Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(Raganaa999 @ 2013 07 12, 20:26)
Brangus tyrimas? Tegul nebejuokina. Sunui Vilniuje privacioj klinikoj dariau, duris - 5 lt. Tai cia prabangus tyrimas pasivadina? Ir kaip gali kas 10 metu tik daryt tyrimus? Tai jeigu man vaikas dabar pradetu kokia alergine sloga sirgt, arba astma? Tai irgi pasakytu ateikit po 10 metu? O jeigu is tikro reiktu operuoti adenoidus ir butu svarbu ar vaikui ner slogos alergines, ar nereikia vaistu ir t.t. Niekas nei paselio nepaeme, nei kraujo nepadare del alergijos nei ant ranku duriu (nors tuos aiskina kad dare pries 2 metus).
Paprasiau seimos gyd dar vieno siuntimo pas alergologa ir uzsiregistravau pas kita, pas vaiku (nors nepatinika ji man). Bet gal ta bent teiksis tyrimus padaryt, tuos prabangius.

Kazkokia nesamone doh.gif Jau ka, bet tuos alergijos tyrimus is duriu i ranka jie daro tikrai ne karta per 10 metu. Mes per 12 metu gal kokius 4 ar net 5 kartus turejom (nes ivairiems produktams reakcija per ta laika labai pakito). Mus duriams siunte be jokiu problemu, ir kai itare alergine sloga del adenoidu - irgi be problemu viska padare. Vat nustatymui is kraujo itariu ne taip paprasta butu gauti siuntima... Gaunasi, kad viskas nuo gydytojo - vieniems skiria be problemu, o kitiems aiskina, kad super-brangus g.gif
Atsakyti
Na va matyt mums pasiseke ant tokios gyd pakliut geros (nors pati kiek metu pas ja lankiausi, viskas ok buvo).
Na jau paprasiau siuntimo gydytojos ir uzsirasiau pas kita alergologa, gal ta teiksis padaryti tuos tyrimus.
Atsakyti
http://www.realfarma...uietly-confirm/
Atsakyti
Vargu ar ateis diena, kai patvirtins 100 procentų viešai...
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2013 07 30, 18:57)
Vargu ar ateis diena, kai patvirtins 100 procentų viešai...

Aga kaip jusu vaikiukas?

Mes vakar vyresni DTP paskiepinom, ranka sutino, guzas karštas. Sąnarių dar nepasiekė, tai stebiu. Gydytoja liepe ibuprofeno duoti ar paracetamolio, o prie rankos nelysti.
Atsakyti
Mano vaikui viskas praėjo thumbup.gif Visa laimė, nepasireiškė kiaulytė.
Atsakyti
As buvau is tu mamu, kurios neskiepyjo MMR 15men, o nukeliau tai i velesni laikotarpi, pradziai galvojau 6 ir 12metu skiepyt, bet va pries darzeli ( panelei 3.5metu) vakar gavo skiepa.
labai daug kalbejau ir su infektologais ir su pediatru-alergologu ir su savo pediatre, bet esme ta, kad musu gydytoja tiksliai pasake, kad skiepas ir galioja iki 21 metu + galima reakcija ( net su pavyzdiais, kad iki ligoniniu ir laseliniu), bet tai jai dar didesnis argumentas skiepyt ( butent jos pacios gimines atvejis), jei taip sureagavo i skiepa, kaip butu sureagaves vaikas i liga??? ( cia jau nesipleciant -baisu). jei butu vienvalente tymu vakcina , net nedvejodama ja skiepyciau ir del kitu nesivarginciau, deja, tokios nera.
+ skiepai gi ne visada apsaugoja nuo ligos, greiciau nuo komplikaciju, tai tikekimes, jei prasirgs dar + raudoniuke ( lengvai), ramiai atsikvepsiu smile.gif

perspejo, kad po savaites gali but reakcija, iki paberimu ir pan.
labai tikekimes isvengt tu baisesniu reakciju.
Atsakyti
Reakcija į skiepą šiaip būna po keleto dienų, taip nutiko ir mums, po dviejų parų pakarščiavo kelias dienas nestipriai, tai ir buvo reakcija. Bet po savaitės prasidėjo iš naujo ir gerokai rimčiau, su nesimušančia temperatūra, žiauriu bėrimu.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2013 08 01, 10:03)
Reakcija į skiepą šiaip būna po keleto dienų, taip nutiko ir mums, po dviejų parų pakarščiavo kelias dienas nestipriai, tai ir buvo reakcija. Bet po savaitės prasidėjo iš naujo ir gerokai rimčiau, su nesimušančia temperatūra, žiauriu bėrimu.

tai va gydytoja ta ir minejo, kad vieni reaguoja, kiti ne, bet labai tiketina, kad jei vaikais sunkiai reaguoja i vakcina, dar sunkiau reaguos i virusa ( nu cia sakau gydytojos nuomone)
ji savo sake giminaiti skeipyjo MMR ir iki ligoniniu buvo ( sake gydytojai pripazino, kad galima reakcija i skiepa). nu svarbu, kad neslepia tokiu dalyku.

Aga, o gal skiepyjot Roto vakcina? ( nes ten irgi gyva, sako, jei reaguoja i Roto (gyvac vakcina), didesne tikimybe, kad ir MMR ( gyva vakcina) reaguos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritusikas: 01 rugpjūčio 2013 - 09:22
Ne, Roto neskiepijau.
Atsakyti
Manau reakcija reakcijai nelygi i skiepa.. Jei mano vaikui pvz nuo skiepu paumeja alergijos, dermatitai, tai cia normalu? Prie ko cia reakcija i skiepa nuo tos ligos nuo kurios skiepija? Manau ne prie ko. Jei vaikams po skiepo sutrinka vystymasis, nustoja kalbeje ir pan. Tai prie ko cia reakcija i liga? O gal prasirgtu visai lengvai? Ir itariu tyrmais nera irodyta, kad jei vaikas sunkiai reagavo i skiepa, tai sunkiai ir sirgtu ta liga? Tai tik gydytojos speliones ir nuomone?
Ir dar, vienu metu niekada nesergi 3 ar 5 ligom is karto. O su skiepu gauni puokste ligu. Taigi niekada ir nezinosi kaip vaikas prasirgtu viena liga naturaliai. Reakcija i skiepa ne prie ko. Bet cia irgi tik mano nuomone biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 01 rugpjūčio 2013 - 21:06
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 08 01, 22:01)
Manau reakcija reakcijai nelygi i skiepa.. Jei mano vaikui pvz nuo skiepu paumeja alergijos, dermatitai, tai cia normalu? Prie ko cia reakcija i skiepa nuo tos ligos nuo kurios skiepija? Manau ne prie ko. Jei vaikams po skiepo sutrinka vystymasis, nustoja kalbeje ir pan. Tai prie ko cia reakcija i liga? O gal prasirgtu visai lengvai? Ir itariu tyrmais nera irodyta, kad jei vaikas sunkiai reagavo i skiepa, tai sunkiai ir sirgtu ta liga? Tai tik gydytojos speliones ir nuomone?
Ir dar, vienu metu niekada nesergi 3 ar 5 ligom is karto. O su skiepu gauni puokste ligu. Taigi niekada ir nezinosi kaip vaikas prasirgtu viena liga naturaliai. Reakcija i skiepa ne prie ko. Bet cia irgi tik mano nuomone biggrin.gif

Pilnai sutikciau su ta nuomone, zinoma, negauni ligu 3 is kart , as tik pasakiau, ka mes su gydytoja kalbejom. Pati delsiau ilgai su siuo skiepu, nes nesu uz daugiavalentes vakcinas, bet kadangi LT nera vienvalenciu, teko sprendima priimt toki. ( tiek, kad 100% neskiepyciau 15men vaiko, kuris, per 2 metus gauna nenormaliai daug skiepu).
Atsakyti