Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(Raganaa999 @ 2013 06 12, 12:39)
Tai kad per zinias sake, kad kitamet lygtai baigiasi ju galiojimas, ar klystu? Sake ir kiek per metus uzsiperka tu vakcinu, pagal sutarti. Tai gal per daug uzsipirko biggrin.gif jei jau suaugusius skiepija vakiskom... ir dar nemokamai  bigsmile.gif  pas mus nemokamai dazniausiai nieko nebuna biggrin.gif

kai isgirdau sia naujiena, tai net abejoniu nekilo, del dirbtinai ispusto burbulo, juk jie 4 mln isleido tom vakcinoj, tai reiks iskist, kol nesibaige galiojimas. Absurdas...tures kitu laukianciu realizacijos, atsiras nauja ,,epidemija''.
Atsakyti
Labai noriu sužinoti ar šiuoje temoje lankosi asmenys, kurie MMR vakcina buvo vakcinuoti jau būdami suaugę. Kokie pašaliniai poveikia? Kaip bebūtų tai vakcina pritaikyta vaikams, o kaip į ją reaguoja suaugę. Juk ir į ligą reaguoja žymiai sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 18, 14:56)
Labai noriu sužinoti ar šiuoje temoje lankosi asmenys, kurie MMR vakcina buvo vakcinuoti jau būdami suaugę. Kokie pašaliniai poveikia? Kaip bebūtų tai vakcina pritaikyta vaikams, o kaip į ją reaguoja suaugę. Juk ir  į ligą reaguoja žymiai sunkiau.

Aš skiepijausi pries nėštumą, nes nebuvau sirgus raudoniuke ir nežinojau, kiek skiepų mokykloje gavau (pagal mano gimimo metus skiepų kabinete Kalvarijų g. bandė paskaičiuoti, kiek galėjau gauti, bet buvau ant ribos - galėjau ir 2 būt gavus, bet galėjau ir tik 1 būt gavus. O išsitirti antikūnų kiekį nepasiūlė, aš ir nežinau, kad toks tyrimas galimas doh.gif ). Tai suleidus vakciną įspėjo, kad gali išberti po 7 d. Bet neišbėrė ir jokių kitų poveikių nepajutau.
Atsakyti
Prieš keletą savaičių aš skiepijausi poliklinikoje. Skiepijimo metu šiek tiek paskaudėjo ir dar penkias minutes buvo jaučiamas šiek tiek diskomfortas skiepo vietoje. Paskui apie savaitę buvo paraudę kiek, kiek skaudėjo atsigulus ant šono,bet užtekdavo pakeisti padėtį ir nustodavo. Tiesa, kelias dienas biskį niežėjo tai pirštą, tai ranką, bet labai nežymiai. Temperatūros nebuvo, bėrimų taip pat ne, kitų šalutinių poveikų. Šeimos nariams poveikio nepastebėjau.
Tiesa, reikėjo paplušėti poliklinikoje, kad paskiepytų nemokamai. Bet tai jau kita istorija. Na, suprantu, polinklinikos juk VšĮ, tai pinigėlius pasitaikius progai nori susirinkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 19 birželio 2013 - 07:48
Mėnule, net keista kad nesiūlė, kiek žinau raudoniukės antikūnių nustatymas privalomas nėščiosioms, jau per pirmus apsilankymus ginekologė išrašo tyrimams lapelį. Man tą testą darė ir prieš 11 metų ir prieš 7 metus.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 19, 09:39)
Mėnule, net keista kad nesiūlė, kiek žinau raudoniukės antikūnių nustatymas privalomas nėščiosioms, jau per pirmus apsilankymus ginekologė išrašo tyrimams lapelį. Man tą testą darė ir prieš 11 metų ir prieš 7 metus.

Mano ginekologė net pusės tyrimų nepasiūlė, kurie privalomi, ir siuntimų pas gydytojus nenorėjo duoti doh.gif Kiek pati pasidomėjau, tiek išsireikalavau. Kartais atrodo, kad turi pats daugiau žinoti už gydytoją. O GN pamatę kas nėštumą prižiūrėjo, tai tik galvas pakraipė, suprask - nieko gero.
Atsakyti

Raudonukės antikūnų tyrimas atliekamas visoms nėščiosioms, o Mėnulė atliko tyrimus prieš nėštumą.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2013 06 19, 09:48)
Mano ginekologė net pusės tyrimų nepasiūlė, kurie privalomi, ir siuntimų pas gydytojus nenorėjo duoti doh.gif Kiek pati pasidomėjau, tiek išsireikalavau. Kartais atrodo, kad turi pats daugiau žinoti už gydytoją. O GN pamatę kas nėštumą prižiūrėjo, tai tik galvas pakraipė, suprask - nieko gero.

lotuliukas.gif o jus dar sakote , kad medikais reikia pasitiketi.

Man nesiūlė raudoniukės tyrimo nė su vienu nėštumu.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 06 19, 09:57)
lotuliukas.gif  o jus dar sakote , kad medikais reikia pasitiketi.

Pasitikėti reikia, bet ne aklai (nors nepamenu, kad būčiau kada taip sakiusi g.gif ). Be to, medikas medikui nelygus. Mano ginė tuo metu atostogavo, tad ėjau pas kitą, kadangi su nėštumu problemų nebuvo, nesukau dėl jos profesionalumo galvos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 19 birželio 2013 - 09:05
QUOTE(dange @ 2013 06 19, 08:51)
Raudonukės antikūnų tyrimas atliekamas visoms nėščiosioms, o Mėnulė atliko tyrimus prieš nėštumą.

Jūs teisi, nepastebėjau, kad prieš doh.gif Bet tikrai keista kad ir tokioje situacijoje tyrimo nepasiūlė. pati esu pasiskaičiavusi, kad būsiu gavus dvi dozes nuo raudoniukės, nes pradėjo visus MMR vakcinuot nuo 1988-1989, jei neklystu ir pamenu kad mokykloje bent porą kartų esu skiepyta. Įdomu ar tada vis tik buvo ir vienvalentė raudoniukės vakcina ar ne, nerandu info niekur.

Dange, gal tu žinai kokia vakcina buvo "sušaudoma" į petį kažkokiu specialiu "šautuvu"?

Laukiu ir daugiau pasisakymų apie MMR vakcinavimą suaugus.
Atsakyti

Nei su vienu nėštumu man niekas jokių antikūnių netyrė ir nesiūlė schmoll.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2013 06 19, 10:35)
Nei su vienu nėštumu man niekas jokių antikūnių netyrė ir nesiūlė schmoll.gif  g.gif

Raudonukė, ŽIV, toksoplazma? Nei vienų netyrė? g.gif
Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2013 06 19, 10:11)
Dange, gal tu žinai kokia vakcina buvo "sušaudoma" į petį kažkokiu specialiu "šautuvu"?

Laukiu ir daugiau pasisakymų apie MMR vakcinavimą suaugus.

Nežinau unsure.gif Savo "mokyklinį "MMR gavau "švirkštinį".
Atsakyti