Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

Mano klasiokas 6-oje klasėje persirgo kiaulyte. Tada dar neskiepijo MMR. Ilgai tada jo nebuvo mokykloje...
O dabar jau 10 metų vedęs, o vaikų neturi, nors norėtų. Gal persirgta kiaulytė turėjo įtakos? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Pretori @ 2012 03 16, 19:12)
Dabartiniai dvidesimtmeciai lyg jau buvo skiepijami. Man beveik 30, esu sirgusi ir tymais, ir raudoniuke.
Pvz, musu gydytoja aiskino taip, kad paskiepijus skiepu kalendoriuje nurodytais intervalais, imunitetas susidarys visam gyvenimui. Na, matom, kad taip nera.

Nuo raudonukės pradėjo skiepyti nuo 1992 m. kiek žinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 16 kovo 2012 - 18:33
QUOTE(Pretori @ 2012 03 16, 19:12)
Dabartiniai dvidesimtmeciai lyg jau buvo skiepijami. Man beveik 30, esu sirgusi ir tymais, ir raudoniuke.
Pvz, musu gydytoja aiskino taip, kad paskiepijus skiepu kalendoriuje nurodytais intervalais, imunitetas susidarys visam gyvenimui. Na, matom, kad taip nera.

nunu man sesele irgi paklausta aiskino kad skiepai visam gyvenimui, ir tikrai ne 10 ar 20 metu. O nuejus sekanti karta, pradejo siulyt MB pasiskiepyt nuo stabliges difterijos, nes skiepas jau pasibaiges galiot lotuliukas.gif zodziu sako bet ka kad tik paskiepyt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 16 kovo 2012 - 19:22
QUOTE(**Ingute** @ 2011 05 02, 15:06)
viena is MMR skiepo kontraindikaciju - anafilaksinė reakciją į kiaušinius... Mano maziui alergija kiausiniui buvo nustatyta 4 men.aisku sako, kad netikslus tyrimai tokio amziaus, bet dabar kai atejo laikas MMR nezinau ka cia ir daryti, skiepyti ar ne? Gal kas esate su tuo susidurusi? Ar skiepijot ir jei taip kokia reakcija?  unsure.gif
Alergologas dar anksciau sake skiepyti pagal plana, bet gal jis neziurejo taip toli i prieki.....  blink.gif

sunus po sio skiepo 3 savaites smarkiai buvo isbertas. niekas neperspejo, kad kiausiniui alergiskiems geriau ji atideti doh.gif
Na, jusu postas rasytas seniai.. bet jei kam tokia situacija-atidekit.
Dabar dukryte karsciuoja po sito skiepo, gailiuos, kad kokiems metams neatidejau g.gif dabar 10 a tai 11 diena po skiepo.
Tik ji lengviau pernesa temperatura.
Atsakyti
http://www.dailymail...ial-debate.html
Atsakyti
Ar lieka randukas po sio skiepo?
Atsakyti
Randuko nelieka. Randuką palieka tik TBC skiepas, kurį vaikas gauna pirmosiomis savo dienomis.
Atsakyti
Aha turi viena toki dideli, labai ilgai neuzgijo, zinojau, akd nuo TBC. Idomu nuo kitu skiepuku buna randukai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo De Zavu: 02 liepos 2012 - 11:13
QUOTE(De Zavu @ 2012 07 02, 11:12)
Idomu nuo kitu skiepuku buna randukai?

Nuo kitų skiepų randų neturi likti. Kiek žinau randas likdavo po raupų skiepo, bet jo šiuo metu niekas nebedaro.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 06 16, 13:37)

Tam gydytojui Andrew Wakefield buvo uzdrausta gydytojo praktika kiek zinau del MMR tyrimo rezultatu.

Atsakyti
QUOTE(northstar @ 2012 07 02, 17:02)
Tam gydytojui Andrew Wakefield buvo uzdrausta gydytojo praktika kiek zinau del MMR tyrimo rezultatu.

Aha, tik man abejonių kelia ir tie kas paneigė jo tyrimo rezultatus, nelabai jau naudingi buvo tie rezultatai, bet ar tikrai jie neteisingi?
MMR zala
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 03 liepos 2012 - 08:29
QUOTE(bevardė @ 2012 07 03, 09:28)
Aha, tik man abejonių kelia ir tie kas paneigė jo tyrimo rezultatus, nelabai jau naudingi buvo tie rezultatai, bet ar tikrai jie neteisingi?
MMR zala

Butent kad teisingi, todel jo karjera ir pasibaige nail.gif
Atsakyti
Ar jusu vaiku po 1,3 metu skiepo t.y. tymų, epideminio parotito, raudonukės vakcinos nebuvo isbere? Mano maziuke skiepino 06.27 diena. Mazdaug po 8 dienu, ja pabere, bet pagalvojau, gal nuo arbuzo. Paskui prasidejo karsciai. Pagalvojau, gal cia nuo prakaito dar dasidejo. Vakar ismaudziau lakysiuj. Nelabai kas pasikeite. Tik dabar prisiminiau, kad gal tai reakcija i skiepa? Nes skiepino nuo tymu, raudoniukes. O abieju ligu atveju juk buna berimai. Spuogeliai tokie mazi, mazi, raudoni. Panasus i prakaitine, bet vaika prausem per karscius po 5 kartus per diena. Ir vakar dar nuprausem lakysiaus vonioj, pagerejimo nelabai yra.

Ka jus manot? Ar jusu vaikams taip buvo ar ne? Jei buvo, ka daret, po kiek laiko praejot?

Paklausiau ir va ka radau:

Kokie galimi reiškiniai po tymų vakcinos?

Paskiepytieji gali sukarščiuoti, antrą savaitę po paskiepijimo kartais šiek tiek išberia, panašiai kaip sergant tymais, bet šis bėrimas pranyksta negydomas per 1–3 dienas. Net ir tie paskiepytieji, kuriuos po skiepo išberia, viruso į aplinką neišskiria, todėl aplinkiniams nepavojingi.

Tai greiciausiai mums reakcija i skiepa.

O siame skiepe yra kiausinio baltymo?
Atsakyti