QUOTE(Salvina @ 2009 08 22, 06:32)
Tai va,nuėjau aš su dičke pažymos dėl mokyklos(jai 11 metų),tai sesutė sako-jum kitais metais skiepas,sakau koks skiepas-MMR,sako tuoj pažiūrėsiu.Atsivertė kortelėj jos skiepų lentelę ir sako-ai,ne,jums nereikia,jau padarytas prieš mokyklą
.Nesuprantu,kodėl,jeigu jį,man rodos,turėtų daryti 12 metų.Susinervinau,nes dabar taip išeina,kad kai reikės mano dukrai vaikus gimdyti,antikūnių prieš raudonukę jau nebus
.O trečio skiepo revakcinacijai kaip suprantu daryti negalima
.Reiškia skiepai buvo padaryti ,o naudos nebus,nes vaikystėj tymai,raudonukė ir kiaulytė man nebaisūs,o va jeigu suaugus susirgtų tai visai nekas būtų :unsure:Belieka tikėtis,kad nesusirgs
Salvina, MMR skiepas daromas viena karta isviso, 2 vakcinos viena po kitos Ir tai nesvarbu kada 6 metu, ar 12m. . Pagal skiepu kalendoriu skiriamas nuo metuku. Del pakartojimo tiksliai nezinau ar galima, bet manau galima jei nera susidare antikuniai. As kai nescia buvau ir nezinojau ar skiepyta esu, gydytojas atliko tyrima ir paziurejo antikunius pries raudoniuke. turiu net irasa nesciosios knygoje kiek net, ar ju uztenka, kad nesusirgciau ta liga.Manau ir liet. tai ne problema. Taciau nezinau ka tokiu atveju rekomenduoja, nesciai pasiskiepyti? Is aplinkiniu moteru ypac tos kurios veliau gimdo nuo 35 metu, pries planuodamos nestuma pasitikrina antikunius , ir jei neranda paskiepija. Nezinau kaip butu buve mano atveju, kai as jau nescia buvau, jei butu nerade, ar butu skiepije.
Taciau ir paskiepijus gali ir nesusidaryti reikiami antikuniai, priezasciu gali buti ivairiu, per anksti paskiepytas ,t.y. iki 12 menesiu, arba neteisingai laikyta vakcina. Manau Ginekologas galetu atsakyti tau i si klausima, ar butu galima pas jus patikrinti antikunius pries raudoniuke, o gal lengvai persirgo, kad net neitarei. Mano dukterecia paskiepyta pagal kalendoriu, ir sia ziema( jai 3 metukai buvo) sirgo labai daug, taip pat ir raudoniuke persirgo prie visko.