Aš darau kotletukus su baltu padažu, bulvių košę ir dvi mišraines: burokėliai tarkuoti su aliejum, o kita - kinietiškos salotos+žirneliai+agurkai+grietinė su majonezu.
QUOTE(ziemosugnele @ 2007 09 30, 18:08)
na as kadangi cepelinu neverdu namuose tai vaziavom i Karmelava aptarnavimas kaip visada "suzavejo" bet nieko cepelinas su pievagrybiu padazu skaniai suejo tad snd kaip ir nieko negaminsiu...ai dar va sutepiau vafliuku su kondensuotu pienu ir braskiu dzemu tai bus ryte prie kavytes pusryciams
gal paskaityk temos pavadinima. siaip cia kalbam kaip taupiai pavalgyti siais sunkiais kaip kam laikais. o Karmelavoj porcija cepelinu, manau, kokia 10 lt kainuoja. Tai as galiu nusipirkti farso us 5 litus (0.5 kg) ir bulviu 5 kg, tai gausis ne viena porciaj cepelinu.
nu zodziu, pavarot kai kurios
QUOTE(brashke77 @ 2007 09 30, 18:16)
gal paskaityk temos pavadinima. siaip cia kalbam kaip taupiai pavalgyti siais sunkiais kaip kam laikais. o Karmelavoj porcija cepelinu, manau, kokia 10 lt kainuoja. Tai as galiu nusipirkti farso us 5 litus (0.5 kg) ir bulviu 5 kg, tai gausis ne viena porciaj cepelinu.
nu zodziu, pavarot kai kurios
nu zodziu, pavarot kai kurios
Esme tokia - temoje nera ivardinta, kieno taupymas
Pvz, as daznai taupau laika, ne pinigus, tad man irgi zymiai paprasciau pataupyt ir papietaut uz 10 litu nei gamint 3-5 valandas cepelinus
Plius - taupymas, abstraktus dalykas - vienam 5 Lt gali atrodyt jau daug, kitam - 50 Lt mazai...
as manau kad si tema yra apie tai kaip racionaliai panaudoti turimus maisto produktus. o jeigu turi atliekama 10 lt, tai uz juos perki ne kebaba, bet gali seimai vos ne 2 dienom pietus padaryti. va tame yra tikroji ismintis. i kavine gali kiekvienas nuvaziuoti. o su musu aptarnavimu , kaip supratau is posto apie karmelava, nesutaupai nei laiko nei pinigu!!!
taip kad nereik cia nesamoniu rasyti
taip kad nereik cia nesamoniu rasyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 09 30, 17:23)
kadangi vakar turejom sveciu tai pagrindiniam patiekalui darem cepelinus,saltam-silke su pomidorais,su svogunais ir morkomis, ivairiu sumustinuku,krabai tesloje, sprotu misraine, kepta vista, kopustu-morku salotos.tai siandien pabaiginejam likucius
Niu čia tai mamytė cepelinai ir visą kitą.Šaunuolė
Turėjau mintį tą,kad su tokia maža lėlyte ir viską spėja.
QUOTE(brashke77 @ 2007 09 30, 18:44)
as manau kad si tema yra apie tai kaip racionaliai panaudoti turimus maisto produktus. o jeigu turi atliekama 10 lt, tai uz juos perki ne kebaba, bet gali seimai vos ne 2 dienom pietus padaryti. va tame yra tikroji ismintis. i kavine gali kiekvienas nuvaziuoti. o su musu aptarnavimu , kaip supratau is posto apie karmelava, nesutaupai nei laiko nei pinigu!!!
taip kad nereik cia nesamoniu rasyti
taip kad nereik cia nesamoniu rasyti
O kitos mano, kad si tema - "Ka gamino taupancios" (pvz, pinigus, laika, ar dar kazka)
Plius, tame poste apie cepelinus buvo ir pamineta, ka ji gamino - berods, pigu pyraga: pertepe vaflius kazkuom
bergzdzias reikalas gincytis ,nes kiekviena visus zodzius galime traktuoti skirtingasi
QUOTE(brashke77 @ 2007 09 30, 18:16)
gal paskaityk temos pavadinima. siaip cia kalbam kaip taupiai pavalgyti siais sunkiais kaip kam laikais. o Karmelavoj porcija cepelinu, manau, kokia 10 lt kainuoja. Tai as galiu nusipirkti farso us 5 litus (0.5 kg) ir bulviu 5 kg, tai gausis ne viena porciaj cepelinu.
nu zodziu, pavarot kai kurios
nu zodziu, pavarot kai kurios
jo dar nepamirsk druskos nusipirkti prieskoniu mesai....krakmolo jeigu dedi toky i cepelinus..grietines padazui ir kokiu lasinuku spiguciams tai kazi ar ci tau jau labai pigiai gausis plius isvirsi visa puoda cepelinu ir sekancia diena juos ismesi..nes sildyti jie tikrai neskanus
Šiandien nusprendžiau apsieiti be mėsos . Taigi, priešpiečiams valgėme bulvinius blynus su aviečių uogiene. O vėlyviems pietums buvo daržovių pyragas . Pirmąkart dariau ir labai patiko. Anksčiau darydavau su vištiena ar kumpiu, o dabar tiesiog pakepinau-patroškinau įvairių daržovių (cukinija, kopūstas, morka, žiedinis kopūstas (dėjau apvirtą), pomidorai (šių nekepiau)), o visa kita - tešlą ir užpilą - padariau pagal šį receptą.
QUOTE(Ugnužė @ 2007 09 30, 20:26)
Taigi, priešpiečiams valgėme bulvinius blynus su aviečių uogiene.
a cia gerai blynus parasiai? tikrai bulvinius blynus su uogiene?
QUOTE(Lock @ 2007 09 29, 20:33)
Gal galėtum receptuką? Labai skaniai skamba
Nieko įpatingo turėjau kameroje užsilikusių šonkaulikų tai juos pasūdžiau ir papipirinus palaikau per naktį kad gerai isisūrėtų. Juos išviriau ir į ta sultinį sudėjau voveraites, pjaustytas bulves ir pakepintus svogūnėlius baigiant virti sriubai įpyliau puse stiklinės grietinėlės užvirus ibėriau krapu ir išjungiau. sriuba tikrai skani buvo vakarieniai vos užteko. O šonkauliukus dar apkepiau keptuvėje su svogūnais ir morkomis ir greit suėjo
Šiandien pas mane buvo galvos laužymas ka gaminti tai kadangi tėvas parvežė iš žvejybos žuvies tai ją ir kepiau o desertui obuolių pyragas
QUOTE(ziemosugnele @ 2007 09 30, 20:34)
a cia gerai blynus parasiai? tikrai bulvinius blynus su uogiene?
Nesuklydau - bulviniai blynai su uogiene. Ypač skanu su obuoliene
QUOTE(Ugnužė @ 2007 09 30, 20:55)
Nesuklydau - bulviniai blynai su uogiene. Ypač skanu su obuoliene
nu man kazkaip bulves su uogiene nesiderina bet nu net reikes kada pabandyti kai parsivesiu is tevu bulviu