Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

Tai tymų komponentas
Tikslių simptomų neišvardinsiu kiek žinau tai bendravimo sutrikimas, atsiribojimas tarsi nuo aplinkos, vaiko nuotaikų kaita kito akimirkomis, čia jis linksmas čia per akimirka nei iš šio nei iš to pradeda rėkt ir bėga nuo visų arba nusisuka i kampą ir ten kažką krapstosi. Kokia tiksliai autizmo forma jam nustatyta nežinau bet aišku kad to nesusiejo su MMR vakcina tai faktas, Lietuvoje naivu tikėtis kad kada taip bus, ir ne tik Lietuvoj deja sad.gif bet kai autizmas išryškėja ne 2 aisiais o 7- taisiais gyvenimo metais tai neįprasta. Iki tol vaikas tikrai buvo visai kitoks jis buvo normalus sveikas beniukas nekuom neišsiskiriantis nuo savo kitų bendraamžių, savo klasiokų.
Bandau dabar susirast informacijos apie tai koks būtinas intervalas tarp MMR pirmos vakcinacijos ir revakcinacijos, nes bijau kad ir vaikui sulaukus 6 metų aš išdrįsiu jį skiepyti. Duok dieve kad jis susirgtų kiaulyte tai liktų tik nuo raudoniukės paskiepyti, nes nuo tymų tikrai nenoriu skiepyt deva iš vakcinos vieno komponento neišimsi sad.gif
Atsakyti
Tai va man irgi dabar jau baisu darosi - skiepijom 15 menesiu, o 18 men jau pastebejom, kad kalba nesivysto ax.gif Autizmo mums nediagnozavo, nors pozymiu yra kai kuriu, bet kiekvienas zmogus turi kazkokiu autizmo bruozu. As dabar tiesiog galvoju kaip padaryti taip, kad antro vaiko taip anksti neskiepyti - pirma noreciau isitikinti ar jis netures kokio polinkio i visokiu tokius sutrikimus. Nors jei jusu pazystamu sunus iki 6 metu buvo vaikas kaip vaikas, tai ka cia bepamatysi. Tikiuosi atsiras daugiau informacijos situo klausimu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 11 30, 11:02)
As dabar tiesiog galvoju kaip padaryti taip, kad antro vaiko taip anksti neskiepyti -

Tiesiog pasakyk pediatrei kad nori palaukt kad jauti bloga nuojauta, skiepai juk neprivalomi, o komplikacijos nuo vaikiškų ligų dažniausiai būna sergant paauglystėj. Mūsų pediatrė jau stebėjosi kodėl dičkis dar nei karto neskiepytas MMR ir jau kvietė kad atvažiuotume paskiepyt, o aš nuvažiavau ir pasakiau kad abejoju šiuo skiepu, kad vaikas ilgą laiką buvo alergiškas kiaušiniui ir be 6 metų tiek jo tiek mūsų mažojo broliuko neskiepysiu MMR. Ji tepasakė jūsų valia, nors seselė telefonu jau buvo pradėjus mane gasdint vaiko nevaisingumu susirgus kiaulyte, atkirtau jai kad visas ligos komplikacijas ir jų pasireiškimo dažnumą aš žinau. keista bet maniau ir gydytoja puls man aiškint kaip aš rizikuoju, bet ji pasakė kad mamos nuojautos gydytojos dažnai paklauso, nes kartais būna taip kad tikrai nėra nei rizikos nei požymių o mama neimauja ir bac nerimas pasiteisina (bet čia ji kalbėjo ne apie konkrečiai MMR vakcina o aplamai apie mamos nuojautas ir nuogastavimus nustatant ligas ir pan).
Tuo labiau kad MMR grafike yra nurodytos trys datos 15 mėn, 6 metai ir 12 metų o vakcinavimas tri būt atliktas per du kartus taigi nebūtina vaiko vakcinuot būtent 15 mėn.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2007 11 30, 10:48)
Tiesiog pasakyk pediatrei kad nori palaukt kad jauti bloga nuojauta, skiepai juk neprivalomi,

Tai pasakyti as nebijau, tik mastau iki kada cia lauksiu - jauciu, kol normaliai kalbet neprades neskiepysiu g.gif Tai vadinasi iki kokiu 3-4 metu tikrai palauksiu, o gal ir iki 6, kaip ir pagal skiepu kalendoriu priklauso ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 11 29, 12:54)
Ir ne tik is skiepu. Patatytumet ta virtuve, tai kitaip i viska ziuretumet. Taip kad ir su skiepais tas pats - jei patirsit kokias nors reakcijas bus tik jusu problema cia, o sistema padarys viska, kad tik tai nebutu susieta su skiepu.

Na o aš atsekiau, kad kaip tik po MMR skiepo pradejome pastebeti sutrikusi musu vaiko kalbos vystymasi unsure.gif Iki tol vaikas vystesi normaliai, viskas buvo pagal grafika. Aisku, tai nieko neirodo, tai tik mano prielaidos ir jokiu rimtu tyrimu sitoj vietoj nezinau, esu tik viena ausim kazka girdejusi apie itarimus, jog kazkuris sios vakcinos komponentas gali sukelti autizma (ar pastumeti i ji). Bet žodžiu kai šiek tiek pasisukiojau farmacinej aplinkoj ir pamaciau, kaip ir kas yra daroma, dabar daug itariau žiūriu į visus skiepus ir vaistus ir galvoju apie tai, kaip čia skiepysiu ar neskiepysiu antrą vaiką.

skaičiau anglų kalba amerikiečių autorių, Amerikoj leistą knygą tėvams, auginantiems vaikus autistus. Viena iš priežasčių autizmui - skiepai.

Auginu vaiką su diagnoze autizmas. Gavęs visus reikalingus, ir dar mokamus skiepus. Taip sakant, už užsieniečių "gėrį" dar ir sumokėjau, savo nelaimei. Neurologai po truputį irgi pradeda kalbėti apie skiepų žalą. Tačiau prieš sistemą vienas ne karys.
Atsakyti
Mes siandien pasiskiepijome, rasote, kad skiepijo i rankyte o mano mazajai skiepijo i kojyte, tai kai tiek perskaiciau kazkaip neramu pasidare doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2007 12 17, 21:41)
Auginu vaiką su diagnoze autizmas.

unsure.gif ojoj... o kada atsirado pirmi požymiai? unsure.gif
Atsakyti
[
QUOTE(Rituska @ 2007 04 24, 06:47)
siaip nuo MMR reakcijos pasireiskia ne iskart, o 10 -14 dienu begyje, del 6 sav tai pirma karta girdziu , ir berti neturetu, jeigu isberia tai reiskais jus susirgot vakcinoasocijuotais tymais, reiktu kreiptis i gydytoja

Praėjo pora savaičių nuo šio skiepo ir pastebėjau, kad išbertas mažylės pilvukas ir kojytės. Daugiau jokių kitų požymių, kad kažkuo sirgtų. Nepanašus bėrimas į tymus. Kažin, ar gali taip pasireikšti raudonukės požymiai g.gif . Ar reikia kažką daryti, ar praeis savaime? Prisiskaičiau čia baisybių, tai tik prašau tiesiog komentaro be baisiųjų istorijų blink.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2008 01 02, 11:44)
[

Praėjo pora savaičių nuo šio skiepo ir pastebėjau, kad išbertas mažylės pilvukas ir kojytės. Daugiau jokių kitų požymių, kad kažkuo sirgtų. Nepanašus bėrimas į tymus. Kažin, ar gali taip pasireikšti raudonukės požymiai  g.gif . Ar reikia kažką daryti, ar praeis savaime? Prisiskaičiau čia baisybių, tai tik prašau tiesiog komentaro be baisiųjų istorijų  blink.gif

Ačiū, susiradau info pati mirksiukas.gif
Atsakyti
noriu padekoti visoms uz pasisakymus ir info notworthy.gif pasidomejus, nusprendziau sita skiepa atideti, o gal ir visai apseiti be jo... dar karteli aciu!
Atsakyti
vaje, šiandien paskiepijau mažiuką MMR, ir tik paskui apkabinusi pajutau, kad jis šiltas blink.gif - eisiu temperatūros matuoti. bet gal man tik pasirodė- aš pati kaip šaltukas visą laiką būnu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Green.apple @ 2007 12 19, 02:14)
unsure.gif ojoj... o kada atsirado pirmi požymiai?  unsure.gif

nėra taip, kad vieną dieną galima būtų imti ir diagnozuoti - autizmas. Tai ne plaučių uždegimas, pavyzdžiui, kai pakyla tempa ar kosti... na pačios žinot.

Autizmą vaikui diagnozavo, kai buvo šiek tiek daugiau kaip trys metai. šiuo metu jam yra 5 metai ir jis beveik nekalba. Atrodo, protiškai nėra atsilikęs, suvokia viską. Tačiau... yra begalinė nuotaikų kaita. čia linksmas žaidžia, čia jau spiegia visas mėlynas, prieštarauja ar reikalauja.. o pasakyt negali.. Kartais nori žaisti su vaikais, kartais nori būti tik vienas. Nenoriai leidžiasi ugdomas. žaislus ir kt daiktus gali gražiai susidėti, gali išskraidinti bet kaip bet kur ir bet kada...
Atsakyti