QUOTE(Marija5 @ 2007 10 23, 14:51)
O receptuką gal galima guliašo?
Galima
vengriskas guliasiukas:
-500gr. kiaulienos (kudos) (as is sprandines dariau)
-3 svogunai
-3 skilteles cesnako
-1 saukstelis pipiru
-3 saukstai soju padazo
-300 gr. pomidoru (zaliu)
-aliejuko.
ruosti :
1. mesyte susipjaustome gabaliukais kaip guliasiukui. nusilupame viena svoguna bei 3 skilteles cesnakiuko ir juos smulkiai sumalame (as su blenderiu tiesiog tyrele padariau)
2. i svogunu ir cesnaku tyre sudeti pipiriukus ir soju padaza, viska ismaisyti, mesyte apkepti be jokiu prieskoniu ir be druskos, kaip apkeps mesa visa ja sudeti i pasiruosta svogunu+cesnaku+pipiru+sojos tyre, ismaisyti ir palikti, kad pasimarinuotu
3. 2 svogunus nulupti ir supjaustyti nei per smulkiai nei per stambiai ir deti i keptuve kepti, kol suminkstes,kol keps svogunai ir marinuosis mesyte, paimame pomidorus juos susipjaustome kubeliais, sudedame i puoda kuriame troskinsime mesa.
4. svogunams apkepus sudedame jau spejusia pasimarinuoti mesyte su visu tuo marinatu ir pakepame kokias penkias minutes vis pamaisant, tada supilame visa mesyte i puoda su jau tenais esanciais pomidorais ir uzpilame vandens, kad tik tik apsemtu, ir paliekame tusintis vis karts nuo karto pamaisant, jei truksta surumo galima dadeti druskytes. (pagal savo skoni, as biski dejau druskytes, nors nuo sojos ir taip jau jautesi surumas)
skanaus
valgeme su marinuotais agurkeliais ir kopustais kuriuos vyras parnese is iki ir + virtos bulvytes , maniskis sake kad skanesnio mano gaminamo guliaso nera valges
tei teip buvau pamaloninta
tikiuos patiks