas baigiasi. Ir taip prasidejo kiekvienas menesines. Nusprendziau viskas, traukiu. Dabar jau pusantro menesio, kaip nebeturiu. Zinokit, plengvejo, atsirado noras myletis. Menesines tesesi 4 dienas ir nepasakyciau, kad skausmingos,( nes as spirale dejausi, kad nebutu skausmngos menesines ). Taip, kad jei kas paklaustu mano nuomones ar verta detis spirale as pasakyciau- neverta. Nors is tikro kiekvienas organizmas reaguoja kitaip ir nezino niekas, kaip jo sureaguos. Gal kitam bus viskas labai gerai ir dziaugsis. Na, o mano istorija buvo tokia. Kai issitraukiau spiale, gydytoja pasiule grizti po 3 menesiu ir vel ka nors daryti del apsaugos. Bet net nezinau ar grisiu. Is kitos puses kodel nepabandzius ko nors kito, nes cia Skotijoje tokius dalykus daro nemokamai, o Lietuvoje girdejau, kad Mirena kainuoja apie 600 lt.+ idejimas.
Kas skaitysit mano istorija, neissigaskite ir nenusiteikite pries, nes kaip jau sakiau kiekvienam savo. Bet norejau perspeti, kad buna ir tokiu neatitikimu. Kas nesiojate ir toms gerai, tai linkiu sekmes ir net gi siek tiek pavydziu smile.gif .
Atsakyti
tai va kad is anksti niekas negali zinoti kaip reaguos organizmas doh.gif
bzivka, tai koki apsaugos buda dabar naudojat? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 05 29, 15:00)
tai va kad is anksti niekas negali zinoti kaip reaguos organizmas  doh.gif
bzivka, tai koki apsaugos buda dabar naudojat? unsure.gif

Na, kol kas prezervatyvus, nes per ebay, gan nebrangiai gaunas thumbup.gif .Noriu duoti organizmui atsikvepti, nes manau, kad isseko. O veliau ziuresiu, kaip su menesinemis bus. Jei bus tokios, kaip paskutines, tai tikrai nieko nedarysiu.
Atsakyti
Informacijai - nupirko Prancuzijoje - kaina 125 EUR, o dar neisbandziau, medikai tai labai uz, tipo hormonai isisavinami tik ten kur reikia, neigiamo poveikio nepastebeta. Konsultavausi pas drauge, visai nesuinteresuotas asmuo dirbantis ligoninej akusere...aisku kiekvienam savaip veikia...jau dabar teks pabandyt.
Atsakyti
as turiu Mirena 1metai ir 3menesiai. pirmus du menesius po idejimo istisai tepliojo, bet daktare pasake, kad iki 3menesiu taip gali buti. paskui viskas gerai tapo. karatis buna pateplioja, bet neilgai, kokias 3dienas. siaip pasakyciau kad man tiko Mirena, near juokiu menesiniu, skausmu ir baimes kad pastosiu.
Taciau kazkodel nera noro myletis (o gal tai nuovargis?) ir kazkodel atsirado didelis noras traukti ja lauk, nors problemu neturiu, apart noro myletis... tiesa per tuos metus priaugau 3kg, tai daug manau, nes jau beveik 2metai kai nevalgau sivis po 18valanodos. tai kas butu jei valgyciau? be to manau kad sveika 30metu moteris, neturinti isvis menesiniu, tai nenormalu! tai nenaturalu!!! ir kuo toliau, tuo labiau isitikinu! nezinau kas per noras traukti ja lauk!!! kiek dar kentesiu nezinau, o pastoti po dvieju is eiles gimdymu (buvo darytas CP) bijau, neatlaikysiu nei fiziskai nei moraliskai!!! ka daryt??? g.gif
...gal reikejo paprasta detis??? bet mano ginekologe pasake, kad man negalima, nes ir taip menesines ilgai trunka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merisa: 23 birželio 2010 - 21:07
QUOTE(tetulyte @ 2010 03 18, 13:24)
Pasiskaitinėjau Jūsų visų pamstymus  ax.gif  ax.gif  ax.gif , turiu įsidėjus Mirena jau antri metai baigiasi ir esu labai patenkinta  thumbup.gif  thumbup.gif , nes mano mmm būdavo ilgos ir gausios, o dabar viskas susitvarkė, 3 dienos ir to nedaug. Neskauda nei galvos, nei pilvo. Tikrai esu tuom patenkinta ir kas sau gali leisti (finansiškai) tai tikrai patariu šia spiralę, o ne varinę.

man pvz nera juokiu menesiniu, todel neperku ir nenaudoju juokiu higieniniu iklotu, tamponu ir t.t. (tai irgi kainuoja). taigi nematau cia kainos skirtumo, bent jau man. tik uz mirena sumoki iskarto, o higienos priemonems isleidi po truputi per 5metus. taigi: mirena=paprasta spirale+higienos priemones.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merisa: 23 birželio 2010 - 21:29
As irgi sprendziu apsaugos klausima. Esu kategoriskai nusiteikusi pries hormonus, nes pacios mamyte mire nuo kruties vezio, ir, patikekite, tie hormonai ir dirbtiniai organizmo ala "sendinimai" naudos nedaro. laikinas teigiamas poveikis, komfortas, o kaip i tokia disfunkcija organizmas sureaguos veliau... pilnai tikiu, kad patys ginekologai tik paprastas ir tesideda... sakote, vakaru pasaulyje tik hormonines naudoja, o po to skundziamasi, is kur padaugeja ivairiu ligu...
pati kazkada, zalia budama, geriau kontraceptikus- tai mane pykino ir visiskai nebenorejau myletis, tai kam tada tokia apsauga, kai nebera nuo ko saugotis doh.gif
cia, mano asmenine nuomone. tik noriu atkreipti demesi, kad i visa tai giliau paziuretumete pries apsispresdamos.
tai man, matyt, tik varine belieka.... netiks, issiimsiu.
sekmes, apsisprendziant 4u.gif
Atsakyti