sunui paprasciausiai kelis virbus buvom iseme- jisai ir ilipdavi ir islipdavo pats.
O dukrai tokios galimybes jau nebera per mazai kambary vietos, todel dabar stovi dviaukste lovyte: sunus virsuj, dukra apacioj. Durai padareme lovyteje grotas ( visai neseniai), tai jinai jomis gan apsidziauge - per 15 min ismoko atsistoti. Ir kartais lovyteje ikalbesi ir pazaisti, nors pas mus lovyte beveik tik miegui naudojama
Tai va. Isvadinsit mane kokia nemylincia savo vaiku ar dar kaip,bet as aprasysiu kaip migdau savo vaikus. Ir vyresnioji taip ir dabar mazoji. Lovyte musu standartine,su grotelem,su baldakimu. Tai kai ateina miego laikas,aprengiu pizamyte,paduodu buteliuka pieno ir pasakau labanakt. Ijungiu blankia sviesele ir pati iseinu is kambario. Kartkartem paziuriu ar dar pienuka geria,kai isgeria,ieinu,paduodu zinduka ir vel iseinu.Ji pasikuicia po ta lovyte,isitaiso kaip jai patogu ir uzminga per kokias 10min. Tada uzklostau,isjungiu sviesele ir viskas. Ryte nubusi niekad manes nesaukia,zaidzia su zaisliukais,kuriu prideta gale lovytes-meskiukas,pora medziaginiu leliu...Kai girdziu,kad pabudo,nueinu,pakeiciu sauskelnes ir duodu rytini pieneli.Kai isgeria zaidzia toliau. As galiu dar numigti arba ramiai palysti po dusu. Niekad nepamaniau,kad ikalinu savo vaika.
QUOTE (mamulia @ 2004 01 09, 21:11) |
Niekad nepamaniau,kad ikalinu savo vaika. |
Nesąmonės kažkokios. Aplamai, mano dukra geriausiai išsimiega tik savo lovytėj. Paguldau miegančią, tada ji prasimerkus apsidairo kur guldoma. Jei ne lovytėj, tai 99% išsibudins. Jei pamatys, kad lovytėj ji, miegos toliau. Tai čia, tipo, aš savo vaiką lovytėj įkalinu?
Mes irgi turim ta lova/kalejima. Miega vaikis tenais nuo 1,5 men. kai tik isaugo savo lopsiuka. Miega kuo puikiausiai (geriau nei tam lopsiuke), bandziau migdyt per pietus savo lovoj, tai koshmaras kazkoks, vaikas blaskosi, uzmigt negali, o paguldai i jo lovyte ir po 10 minuciu ziurek jau ir nusmiges. Mes irgi turim savo priesmiegine rutina, kurios prietaringai laikomes ir kai jau iseinu is kambario vaikas zino, kad galiu gristi tik duoti jam atsigerti, bet is lovos neimsiu, arba minute pamylavus atgal bus paguldytas ir jokiu isimciu. Dabar jam du metai ir kartais ivyksta tokie stebuklai, kad net pats pasipraso vakare i lovyte. Miegam su "etatiniu" pliusiniu meskiuku ir dar pasiprasom kitu ta vakara populiariu minkstu zaislu. Anksciau su tais zaislais jis dar ir atsibudes pazaisdavo, bet tie zaidimas pas ji tokie "iskalbingi", su dainom ir sokiais (lovoje), kad ir noredamas nepamiegosi ilgiau. O dabar tai jau baigiam isaugti is pampersu, tai atsibudes rekia, kad "kaki" reikia (tipo puoda duok). Bandem isardyti lovyte ir miegoti tik ant ciuzinuko padeto ant grindu ir su pliku uzpakaliu (kad pats galetu ryte ant puoduko atsisest). Labai sunkiai uzmigdavo vakare ir baisiai issigasdavo nakcia nusirites nuo ciuzinio, tai teko vel surinkt "kalejima". Bandysim ieskoti lovytes su bortuku, kad nekritinetu nakcia, bo jis pas mumi varlius keliauninkas
O mano sūnus lovytės niekad nemėgo. Kažkada bandėm pratinti miegoti lovytėje, o ne mūsų lovoje, tai netgi užmigusio perkelti buvo neįmanoma - iškart pabusdavo ir reikšdavo protestą. Todėl ilgą laiką miegojom išardę lovą, tik ant čiužinio - vaikas pabudęs sau nuropodavo ir žaisdavo kambaryje.
Šiuo metu vėl miegam "normalioje" lovoje, o vaikas pabudęs pirmiausiai drastiškais būdais žadina mamą, nes vienam nebeįdomu keltis
O lovytė stovi sau kambary, meškiukai ten miega
Šiuo metu vėl miegam "normalioje" lovoje, o vaikas pabudęs pirmiausiai drastiškais būdais žadina mamą, nes vienam nebeįdomu keltis
O lovytė stovi sau kambary, meškiukai ten miega
Aš tai išėmiau 3 vidurinius grotų pagaliukus iš lovytės (ten specialiai taip padaryta) ir dabar dukrytė turi įėjimą/išėjimą iš lovytės. Tai kalėjimu nepavadinsi, kai išeiti galima, ar ne? O grotytės bent jau mano vaikams yra būtinos, nes tokiom pozom randu miegančius, kad ohoho Jeigu grotelių nebūtų, tai garantuotai dribinėtų iš lovos kas pusvalandį Už tai, kai vyras darė sūnui didelę lovą, specialiai padarė tokį kaip ir apsauginį rėmą su įėjimu, kurį paskui kai paaugs, bus galima nuimti. Pakolkas dar tas rėmas labai reikalingas
ne Vobla, maniske irgi tokia buvo, kol brangiausiam pasirode, kad panasiai migdyti yra per sunku ir prisipratino prie kompo migdyt dabar viena palikta nebeuzmiega. O ir atsibudusi iskart reikalauja, kad is lovytes isimtum
Man paciai ta vaikiska lovyte atrodo kaip kalejimas... Todel net minties nebuvo i ja maziuka deti. Kol buvo visai mazas - miegodavo visuomet su mumis lovoj, dabar miega butent ant panasios sofutes, kokia aprase Tuja, savo kambary apie puse nakties. Kai pabunda - atsinesam i savo lova. Jam dabar truputi virs pusantru metuku. Tik per sventes pats nueina ir atsigula, o atsikeles nesisaukia mamytes arba pats neateina. Ir man tai atrodo visiskai normalu - uzmigdyti vaika ar buti salia, kai jis nubunda. Juk tuoj uzaugs ir pati gal noresiu, kad jis prisiglaustu, kad mamytes prasytu, bet jis to jau nebenores...
PS Pazistami buvo atidave ta lovyte, kai laukiausi. Tai taip ir tebestovi garaze net nesutverta...
PS Pazistami buvo atidave ta lovyte, kai laukiausi. Tai taip ir tebestovi garaze net nesutverta...
O musu lovyte unikali ir vienintele tokia, nes padare senelis ( dirba su medziu ) Ir siaip labai patogi ir siulaikiska, ne tokia kaip visos. O be to Dominykui liaaabai patinka Be to man labai nepatinka, kai pas kai kuriuos vaikus ta lovyte pilna visokiu zaislu ir visokiu kitokiu daikciuku prikimsta Manau, ir vaikui nelabai patogu tokioj miegot. O kazkur ir skaiciau, kad paciam vaikui nera gerai, kai prie lovytes ir joj pacioj pilna visokiu "tacku patatcku"
maniske nesizavi savo lovyte bet jauciu del to, kad yra ipratusi migdytis mano lovoje siaip diena jei man reikia kazka svarbaus nuveikti, tai pazaidzia ji ten su savo meskinais, tai gal ir ne taip jai ten ir baisu ? man tos grotuotos lovytes kaip tik labai patinka, ypac ta, kuria pati issirinkau savo mergytei, juk su tokia meile rinkau
pati kiek save pamenu, labai megdavau paguleti net dienos metu savo grotuotoje lovyteje. dar labai prasydavau mamos, kad apdengtu lovos virsu su pleduku, kad butu "palapine"
pati kiek save pamenu, labai megdavau paguleti net dienos metu savo grotuotoje lovyteje. dar labai prasydavau mamos, kad apdengtu lovos virsu su pleduku, kad butu "palapine"
mano mergyte miega grotuotoj lovytej,ir labai gerai ismiega,musu lovoje ji prastai miega,geriausia jai savo loveleje.nelaikau tai jokiu kalejimu,neisivaizduoju pvz kaip issiversti be grotu.
QUOTE(kristyyynyte @ 2006 05 04, 20:46)
mano mergyte miega grotuotoj lovytej,ir labai gerai ismiega,musu lovoje ji prastai miega,geriausia jai savo loveleje.nelaikau tai jokiu kalejimu,neisivaizduoju pvz kaip issiversti be grotu.
visiskai sutinko koks cia kalejima juk jei paguldysi vaika i sakykim savo lova tai jis pabudes is miego prades vertytis ir gali iskristi is lovos o ten niekaip neiskris ir beto mano maze nemiega tokioj lovoj nes jai tai nepatinka tik kai pabunda rut pazaidzia su zaislais ir kai pabosta atsistoja ir pradeda snekinti kad isikelciau pas save dar truputi pasiritineti kartu lovoj