Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 08 30, 16:35)
Nežinau, kur paklaust, tai gal čia tiks...

Kiek laiko vaiko organizmą saugo iš mamos gauti antikūnai? Nes aš persirgus vaikystėje tymais ir, kaip suprantu, su mano pienu vaikai jų gavo iš manęs, bet kaži kiek laiko jie "galioja" jiems?

Antikūnus vakai gavo ne per MP, o per kraują nėštumo metu. "Galioja" maždaug 12-18 mėn.(būtent todėl MMR neskiepyjama anksčiau, nes iš motinos gauti antikūniai gali neutralizuoti vakcininį antigeną) 4u.gif
Atsakyti
Supratau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 08 31, 19:31)
Antikūnus vakai gavo ne per MP, o per kraują nėštumo metu. "Galioja" maždaug 12-18 mėn.(būtent todėl MMR neskiepyjama anksčiau, nes iš motinos gauti antikūniai gali neutralizuoti vakcininį antigeną)  4u.gif

sveiki dange,tikejau jusu profesionalumu ir dalijamais patarimais vakcinavimo klausimais,bet supratau kad tai jus sugebate daryti tik virtualiame pasaulyje,realiame nedrystate nes esate baile,tai drasiai galiu pasakyti.
mano vyras jums pries savaite rase ir prase jusu dialogo,apmaudu kad gyvename bailiu ir silpnavaliu zmoniu aplinkoje,mes su vyru kovojame net iki sveikatos apsaugos ministerijos lygio ir visi jie dreba o ne mes, nes mes sakome tiesa ir tuo esame stiprus,skaitykite sestadienio lietuvos ryta ir suprasite kad mes ne tokie bailiai ir realiai kovojame su farmacijos mafija kuri beje yra jau ne tokia kieta kaip galvojam mes visi,tiek to,gyvenkit ir toliau bukit veidmaine ir partizane,sekmes!
Atsakyti
Sveikos, jus cia diskutavote apie MMR vakcina ir kaip ja siepyti vaikus,o ar niekada nesusimastete ar tikrai musu vaikuciams reikia to skiepo,o gal reikia tik del to kad gydytojai taip liepia.As iki siol taip pat nemasciau kol nepradejau tuo dometis nes mano mazaja uz keleto menesiuku turetu taip pat skiepyti.ir suzinojau kad tas skiepas nei velnio nera zutbut reikalingas,be to jis gali atnesti daug problemu ir ligu musu mazyliams.Turiu daug informacijos apie tai jei kam idomu galesiu pasidalinti.Cia truputi pradziai jei ka sudominau.http://209.85.129.132/search?q=cache:wghFi3Bw818J:www.londonozinios.com/a-news-9284+londono+zinios+skiepai&hl=lt&ct=clnk&cd=1&gl=lt
Nezinau gal ir klaidinga nuomone susidariau apie tuos skiepus bet dar labai gerai pagalvosiu ar vesiu mazyle skiepytis,nes paskaicius kitu mamyciu pasakojimus apie ju vaikucius istikusias beda po skiepu darosi baisu.

Papildyta:
http://209.85.129.13...i...;cd=1&gl=lt
Atsakyti
QUOTE(kristexxx @ 2009 09 30, 19:31)
Sveikos, jus cia diskutavote apie MMR vakcina ir kaip ja siepyti vaikus,o ar niekada nesusimastete ar tikrai musu vaikuciams reikia to skiepo,o gal reikia tik del to kad gydytojai taip liepia.As iki siol taip pat nemasciau kol nepradejau tuo dometis nes mano mazaja uz keleto menesiuku turetu taip pat skiepyti.ir suzinojau kad tas skiepas nei velnio nera zutbut reikalingas,be to jis gali atnesti daug problemu ir ligu musu mazyliams.Turiu daug informacijos apie tai jei kam idomu galesiu pasidalinti.Cia truputi pradziai jei ka sudominau.http://209.85.129.132/search?q=cache:wghFi3Bw818J:www.londonozinios.com/a-news-9284+londono+zinios+skiepai&hl=lt&ct=clnk&cd=1&gl=lt
Nezinau gal ir klaidinga nuomone susidariau apie tuos skiepus bet dar labai gerai pagalvosiu ar vesiu  mazyle skiepytis,nes paskaicius kitu mamyciu pasakojimus apie ju vaikucius istikusias beda po skiepu darosi baisu.

Papildyta:
http://209.85.129.13...i...;cd=1&gl=lt

Aš taip pat laabai rimtai mąstau, apie tai ar skiepysiu savo vaikus šia vakcina, (ir kitomis taip pat) mažylis jau prieš pusmeti "turėjo" būt paskiepytas, vis tempiu laika aiskindama gyditojai, kad vaikas serga... Bet jau puse lupu užsiminiau, kad žadu neskiepyt, tai tik didžiuli oro gurkšnį iiiikvėpė ir užstrigo su juo, kol sugalvojo, ka man pasakyt tongue.gif .....
O pasakė tik tiek: "kad pavyzdžiui, kai kada nors, jei i Amerika norės mano užauges vaikas važiuoti, tai jei neturės to skiepo tipo neileis. Man paklausus, ar tada jau bus neimanoma pasiskiepti????
Pasakė..... ....kad tada reiks mokėti už skiepą...
Tai manau, švelniai tariant, per mažas argumentas. Jei tas mano vaikas labai jau norės i Amiarika vaziuoti, tai ir susimokes už skiepa (kaip važiuojant i daugeli egz. šaliu skiepijasi nuo maliariju ir kt. ligu tongue.gif ) O gal jis niekada ten ir nevaziuos...
Vis ieškau informacijos apie visus "privalomus" skiepus, bet liet. kalba jos laaabai mazai, kad butu galima susidarti objektvia ir argumetuota nuomone. Ir del to labai gaila... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 08 22, 20:03)

Kiekviena šalis turi nacionalinę imunoprofilaktikos programą, kuri rengiama atsižvelgiant į PSO rekomendacijas, epidemiologinę situaciją šalyje ir į kitų šalių patirtį, sergamumą kitose šalyse smile.gif

Aha, pridurčiau, kad dar ir pagal farmacinių kompanijų lobizmo lygį.... Na, bet kadangi pas mus krizė, tai ačiū Dievui bent jau kol kas nebus valstybės pinigų naujiems skiepams finansuoti. Arba bus... pensininkų, mamų ir visų kitų gerų dalykų sąskaita g.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2009 10 01, 16:23)
Aha, pridurčiau, kad dar ir pagal farmacinių kompanijų lobizmo lygį.... Na, bet kadangi pas mus krizė, tai ačiū Dievui bent jau kol kas nebus valstybės pinigų naujiems skiepams finansuoti. Arba bus... pensininkų, mamų ir visų kitų gerų dalykų sąskaita g.gif

Manau,kad bus,nes neužilgo žada jau įvesti privalomą skiepą nuo gimdos kaklelio vėžio biggrin.gif ,o šiaip užsieny jau daug daugiau privalomų skiepų yra-nuo pneumokokų,meningokokų,vėjaraupių,tai anksčiau ar vėliau ir pas mus jie taps privalomi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Salvina @ 2009 10 01, 17:24)
Manau,kad bus,nes neužilgo žada jau įvesti privalomą skiepą nuo gimdos kaklelio vėžio biggrin.gif ,o šiaip užsieny jau daug daugiau privalomų skiepų yra-nuo pneumokokų,meningokokų,vėjaraupių,tai anksčiau ar vėliau ir pas mus jie taps privalomi doh.gif

Nėra nei vieno privalomo skiepo mirksiukas.gif Yra valstybės kompensuojamos vakcinos, įtrauktos į nacionalinę vakcinavimo programą, tačiau jie nėra kaip nors privalomi.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 10 01, 17:26)
Nėra nei vieno privalomo skiepo  mirksiukas.gif Yra valstybės kompensuojamos vakcinos, įtrauktos į nacionalinę vakcinavimo programą, tačiau jie nėra kaip nors privalomi.

Taciau kitos salys daro labai didei spaudima, va kaip pvz Prancuzija , kurie neskiepija savo vaiku, gyvena su dideliu spaudimu, mokykla ir pan. nepriima mirksiukas.gif .
O Amerikoje siuo metu labai sunku pasipriesinti pries Kiauliu gripo skiepa. Zmones labai diskriminuojami kurie priesinas.
As taip pat priesinuos pries kiauliu gripo +normalaus gripo skiepus. Mano sunus turetu 3 vakcinas vieno po kitos gauti si rudeni. Teko net gydytoja pakeisti, kas gaila ir pas mus vokietijoj dauguma gydytoju siulo skiepytis net su pagasdinimais doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(meinherz @ 2009 10 01, 21:24)
Taciau kitos salys daro labai didei spaudima, va kaip pvz Prancuzija , kurie neskiepija savo vaiku, gyvena su dideliu spaudimu, mokykla ir pan. nepriima mirksiukas.gif .
O Amerikoje siuo metu labai sunku pasipriesinti pries Kiauliu gripo skiepa. Zmones labai diskriminuojami kurie priesinas.
As taip pat priesinuos pries kiauliu gripo +normalaus gripo skiepus. Mano sunus turetu 3 vakcinas vieno po kitos gauti si rudeni. Teko net gydytoja pakeisti, kas gaila ir pas mus vokietijoj dauguma gydytoju siulo skiepytis net su pagasdinimais doh.gif .

Sunku patikėti, kad iš tiesų neskiepytų vaikų nepriimtų į mokyklas g.gif Juo labiau Europoje.Dėl spaudimo galimybės sutinku, kartais riba tarp įtikinėjimo ar argumentavimo ir spaudimo gali būti labai neryški. Tačiau vakcinavimas, kaip ir bet kuri medicininė intervencija nėra priverstinis.(išimtys gali būti taikomos retais ir griežtai apibrėžtais atvejais)
P.S kaip žmonės diskriminuojami kiaulių gripo vakcinos atveju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 01 spalio 2009 - 20:33
QUOTE(dange @ 2009 10 01, 20:32)
Sunku patikėti, kad iš tiesų neskiepytų vaikų nepriimtų į mokyklas  g.gif Juo labiau Europoje.Dėl spaudimo galimybės sutinku, kartais riba tarp įtikinėjimo ar argumentavimo ir spaudimo gali būti labai neryški. Tačiau vakcinavimas, kaip ir bet kuri medicininė intervencija nėra priverstinis.(išimtys gali būti taikomos retais ir griežtai apibrėžtais atvejais)
P.S kaip žmonės diskriminuojami kiaulių gripo vakcinos atveju  g.gif

Gal ne taip issireiskiau, taciau spaudimas labai didelis blush2.gif
Taip Prancuzijoj yra labai grieztai su skiepais,tikrai i bet ne kuria mokykla priims mirksiukas.gif Turi turet skiepo knygutej visus stampus doh.gif Nors ir pas mus Vokietijoj darzeliai nenoriai priima neskiepytus, ziurint kur gyveni, kartais reikia tinkamo darzelio paieskoti, mokyklai jau tas pats.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meinherz: 02 spalio 2009 - 08:28
QUOTE(meinherz @ 2009 10 02, 09:21)
Gal ne taip issireiskiau, taciau spaudimas labai didelis blush2.gif
Taip Prancuzijoj  yra labai grieztai su skiepais,tikrai i bet ne  kuria mokykla priims mirksiukas.gif Turi turet skiepo knygutej visus stampus doh.gif  Nors ir pas mus Vokietijoj darzeliai nenoriai priima neskiepytus, ziurint kur gyveni, kartais reikia tinkamo darzelio paieskoti, mokyklai jau tas pats.

manau yra tik viena iseitis,jei esate lietuvoje,surast tokia gydytoja kuria galima butu papirkt kad uzdetu stampus kad tipo vaikai skiepyti.
tokie dalykai vyksta,nes zinau keleta seimu kurios taip padare,kad kiltu maziau klausimu darzeliuose ar mokyklose.
Atsakyti