QUOTE(dange @ 2013 07 12, 12:48)
Kažko aš nesuprantu Serologija esant tymų įtarimui imama 4-28 dieną nuo bėrimo pradžios. Visa eiga, kas turi būti daroma įtariant tymus yra aiškiai reglamentuota. Dabar gi vieni teigia, kad tai jokiu būdu ne tymai, nes tymai tiesiog būti negali , kiti, kad tai galėjo būti tymai, bet vykdyti SAM ministro įsakymo noro nerodo
Patikekit, dar netokiu nesamoniu pas medikus buna. Pvz mums vakar alergologe pareiske, kad mano vaikui 5 metu nedarys alergijos tyrimu (nors siunte LOR), nes jau pries pora metu padaryti. O tuos tyrimus daro tik kas 10 metu. Viskas butu oki, bet mano vaikui pries pora metu nebuvo daryti jokie tyrimai!!!!!!! Tada pradejo metytis. Sako tai gal pas kita alergologe daretes o mes paskambinom paklaust, nes brangus tyrimas (ant ranku meginukai tie). Griebe rageli skambint kitam alergologui (vaiku), surado kortele, anas pasake kad nepadaryti jokie tyrimai. Ta toliau nebezino ka sakyt, aiskina kad tyrimai buvo padaryti. Sako tai gal jus vaika palikot pas mus kabinete ir lauket uz duru kol padarysim Juokas per asaras klausantis tokiu nesamoniu. Mat as neatsiminciau kaip 3 metu vaika palieku viena kabinete daryt tuos lopo ar kaip jie vadinasi tyrimai, kurie daromi tikrai ne 5 ir ne 10 minuciu ir reikia visa laika vaikui rankas laikyt kad nejudintu (pati esu alergiska ir tie tyrimai man daryti ne karta, zinau mintinai viska, ka daro ir kaip i knygele iklijuoja atsakymus su lipniom juostelem). Vnz, nebezinojo kaip issivartyt ta gyd, sako tai ateikit pirmadieni, mes paieskosim atsakymo kur pries pora metu rasem seimos gyd..