Apie MMR
Čia tas pats dokumentas, kurį buvo įkėlusi AlfaBeta, bet man ta nuoroda neveikė. Tai įdedu šią.
Maniškiui, praėjus lygiai savaitei po skiepo pakilo nedidelė temperatūra (37 su keliomis dalimis). Dvi dienas laikėsi tokia neaukšta temperatūra, trečios dienos ryte pakilo virš 38. Kai pakilo iki 38,8 - mušiau su Ibufenu. Keisčiausia, kad po keturių valandų temperatūra vėl pakilo beveik iki 39. Įkišau Eferalgano žvakutę. Po kelių valandų vėl buvo beveik 39. Dar daviau Ibufeno. Tada išmiegojo iki ryto. Ryte vėl buvo temp., bet su Ibufenu jau nusimušė ilgesniam laikui. Vakare šeštą val. vėl buvo sukilus virš 38,5. Po šios Ibufeno dozės temperatūra nesukilo ir naktį. Tik ryte vėl buvo 37,7, bet be jokių vaistų per porą valandų nukrito ir jau visą parą jos neturi.
Daktarė sakė, kaip ir daugeliui iš jūsų, kad po savaitės TIKRAI negali būti tokios reakcijos. Normalu, jei sukiltų temp. tą pačią arba kitą dieną, bet po savaitės - negali būti Pasak jos, tai greičiausiai virusinis susirgimas, nes labai daug vaikučių šiuo metu serga virusų sukeltomis ligomis. Neneigiu, kad tai galėjo būti ir koks nors virusinis susirgimas, bet neneigiu, kad tai reakcija į skiepą.
Dar neramu dėl padidėjusio pakaušio limfmazgio, kuris padidėjo tą pačią dieną po skiepo ir iki šiol nedingsta. Bet dar tik para kaip be temperatūros vaikas - tikiuosi praeis.
Ir vakar pirmą kartą, atrodo, be jokios priežasties, iš nosies bėgo kraujas, nors tik keli lašai, bet sunerimau. Kraujo tyrimą dabar darytis nelabai apsimoka, turiu omeny, po tokios temperatūros. Turbūt reikėtų bent savaitėlę palaukti
Na va, aš vis neprisiruošiau išsamiau pasiskaityti apie šitą skiepą, mūsų pediatrė labai skiepų šalininkė, tai ji niekuom neįspėjo. O mano dukrytė labai alergiška. Ir šiandien ryte, kai jau turėjom važiuoti skiepytis, mane lyg kas traukte traukė prie kompiuterio. Pasiskaičiau, pasiskambinau ir atidėjau. Aišku gydytoja nelabai buvo patenkinta, bet sutiko, kad atidėti galima, tai pradžiai pasiūlė, atidėti 3-ims mėnesiams, sako , kiti ir metams atsideda, tai jau jei pasakyčiau dar ilgesnį laikotarpį...įsivaizduoju jos reakciją
Tiesa, sakė, kad specialių vakcinų alergiškiems nėra, o vat kitose šalyse yra tokios. Tik tepasakė, kad ši vakcina yra labai išgryninta ir švari.
Ir dar kaip baisu , kai paskaičiau apie tas aukštas temperatūras vaikučiam po šio skiepo Nors turbūt duok die, kad tik tiek tebūtų
Tiesa, sakė, kad specialių vakcinų alergiškiems nėra, o vat kitose šalyse yra tokios. Tik tepasakė, kad ši vakcina yra labai išgryninta ir švari.
Ir dar kaip baisu , kai paskaičiau apie tas aukštas temperatūras vaikučiam po šio skiepo Nors turbūt duok die, kad tik tiek tebūtų
QUOTE(plato @ 2010 04 28, 08:53)
Na va, aš vis neprisiruošiau išsamiau pasiskaityti apie šitą skiepą, mūsų pediatrė labai skiepų šalininkė, tai ji niekuom neįspėjo. O mano dukrytė labai alergiška. Ir šiandien ryte, kai jau turėjom važiuoti skiepytis, mane lyg kas traukte traukė prie kompiuterio. Pasiskaičiau, pasiskambinau ir atidėjau. Aišku gydytoja nelabai buvo patenkinta, bet sutiko, kad atidėti galima, tai pradžiai pasiūlė, atidėti 3-ims mėnesiams, sako , kiti ir metams atsideda, tai jau jei pasakyčiau dar ilgesnį laikotarpį...įsivaizduoju jos reakciją
vat musu pediatre irgi baisi skiepu salininke, tai atskaite mum morala, kad mes tokie isvis per 30 metu jos praktikos atsiradom, kurie abejojam skiepu nauda. Parasem, kad atidedam, o paskui ziuresim, dabar tai linkstu isvis neskiepyt siuo skiepu.
QUOTE(palubė @ 2010 04 28, 20:28)
vat musu pediatre irgi baisi skiepu salininke, tai atskaite mum morala, kad mes tokie isvis per 30 metu jos praktikos atsiradom, kurie abejojam skiepu nauda. Parasem, kad atidedam, o paskui ziuresim, dabar tai linkstu isvis neskiepyt siuo skiepu.
Jos turi plana kiek vaiku PRiVALO paskiepyti ir gauna premijas uz tai. Va jums ir "salininkes"
QUOTE(Iriska @ 2010 04 29, 08:00)
Jos turi plana kiek vaiku PRiVALO paskiepyti ir gauna premijas uz tai. Va jums ir "salininkes"
bet negi nera kokiu naturalisciu, kuriom svarbiau kiti dalykai? Liudna
QUOTE(lapkrituke @ 2009 04 22, 08:28)
Norejau paklausti, o jei skiepijomes DTP vakcina, ir liko viena 18men vakcina, ie jei jos nesiskiepytum, ar butu labai blogai? MMR nusprendziau dabar neskiepyti, ir isvis gailiuosi, kad anksciau nesusidomejau sitais skiepais, jauciu buciau isvis neskiepijus
Aga visai įdomu ir man ką daryti su paskutiniu skiepu 18 mėn DTP, Hib, IPV...
gaila kad nepaskaičiau apie privalomus skiepus anksčiau, vis domėjausi papildomais, kuriuos kiša - roto, nuo encefalito, vėjauraupių- nusprendžiau neskiepyti, o va kad MMR paskiepijau 15 mėn jau kaip ir gailiuosi, bet jaučiu kad reikės sutikt pakartotinai paskiepyti 6 metų, nes kaip sakant jau užviriau košę....
QUOTE(palubė @ 2010 04 29, 09:16)
bet negi nera kokiu naturalisciu, kuriom svarbiau kiti dalykai? Liudna
yra mes kai atsisakem MMR skiepo musu daktare labai ramiai tai prieme , sako as privalau pasiulyti nes mano toks darbas o jus jau sprendziat ka daryti sao na sitas skeipas naujas , atsirado ne taip ir senai ... gal ir gerai kad neskiepysit tai va , yra dar yra tokiu zmoniu
QUOTE(Iriska @ 2010 04 29, 07:00)
Tikrai? Musu pediatre kai atsisakem skiepo man pasake, kad jai del to niekas nieko, as jos nei klausiau nei ka. Bet eme truputi gazdinti ligom, "mama nekvailiokit"
QUOTE(egliuchiux @ 2010 05 22, 21:04)
yra mes kai atsisakem MMR skiepo musu daktare labai ramiai tai prieme , sako as privalau pasiulyti nes mano toks darbas o jus jau sprendziat ka daryti sao na sitas skeipas naujas , atsirado ne taip ir senai ... gal ir gerai kad neskiepysit tai va , yra dar yra tokiu zmoniu
tikrai tada pagarba tokiem
O kodel jus sakot, kad lengvai perserga vaikai siom ligom? Dar is vyresnes kartos mamu esu nemazai prisiklausius, kokios sunkios ir nemalonios sos ligos buvo ju vaikams.
Nepaskiepijau dukros MMR skiepu kai priklause 13men, paskui atejo ruduo, ziema, o panele jau keliavo i darzeli-baisu buvo, kad nesusirgtu ir tt. Dabar jau kaip ir vasara, imunitetas stiprus, bet tai rankos nekyla.. nzn. Jau tris metus rinkau info apie si skiepa, Bilenkiek prisiskaiciau ir is vienos ir is kitos varpines. Protas visgi sako, kad reiktu paskiepyt, bet kazkas viduj stabdo. Esu visiskai pasimetusi. Galvoju, gal dar atideti..
Nepaskiepijau dukros MMR skiepu kai priklause 13men, paskui atejo ruduo, ziema, o panele jau keliavo i darzeli-baisu buvo, kad nesusirgtu ir tt. Dabar jau kaip ir vasara, imunitetas stiprus, bet tai rankos nekyla.. nzn. Jau tris metus rinkau info apie si skiepa, Bilenkiek prisiskaiciau ir is vienos ir is kitos varpines. Protas visgi sako, kad reiktu paskiepyt, bet kazkas viduj stabdo. Esu visiskai pasimetusi. Galvoju, gal dar atideti..
QUOTE(biti atskrend @ 2010 05 23, 01:09)
O kodel jus sakot, kad lengvai perserga vaikai siom ligom? Dar is vyresnes kartos mamu esu nemazai prisiklausius, kokios sunkios ir nemalonios sos ligos buvo ju vaikams.
kiek domejausi, tai tymai jau du metai kaip neregistruojami Leituvoj, o kitos ligos,aisku nemalonios, bet kad jos visos tokios. Baisu ir man kazkiek.
O idomu kitos,kurios laiku neskiepyjo, ar apskritai siuos skiepu neskiepys ar nukelia velesniam laikui?
QUOTE(biti atskrend @ 2010 05 23, 01:09)
http://www.channel4....uck off/3657692
Cia kaip tik svieziausia info apie MMR, trys daktarai turejo stoti pries teisma, todel , kad su irodymais kalba apie didejancius autizmo atvejus ir MMR rysi.