Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(nerilesmama @ 2011 06 21, 11:07)
Sveikos mamos.Gal kuri zinote,kur galima vaika paskiepyti nuo atskiru ligu pvz.nuo stabliges.Mums jau 2m6men,bet dar neturime 18men skiepo.Kuo toliau tu labiau abejoju ar verta skiepyti.Is pediatres jauciu pastovu spaudima,siuntineja sesele i namus,kad pakviestu skiepytis doh.gif Galvoju sio skiepo atsisakyti kuriam laikui,bet noreciau paskiepyti nuo stabliges.

pasiskiepyti nuo atskirų ligų šiais laikais jau nebėra galimybės,yra nebent atskiras skiepas dvivalentis difterija-stabligė;nors anksčiau buvo atskiri skiepai ir tik nuo stabligės,ir tik nuo raudonukės unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 21 birželio 2011 - 14:47
Na maniskis iki siol gavo visus nemokamus skiepus, bet cia pasiskaicius nusprendziau nedaryti MMR skiepo unsure.gif ligos atrodo ne tokios ir baisios o pasekmes po sito skiepo gali buti baisios..
Atsakyti
mes ir neskiepijom, nes labai daug neatitikimu smile.gif

pvz. buvo straipsnis ziniasklaidoj, kad vaikinas grizes is Italijos (ar is kazkur panasiai) , uzsikrete tymais, vaikinui 20metu ( MMR vakcina Leituvoj pradeta vakcinuoti nuo 1988, skiepino visus be isimties, faktas ir jis paskiepytas) = bet kaip gydytojai pasakytu, gi yra visokiu virusu formu ir.t.t, arba, kad nebuvo skiepytas, zodziu mistika... kam skiepint, jei naudos nera??

mum dabat liko 18men skiepas (kad jau pradeta skiepint, reikia baigt), bet naujai MMR vakcinai manau nelaikas mano vaikui dar schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritusikas @ 2011 07 19, 15:10)
mes ir neskiepijom, nes labai daug neatitikimu smile.gif
mum dabat liko 18men skiepas (kad jau pradeta skiepint, reikia baigt), bet naujai MMR vakcinai manau nelaikas mano vaikui dar  schmoll.gif

drinks_cheers.gif mes ir nusprendem palaukti, aisku berniukui pavojinga susirgti kiaulyte, del vaisingumo.. jei neprasirgs iki mokyklos tada skiepysim g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Mes irgi po skiepo....praejo 7 dieno ir sukarsciavom. Daugiau jokiu ligos pozymiu. Apetitas geras, nekosti, nesloguoja, dantu jau 16, tad neturim kol kas ka daigintis g.gif
Nurasau skiepui, nors visi medikai rekia-nene, negali buti smile.gif
Dukrai, kuriai dabar 13 metu, buvo atlikti visi privalomi ir mokami (vejaraupiu)skiepai. Darzeli atlankem be jokiu infekciniu ligu. Pirmoje klaseje sirgom vejaraupiais, tymais, raudoniuke-po 1para, lengva forma.
Atsakyti
Nu ka, mes siandien pasiskiepijom 15 men privalomuoju skiepuku. kaip manot ar galim 18 men skiepa atideti pusei metu ar net ilgiau? nes gydytojos siandien klausiau, tai sake butinai juo paskiepyti iki 2 metu, bet nepasitikiu kazkaip as ja, esu skaicius, kad galima bet kada skiepyti net ir praejus daugiau laiko. Gal kuri esat girdejus ka apie terminus?
Atsakyti
QUOTE(conve®se @ 2011 08 02, 22:05)
Nu ka, mes siandien pasiskiepijom 15 men privalomuoju skiepuku. kaip manot ar galim 18 men skiepa atideti pusei metu ar net ilgiau? nes gydytojos siandien klausiau, tai sake butinai juo paskiepyti iki 2 metu, bet nepasitikiu kazkaip as ja, esu skaicius, kad galima bet kada skiepyti net ir praejus daugiau laiko. Gal kuri esat girdejus ka apie terminus?

tai atidėti bet kuriam laikui galima tą 15mėn MMR skiepą,o tą 18mėn nebent tik keliem mėn
Atsakyti
Ko jau ko, o sito skiepo tai tikrai mano vaikas negavo ir negaus...
Atsakyti
Ui ipirso si skiepa per mano ziopluma... sakiau kad vaikas neseniai prasirges, danteliai kalas, noriu atideti... Gydytoja su sesele puole aiskint ne tas skiepas, nuo jo nieko nebuna...sumaiset.. Paziurejo gerklyte neparaudus, oi galim skiepyt...Na ir pagalvojau susimaisiau gal tikrai, pasiskiepijom... ir va rezultatas po savaites siandien uzkilo tempa iki 38,4, truputuka pabertas, ziuresiu kas bus toliau... matytem patarciau tvirtybes nenusileist tom daktarkom... Atrodo kad jos ne tik pliusa uzsideda uz tuos skiepus bet dar ir i kisene gauna jau gulas ant zemes kaip tas skiepas buten dabar o ne po keliu men ar metu reikalingas.... oi kaip zlastis ima g.gif
Atsakyti
Nuo kada Lietuvoje pradėta skiepyti MMR vakcina?
Atsakyti
QUOTE(Jolstute @ 2011 11 05, 20:47)
Atrodo kad jos ne tik pliusa uzsideda uz tuos skiepus bet dar ir i kisene gauna jau gulas ant zemes kaip tas skiepas buten dabar o ne po keliu men ar metu reikalingas.... oi kaip zlastis ima g.gif

Bijo,kad nepersigalvotumėt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 09 lapkričio 2011 - 12:01
QUOTE(žydrynė @ 2011 11 09, 13:01)
Bijo,kad nepersigalvotumėt mirksiukas.gif

turbut jais maziausiai tevai nori skiepyti is visu esamu. del tos autizmo menamos ar tikros gresmes...
Atsakyti