Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(mamulka10 @ 2009 05 14, 18:05)
biggrin.gif  sveika, o mes atvirksciai, skiep nebijomedaktaras stebisi koks vyras tikras vyras net nesupranta kad kazkas cia buvo jam idurta  biggrin.gif  biggrin.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  tikras vyrukas, skausmo nebijo zaviuosi  thumbup.gif  biggrin.gif

doh.gif

Mamos, prašau rašyti tik MMR tema 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
gal galit pakonsultuot, kuo ,,padeda,, vakcinos nukelimas veliasniam laikui?
Atsakyti
QUOTE(palubė @ 2010 01 12, 14:46)
gal galit pakonsultuot, kuo ,,padeda,, vakcinos nukelimas veliasniam laikui?

Vaiko imuninė sistema būna labiau subrendusi, arba tarkim alergija praėjusi ir pan.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2010 01 13, 11:51)
Vaiko imuninė sistema būna labiau subrendusi, arba tarkim alergija praėjusi ir pan.

aisku, dekui 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Eh, tie skiepai. man asmeniskai lb jautri tema. Dabar atejo laikas skiepytis nuo MMR. Tai esu pasimetusi ka ir daryti. Sirdis labiau linksta kad ne, nes 6 men skiepo reakcija buvo ne is svelniuju (po 6 val po skiepo mazoji pradejo cypti ir prarado samone keliom minutem). Tai zo dabar didelis galvaskaudis. O jei neskiepysiu ir susirgs tymais (kazkaip raudoniukes ir kiaulytes nebijau kazkodel). Spauda vis kisa ta pacia popaganda - SKIEPYTI BUTINA!!! Kiti raso atvirksciai. Juo daugiau info ieskai tuo painiau viskas daros. Tai siai dienai esu nusprendusi palaukti. Kadangi i darzeli dar neplanuoju vesti, tai iki 3 metu islaukti butu gerai (kai tipo imunine duobe "issilygins"). Nu zo... KA jus darytumet po tokios reakcijos i skiepus?
Atsakyti
QUOTE(ieva123 @ 2010 01 16, 02:12)
Sveiki,

Eh, tie skiepai. man asmeniskai lb jautri tema. Dabar atejo laikas skiepytis nuo MMR. Tai esu pasimetusi ka ir daryti. Sirdis labiau linksta kad ne, nes 6 men skiepo reakcija buvo ne is svelniuju (po 6 val po skiepo mazoji pradejo cypti ir prarado samone keliom minutem). Tai zo dabar didelis galvaskaudis. O jei neskiepysiu ir susirgs tymais (kazkaip raudoniukes ir kiaulytes nebijau kazkodel). Spauda vis kisa ta pacia popaganda - SKIEPYTI BUTINA!!! Kiti raso atvirksciai. Juo daugiau info ieskai tuo painiau viskas daros. Tai siai dienai esu nusprendusi palaukti. Kadangi i darzeli dar neplanuoju vesti, tai iki 3 metu islaukti butu gerai (kai tipo imunine duobe "issilygins"). Nu zo... KA jus darytumet po tokios reakcijos i skiepus?

man ta pati delema, bet irgi mastau atidet, iki kokiu 5-6 metu, manau kad kai daugelis suskiepyti, tai ir ta tikimybe susirgti ne tokia ir didele. Aisku, neramu (nors mum reakciju ir nebuvo), bet ka darysi...
Atsakyti
Jeigu kam tai pades tai Lietuvoj tymu atveju neregistruojama, nesergama jais pas mus smile.gif Cia mazylio zurnale kokie 4 lapai apie skiepus uz ir pries, tai rase kad tymu pas mus ner lietuvoj registruojama, aisku kai kuriose kitose ES salyse registruojama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2010 01 13, 10:51)

Bet tos, kurios sako, kad skiepai nuodai/chemija ir pan. kaip nebebijo didesniam vaikui, gi imuninė sistema stipresnė, bet skiepai vis tiek ir lieka nuodais/chemija g.gif

QUOTE(Raganaa999 @ 2010 01 17, 09:31)
Jeigu kam tai pades tai Lietuvoj tymu atveju neregistruojama, nesergama jais pas mus  smile.gif  Cia mazylio zurnale kokie 4 lapai apie skiepus uz ir pries, tai rase kad tymu pas mus ner lietuvoj registruojama, aisku kai kuriose kitose ES salyse registruojama  smile.gif

O Tavo vaikas zurnale tai tik už skiepus. Usonio straipsnis. Tai tos kas skaito Tavo vaiką ir daugiau skiepais nesidomi, tai eis skiepyti. O tos, kas skaito Mažylį, svarsto už ar prieš, nes keli straipsniai su skirtingom nuomonėm tongue.gif
Sunku tėvams nuspręsti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2010 01 17, 12:32)
O Tavo vaikas zurnale tai tik už skiepus. Usonio straipsnis. Tai tos kas skaito Tavo vaiką ir daugiau skiepais nesidomi, tai eis skiepyti. O tos, kas skaito Mažylį, svarsto už ar prieš, nes keli straipsniai su skirtingom nuomonėm  tongue.gif
Sunku tėvams nuspręsti  ax.gif

nemanau, kad vienu straipsniu remsis mamos ar teveliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 01 17, 19:09)
nemanau, kad vienu straipsniu remsis mamos ar teveliai  g.gif

Kas domisi plačiau, tai tikrai nesirems. Bet tikrai žinau mamų, kurios neskaito SM ir šiaip nete nesėdi. Gali būti, kad kai kam tai - vienintelis informacijos šaltinis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2010 01 17, 13:32)
kaip nebebijo didesniam vaikui, gi imuninė sistema stipresnė, bet skiepai vis tiek ir lieka nuodais/chemija  g.gif

Kodėl nebijo? Bijo. Pradžioje šį skiepą buvau atidėjus iki mokyklinio amžiaus. Vaikas jau pirmokas, o man ranka nekyla vakcinuot. Tačiau puikiai žinau, kad jei iki 12 metų kiaulyte nesusirgs kito kelio nebeliks, turėsiu skiepyti, nes paauglystėj vis tik kiaulytės sukeltos komplikacijos gerokai dažnesnės nei vakcinos šalutinis poveikis. Nebent iki to laiko vėl kas keisis ir tarkim farmacininkai prie MMR prijuns dar velniai žino kokias ligas ir iš trivalentės vakcinos pasidarys n-valentė doh.gif
mergaitėm šiuo klausimu lengviau, jos gali būti skiepijamos vienvalente raudoniukės vakcina, o kiaulytės vienvalentės deja nėra.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2010 01 18, 11:25)
mergaitėm šiuo klausimu lengviau, jos gali būti skiepijamos vienvalente raudoniukės vakcina

kiek domejausi,nebera tokios galimybes.Jei zinote ,kur paskiepintu vienvalente vakcina- suteikite informacija arba idekite nuoroda...
2006 m. Lietuvoje buvo registruota 110 raudonukės atvejų, 2007 m. – 13 atvejų, o 2008 m. nebuvo registruota nė vieno raudonukės atvejo. Tymai Lietuvoje diagnozuojami dar rečiau, 2006 m. ir 2008 m. tymais sirgo po vieną vaiką, o 2007 m. – nė vieno tymų atvejo. Tymai ir raudonukė – tai skiepais valdomos užkrečiamos ligos. Lietuvoje nuo 1998 metų vaikai du kartus skiepijami tymų, raudonukės, epideminio parotito vakcina. Šalyje paskiepijama ne mažiau 90 proc. 2 metų amžiaus vaikų pirmąja ir 6-7 metų amžiaus vaikų – antrąja vakcinos doze.

dar sia tema:
http://www.supermama...howtopic=486432
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xde: 22 sausio 2010 - 00:18