Įkraunama...
Įkraunama...

Alternatyvūs miomos gydymo būdai

Sveikos,

man mioma išoperuota balandžio mėnesį. Kiek domėjausi prieš operaciją, alternatyvių metodų kaip ir nėra. Tai po operacijos pradėjau skaitinėt viską, kas susiję su hormonų veiklos sutrikimais. Rezultatas-nulis. Belieka tikėtis, kad neataugs. Dar gerai, kad suradau protingą gydytoją, kuris nėr gimdų šalinimo šalininkas. O tai sėdėčiau dabar be nieko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2007 10 13, 06:04)
Sveikos,

man mioma išoperuota balandžio mėnesį. Kiek domėjausi prieš operaciją, alternatyvių metodų kaip ir nėra. Tai po operacijos pradėjau skaitinėt viską, kas susiję su hormonų veiklos sutrikimais. Rezultatas-nulis. Belieka tikėtis, kad neataugs. Dar gerai, kad suradau protingą gydytoją, kuris nėr gimdų šalinimo šalininkas. O tai sėdėčiau dabar be nieko  verysad.gif

Sveika, rutulux,

O tai pas Tave kokio dydzio ir lokalizacijos mioma buvo? Kaip pati operacija praejo? Ar po to jauteisi geriau? Ir ar pries tai buvo kokie rimti simptomai? ar mioma sparciai augo? Ar neplanavai pastoti po to ar tai neaktualu?

Del alternatyviu metodu, tai tai, kad ju nera, yra oficialiosios medicinos nuomone. Nors teko skaityti japonu mokslinius straipsnius, kur oficialiai pripazistamas kinisku - japonisku zoleliu misinio (ju taip vadinamos formules) teigiamas poveikis. Mestelsiu, kai vel uzeisiu, nuoroda i straipsneli. Apibendrinant, LT puslapiuose jokios panasios info nerasi. Musu gydytojai kaip visuomet eina lengviausiu keliu.

Aciu uz Tavo atsakyma is anksto, rutulux. 4u.gif

Atsakyti
Mano mioma buvo submukozinė, atrodo taip parašiau. Ji buvo labai negeroj vietoj-spaudė gimdą dėl to iššaukdavo baisų kraujavimą mėnesinių metu. Labai skaudėdavo nugarą, greit pavargdavau. Operacija buvo būtina dėl to, kad nenukraujuočiau. Jos metu prapjovė pilvą, išėmė gimdą ir ją prapjovė, tada išlukšteno miomą, ir viską susiuvę sudėliojo atgal į savo vietas smile.gif. Sugijo puikiai. Tik ir dabar keistas jausmas-atrodo ne mano pilvas. Taip sako būna ir tom, kurios turėjo cezario operciją. Pastoti galima po šešių mėnesių. O tam aš jau manau esanti per sena rolleyes.gif. Svarbu susirasti normalų gydytoją. Kai man pasakė, kad lups lauk su visa gimda, vos šoko negavau. Tada puoliau klausinėt apie visokius gydytojus, konsultuotis, kol suradau tokį, kuris viską normaliai paaiškino ir išoperavo.
Oho, kad prirašiau.

Gyvenu pajūry, tai gydžiausi Jūrininkų ligoninėj Klp, pas Diržauską.
Atsakyti
Sveikos gyvos , prisijungiu prie jūsų , nes sekančią savaitę guluosi miomą pjauti, kadangi didėja, o kito gydymo kaip ir nėra, juo labiau kad turiu skydliaukės vėžį,kurį prieš metus išsioperavau, tai bijau kad nebutų blogai čia, buvau ir aš pas homeopatę geriu tuos žirniukus, bet tvirto pasakymo,kad padės nėra, todėl atsibodo tas kraujavimas beprotiškas ir ryžausi, aš jau daugiau nebegimdysiu, nes jau tris turiu ,kažkaip tas gydymas nelabai sekasi mūsų tom miomom, gal nėra ištirta dėl ko ir kodėl taip atsitinka, gal kas jau išsioperavo , kokios problemos atsiranda?Tiesiog naudinga būtų sužinoti.
Atsakyti
QUOTE(Masiukiene @ 2008 02 01, 18:01)
Sveikos gyvos , prisijungiu prie jūsų , nes sekančią savaitę guluosi miomą pjauti, kadangi didėja, o kito gydymo kaip ir nėra, juo labiau kad turiu skydliaukės vėžį,kurį prieš metus išsioperavau, tai bijau kad nebutų blogai čia, buvau ir aš pas homeopatę geriu tuos žirniukus, bet tvirto pasakymo,kad padės nėra, todėl atsibodo tas kraujavimas beprotiškas ir ryžausi, aš jau daugiau nebegimdysiu, nes jau tris turiu ,kažkaip tas gydymas nelabai sekasi mūsų tom miomom, gal nėra ištirta dėl ko ir kodėl taip atsitinka, gal kas jau išsioperavo , kokios problemos atsiranda?Tiesiog naudinga būtų sužinoti.

Jau beveik pusmetis, kai nebeturiu miomos smile.gif Tris metus nesiryžau operuotis, labai bijojau. Bet kadangi ji sėkmingai didėjo , nebuvo kitos išeities. Dabar jaučiuosi labai gerai. Ir ta anksčiau buvusi baimė, dabar jau kelia šypseną. Jei nori dar kažką paklausti, parašyk AŽ, atskysiu. smile.gif Stiprybės, tvirtybės irs veikatos tau mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
Sveikos!

Po ilgos pauzes grizau pas jumi pasidalinti savo "nuotykiais" ir isgirsti Jusu patyrimus, patarimus ir siaip pamastymus.

Taigi, intensyviai ieskojau alternatyviu miomos gydymo budu... Variantu radau visa eile, taciau blogumas tame, kad beveik nieko nepradejau bandyti smile.gif Tiesiog nepasirenku ir nezinau, kuo pasitiketi ir kuo tiketi.

Kadangi turiu priejima prie moksliniu duomenu baziu, tai parsisiunciau ir visa eile publikaciju ta tema- visu pirma reikejo susipazinti su visuotinai pripazintais gydymo budais. Ir apibendrinant galiu sakyti, kad nieko is esmes dziuginancio as ten neradau. Dazniausiai siuloma operacija, yra sukurta keletas vaistu, bet jie dar yra isbandymo stadijoje... be to, kiek teko skaityti uzsienio forumuose - pasekmes nuo tu vaistu buna liudnos (prisijungiau prie JAV forumo ta tema- kasdien gaunu po 10 e-mailu ivairiu istoriju, nuo kuriu mano nuotaika optimistiskesne netampa smile.gif. Kalbant apie pacia operacija- irgi ne pyragai. Yra isvardinta visa eile rizikos faktoriu, priklausomai nuo operacijos tipo- nuo lengviausios komplikacijos- gimdos pasalinimo iki mirties... Zinoma, as cia viska piesiu labai nykiom spalvom... Gal tiesiog nesu linkusi gyventi uzsidejus rozinius akinius smile.gif

Del alternatyvu... Jau gal minejau, kad radau straipsneli apie kinu medicina Pradzioj buvau labai tuo susizavejusi ir pasiryzau gauti tuos preparatus. Visu pirma isigijau juos per viena elektronine parduotuve Didziojoje Britanijoje. Taciau, kiek pamasciusi ir paziurejusi i neaiskios kilmes miltelius, nutariau tuo nepasitiketi ir ieskoti patikimu saltiniu. Pirkau tiesiai is gamintoju- Japonijoje (pazistami atveze). Tuo tarpu, dar belaukiant tu preparatu, ieskojau, kas pasaulyje nuveikta toliau tiriant sio preparato poveiki miomoms- ir ka gi? nieko neradau. Japonu straipsnis buvo paskutinis, o ir tas pasirode esas parasytas 1992. Radau viena mokslininka is JAV, kuris kazkiek dirbo su tais preparatais budamas Japonijoje. Parasiau jam e-maila. Atsake. Sako jie padeda tiek, kiek ir placebo. Zodziu, nieko gero... Ties tuo sustojau tame fronte.

Kitas zingsnis- homeopatija. Nuvaziavau i Kauna. Folio metodas. Na... nesuzavejo manes is tiesu nei pati procedura- nera tam rimto pagrindimo, nei pats gydytojos poziuris. Ji ir pati nelabai tiki tuo, ka daro. Israse kruva vaistu (uz kurios paklojau diiiidele suma pinigu) ir sako: bandyk pastoti kuo greicau! Taigi tuomet man ir paliko neaisku, kam man tie vaistai, jei turiu bandyti pastoti kuo greiciau... nes vaistus nestumo metu vartoti ji nerekomenduoja... O ir miomos isgydyti nezadejo, tik gal jos augima pristabdyti. Vaistu vartoti nepradejau dar... bo velgi neaisku, kas per nuodas- tureciau leistis net i vena. Zodziu, ties siuo frontu tasko dar nepadejau, bet sustojau konkreciai...

Lygia greta- nuolatiniai pasitikrinimai pas gin del augimo. Gal net pernelyg daznai einu- kas 2-3 men. ? Kol kas greito augimo nematyti, galima sakyti, laikosi pastovus dydis... Per kiekviena pasitikrinima gydytoju komentarai- operuotis ir viskas !!! Paskutinei ginekologei, kai uzsiminiau apie ta Kauno gydytojos rekomendacija pastoti tai net klykti pradejo: "Jokiais budais! Pirma reikia issioperuoti! Nes Jus rizikuojate kito zmogaus gyvybe. Nestumas- tai ne budas Jusu asmeninems sveikatos problemoms spresti! "... Hmmm.. Gal tame ir yra tiesos... Tai tikrai neturetu buti budas, jokiais budais. Bet vaikuti tureti as noreciau, juolab, kad ne jauneju...

Kol kas vienintelis dalykas, kuri praktikuoju- mitybos pakeitimas. Uzsisakiau viena knygele anglu kalba "Natural treatment of fibroids" ir ten siek tiek uzsimenama apie zalinga musu mitybos poveiki kaip viena is priezasciu sios bestijos-miomos atsiradimo. Mesa, pienas kimste prikimsti hormonais, kuriais maitinami gyvuliai... Darzoves, vaisiai- pesticidais... Kosmetika- cheminiais elementais, ardanciais musu imunine sistema... Uz viska sumokame tokia kaina- miomos, augliai ir pan. Tai wa, dabar siek tiek renkuosi, ka valgyt. Tik kas pas mus LT nelabai yra didelis pasirinkimas- tai kiek liudina... sad.gif

Tai tiek ziniu siam kartui. Praneskite, prasau, kaip jus laikotes. Ar ka naujo pavyko surasti, atrasti? Pagyti...?

Su silciausiais palinkejimais jums visoms,

Mairune.

Atsakyti
QUOTE(Mairune @ 2008 03 05, 20:33)
Kadangi turiu priejima prie moksliniu duomenu baziu, tai parsisiunciau ir visa eile publikaciju ta tema- visu pirma reikejo susipazinti su visuotinai pripazintais gydymo budais. Ir apibendrinant galiu sakyti, kad nieko is esmes dziuginancio as ten neradau.

Oho,padirbejai 4u.gif ,maistas maistu..tai ka nebesizadyt biggrin.gif ,ydomus straipsnis ...
pas mane yra nemaza mioma,tai viena gin siule operuotis,kita -stebeti,pasirinkau antrajy varianta.Ir supratau,kad su tuo galima gyventi,jei teisingai viska darant,ji gali apkalketi ir niekam nebemaisyti.Nestumo metu mioma irgi auga,tempiasi,pasidaro didele,man po antro vaikelio,sake-daugiau nebeplanuot vaiku..siaip su mioma sunku pastot,sunku isnesiot..dar reik galvot,kokius vaistus vartoji, vitaminus ,nes nuo kai kuriu-mioma staigiai ima augt...
tai va...
Atsakyti
QUOTE(Mairune @ 2008 03 05, 21:33)
Sveikos!
Po ilgos pauzes grizau pas jumi pasidalinti savo "nuotykiais" ir isgirsti Jusu patyrimus, patarimus ir siaip pamastymus.
Su silciausiais palinkejimais jums visoms,
Mairune.

Sveika, Mairune,
na is tiesu daug padirbejai, turbut jau galetum rasyti ir koki mokslini darba siuo klausimu. Matyt miomos kaip ir kitos pavojingesnes ligos labai paslaptingos ir kiekvienos "kova" su jomis - labai individualus dalykas. Na man kai ja salino, tai taip pat gydytoja labai prigazdino, bet viskas baigesi gerai. Zinau, kad nestumo atveju jos pradeda sparciai augti, bet pazystu moteri, kurios mioma keliu cm., bet sekmingai pastojo ir neuzilgo turetu gimdyti. Visa tai manau nepaaiskinama jokiais moksliniais desniais.
As pati, kaip jau rasiau anksciau, gydausi homeopatiniais vaistais (tarp kitko patys vaistai nera brangus, tik vizitai kainuoja nemazai). Tai dabar pasidalinsiu "pasiekimais". Neseniai tikrinausi, tai mioma nepasikeite (dydis), bet uztat sumazejo skydliaukes mazgai, nuo 2 cm iki mazdaug 1,40 cm. Tas mane labai dziugina, aisku per anksti daryti kokias nors isvadas (galbut tai tik kazkoks sutapimas ar klaida), bet vilties turiu daug...
Tai tokios naujienos pas mane. Sekmes Tau didziausios.
Raminte
Atsakyti
Labas mergaitės, aš jau po operacijos ir gan neblogai sveikstu.Jei jums ta mioma neduoda pašalinių veiksnių ,tai operuoti nereikia, bet kai kraujas liejasi laisvai ir ne tik laisvai tai kito kelio kaip Mairūnė rašė nėra tik operacija.Aš irgi folio metodu tyriausi ir gydžiausi, bet gydytoja sakė, jok miomos paveldimos beveik 90 procentų.labai kenkia uždegiminiai procesai, spirlės ilgą laiką laikomos, žodžiu ji per vieną dieną neatsiranda, o išnykti jei didelė tai nelabai, nebent augti sustoja.aš jau rizikuoti nenorėjau, kadangi skydliaukės vėžį turiu, nors po tyrimų ji buvo nepiktybinė, o supiktybėja baisiai greit, jei užleidi, žinau daug atvejų paskui gydymas ilgas ir bjaurus.ištikro tai mūsų ligos yra mūsų reikalas, kažkaip spresti tų problemų medicina nesiruošia, žinoma lengviausia šalinti,bet kiek tai nervų ir sveikatos kainuoja.Tikrai kažko paguodžiančio nėra, tiesiog kapstomės savose problemose ir tiek, žinau kad norint pasveikt reikia turėti daug optimizmo, valios ir noro pasveikti.Psichologija čia groja pirmu smuiku.maistas tikrai baisus, be konservantų vargu ar berasim ko nors,matyt esam ta karta, kuri nesugeba prie chemijos priprast, gal mūsų vaikų vaikai ir bus kitokie.Tai ateitis parodys arba išnyksim kaip dūmai,nuo "geros' civilizacijos.Dar esu skaičiusi moksinį straipsnį kad auglių susidarymui turi įtakos organizmo rūgštinė terpė, bet kaip palaikyt šarminę tai ir nežinau, nuo ko mes surūgštėjam.onkologiniam institute apie tai daug literatūros,bet kas tuos tyrimus daro ir kas kiek laiko tai neaišku.Manau kad mūsų pašnekesiai duos naudos kitoms merginoms, kurioms tai naujiena, kas ką žinote būtinai rašykite, nes tai didelė patirtis kitoms :)
Atsakyti
Pirma kart girdziu,kad mioma supiktybeja.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2008 03 06, 18:51)
Pirma kart girdziu,kad mioma supiktybeja.. g.gif

Taip linkusi piktybeti, bet retai.
As issioperavau pries daugiau nei metus, pas man ji svere beveik 1 kg.Ir man ji uzaugo labai greit, teko operuot, nors jokiu nepatogumu nejauciau, isskyrus skausmingas menesines.Viena zinau, kad esme hormonuose, bet kaip sustatyt i vezes g.gif .Gal ir paveldimos miomos, bet mano atveju-ne.Mano mamai 76 metai, o tik gimda pasmukusi, viskas thumbup.gif , pagimdziusi 4 vaikus.O as su didziausia mioma blink.gif .Tik siuolaikinis musu gyvenimas kaltas;stresai, nekokybiskas maistas, chemija, visa tai isbalansuoja musu organizma, hormonus, pasekoje; miomos, cistos, vezys , alergijos ir t.t.
As manau, kad reiktu sveikiau bent jau maitintis, darzoves galima ir is bobutes nusipirkt nei ,, MAKSIMOSE,,, kuo maziau vartot pusfabrikaciu ir t.t.
Gal as klystu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oda: 12 kovo 2008 - 23:34
QUOTE(oda @ 2008 03 13, 00:33)
Taip linkusi piktybeti, bet retai.
As issioperavau pries  daugiau nei metus, pas man ji svere beveik  1 kg.Ir man ji uzaugo labai greit, teko operuot, nors jokiu nepatogumu nejauciau, isskyrus skausmingas menesines.Viena zinau, kad esme hormonuose, bet kaip sustatyt i vezes g.gif .Gal ir paveldimos miomos, bet mano atveju-ne.Mano mamai 76 metai, o tik gimda pasmukusi, viskas thumbup.gif , pagimdziusi 4 vaikus.O as su didziausia mioma blink.gif .Tik siuolaikinis musu gyvenimas kaltas;stresai, nekokybiskas maistas, chemija, visa tai isbalansuoja  musu organizma, hormonus, pasekoje; miomos, cistos, vezys , alergijos ir t.t.
As manau, kad reiktu sveikiau bent jau maitintis, darzoves galima ir is bobutes nusipirkt nei ,, MAKSIMOSE,,, kuo maziau vartot pusfabrikaciu ir t.t.
Gal as klystu? g.gif

Man atrodo,daug tokiu augliu auga nuo virsvorio,kaszin ar buna lieknu moteru su miomom ? Cia klausimas pasvarstymui 4u.gif
Atsakyti