Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(Forgete @ 2013 05 31, 14:02)
o jus galvojote kad vakcina visam gyvenimui ?

Kol nepradėjau domėtis vakcinomis, taip... Galvojau...
Dabar jau žinau, kad visam gyvenimui imunitetas įgyjamas tik persirgus....

Atsakyti
QUOTE(Millita* @ 2013 05 31, 15:11)
Tai taip išeina, kad mums visiems suaugusiems reikia revakcinuotis? g.gif  tai kodel visi tik apie vaikus šneka, o kad suaugusiems reikia skeipytis visiems dzin doh.gif juk suaugusieji daug sunkiau šia liga perserga...

Aš visada tą žinojau, kad nėra skiepų visam gyvenimui biggrin.gif Tai suaugusio reikalas revakcinuotis ar ne. O kad sunkiau perserga suaugę, tai irgi taip. Neveltui, tas visas ligas ir vadindavo „Vaikiškosiomis“, nes jomis seniau visi persirgdavo vaikai. Gaila ypatingai mergaičių, kurioms nuo 21 m prasideda einamiauisias lakas gimdymui, o apsaugos nebus, daugybė nebesiskiepiją, tai planuojančioms pastoti, reiks revakcinuotis, kišt tą gėrį į save, arba nebijoti nieko mirksiukas.gif

Atsakyti
Man is vis idomu, is kur medikai traukia ta informacija apie skiepu galiojimo laika. Nes vienas viena sneka, kitas kita, trecias vel nusisneka kad visam gyvenimui. Tai kuom tiketi? Reiskias nera tokiu tyrimu padaryta kiek galioja? Tik prielaidos? O gydytojai kaip nori taip itikineja. Arba kaip jiems atrodo taip ir sako?
Mano seimos gyd tai sake kad visam gyvenimui skiepai doh.gif
Ir kaip gali toliau pasitiketi medikais, kai patys kalba nezinodami ka.
Atsakyti
ką mes ir kalbame, serga suauge , o kalti kazkokie trys nepaskiepinti vaikai.

http://www.ieskantys...argas-del-tymu/
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2013 05 31, 20:23)
O kad sunkiau perserga suaugę, tai irgi taip. Neveltui, tas visas ligas ir vadindavo „Vaikiškosiomis“, nes jomis seniau visi persirgdavo vaikai. Gaila ypatingai mergaičių, kurioms nuo 21 m prasideda einamiauisias lakas gimdymui, o apsaugos nebus, daugybė nebesiskiepiją, tai planuojančioms pastoti, reiks revakcinuotis, kišt tą gėrį į save, arba nebijoti nieko mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif unsure.gif

Atsakyti
o tymu epidemija jau baigesi, kad jokiu naujienu?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 06 11, 21:26)

Pagasdino ir tyli. Kazko neplinta i kitus miestus, kaip buvo gasdinama:)
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 06 11, 20:26)

Per beveik savaitę susirgo dar 4 žmonės. Biržellio 1 dienai buvo 27 susirgimai, birželio 6 d. - 31.
http://www.ulac.lt/lt/tymai
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2013 06 12, 08:19)
Per beveik savaitę susirgo dar 4 žmonės. Biržellio 1 dienai buvo 27 susirgimai, birželio 6 d. - 31.
http://www.ulac.lt/lt/tymai

aciu labai, galima cia sekti realia padeti 4u.gif
Atsakyti
O čia tik gandas ar faktas, kad iš anksčiau užpirktos MMR vakcinos galiojimas eina į pabaigą?
Jei susirgo dar 6 žmonės ir žiniasklaida tyli, gal susirgo nerevakcinuoti suaugę ir nėra kaip apkaltinti neskiepytų kūdikių ir jų mamų?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 12, 11:01)
O čia tik gandas ar faktas, kad iš anksčiau užpirktos MMR vakcinos galiojimas eina į pabaigą?
Jei susirgo dar 6 žmonės ir žiniasklaida tyli, gal susirgo nerevakcinuoti suaugę ir nėra kaip apkaltinti neskiepytų kūdikių ir jų mamų?

Tai kad per zinias sake, kad kitamet lygtai baigiasi ju galiojimas, ar klystu? Sake ir kiek per metus uzsiperka tu vakcinu, pagal sutarti. Tai gal per daug uzsipirko biggrin.gif jei jau suaugusius skiepija vakiskom... ir dar nemokamai bigsmile.gif pas mus nemokamai dazniausiai nieko nebuna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 05 31, 21:55)
Man is vis idomu, is kur medikai traukia ta informacija apie skiepu galiojimo laika. Nes vienas viena sneka, kitas kita, trecias vel nusisneka kad visam gyvenimui. Tai kuom tiketi? Reiskias nera tokiu tyrimu padaryta kiek galioja? Tik prielaidos? O gydytojai kaip nori taip itikineja. Arba kaip jiems atrodo taip ir sako?
Mano seimos gyd tai sake kad visam gyvenimui skiepai  doh.gif
Ir kaip gali toliau pasitiketi medikais, kai patys kalba nezinodami ka.

Kiekvieno skiepo galiojimas labai priklauso nuo individo, vienam ilgiau galioja, kitam trumpiau. Manau, kad bendrosios rekomendacijos yra pagal kažkokį tai išvestą vidurkį. Pvz. skiepas nuo erkinio encefalito, revakcinacija po 3-5 metų. Aš kažkaip užmiršau ir nuėjau pasiskiepyti tik po 6 su viršum metų. Man padarė kraujo tyrimą, kuris parodė, kad antikūnių yra pakankamai. Ko gero galima pasidaryti bet kurio skiepo antikūnių tyrimą, ir taip nustatyti ar reik revakcinacijos ar ne. Bet tai kainuoja pinigus.
Atsakyti