Vakar gaminau kotletukus iš kalakutų šlaunelių mėsos ( dabar IKI akcija, kilogramo kaina 12.90 Lt
). Tai sumaliau tą mėsytę (apie 700 gr.), įdėjau kiaušinį, šaukštą majonezo, džiūvėsėlių maltų irgi kaupiną šaukštą, šaukštelį garstyčių, prieskonių (svogūno tarkuoto smulkia tarka, česnako kapoto ir pipiriukų). Sūnus viską su malonumu suminkė.
Tuomet į troškintuvo dugną įbėriau tarkuotų morkų ir salierų, pjaustytų porų. Šlapiom trankom formavau kukuliukus, į kiekvieno vidurį įdėjau po mažytį šampinjoną (kartais įdedu fermentinio sūrio gabaliuką), kukuliukus sudėjau ant tų morkų mišinio, užpyliau tuomet viską iki pusės troškinimo skysčiu (tarkuotas burokine tarka pomidoras, vanduo, druskytė, aliejaus šaukštas ir grietinėlės šaukštas), uždengiau dangčiu ir - į šaltą orkaitę įkaitintą , nustaytą ant 260 laipsnių. Po geros valandos paruošti skanūs ir sveiki sekmadienio pietūs su visu morkų salierų garnyru
Vakar buvo šalta diena, tai nuo orkaitės taip jaukiai šiluma sklido, skanūs kvapai .... MMMMMMM...
Man patinka tokie darganoti rudens sekmadieniai, nes tik tuomet skaniausiai kvepia JAUKUMAS
P.S. Ir dar puodais neapsikraunu virtuvės gamindama orkaitėje, kas man taip pat labai patinka. O receptas tikrai nesudėtingas