Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(bevardė @ 2013 05 29, 14:43)
Kadangi turiu savo vaikystės medicininę kortelę, joje yra įrašas, kad vakcinuota nuo tymų. tuo metu nebuvo dar MMR, bet puikiai atsimenu kaip ji atsirado, nes mokykloje gavau dūrį į petį, juokėmės visi kad tuoj paraudonuosim, nes nuo raudoniukės skiepijo. Skiepijo MMR du kartus, taigi viso nuo tymų buvau paskiepyta tris kartus. Keista bet kol lankiau darželį, MMR vakcinos dar nebuvo, grupėje buvo ir raudoniukės protrūkis ir kiaulytės, o aš nei viena liga nesirgau. Net medikai stebėjosi, bet va vistiek po to suskiepijo.

Vaikai mano negavo nei vienos dozės.

va kazka ir as mokykloj atsimenu ir atsimenu stabliges vakcina i uzpakali su tokia trumpa adatike skiepino smile.gif

pas mus mokykloj 9toj klasej buvo raudoniukes protrukis, tikrai daug merginu sirgo ir visom viskas ok. As labai dziaugiausi, nes nereikejo kuno kulturos iskaitos laikyti biggrin.gif o liga praejo labai labai lengvai.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 05 29, 13:36)
Man pačiai virš 30 metų, bet mama neatsimena kiek kartų aš buvau vakcinuota.

Man irgi virš 30, ir spėjo suskiepyti nuo raudoniukės. Aplamai kai pradėjau lankyti mokyklą, tai toks jausmas kad skiepijo ir skiepijo, tik visada į ranką, tiesa vieną kartą į petį skiepijo su kažkokiu įdomiu šautuvu. Dar mokykloje gavom oralinę poliomielito vakciną- raudono skysčio lašiuką ant sausainio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 29 gegužės 2013 - 14:06
QUOTE(Aronia @ 2013 05 29, 13:09)
O aš galvoju kodėl mano vaikystėje, kai roto vakcinos dar nebuvo, vaikai retai sirgo klaikiais viduriavimais ir vėmimais iki ligoninių ir lašelinių. Beje, kai mano vaikas šiemet sirgo sunkia roto forma, mano mama paklaikusi buvo, sako kai jus auginau, jūs taip sunkiai nesirgdavote, viena dieną subloguodavot, tuo ir baigdavosi, tokių maratonų nebuvo.

drinks_cheers.gif dar ne taip seniai,kai augo mano vyriausia,tikrai nebuvo tokių baisių sirgimų rotu,nors lankė darželį nuolat nuo 2m3mėn.Kai kas susirgdavo,bet lengvai praeidavo.

QUOTE(Forgete @ 2013 05 29, 14:36)
Kažkaip neįkertu. Vaikai nebuvo skiepinti, na ok 3 vaikai. O visi likę virš 20 metų. Prieš 20 metų skiepino visus kaip paršiukus ir niekam minčių nekildavo dėl neskiepinimo. Tai čia tie visi likę skiepinti viena vakcina ar kaip? Va kaip nemėgstu kai rašo ir neparašo tiksliai. Toks jausmas, kad nori vėl visus įbauginti ir priversti pakartotinai skiepintis.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 29 gegužės 2013 - 14:37
QUOTE(Forgete @ 2013 05 29, 14:36)

Iki gegužės 27 dienos Lietuvoje iš viso užregistruoti 22 tymų atvejai: susirgo 3 vaikai iki 18 metų ir 19 suaugusiųjų nuo 20 iki 68 metų amžiaus. Visi jie nebuvo skiepyti arba skiepyti tik viena tymų vakcina. 16 pacientų hospitalizuoti, 6 – gydosi ambulatoriškai.

Kažkaip neįkertu. Vaikai nebuvo skiepinti, na ok 3 vaikai. O visi likę virš 20 metų. Prieš 20 metų skiepino visus kaip paršiukus ir niekam minčių nekildavo dėl neskiepinimo. Tai čia tie visi likę skiepinti viena vakcina ar kaip? Va kaip nemėgstu kai rašo ir neparašo tiksliai. Toks jausmas, kad nori vėl visus įbauginti ir priversti pakartotinai skiepintis.

Kai revakcinuoti vedžiau dukrą paskuitinei MMR 6-7 m., mūsų pediatrę kaip tik vadavo imunologinio kabineto vedėja.Specialiai paklausiau, iki kiek metų galios tas skiepas. Ji paaiškino, jei laiku vaikas vakcinavosi, skiepas veiksnus iki 21 metų. Tai visi nuo 21 metų apsaugos nebeturi, todėl ir susirgo, didesnis protrūkis ne tarp vaikų, o tarp suaugusių.
Atsakyti
O prieš kiek laiko taip sakė. Man dar prieš metus tikino, kad MMR visam gyvenimui.
Atsakyti
Ar galima skiepyti vaika, kurio limfmazgiai uz ausies yra padideje? Gydytojai nieko nerado, numojo ranka, nors tyre echoskopu. Sake, kad tai galbut del nuolatinio susidurimo su infekcijomis. Jie tipo apsaugo. Kai vaikas suserga jie buna dar didesni, veliau susitraukia, bet vistiek as juos jauciu. Vaikas del to nera visiskai sveikas. Tai jau patologija. g.gif O ir limfmazgiai ir skiepai yra susije su imunitetu.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 05 31, 13:53)
Ar galima skiepyti vaika, kurio limfmazgiai uz ausies yra padideje? Gydytojai nieko nerado, numojo ranka, nors tyre echoskopu. Sake, kad tai galbut del nuolatinio susidurimo su infekcijomis. Jie tipo apsaugo. Kai vaikas suserga jie buna dar didesni, veliau susitraukia, bet vistiek as juos jauciu. Vaikas del to nera visiskai sveikas. Tai jau patologija.  g.gif O ir limfmazgiai ir skiepai yra susije su imunitetu.
As neskiepyciau,tol kol neissiaiskinciau priezasties,kodel padideja.Nu va ir medikai saunuoliai numojo sau ranka,bet svarbu paskiepyt laiku doh.gif

Papildyta:
QUOTE(vėtrė @ 2013 05 31, 13:28)
Kai revakcinuoti vedžiau dukrą paskuitinei MMR 6-7 m., mūsų pediatrę kaip tik vadavo imunologinio kabineto vedėja.Specialiai paklausiau, iki kiek metų galios  tas skiepas. Ji paaiškino, jei laiku vaikas vakcinavosi, skiepas veiksnus iki 21 metų.  Tai visi nuo 21 metų apsaugos nebeturi, todėl ir susirgo, didesnis protrūkis ne tarp vaikų, o tarp suaugusių.
Ka tik rode per laida "laba diena lietuva"medike kalbejo,kad ale europines vakcinos galioja ilgai,va o tarybines(aisku taip nesake)tai labai neveiksmingos biggrin.gif nu susitartu bent visi vienodai kalbet g.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 05 31, 13:53)
Ar galima skiepyti vaika, kurio limfmazgiai uz ausies yra padideje? Gydytojai nieko nerado, numojo ranka, nors tyre echoskopu. Sake, kad tai galbut del nuolatinio susidurimo su infekcijomis. Jie tipo apsaugo. Kai vaikas suserga jie buna dar didesni, veliau susitraukia, bet vistiek as juos jauciu. Vaikas del to nera visiskai sveikas. Tai jau patologija.  g.gif O ir limfmazgiai ir skiepai yra susije su imunitetu.

po visokiu infekciju limfmazgiai gali buti labai ilgai padideje, net iki poros metu. bet preis skiepinant padaryciau tyrimus, kad butu ramu.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 05 31, 14:17)
po visokiu infekciju limfmazgiai gali buti labai ilgai padideje, net iki poros metu. bet preis skiepinant padaryciau tyrimus, kad butu ramu.

Tai vat, as ir neskiepijau. Dalinai tik. Kokius tyrimus daugiau galima daryti, jie turbut patys nezino. Tam vaikui lifmazgius pastebejau apie puses metu amziaus, dabar jam treji. Tyremes pilva Santariskese, gydytojas prie progos ir tuos limfmazgius paechoskopavo. Sake, nieko ten nera, padideje nedaug. smile.gif Bet vistiek man atrodo, nera labai gerai. Dabar jis isbertas smile.gif Kaip tymai atrodo, nezinau. Tik akys lyg turi buti raudonos, taip nera. Tie taskuciai rausvi, o aplink lyg laukelis baltas. Sake niezti. Vakar prasidejo kaip dilgeline, dabar liko taskuciai. Temperaturos nera. Siaip nealergiskas. Gal tai ir yra tie basieji tymai.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 05 31, 14:33)
Tai vat, as ir neskiepijau. Dalinai tik. Kokius tyrimus daugiau galima daryti, jie turbut patys nezino. Tam vaikui lifmazgius pastebejau apie puses metu amziaus, dabar jam treji. Tyremes pilva Santariskese, gydytojas prie progos ir tuos limfmazgius paechoskopavo. Sake, nieko ten nera, padideje nedaug. smile.gif Bet vistiek man atrodo, nera labai gerai. Dabar jis isbertas smile.gif Kaip tymai atrodo, nezinau. Tik akys lyg turi buti raudonos, taip nera. Tie taskuciai rausvi, o aplink lyg laukelis baltas. Sake niezti. Vakar prasidejo kaip dilgeline, dabar liko taskuciai. Temperaturos nera. Siaip nealergiskas. Gal tai ir yra tie basieji tymai.

na isberto vaiko tikrai nevakcinuociau, o limfmazgiai gali buti padideje tikrai ilgai (vaikam taip buna). Bet jei echoskopija nieko blogo nerodo, kraujo tyrimai geri, tai kaip ir viskas ok.
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2013 05 31, 10:28)
Kai revakcinuoti vedžiau dukrą paskuitinei MMR 6-7 m., mūsų pediatrę kaip tik vadavo imunologinio kabineto vedėja.Specialiai paklausiau, iki kiek metų galios  tas skiepas. Ji paaiškino, jei laiku vaikas vakcinavosi, skiepas veiksnus iki 21 metų.  Tai visi nuo 21 metų apsaugos nebeturi, todėl ir susirgo, didesnis protrūkis ne tarp vaikų, o tarp suaugusių.

QUOTE(Vintazh @ 2013 05 31, 11:10)
Ka tik rode per laida "laba diena lietuva"medike kalbejo,kad ale europines vakcinos galioja ilgai,va o tarybines(aisku taip nesake)tai labai neveiksmingos biggrin.gif nu susitartu bent visi vienodai kalbet g.gif

Tai taip išeina, kad mums visiems suaugusiems reikia revakcinuotis? g.gif tai kodel visi tik apie vaikus šneka, o kad suaugusiems reikia skeipytis visiems dzin doh.gif juk suaugusieji daug sunkiau šia liga perserga...

Atsakyti
QUOTE(Millita* @ 2013 05 31, 15:11)
Tai taip išeina, kad mums visiems suaugusiems reikia revakcinuotis? g.gif  tai kodel visi tik apie vaikus šneka, o kad suaugusiems reikia skeipytis visiems dzin doh.gif juk suaugusieji daug sunkiau šia liga perserga...

o jus galvojote kad vakcina visam gyvenimui ?
Atsakyti