Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(bevardė @ 2007 08 03, 12:14)
Dėl tymų skiepo būtinumo abejoju ne vien aš bet ir daugelis mano sutiktų medikų.

Ar galėtum patikslinti, kokios šių medikų specialybės(infektologai, imunologai ar bent jau pediatrai)?
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 08 03, 12:28)
Ar galėtum patikslinti, kokios šių medikų specialybės(infektologai, imunologai ar bent jau pediatrai)?

pediatrai, pediatrai- alergologai
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2007 08 03, 12:06)
Manau ši vakcina gali palaukt ir vėlesnio amžiaus. Aš už skiepijimą jei vaikas nepersirgs iki paauglystės. Manau skiepyti 6 ir 12 metų. Šiaip jei turėčiau mergaitę tai tikrai neskiepyčiau MMR o pasirinkčiau vienvalentę raudoniukės vakciną.

Bevarde, ar tu skiepyji savo jaunesni ar sustabdei skiepyjima? ir dar, kaz kada rasei, bet as jau pamirsau- tavo vyresniokas skiepytas? blush2.gif jei ne, ar galvoji tai daryt veliau? rolleyes.gif

QUOTE(Rituska @ 2007 08 03, 12:11)
o radoniuke tik mergaitems  ir parotitas berniukams nepersirgus

o tu suneli skiepyjai MMR vakcina ar skiepysi velesniam amziuje? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Green.apple: 03 rugpjūčio 2007 - 11:51
Jaunesnio skiepai sustabdyti. Greičiausiai lauksiu iki metukų.
Dičkis mano skiepytas bet tik nuo 2 metų 3 mėn (bet Tb ir HB skiepus gavo tik gimęs, po antro HB skiepo atsirado itin sunki atopinio dermatito forma ir skiepai buvo sustabdyti), o MMR dar neskiepytas ir neskiepysiu kaip jau sakiau bent iki 6 metukų, o jei susirgs per tą laiką kiaulyte tai skiepysiu nebent nuo raudoniukės, juk galų gale jei susirgs suaugęs kai lauksis mano būsima marti bus labai baisu.
Beje gal kuri žinote koks minimalus turi būti tarpas tarp MMR vakcinų, ar būtinai 6 metai ar gali būt ir trumpesnis? Noriu kad revakcinacija būtų 12 metų bet va įdomu kada galiu daryt pirmą skiepą? Ar būtinai 6 ar galiu ir vyresniam?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2007 08 03, 13:03)
Jaunesnio skiepai sustabdyti. Greičiausiai lauksiu iki metukų.
Dičkis mano skiepytas bet tik nuo 2 metų 3 mėn (bet Tb ir HB skiepus gavo tik gimęs.

o kodel iki metuku? kodel ne ilgiau? dar apie dicki- tu darei jam aKDS+IPV+Hib B? ar tik kai kuriuos is sito saraso? jei kai kuriuos, tai kokius ir kodel? blush2.gif Atsiprasau uz toki smalsuma, tiesiog renku nuomones... blush2.gif
Atsakyti
g.gif ,nezinau kaip cia bus,bet manau skiepas bus.Kaip jau nustatyta,nieko nekeisiu.Nes nesusigaudau jau visiskai. unsure.gif
Atsakyti
Na pradžioj bent iki metukų. Po to žiūrėsiu, šiaip aš nesu prieš vakcinas tiesiog manau kad nereikia skiepyti kūdikių.

Dičkį skiepijau Infanrix IPV Hib

Už smalsumą nepykstu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 03 rugpjūčio 2007 - 14:45
QUOTE(bevardė @ 2007 08 03, 15:45)
Dičkį skiepijau Infanrix IPV Hib

o kaip jis sureagavo i skiepus? ar buvo temperatura? ar neatsinaujino dermatitas? ir is vis- ar pasikeite kas nors po skiepijimo? g.gif
Atsakyti
na tris dienas prieš vakcinavimą ir tris dienas po daviau sūnui claritino po trečdalį tabletės, nors atliekant paskutinį skiepą kuris priklauso 18 mėn nieko nedaviau. Reakcija buvo po antro skiepo bet tai tik temperatūra 37.5 gal keik didesnė jau neatsimenu. Šiaip reakcijų kokių nepastebėjau. Atopinis dermatitas jau nebuvo toks ūmus, praktiškai bėrimai buvo išnykę, tik labai stebėjom ką jis valgo. Po vakcinavimo paūmėjimo labai ryškaus nebuvo. Bet juk jis jau ir buvo didesnis ir jo imuninė sistema buvo pakankamai stipri. Tiesa jis pas mane pirmą kartą kosėjo tik sulaukęs 2 metukų iki tol tik vieną kartą turėjęs buo slogytę. Antibiotikus pirmą kart gavo tik tręjų ir šiaip juos yra gavęs tik du kart gyvenime. Tikrai tikiu kad neskiepijimas ankstyvoje kudikystėje jam padėjo išlaikyti stipresnį imuniteta visom "smulkiom" ligelėm ir virusam.

Dabar kad būtų į temą, tai pažystamų vaikui 6 metų buvo atlikta MMR revakcinacija, tikrai nežinau keik laiko praėjo po to bet ne daugiau kaip 3 mėn ir ką, vaikui tokiam amžiuje atsirado autizmo simptomai, nors iki tol buvo vaikas kuo sveikiausias ir normaliausias. O dabar verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2007 08 03, 20:02)
Dabar kad būtų į temą, tai pažystamų vaikui 6 metų buvo atlikta MMR revakcinacija, tikrai nežinau keik laiko praėjo po to bet ne daugiau kaip 3 mėn ir ką, vaikui tokiam amžiuje atsirado autizmo simptomai, nors iki tol buvo vaikas kuo sveikiausias ir normaliausias. O dabar   verysad.gif

nieko sau! unsure.gif cia Lietuvoje taip atsitiko? o ka daktarai sako? ar pripazista skiepijimo kalte? ka galvoja db daryti ta seima? ar kreipsis kur nors zala atliginti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Green.apple: 03 rugpjūčio 2007 - 21:19
Daktarai tikrai nesieja schmoll.gif O ir patys tėvai irgi ne schmoll.gif Tiesiog jei iš tų kurie skiepija vaikus nes taip jiems liepia gydytoja, o kas ir kaip jiems neįdomu.
Atsakyti
Idomi info tiems, kas skaito rusu kalba- cia.
Atsakyti