Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(Juritele @ 2007 08 08, 14:11)
nu net nezinau  g.gif jei skiepai kazka blogo sukeltu,tai manau juos uzdraustu,nu cia mano nuomone  mirksiukas.gif

Nebuk tokia naivi, juk farmacijos pramone gauna milziniskus pelnus pardavinedama skiepus. Tad kartais pasitaikancios labai sunkios komplikacijos po skiepu (skaiciau, kad po MMR skiepu vaikuciai ir numirti gali) niekam neidomios.
Atsakyti
Dar noriu pridėti, kad mes MMR vakcinomis išsigandome ir ja neskiepijome. Galvojame palaukti mokyklos ir jei dukrelė nebus persirgusi tada skiepyti vienvalentėmis vakcinomis.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2007 08 17, 15:28)
Nebuk tokia naivi, juk farmacijos pramone gauna milziniskus pelnus pardavinedama skiepus. Tad kartais pasitaikancios labai sunkios komplikacijos po skiepu (skaiciau, kad po MMR skiepu vaikuciai ir numirti gali ) niekam neidomios.

daugiausia mirciu ir kitokiu sunkiu komplikaciju (neuro sistemos suzalojimas, atopinis dermatitas) pasitaiko po AKDS skiepo, kur ieina kokliusas.
Atsakyti
Kaip gerai, kad yra ismananciu apie tuos skiepus, ir as jau prieinu prie isvados, kad MMR neskiepysiu dabar, bet veliau taip unsure.gif , pamenu pati tymais sirgau buvau kokiu 7metu, tai ar musu tada neskiepijo ar skiepai nesuveike g.gif , mama baisiai lauke, kada isbers veida ir visa kuna, tada reiskia jau liga persiverte i sveikimo puse, o sirgau sunkiai blink.gif tai isvis ar mus skiepijo as nieko nezinau, jokio skiepu paso, nieko...
Atsakyti
MMR vakcina Lietuvoje pradėta skiepyti regis apie 1988, o nuo tymu skiepijo jau ir anksciau nuo 1966 m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 14 rugsėjo 2007 - 09:12
Mes irgi pasiskiepine esam sia vakcina ir jokios reakcijos nebuvo,viskas ok ax.gif
Atsakyti
pries 2dienas gavo si skiepa dar plius mokama nuo vejaraupiu emiau viskas ciki ptfu ptfu ptfu jokiu reakciju ax.gif
Atsakyti
Mes skiepijamos siuo skiepu, jokios reakcijos 4u.gif Sesute sake, kad sitas skiepas geras ir neturi sukelti kazkokiu tai pasaliniu poveikiu 4u.gif Jis yra nuo kiaulytes, raudoniukes ir tymu 4u.gif Nenoriu, kad mano bernuzelis susirgtu kiaulyte ir liktu nevaisingas doh.gif
O skiepu bijoti nereiktu, juk kai vaikas serga, gyrdote juos atibjotikais ir kitais vaistais, kuriu salutinis pozymis taip pat uzima nemaza dali informacionio vaisto lapelio smile.gif
Atsakyti
Šis skiepas mums buvo pats baisiausias. Jau kitą dieną po skiepo už vienos ausies iškilo didžiulis limfmazgis, dukrytė pasidarė nerami, irzli. Rėkė, klykė, draskėsi visą savaitę, nėjo nuo rankų paleisti. Aštuntą dieną pakilo temperatūra gerokai virš 39 ir nei kiek nėjo jos sumažinti ( ir dar vasaros karščiai pasitaikė). O gydytoja kaip užsukta plokštelė vis kartojo, kad tai ne nuo skiepo, taip negali būti ir t.t. Jau buvau pradėjus galvoti, kad koks meningokokas išlįs verysad.gif Galų gale išrašė antibiotikų, nes gydytojos manymu, tai angina, nors gerklė tik truputį buvo paraudusi. Po antros jų dozės išbėrė alerginiu bėrimu. Priėmime gydytoja liepė duoti Tavegilio. Ir per parą laiko vaikas pasveiko blink.gif
Dabar galvoju, kad tokia reakcija buvo, nes dukrytė alergiška daugeliui maisto produktų. Tik niekaip nesuprantu, kodėl gydytoja į tai nekreipė jokio dėmesio g.gif
Atsakyti
QUOTE(PIKTUKE @ 2007 11 04, 18:42)
Dabar galvoju, kad tokia reakcija buvo, nes dukrytė alergiška daugeliui maisto produktų. Tik niekaip nesuprantu, kodėl gydytoja į tai nekreipė jokio dėmesio  g.gif

Skaičiau, kad MMR netinka skiepyti vaikams, jei jiems yra pasireiškusi alergija kiaušinio baltymui. Turbūt jums dėl to ir buvo tokia reakcija g.gif
Mes saviškės nusprendėm MMR neskiepyt. Jei iki paauglystės natūraliai nepersirgs raudonuke, tada skiepysim tik nuo jos.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2007 08 17, 12:28)
Nebuk tokia naivi, juk farmacijos pramone gauna milziniskus pelnus pardavinedama skiepus. Tad kartais pasitaikancios labai sunkios komplikacijos po skiepu (skaiciau, kad po MMR skiepu vaikuciai ir numirti gali) niekam neidomios.

Ir ne tik is skiepu. Patatytumet ta virtuve, tai kitaip i viska ziuretumet. Taip kad ir su skiepais tas pats - jei patirsit kokias nors reakcijas bus tik jusu problema cia, o sistema padarys viska, kad tik tai nebutu susieta su skiepu.

Na o aš atsekiau, kad kaip tik po MMR skiepo pradejome pastebeti sutrikusi musu vaiko kalbos vystymasi unsure.gif Iki tol vaikas vystesi normaliai, viskas buvo pagal grafika. Aisku, tai nieko neirodo, tai tik mano prielaidos ir jokiu rimtu tyrimu sitoj vietoj nezinau, esu tik viena ausim kazka girdejusi apie itarimus, jog kazkuris sios vakcinos komponentas gali sukelti autizma (ar pastumeti i ji). Bet žodžiu kai šiek tiek pasisukiojau farmacinej aplinkoj ir pamaciau, kaip ir kas yra daroma, dabar daug itariau žiūriu į visus skiepus ir vaistus ir galvoju apie tai, kaip čia skiepysiu ar neskiepysiu antrą vaiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SiDo: 29 lapkričio 2007 - 11:17
QUOTE(bevardė @ 2007 08 03, 17:02)
Dabar kad būtų į temą, tai pažystamų vaikui 6 metų buvo atlikta MMR revakcinacija, tikrai nežinau keik laiko praėjo po to bet ne daugiau kaip 3 mėn ir ką, vaikui tokiam amžiuje atsirado autizmo simptomai, nors iki tol buvo vaikas kuo sveikiausias ir normaliausias. O dabar  verysad.gif

O kokie butent simptomai atsirado g.gif Labai idomu butu konkreciau ka nors suzinoti unsure.gif
Atsakyti