Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(žydrynė @ 2012 01 22, 12:28)
artritas dažna komplikacija po MMR skiepo unsure.gif ir neaišku kokios prognozės unsure.gif

Monoartritas? g.gif O čia apie dažnumą"
How likely is it for a person to develop arthritis from rubella vaccine?
Arthralgia (joint pain) and transient arthritis (joint redness or swelling) following rubella vaccination occurs only in people who were susceptible to rubella at the time of vaccination. Joint symptoms are uncommon in children and in adult males. About 25% of post-pubertal women report joint pain after receiving rubella vaccine, and about 10% report arthritis-like signs and symptoms.
When joint symptoms occur, they generally begin 1-3 weeks after vaccination, persist for one day to 3 weeks, and rarely recur. Chronic joint symptoms attributable to rubella vaccine are very rare, if they occur at all.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 22 sausio 2012 - 13:47
na tikuos, kad viskas bus gerai. Siandien mano panele jau jaucias geriau, temperatura nukrito, kojyte primena. tikuosi, kad nebus infekcijos, nes klinikose prigasdino...zodziu suzinojau, kad gali buti kaulu ar sanariu infekcijos. schmoll.gif

QUOTE(dange @ 2012 01 22, 13:40)
Monoartritas?  g.gif O čia apie dažnumą"

Atsakyti
Nu va, paklausiau šeimos daktarės, ar galėčiau nukelti mergaitei MMR skiepą iš 7 į 12m, tai pasakė, kad taip ir geriau, nes tas skiepas galios tik 10m, taigi iki 22, tai jeigu ji gimdys virs 22 m, tai jis nebeveiks, taip iseina, kad dar karta reiktu skiepytis pries gimdant, jei vyresnė gimdys, o jei skiepintume 7m, tai jau 17m jis negaliotų, deja g.gif
Papildyta:
QUOTE(testosteronas @ 2012 01 04, 13:34)
sveikos!

gal kas patars? tokia situacija paprasta.

skambinau daktarei del skiepu, pasake, kad nuo gripo, raudonukes, parodito ir tymu turi buti pas mane, arba MMR vakcina padaryta. tai as dabar skiepu pase paziurejau, pas mane irasyta vakcina MAR (speju, kad cia daktare suklydo, norejo MMR parasyti, nes pagooglinau - MAR tokia vakcina neegzistuoja). skiepu pase nurodyta, kad tik po viena karta skiepytas esu nuo tymu, raudonukes ir parodito.

Ar reikia man dar karta skiepytis? nes kazka girdejau, kad po du skiepus turi buti kiekvieno is situ.
Ir nesuprantu, skiepas nuo gripo turbut neina i MMR jeigu isverciant is anglu tik tris ligos gaunasi? reikia pasidaryti atskirai skiepa nuo gripo? ir gal zinote, viena ar du iskart skiepus?

ACIU! smile.gif

Nu nuo gripo tai tikrai atskirai skiepija, nu siaip va dabar suzinojau, kad tas MMR tik 10m galioja, taigi ,jei, jau skiepytas pries daugiau nei 10m, tai reiktų persiskiepyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linytes: 22 vasario 2012 - 16:17
Ir taip visą gyvenimą kas 10 metų, kad mergaitės vėliau pastojusios nesusirgtu, kad berniukai besilaukiančių neapkrėstų, kad vėliau močiutės savo besilaukiančių dukrų ir marčių neužkrėstų ir taip be galo be krašto...
Atsakyti
QUOTE(linytes @ 2012 02 22, 17:20)
Nu nuo gripo tai tikrai atskirai skiepija, nu siaip va dabar suzinojau, kad tas MMR tik 10m galioja, taigi ,jei, jau skiepytas pries daugiau nei 10m, tai reiktų persiskiepyt smile.gif
Tik va idomu kodel taip suaugusiu nevercia skiepytis kas 10metu,kaip mazus vaikus grieztai ir dar primena 100kartu kad nepamirstum??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2012 03 16, 12:14)
Tik va idomu kodel taip suaugusiu nevercia skiepytis kas 10metu,kaip mazus vaikus grieztai ir dar primena 100kartu kad nepamirstum??? g.gif

todel, kad ta vakcina yra mokama, o juk farmacijos kompanijom zymiai naudingiau ibrukti vakcina per ligoniu kasas. Tada vakcinuojami praktiskai visi vaikai, tevams nesusimascius apie pasekmes, o pelnas garantuotas. O mokamas vakcinas juk igrusti zymiai sunkiau, tuo labiau kaip pati rasot - suauge nepersivakcinuoja, bet kaip ner epidemiju taip ner. Kazkodel dauguma galvoja, kad jei vaika paskiepinai maza tai ta liga nesusirgsi vis gyvenima. Mazo vaiko vakcinavimas visuomenes passamoneje uzfiksuotas kaip savaime vykstantis procesas.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 03 16, 13:11)
todel, kad ta vakcina yra mokama, o juk farmacijos kompanijom zymiai naudingiau ibrukti vakcina per ligoniu kasas. Tada vakcinuojami praktiskai visi vaikai, tevams nesusimascius apie pasekmes, o pelnas garantuotas. O mokamas vakcinas juk igrusti zymiai sunkiau, tuo labiau kaip pati rasot - suauge nepersivakcinuoja, bet kaip ner epidemiju taip ner. Kazkodel dauguma galvoja, kad jei vaika paskiepinai maza tai ta liga nesusirgsi vis gyvenima. Mazo vaiko vakcinavimas visuomenes passamoneje uzfiksuotas kaip savaime vykstantis procesas.

Kaip manot, kodėl ?(kalbam konkrečiai apie tymus, raudonukę, parotitą)
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 16, 15:29)
Kaip manot, kodėl ?(kalbam konkrečiai apie tymus, raudonukę, parotitą)

tik todel, kad maziau pas gydytojus vaiksto, o jie ir nesiulo tongue.gif daugelis nera jomis iki siol persirge. na tikrai, kaip cia farmacininkai nesusimasto tarp suaugusiuju paskleisti siu ligu baubo, juk jie vaikiskom ligom sirgtu sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 03 16, 15:57)
tik todel, kad maziau pas gydytojus vaiksto, o jie ir nesiulo  tongue.gif daugelis nera jomis iki siol persirge. na tikrai, kaip cia farmacininkai nesusimasto tarp suaugusiuju paskleisti siu ligu baubo, juk jie vaikiskom ligom sirgtu sunkiau.

Norėjau paklausti, kodėl bent jau kolkas mūsuose nėra tymų ar raudonukės protrūkio tarp suaugusiųjų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 16, 18:01)
Norėjau paklausti, kodėl bent jau kolkas mūsuose nėra tymų ar raudonukės protrūkio tarp suaugusiųjų  mirksiukas.gif

Ne manes klausiat, bet is mano aplinkos dauguma yra persirge vaikysteje siomis ligomis. Matyt, tai taip pat turi itakos...
Atsakyti
QUOTE(Pretori @ 2012 03 16, 17:18)
Ne manes klausiat, bet is mano aplinkos dauguma yra persirge vaikysteje siomis ligomis. Matyt, tai taip pat turi itakos...

Taip gali būti. Tada reikėtų patikslinti, apie kurią suaugusių amžiaus grupę kalbame. Dabartiniai 20-30- mečiai vargu ar dauguma yra persirgę tymais ar parotitu, tiesa?
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 16, 18:55)
Taip gali būti. Tada reikėtų patikslinti, apie kurią suaugusių amžiaus grupę kalbame. Dabartiniai 20-30- mečiai vargu ar dauguma yra persirgę tymais ar parotitu, tiesa?

Dabartiniai dvidesimtmeciai lyg jau buvo skiepijami. Man beveik 30, esu sirgusi ir tymais, ir raudoniuke.
Pvz, musu gydytoja aiskino taip, kad paskiepijus skiepu kalendoriuje nurodytais intervalais, imunitetas susidarys visam gyvenimui. Na, matom, kad taip nera.
Atsakyti