Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(dange @ 2013 07 12, 12:48)
Kažko aš nesuprantu  g.gif Serologija esant tymų įtarimui imama 4-28 dieną nuo bėrimo pradžios. Visa eiga, kas turi būti daroma įtariant tymus yra aiškiai reglamentuota. Dabar gi vieni teigia, kad tai jokiu būdu ne tymai, nes tymai tiesiog būti negali  bigsmile.gif , kiti, kad tai galėjo būti tymai, bet vykdyti SAM ministro įsakymo noro nerodo  bigsmile.gif

Patikekit, dar netokiu nesamoniu pas medikus buna. Pvz mums vakar alergologe pareiske, kad mano vaikui 5 metu nedarys alergijos tyrimu (nors siunte LOR), nes jau pries pora metu padaryti. O tuos tyrimus daro tik kas 10 metu. Viskas butu oki, bet mano vaikui pries pora metu nebuvo daryti jokie tyrimai!!!!!!! Tada pradejo metytis. Sako tai gal pas kita alergologe daretes o mes paskambinom paklaust, nes brangus tyrimas (ant ranku meginukai tie). Griebe rageli skambint kitam alergologui (vaiku), surado kortele, anas pasake kad nepadaryti jokie tyrimai. Ta toliau nebezino ka sakyt, aiskina kad tyrimai buvo padaryti. Sako tai gal jus vaika palikot pas mus kabinete ir lauket uz duru kol padarysim bigsmile.gif Juokas per asaras klausantis tokiu nesamoniu. Mat as neatsiminciau kaip 3 metu vaika palieku viena kabinete daryt tuos lopo ar kaip jie vadinasi tyrimai, kurie daromi tikrai ne 5 ir ne 10 minuciu ir reikia visa laika vaikui rankas laikyt kad nejudintu (pati esu alergiska ir tie tyrimai man daryti ne karta, zinau mintinai viska, ka daro ir kaip i knygele iklijuoja atsakymus su lipniom juostelem). Vnz, nebezinojo kaip issivartyt ta gyd, sako tai ateikit pirmadieni, mes paieskosim atsakymo kur pries pora metu rasem seimos gyd..
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 07 12, 12:56)
Patikekit, dar netokiu nesamoniu pas medikus buna. Pvz mums vakar alergologe pareiske, kad mano vaikui 5 metu nedarys alergijos tyrimu (nors siunte LOR), nes jau pries pora metu padaryti. O tuos tyrimus daro tik kas 10 metu. Viskas butu oki, bet mano vaikui pries pora metu nebuvo daryti jokie tyrimai!!!!!!! Tada pradejo metytis. Sako tai gal pas kita alergologe daretes o mes paskambinom paklaust, nes brangus tyrimas (ant ranku meginukai tie). Griebe rageli skambint kitam alergologui (vaiku), surado kortele, anas pasake kad nepadaryti jokie tyrimai. Ta toliau nebezino ka sakyt, aiskina kad tyrimai buvo padaryti. Sako tai gal jus vaika palikot pas mus kabinete ir lauket uz duru kol padarysim  bigsmile.gif  Juokas per asaras klausantis tokiu nesamoniu. Mat as neatsiminciau kaip 3 metu vaika palieku viena kabinete daryt tuos lopo ar kaip jie vadinasi tyrimai, kurie daromi tikrai ne 5 ir ne 10 minuciu ir reikia visa laika vaikui rankas laikyt kad nejudintu (pati esu alergiska ir tie tyrimai man daryti ne karta, zinau mintinai viska, ka daro ir kaip i knygele iklijuoja atsakymus su lipniom juostelem). Vnz, nebezinojo kaip issivartyt ta gyd, sako tai ateikit pirmadieni, mes paieskosim atsakymo kur pries pora metu rasem seimos gyd..

siaubas unsure.gif tai kaip dabar bus,padarys jums tuos tyrimus ar ne įdomu g.gif
nes mes su viduriniąja irgi eisim rugpjūčio pradžioj jų darytis,gal ir mum nedarys, jei tie tyrimai tikrai brangūs,ras priežasčių nedaryt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 12 liepos 2013 - 12:41
QUOTE(dange @ 2013 07 12, 12:48)
Kažko aš nesuprantu  g.gif Serologija esant tymų įtarimui imama 4-28 dieną nuo bėrimo pradžios. Visa eiga, kas turi būti daroma įtariant tymus yra aiškiai reglamentuota. Dabar gi vieni teigia, kad tai jokiu būdu ne tymai, nes tymai tiesiog būti negali  bigsmile.gif , kiti, kad tai galėjo būti tymai, bet vykdyti SAM ministro įsakymo noro nerodo  bigsmile.gif

nu, o kam tas popierizmas? gal buvo, gal nebuvo, kam gi idomu.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 07 12, 12:46)
nu, o kam tas popierizmas? gal buvo, gal nebuvo, kam gi idomu.

Na, vis tik mamos vietoje išsireikalauciau tų tyrimų. O jei neduotų siuntimo, tai daryčiau savo lėšomis.
Dange, parašykit prašau koks konkrečiai tai tyrimas ir kiek gali kainuoti. Gal gi Aga susigundys ir padarys vaikui tą tyrimuką privačiai bigsmile.gif
Būtų dokumentas ir įrodymas, jei prireiktų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aronia: 12 liepos 2013 - 13:10
QUOTE(Aronia @ 2013 07 12, 14:09)
Na, vis tik mamos vietoje išsireikalauciau tų tyrimų. O jei neduotų siuntimo, tai daryčiau savo lėšomis.
Dange, parašykit prašau koks konkrečiai tai tyrimas ir kiek gali kainuoti. Gal gi Aga susigundys ir padarys vaikui tą tyrimuką privačiai bigsmile.gif
Būtų dokumentas ir įrodymas, jei prireiktų.

drinks_cheers.gif Aš irgi smile.gif
Čia turbūt antikūnių tymams tyrimas,ar klystu?
Atsakyti
Dange, manau tokia situacija Lietuvoje yra su visomis skiepų reakcijomis wink.gif
Atsakyti
Tiesiog nebenoriu su tuo vaiku tampytis po gydymo įstaigas, nes stipriai viduriavo porą savaičių, jau vakar priklykinom su tyrimais, bijo medikų. Imunitetas po tiek bado dienų nusilpęs, tai pasigaut bet ką gali tuoj pat tose ligoninėse. Nebevešiu niekur, noriu greičiau, kad pasveiktų ir viskas. Nebandysiu aš ten jiems įrodyt savo tiesos, buvo kaip buvo, nebepakeisiu nieko jau. Kad kažką užpildys ar kam nors praneš, man jau nei šilta nei šalta, visvien kitus skiepys ir niekas nepasikeis.
Atsakyti
na va matot, kai skiepus daryt, tai gydytojam viskas ok. istatymas galioja ir reik tuos skiepus panevalia grusti, juk skiepai geris, jokiu komplikaciju nebuna ir jus visa gyvenima busite apsaugoti. O atsitikus komplikacijoms niekam neidomu, atsakymas vienas - ne to negali buti. bet medikai nesielgia taip kaip jiem priklauso, istatymai niekam nerupi. Tai gerai čia ateina dangė ir parašo - yra istatymas, privalo gydytojas elgtis taip ir taip. Ačiū jai už nešališkumą.
Papildyta:
QUOTE(Aga @ 2013 07 12, 15:41)
Tiesiog nebenoriu su tuo vaiku tampytis po gydymo įstaigas, nes stipriai viduriavo porą savaičių, jau vakar priklykinom su tyrimais, bijo medikų. Imunitetas po tiek bado dienų nusilpęs, tai pasigaut bet ką gali tuoj pat tose ligoninėse. Nebevešiu niekur, noriu greičiau, kad pasveiktų ir viskas.  Nebandysiu aš ten jiems įrodyt savo tiesos, buvo kaip buvo, nebepakeisiu nieko jau. Kad kažką užpildys ar kam nors praneš, man jau nei šilta nei šalta, visvien kitus skiepys ir niekas nepasikeis.

Suprantu Agą, menkas malonumas su medikais aiškintis kas tau priklauso ir ka jie privalo daryti, be to vaikas jau ir taip iškankintas, kokie dar badymai ir tasymai. Kuo greičiau atsigaut ir pamiršt šitą nemalonų laikotarpį 4u.gif
Atsakyti
Ką tei medikai kalti, jiems reikia skiepyt, ne jie gamina tą vakciną, o kas nori, kad susirgtų.. Turim tikrai puikų šeimos gydytoją, tik labai gaila, kad tuo metu atostogavo, o pavadavo rezidentės, priėmime irgi rezidentė priėmė.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2013 07 12, 16:03)
Ką tei medikai kalti, jiems reikia skiepyt, ne jie gamina tą vakciną, o kas nori, kad susirgtų.. Turim tikrai puikų šeimos gydytoją, tik labai gaila, kad tuo metu atostogavo, o pavadavo rezidentės, priėmime irgi rezidentė priėmė.

na taip jiem reikia skiepint, bet jie privalo ir reakcijoms atsiradus atlikti visą teisės aktais nurodytą procedūrą.
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2013 07 12, 15:03)
drinks_cheers.gif Aš irgi smile.gif
Čia turbūt antikūnių tymams tyrimas,ar klystu?

Taip. Antikūniai IgM ir IgG prieš tymų virusą. Jei būtų tinkamai sureaguota ligos pradžioje, dar būtų buvę galima atlikti ir virusologinį tyrimą bei išskirti sukėlėją.

QUOTE(Aga @ 2013 07 12, 15:41)
Tiesiog nebenoriu su tuo vaiku tampytis po gydymo įstaigas, nes stipriai viduriavo porą savaičių, jau vakar priklykinom su tyrimais, bijo medikų. Imunitetas po tiek bado dienų nusilpęs, tai pasigaut bet ką gali tuoj pat tose ligoninėse. Nebevešiu niekur, noriu greičiau, kad pasveiktų ir viskas.  Nebandysiu aš ten jiems įrodyt savo tiesos, buvo kaip buvo, nebepakeisiu nieko jau. Kad kažką užpildys ar kam nors praneš, man jau nei šilta nei šalta, visvien kitus skiepys ir niekas nepasikeis.

Suprantu. Bet pabandysiu paaiškinti, kodėl taip atkakliai siūlau mirksiukas.gif Tam, kas atsitiko vaikui po vakcinavimo MMR galiu sugalvoti bent keturias priežastis.1.povakcininė reakcija. Šiuo atveju pranešimai ir tyrimai jums svarbūs tiek, kiek iš principo norit siekti, kad būtų laikomasi procedūrinės tvarkos.2.Užsikrėtimas tymų vakciniu štamu. Ši dalis jau svarbi jums asmeniškai, nes tokia situacija gali indikuoti apie galimą vaiko imunodeficitą. O tai jau ne tik kontraindikacija gyvoms vakcinoms, bet ir rimtesnių infekcinių ligų rizika.Tai gali reikšti, kad dėl kažkokios imuniteto grandies pažeidimo organizmas nesugeba kovoti net su susilpnintu vakciniu štamu.3.Užsikrėtimas "laukiniu" tymų virusu.Sutapimų teorijas nagrinėčiau paskutinėje vietoje, bet tokia galimybė visiškai atmesta būti negali.Tokiu atveju savo darbo nepadarė medikai, o jūsų vaikui 6-7 metų revakcinacija nereikalinga.4.Liga nesusijusi nei su tymais, nei su vakcina. Nagrinėjama po to, kai laboratoriniais tyrimais atmesti anksčiau išvardinti scenarijai.

QUOTE(Aga @ 2013 07 12, 16:03)

Aga, medikai (rezidentai ar ne) kalti ne dėl vaiko susirgimo, o dėl gana keistos procedūrinės normos interpretacijos. Tymai ir raudonukė su visa jų nustatymo tvarka išskirti iš kitų infekcinių ligų atskiru ministro įsakymu, kuriame išvardinta, kas, kada, kur ir kaip turi būti padaryta.
Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2013 07 12, 15:25)
Dange, manau tokia situacija Lietuvoje yra su visomis skiepų reakcijomis wink.gif

Skiepai niekuo neišsiskiria nepgeidaujamų reakcijų registravime apskritai mirksiukas.gif Ir kaip jau sakiau, pranešimą apie nepageidaujamą reakcija gali pildyti ne tik medikai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 12 liepos 2013 - 15:39
QUOTE(žydrynė @ 2013 07 12, 13:39)
siaubas unsure.gif tai kaip dabar bus,padarys jums tuos tyrimus ar ne įdomu g.gif
nes mes su viduriniąja irgi eisim rugpjūčio pradžioj jų darytis,gal ir mum nedarys, jei tie tyrimai tikrai brangūs,ras priežasčių nedaryt unsure.gif

Brangus tyrimas? Tegul nebejuokina. Sunui Vilniuje privacioj klinikoj dariau, duris - 5 lt. Tai cia prabangus tyrimas pasivadina? Ir kaip gali kas 10 metu tik daryt tyrimus? Tai jeigu man vaikas dabar pradetu kokia alergine sloga sirgt, arba astma? Tai irgi pasakytu ateikit po 10 metu? O jeigu is tikro reiktu operuoti adenoidus ir butu svarbu ar vaikui ner slogos alergines, ar nereikia vaistu ir t.t. Niekas nei paselio nepaeme, nei kraujo nepadare del alergijos nei ant ranku duriu (nors tuos aiskina kad dare pries 2 metus).
Paprasiau seimos gyd dar vieno siuntimo pas alergologa ir uzsiregistravau pas kita, pas vaiku (nors nepatinika ji man). Bet gal ta bent teiksis tyrimus padaryt, tuos prabangius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 12 liepos 2013 - 19:36