Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(rennate @ 2011 01 07, 12:44)
Zinoma, kad noreciau. Bet deja...turiu per mazai info apie tai, nes tos informacijos yra labai daug,o atsirinkti kas tikrai butu geriausia sudetinga  blush2.gif Nes yra dvi salys, vieni uz, kiti pries. Zodziu, mes vienus gavome, kitu jau nebegausime, gyd.sake, kad nieko tokio, svarbiausiai pasiskiepijom  g.gif  O del MMR skaiciau, jei paskiepiji pirma kart, butinai reikia skiepyti ir antraji karta, kazin kaip yra istikruju  g.gif

Beja, tas antrasis tikrai atidedamas neribotam laikui ir dabar sergam, sloga siaubinga, sveikas buna gal kokias 3 sav.tai net negalvoju tada apie skiepus. Del to ir neduoda ramybes mintis, argalima taip uzleisti ir atideti neribotam laikui, bent jau kol isaugsim savo ligas  4u.gif

nesmagu, kad taip sveikata paslijo, as ir masciau del tu revakcinaciju, bet vistiek apsiprendziau ateity ju nekartot, nes papildomas gaunas kisimasis. Siaip turiu keleta neblogu straipsniu skiepu tema, tai jei domina, parasyk savo el. pasta, atsiusiu. Sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Chanele @ 2010 11 07, 00:45)
Man irgi Norvegijoje dare Mantu testa, buvo teigiamas, bet ligoninej sviete plaucius, eme krauja ir nieko nerado.

Vakar turejome dukryte skiepyti MMR. Gyvenam Norvegijoj. Tai pasakem gydytojai, kad neskiepysim. Uzsiminem del galimu blogu reakciju. Ji iskart mums pasake ramiai - tai skaitet apie autizma ir pan.? Pasakem, kad taip. Ji ramiai pasake, kad pries 2 metus buvo atlikti tyrimai ir nepasitvirtino, kad kaltas skiepas. Dar sake, kad kazkuri is siu ligu, kuri ieina i MMR, susirgus irgi pavojinga smegenims. Tik dabar negaliu pasakyti kuri, nes pasake norvegiskai pavadinima. Bet sakem, vis tiek nusprendem neskiepyti. Gal ateity, kai bus didesne. Nuo raudoniukes bet kokiu atveju mergaitei reikes, jei vaikystej nepersirgs. Tik, kad nera skiepo tik nuo raudoniukes  doh.gif  Tai gydytoja ramiai vel pasake, kad supranta musu sprendima, kad nebandys musu ikalbineti. Nebuvo jokio spaudimo. Ir pasirasyti nieko nereikejo, kad atsisakom skiepo, kaip kad Lietuvoj yra. Ji net anksciau buvo minejusi, kad nuo MMR skiepo reakcija gali buti iskart, bet gali pasireiksti ir po 3 savaiciu. Ji net del galimu reakciju buvo nukelusi mums skiepo data, nes mes ruosemes kelionei i Lietuva. Nebutu skiepijusi pries kelione, nes sako, neaisku, kaip sureaguos. O Lietuvoj ziuriu daktarai tik ginasi, kad sveikata vaiku pablogeja ne nuo sio skiepo  doh.gif  Norvegijoj bent jau nebando apgaudineti ir nera jokio spaudimo....

Analogiška situacija mums Norvegijoje dabar buvo. Man TBC nerado. O jums pasisekė su gydytoja. Vaikas labai sirgo, MMR skiepą teko atidėt tik dviem savaitėm , bet per tą laiką gydytoja atakavo telefonu, kad tik ateitume. Prigąsdino koks baisus dalykas yra tymai, jei vaikas bus neskiepytas. Mes nesiruošėm neskiepyt, mes buvom tik atidėję. Bet neskiepytas nuo TBC ir hepatito B. Dabar ką tik gavom MMR (šalutinio poveikio nėra kol kas) ir jau po dviejų savaičių užrašė TBC kartu su hepatito B skiepu. Sakau labai greit sekantys skiepai, ji sako nieko tokio unsure.gif Turbūt "susirgsim" ir skambinsiu pasakyt. Dėl TBC ir hepatito B labai spaudžia doh.gif , aš dar dvejoju, bet gal atsisakysim aplamai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Luki @ 2011 02 17, 16:14)
Analogiška situacija mums Norvegijoje dabar buvo.  Man TBC nerado. O jums pasisekė su gydytoja. Vaikas labai sirgo, MMR skiepą teko atidėt tik dviem savaitėm , bet per tą laiką gydytoja atakavo telefonu, kad tik ateitume. Prigąsdino koks baisus dalykas yra tymai, jei vaikas bus neskiepytas. Mes nesiruošėm neskiepyt, mes buvom tik atidėję. Bet neskiepytas nuo TBC ir hepatito B. Dabar ką tik gavom MMR (šalutinio poveikio nėra kol kas) ir jau po dviejų savaičių užrašė TBC kartu su hepatito B skiepu. Sakau labai greit sekantys skiepai, ji sako nieko tokio  unsure.gif  Turbūt "susirgsim" ir skambinsiu pasakyt. Dėl TBC ir hepatito B labai spaudžia  doh.gif , aš dar dvejoju, bet gal atsisakysim aplamai  g.gif

man tai cia ziaurokai skamba, kai taip spaudzia ir dar vieni skiepai po kitu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Luki @ 2011 02 17, 16:14)
Analogiška situacija mums Norvegijoje dabar buvo.  Man TBC nerado. O jums pasisekė su gydytoja. Vaikas labai sirgo, MMR skiepą teko atidėt tik dviem savaitėm , bet per tą laiką gydytoja atakavo telefonu, kad tik ateitume. Prigąsdino koks baisus dalykas yra tymai, jei vaikas bus neskiepytas. Mes nesiruošėm neskiepyt, mes buvom tik atidėję. Bet neskiepytas nuo TBC ir hepatito B. Dabar ką tik gavom MMR (šalutinio poveikio nėra kol kas) ir jau po dviejų savaičių užrašė TBC kartu su hepatito B skiepu. Sakau labai greit sekantys skiepai, ji sako nieko tokio  unsure.gif  Turbūt "susirgsim" ir skambinsiu pasakyt. Dėl TBC ir hepatito B labai spaudžia  doh.gif , aš dar dvejoju, bet gal atsisakysim aplamai  g.gif

Jusu teise yra atsisakyt. Juk niekur skiepai neprivalomi...
Atsakyti
QUOTE(Luki @ 2011 02 17, 17:14)

Ko ji čia taip skuba? Kažkokia panikuotoja. Net sunkiai sergantį vaiką spaudžia skiepytis tada, kada formaliai laikas. Ir intervalai tarp skiepų... doh.gif doh.gif doh.gif

Gal jai išvis nesvarbu, ar susidarys imunitetas po skiepo, ir kaip jausis vaikelis? Juk jau žino, kad paskiepytas po poros savaičių, gali ,,susirgti". Susidaro įspūdis (tikiuosi, klaidingas), kad jai svarbu tik atžymėti, jog atvykusių iš Lietuvos žmonių vaikai skiepyti nuo to ir to. g.gif O gal ji pati tiki tuo, ką sako ir daro.

Ar neturite galimybės pasirinkti kitą pediatrą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 17 vasario 2011 - 22:08
QUOTE(AlfaBeta @ 2011 02 17, 23:06)
Ko ji čia taip skuba? Kažkokia panikuotoja. Net sunkiai sergantį vaiką spaudžia skiepytis tada, kada formaliai laikas. Ir intervalai tarp skiepų... doh.gif  doh.gif   doh.gif

Gal jai išvis nesvarbu, ar susidarys imunitetas po skiepo, ir kaip jausis vaikelis? Juk jau žino, kad paskiepytas po poros savaičių, gali ,,susirgti".  Susidaro įspūdis (tikiuosi, klaidingas), kad jai svarbu tik atžymėti, jog atvykusių iš Lietuvos žmonių vaikai skiepyti nuo to ir to.   g.gif  O gal ji pati tiki tuo, ką sako ir daro.

Ar neturite galimybės pasirinkti kitą pediatrą?

Vyras sako persirašyt pas kitą. O aš dar su ja kalbėsiu. Man tik įdomu ar galima skiepyti taip greit kitais skiepais ir abiem iškart (TBC ir Hepatito cool.gif g.gif Viskas taip suspausta, kad man galvą spaust pradėjo po jos žodžių smile.gif
Čia jau ne į temą rašau. Atsirašau už Off Topic 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luki: 18 vasario 2011 - 14:53
QUOTE(Luki @ 2011 02 18, 15:52)
Vyras sako persirašyt pas kitą. O aš dar su ja kalbėsiu. Man tik įdomu ar galima skiepyti taip greit kitais skiepais ir abiem iškart (TBC ir Hepatito cool.gif  g.gif  Viskas taip suspausta, kad man galvą spaust pradėjo po jos žodžių  smile.gif
Čia jau ne į temą rašau. Atsirašau už Off Topic  4u.gif

Jus atsisakyti negalit? Galit va dar cia "ne i tema" pasiskaityti: mirksiukas.gif
http://www.supermama...?...93036&st=24
Jei negalit siaip atsisakyti, tai yra gi internete rastu pvz. (autistu forumose), kai zmones uzsienyje atsisako pvz. del religiniu priezasciu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 18, 23:00)
Jus atsisakyti negalit? Galit va dar cia "ne i tema" pasiskaityti:  mirksiukas.gif
http://www.supermama...?...93036&st=24
Jei negalit siaip atsisakyti, tai yra gi internete rastu pvz. (autistu forumose), kai zmones uzsienyje atsisako pvz. del religiniu priezasciu.  mirksiukas.gif

Atsisakyti galim, neprivaloma skiepintis nuo TBC ar Hepatito B. Aš pati dar domiuosi TBC skiepo efektyvumu vyresniam vaikučiui. Nepatinka, kad nuo abiejų ligų nori skiepinti vienu metu ir taip greitai.
Atsakyti
http://www.londonozi...svaru-ster.html
Britė už skiepo padarytą žalą prisiteisė 90 tūkst. svarų sterlingų
Atsakyti
viena is MMR skiepo kontraindikaciju - anafilaksinė reakciją į kiaušinius... Mano maziui alergija kiausiniui buvo nustatyta 4 men.aisku sako, kad netikslus tyrimai tokio amziaus, bet dabar kai atejo laikas MMR nezinau ka cia ir daryti, skiepyti ar ne? Gal kas esate su tuo susidurusi? Ar skiepijot ir jei taip kokia reakcija? unsure.gif
Alergologas dar anksciau sake skiepyti pagal plana, bet gal jis neziurejo taip toli i prieki..... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(**Ingute** @ 2011 05 02, 14:06)
viena is MMR skiepo kontraindikaciju - anafilaksinė reakciją į kiaušinius... Mano maziui alergija kiausiniui buvo nustatyta 4 men.aisku sako, kad netikslus tyrimai tokio amziaus, bet dabar kai atejo laikas MMR nezinau ka cia ir daryti, skiepyti ar ne? Gal kas esate su tuo susidurusi? Ar skiepijot ir jei taip kokia reakcija?  unsure.gif
Alergologas dar anksciau sake skiepyti pagal plana, bet gal jis neziurejo taip toli i prieki.....  blink.gif

neskiepyčiau nė už ką... 4u.gif tikrai negalėčiau net leist minties, kad jei yra rizika patirti anafilaksinę reakciją, kuri žmogaus gyvybę pakabina ant plono plauko, dar galėčiau rizikuoti.

mes kitokių reakcijų patyrėm, bet ir to užteko...mano vyresnėlis laaabai alergiškas mielėms, jis gavo skiepus "pagal planą" ir tame tarme hepB tris kartus, kur mielės sudėtyje...

o mažoji gimė, gyd sutartinai giedojo, kad nesąmonę darau, kad neskiepiju (nors ne vien dėl jų tai dariau), kad jei vienas vaikas alergiškas, nereiškia, kad kitas, neverta rizikuoti tokio "vertingo" dalyko kaip skiepų atsisakyti.
o ji vis dėlto pasirodė alergiška, bet kadangi saugojom ir negavo iki šiol beveik, be retų netyčinių užragavimų, ir pagal tyr ji irgi alergiška, kaip ir aš pati, bet nejaučia tos alergijos pasekmių, tai pat kaip ir man pačiai nedideliais kiekiais nesukelia jokių pasekmių.
o jau kaip ir kiek laiko su sūnumi bridom iš disbakteriozės ir išsekimo dėl nuolatinio alerginio viduriavimo, tai nenoriu ir prisiminti... mielinių kepinių nelabai jis spėjo ir paragaut, tik pradėjus riestainius pagraužt pradėjo sirgt ir apetitą praradinėt, nuo to laiko, kai išsiaškinom, dar metus gydėmės, kol viduriavimas liovės. ir negi čia gyd sveiko proto, jei siūlo man rizikuot ir su kitu vaiku daugiau nei metus viduriavimą gydyt??? labai liūdna, kad net nesigilinant bandoma visus įsprausti į rėmus.

Atsakyti
Sveikos mamos.Gal kuri zinote,kur galima vaika paskiepyti nuo atskiru ligu pvz.nuo stabliges.Mums jau 2m6men,bet dar neturime 18men skiepo.Kuo toliau tu labiau abejoju ar verta skiepyti.Is pediatres jauciu pastovu spaudima,siuntineja sesele i namus,kad pakviestu skiepytis doh.gif Galvoju sio skiepo atsisakyti kuriam laikui,bet noreciau paskiepyti nuo stabliges.
Atsakyti