Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(bevardė @ 2013 03 18, 17:54)
Vienvalentės vakcinos nėra, net suaugusias moteris jei nėra sirgusios raudoniuke skiepijamos ta pačia vakcina kaip ir 15 mėn kūdikiai- MMR. Va čia man ir labai keista, kaip ta pati vakcina vienodai tinka tokį amžiaus skirtumą turintiems asmenims?

Gal doze skirtinga g.gif
Atsakyti
Dozė ta pati, t.y. du skiepai tam tikru intervalu wink.gif
Atsakyti
Teigiama, kad paskiepijus MMR atitinkamai laikotarpiais po vakcinos vaikui pasireiškia tymų, kiaulytės ir raudoniukės ligų simptomai, tokie kaip bėrimas, tinimas ar karščiavimas. Ypatingai dažnai asireiškia tymų požymiai, nes tymų komponentas yra gyvas. Ar po vakcinos pasireiškus tiems simptomams vaikas gali užkrėsti kitą vaiką? Pav., vakcinuojant nuo Roto, gydytojai rekomenduoja tam tikrą laiką vaiko užpakaliuką plauti su pirštinėm dėl galimos užsikrėtimo rizikos. Kaip yra su tymais?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 29, 10:31)
Teigiama, kad paskiepijus MMR atitinkamai laikotarpiais po vakcinos vaikui pasireiškia tymų, kiaulytės ir raudoniukės ligų simptomai, tokie kaip bėrimas, tinimas ar karščiavimas. Ypatingai dažnai asireiškia tymų požymiai, nes tymų komponentas yra gyvas. Ar po vakcinos pasireiškus tiems simptomams vaikas gali užkrėsti kitą vaiką? Pav., vakcinuojant nuo Roto, gydytojai rekomenduoja tam tikrą laiką vaiko užpakaliuką plauti su pirštinėm dėl galimos užsikrėtimo rizikos. Kaip yra su tymais?

lygtai visi komponentai šitoj vakcinoj yra gyvi g.gif
Atsakyti
Sprendžiu dilemą, noriu vakcinuoti vyresnį sūnų 10 m, bet yra mažesnis brolis, kurio negaliu vakcinuoti. Ir mastau ar nebus rizikos jam susirgt. Kažkada buvau internete radus informacijos apie tai bet dabar niekaip. Norėčiau Dangės pasisakymą išgirst wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 29, 09:31)

Su rotu tai geras biggrin.gif Vadinasi, viskas atvirksciai: ne neskiepyti, o būtent skiepyti nešioja ir platina ligas biggrin.gif
O aš galvoju kodėl mano vaikystėje, kai roto vakcinos dar nebuvo, vaikai retai sirgo klaikiais viduriavimais ir vėmimais iki ligoninių ir lašelinių. Beje, kai mano vaikas šiemet sirgo sunkia roto forma, mano mama paklaikusi buvo, sako kai jus auginau, jūs taip sunkiai nesirgdavote, viena dieną subloguodavot, tuo ir baigdavosi, tokių maratonų nebuvo.
Atsakyti
http://www.ema.europ...WC500124199.pdf
Užkrėtimas
Dar niekada nebuvo įrodyta, kad paskiepytas žmogus būtų užkrėtęs tymais ar kiaulyte (epideminiu parotitu) jautrius kontaktavusius asmenis. Žinoma, kad raudonukės ir tymų virusai yra išskiriami per burną maždaug nuo 7-os iki 28-os paros po paskiepijimo, didžiausias išskyrimas būna maždaug 11-ą parą. Vis dėlto nenustatyta, kad šiais išskirtais vakcinos virusais būtų užkrėsti jautrūs kontaktavę asmenys. Buvo nustatyta, kad kūdikiai užsikrėtė raudonukės virusais per motinos pieną, o taip pat buvo nustatytas transplacentinis užsikrėtimas be jokių klinikinių ligos apraiškų
Atsakyti
QUOTE(bebenčiukė @ 2013 05 29, 13:00)
Žinoma, kad raudonukės ir tymų virusai yra išskiriami per burną maždaug nuo 7-os iki 28-os paros po paskiepijimo, didžiausias išskyrimas būna maždaug 11-ą parą. Vis dėlto nenustatyta, kad šiais išskirtais vakcinos virusais būtų užkrėsti jautrūs kontaktavę asmenys.

Nenustatyta arba nenorėta nustatyti. Bet virusas išskiriamas vadinasi rizika yra, turint omeny kad tymų virusas yra labai lakus, jei per ventiliacijos angas gali nukeliaut, tai per tuos pačius žaislus, kramtomus pieštukų galus tikrai įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 29, 14:07)
Nenustatyta arba nenorėta nustatyti. Bet virusas išskiriamas vadinasi rizika yra, turint omeny kad tymų virusas yra labai lakus, jei per ventiliacijos angas gali nukeliaut, tai per tuos pačius žaislus, kramtomus pieštukų galus tikrai įmanoma.

na jei butu toks lakus po vakcinacijos tai per metus ne 20 zmoniu sirgtu Lietuvoje , o tukstanciai.
Atsakyti
tai va kad tymai anksčiau niekas nesirgo. Čia šį gegužės men. tymai išlindo. Ir man pikta kad nesuteikiama pilna informacija apie tai ar visi tie 22 asmenys buvo kažkuo susiję ir visi turėjo tarpusavyje kontaktą. Nuo ko užsikrėtė pirmas susirgęs vaikas?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 29, 14:17)
tai va kad tymai anksčiau niekas nesirgo. Čia šį gegužės men. tymai išlindo. Ir man pikta kad nesuteikiama pilna informacija apie tai ar visi tie 22 asmenys buvo kažkuo susiję ir visi turėjo tarpusavyje kontaktą. Nuo ko užsikrėtė pirmas susirgęs vaikas?

tai kad visais metais Lietuvoje budavo bent keli tymu susirgimai. Dėl šių dienų naujienų, tai kiek skaičiau kažkas susirgo iš Lazdynų poliklinikos personalo ir keli pacientai ir pagrinde Vilniaus klinikinės ligoninės personalas. http://www.15min.lt/...kius-541-338728
Papildyta:
http://www.ulac.lt/n...22-tymu-atvejai

Iki gegužės 27 dienos Lietuvoje iš viso užregistruoti 22 tymų atvejai: susirgo 3 vaikai iki 18 metų ir 19 suaugusiųjų nuo 20 iki 68 metų amžiaus. Visi jie nebuvo skiepyti arba skiepyti tik viena tymų vakcina. 16 pacientų hospitalizuoti, 6 – gydosi ambulatoriškai.

Kažkaip neįkertu. Vaikai nebuvo skiepinti, na ok 3 vaikai. O visi likę virš 20 metų. Prieš 20 metų skiepino visus kaip paršiukus ir niekam minčių nekildavo dėl neskiepinimo. Tai čia tie visi likę skiepinti viena vakcina ar kaip? Va kaip nemėgstu kai rašo ir neparašo tiksliai. Toks jausmas, kad nori vėl visus įbauginti ir priversti pakartotinai skiepintis.

Vyšniažiedė kiek vakcinų nuo tymų jūsų vaikai gavo? Man pačiai virš 30 metų, bet mama neatsimena kiek kartų aš buvau vakcinuota.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 29 gegužės 2013 - 13:37
Kadangi turiu savo vaikystės medicininę kortelę, joje yra įrašas, kad vakcinuota nuo tymų. tuo metu nebuvo dar MMR, bet puikiai atsimenu kaip ji atsirado, nes mokykloje gavau dūrį į petį, juokėmės visi kad tuoj paraudonuosim, nes nuo raudoniukės skiepijo. Skiepijo MMR du kartus, taigi viso nuo tymų buvau paskiepyta tris kartus. Keista bet kol lankiau darželį, MMR vakcinos dar nebuvo, grupėje buvo ir raudoniukės protrūkis ir kiaulytės, o aš nei viena liga nesirgau. Net medikai stebėjosi, bet va vistiek po to suskiepijo.

Vaikai mano negavo nei vienos dozės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 29 gegužės 2013 - 13:45