Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

Kalba turbūt eina apie MMR vakciną?
Po skiepo trečią parą pakilo temperatūra iki 39, buvo pora dienų, po savaitės vėl temperatūra su bėrimu. Ligoninėje nieko nerado - visi tyrimai geri, bėdą suvertė tridienei karštinei. Apie tokią pašalinę skiepų reakciją medikai net minties neprileido.
Daugiau dukros nebeskiepysiu.
Atsakyti
[quote=AlfaBeta,2009 03 19, 22:08]
Susidarė įspūdis, kad Jūs nežinote, kokie skiepai ,,priklauso" 15 mėn. kūdikiui.

Pagal profilaktinių skiepų kalendorių tai MMR. Lietuvoje registruota Priorix vakcina, o su vėjaraupių komponentu - Priorix Tetra. Visi išvardinti simptomai gali būti vakcinos nepageidaujami poveikiai. Į šios vakcinos sudėtį įeina 3 gyvos virusų padermės - kiaulytė, raudonukė, tymai. Priorix tetra - ir vėjaraupiai.
Nežinau, ar susirgo Jūsų kūdikis angina, ar ne, kokius simptomus paminėjo gydytoja,
tačiau Jūsų gydytoja nėra objektyvi, tvirtindama, kad šalutiniai vakcinos poveikiai pasireiškia tik iškart po skiepo.

AlfaBeta, pradedu tavimi tikėti. Šiaip aš žinau kokiais ksiepais buvo paskiepyta mano mergaitė ir nuo ko. Net informainį lapuką pasiskaityti davė skiepų kabinete. Tačiau, kai nesu kompetetinga medicinos srityje, esu linkusi pasikliauti gydytojais. Ji man sakė, kad vaikas serga angina. Tačiau šiandien, kai nuvedžiau mergaitę, kad vėl patikrintų ar viskas jau gerai, mano daktarė jau nebežino kokia liga kamuoja mano vaiką. Nes visas jos kūnelis yra išbertas spuogeliais ir dabar sako, kad ko gero tai tridienė karštinė... Teko nutraukt antibiotikų vartojimą ir nebedaryti nieko, tik laukti kol viskas susitvarkys savaime, nors gerklytė vis dar yra paraudusi.
Tačiau, kad tai yra reakcija į skiepus, ji vis tiek nepripažysta ir sako, kad galbūt pasigavo virusiuką, nes viskas susidėjo jai vienu metu: ir skiepai ir iltinių dantų dygimas, ir viduriukai laisvi, niu vnz. visa puokštė nelaimių.
Taip, kad pradedu tikėti tuom, kad vis dėl to mano mergaitės organizmas šitaip sureagavo į skiepus, nes kitokio paaiškinimo jau nebėra net ir iš pačios gydytojos.
Atsakyti
[quote=snaiga,2009 03 24, 22:28]
[quote=AlfaBeta,2009 03 19, 22:08]
Susidarė įspūdis, kad Jūs nežinote, kokie skiepai ,,priklauso" 15 mėn. kūdikiui.

Pagal profilaktinių skiepų kalendorių tai MMR. Lietuvoje registruota Priorix vakcina, o su vėjaraupių komponentu - Priorix Tetra. Visi išvardinti simptomai gali būti vakcinos nepageidaujami poveikiai. Į šios vakcinos sudėtį įeina 3 gyvos virusų padermės - kiaulytė, raudonukė, tymai. Priorix tetra - ir vėjaraupiai.
Nežinau, ar susirgo Jūsų kūdikis angina, ar ne, kokius simptomus paminėjo gydytoja,
tačiau Jūsų gydytoja nėra objektyvi, tvirtindama, kad šalutiniai vakcinos poveikiai pasireiškia tik iškart po skiepo.

AlfaBeta, pradedu tavimi tikėti. Šiaip aš žinau kokiais ksiepais buvo paskiepyta mano mergaitė ir nuo ko. Net informainį lapuką pasiskaityti davė skiepų kabinete. Tačiau, kai nesu kompetetinga medicinos srityje, esu linkusi pasikliauti gydytojais. Ji man sakė, kad vaikas serga angina. Tačiau šiandien, kai nuvedžiau mergaitę, kad vėl patikrintų ar viskas jau gerai, mano daktarė jau nebežino kokia liga kamuoja mano vaiką. Nes visas jos kūnelis yra išbertas spuogeliais ir dabar sako, kad ko gero tai tridienė karštinė... Teko nutraukt antibiotikų vartojimą ir nebedaryti nieko, tik laukti kol viskas susitvarkys savaime, nors gerklytė vis dar yra paraudusi.
Tačiau, kad tai yra reakcija į skiepus, ji vis tiek nepripažysta ir sako, kad galbūt pasigavo virusiuką, nes viskas susidėjo jai vienu metu: ir skiepai ir iltinių dantų dygimas, ir viduriukai laisvi, niu vnz. visa puokštė nelaimių.
Taip, kad pradedu tikėti tuom, kad vis dėl to mano mergaitės organizmas šitaip sureagavo į skiepus, nes kitokio paaiškinimo jau nebėra net ir iš pačios gydytojos.
[/quote]
Atleiskite, kad pamaniau, jog nežinojote, kokia vakcina skiepijo Jūsų vaikutį ax.gif . Puiku, kad buvote supažindinta su informaciniu vakcinos lapeliu.
Tačiau keista, kad gydytoja kategorškai neigia pasireiškusius simptomus, kaip reakciją į skiepą. Net informaciniame vakcinos lapelyje įrašyti viduriavimas, bėrimas kaip galimi šalutiniai poveikiai.

Kartais MMR vakcinos sudėtyje esančių virusų poveikį galima apibūdinti taip:
Pirmiausia gali pasireikšti tymų komponentas. Tuomet pakyla temperatūra, kūną išberia, gali sumažėti apetitas. Po kurio laiko gali išryškėti raudonukės požymiai. Pagrindinis požymis - bėrimas dėmelėmis. Rekomenduojama apie tokį bėrimą informuoti gydytoją.
Po to dar yra tikimybė pasirodyti kiaulytės simptomams.
http://www.dhsspsni....anian_preim.pdf ,4 psl.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 24 kovo 2009 - 21:48
Nežinau ar Jūs skiepijote Priorix Tetra, į kurią įeina MMR ir vėjaraupių virusai, ar atskiromis MMR ir vėjaraupių vakcinomis. Praėjus 1-1,5 savaitės po vėjaraupių vakcinacijos, vaikas taip pat gali būti išbertas, gali pakilti temperatūra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 24 kovo 2009 - 22:40
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 24, 23:31)
Nežinau ar Jūs skiepijote Priorix Tetra, į kurią įeina MMR ir vėjaraupių virusai, ar atskiromis MMR ir vėjaraupių vakcinomis. Praėjus 1-1,5 savaitės po vėjaraupių vakcinacijos, vaikas taip pat gali būti išbertas, gali pakilti temperatūra.

Mano mergaitę skiepyjo atskiromis vakcinomis: MMR ir Varilrix.
Šiandien jai jau geriau ir aš tuom džiaugiuosi. Bėrimai stipriai jau sumažėję, vaikas jau šiek tiek valgo, viduriukai irgi daugmaž apsitvarkė ir šiandien ji jau ir žaidžia ir šneka ir nuotaika gera:) Taip, kad baisųjį periodą perėjom ir ateity tikėsiuos tik pačio geriausio, t.y, kad šiomis baisiomis ligomis nesirgsime apskritai:)
Ačiū už labai naudingas konsultacijas ir sėkmės jums smile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Iš pacituotų bimkuteles galimų šalutinių reakcijų į MMR skiepą, mums pasireiškė šios:

1.Imuninės sistemos sutrikimai
alerginės reakcijos.

2.Nervų sistemos sutrikimai
febriliniai traukuliai. (su klaustuku g.gif ) turim su NS bėdeliu, tai neaiškios kilmės traukuliukai labai padažnėjo po skiepo. unsure.gif

3.Virškinimo trakto sutrikimai
Paausinės liaukos padidėjimas.

4.Odos ir poodinio audinio sutrikimai
šbėrimas.

5.Bendrieji sutrikimai ir vartojimo vietos pažeidimai 
Labai dažni: vietinis paraudimas karščiavimas (tiesiojoje žarnoje ³ 38 °C–≤ 39,5 °C; pažastyje, burnoje ³ 37,5 °C–< 39,0 °C).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belita: 28 kovo 2009 - 12:27
Nu ir baiu sitoje temoje blink.gif

Pati savrstau ka daryt su situ skiepu. Kazkaip pries visu skiepus net neabeojau, o va sitam terminui ateinat baisu darosi, gal tikrai atideti. Kazko mna nesinori skiepyti vaiko g.gif
Atsakyti
Mes jau pora laisku gavom,skatinanciu skiepytis,bet neskubejom,nes dukryte turi atopini dermatita.Kai cia pasiskaitau,tai atrodo gerai darom,kad atidedam,bet kai aplink dauguma skiepijasi tai vel neramu pasidaro.
Atsakyti
Norejau paklausti, o jei skiepijomes DTP vakcina, ir liko viena 18men vakcina, ie jei jos nesiskiepytum, ar butu labai blogai? MMR nusprendziau dabar neskiepyti, ir isvis gailiuosi, kad anksciau nesusidomejau sitais skiepais, jauciu buciau isvis neskiepijus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lapkrituke @ 2009 04 22, 10:28)
Norejau paklausti, o jei skiepijomes DTP vakcina, ir liko viena 18men vakcina, ie jei jos nesiskiepytum, ar butu labai blogai? MMR nusprendziau dabar neskiepyti, ir isvis gailiuosi, kad anksciau nesusidomejau sitais skiepais, jauciu buciau isvis neskiepijus  unsure.gif

Įvykus reakcijai po DTP skiepo aš nutraukiau,ir niekas manęs nebūtų atkalbėję toliau skiepyti schmoll.gif buvau iki metukų atsisakiusi,dabar atsisakiau visiškai,skiepų seselė nei pusė žodžio nepasakė,pati puikiai žino,kad tai reakcija į skiepą ax.gif
Atsakyti
Sakykit, paskaičiau, kad kitos mamos nutaria atidėti skiepą kažkiek laiko. O tai po kažkiek laiko jau nebėra baisu, kad vis tiek visokie požymiai išlįs? Kad ir tas neįrodytas autozmas atsiras paskiepijus vaiką 6 metų?
Atsakyti
Man dar "baisu", vaikui jau 6 metai, planavau kaip tik šiai vasarai skiepyti, bet dar susilaikysiu kelis metus, bent iki 10 metu dar neskiepysiu.
Gydytoja kelis kartus vis dar primindavo, kad mes si skiepa praleidom, nors praleidinejom ji del AD, kursi ir dabar dar nepraejo, tiesa kiaušini valgo vaikas. Tiesiog gydytojai pasakiau, jog jaučiu negera nuojauta, širdis neleidžia vakcinuot (ne del bakstelejimo bet del reakcijos). Ir mano nuostabai gydytoja pritare, jog kartais mamos nuojauta daug ka reiškia ir ji buna momentu kai i ta nuojauta atsizvelgia. Daugiau nebeklausineja kada vakcinuosiu vaika, nors manau pries rugsejo men ji vel manes to uzklaus.

Mazasisi mano begalo alergiskas kiausiniui, todel net kalbu negali buti apie jo vakcinavima MMR, spes ir jis dar wink.gif
Atsakyti