QUOTE(Zepter @ 2007 11 21, 22:51)
Mielos supermamos, nutariau kreiptis i Jus
Niekaip negaliu nuspresti ar nutraukti MP maitinima ar ne. Zinau,kad vaikuciui reikalingiausias jis iki 6 menesiu, todel taip sunku.Be to miela ziureti,kai jis rankyte ant krutines uzdeda,kai valgo..
na, pienukas reikalingas ir naudingas ne tik iki 6 men, bet ir gerokai ilgiau... tikrai, jei nenutrauksi maitinimo bus dienu, kai tuo tik dziaugsiesi - pvz., jei mazius sirgs ir atsisakys bet kokio maisto ar gerimo - MP jam bus ne tik maistas, gerimas, bet ir vaistas... tikrai - as savo vidurineli nujunkiau metuku, o po keliu savaiciu jis susirgo - veme, viduriavo, karsciavo... MP butu buves jam issigelbejimas...
Nebenoro maitinti priezastys yra kelios. Tai labai susilpneje dantys, pastovus nuovargis ( buvo gana komplikuotas gimdymas), kuokstais slenkantys plaukai ( vitaminus zindyvems geriu, nepadeda),taipogi noras atsipalaiduoti pagaliau per sventes.
dantu susilpnejimas nebutinai susijes su zindymu... manau, reiktu pasirupinti tinkama mityba ir higiena ir pades pageretu...
nuovargis yra normalu po giomdymo, net ir toms, kuriu gimdymas buvo nesunkus... auginti vaikeli, kaip daugelis rase, yra rimtas ir sunkus darbas. tai darbas 24 val per para 7 dienas per savaite. net jei ir nezindai, turi vaikeliu nuolat rupintis. nuo tos akimirkos, kai tapai mama, mama busi iki paskutinio savo atodusio. ir rupestis niekur nedings, net kai tavo vaikai bus suauge ir tures savo vaiku
plaukai, kaip jau labai teisingai rase ingalp, slenka del hormonu pokyciu. po gimdymo iskrenta plaukai, kurie susilaike nestumo metu. kartais gali atrodyti, kad tuoj nupliksi, bet taip tikrai nebus - po kurio laiko plaukai susitvarkys... mano maziui buvo 4 men kaip tik isikraustem i nauja buta. o ten vonia baltomis plytelemis isklota - kiekviena diena turedavau grindis valyti, nes po mano "fenavimosi" likdavo gniuzulai plauku... tai mano dar trumpuciai, o jei plaukai ilgi ir tokiais kiekiais kristu - tikrai issigaschiau....
o kaip tu per sventes atsipalaiduosi? net jei nezindysi, vaikeli vis tiek reikes maitinti, prausti, zaisti su juo, keltis nakti... juk neatiduosi jo, tokio mazycio, kam nors per ta svenciu savaite... net jei nezindysi, vis tiek negalesi sau leisti gerti alkoholiniu gerimu, nes kas gi pasirupins vaiku...
Sios ziemos sventes man ypatingos: pirmos naujuose namuciuose, su nuostabiub pirmagimiu, be to gyvenu kitoje salyje ir mano artimiausieji zmones pas mus atvyks. Taip pat po Kaledu mano vestuves. Labai norisi paimti i rankas gero vyno ar martinio taure, atsisesti ir pagaliau atsipusti, pasidziaugti tuo,kas per pastaruosius metus ivyko. Vel buti savimi.
Tai tokia dilema. Ar jus griauze sazine, ir ar sunku "ant dusios" buvo,kai nutraukinejote maitinima?
viskas labai suprantama... kai auginau pirmagimi irgi uzplusdavo nostalgija, liudesys, noras, kad viskas butu kaip anksciau - kai buvau laisva ir galedavau daryti, ka noriu, iseiti is namu ir pareiti bet kada - po darbo siausti su draugemis i bariuka ar sokius... o dabar - kokios drauges, kokie bariukai
vyras drunija, o as naktim keliuosi - kiekviena miela naktele vaiko maitint... buvo labai sunku susitaikyti su tuo, kad NIEKADA nebebus kaip anksciau. dabar vaikelis dar labai mazas, nuo taves priklausomas ir nera kur nuo jo pabegti. buk NAUJAJA savimi, dziaugis tuo, ka turi - nauja seima, vaikeliu, naujais namais, nes tokia kaip anskciau jau nebebusi.
jei tik gali - nusimesk dali rupesciu, pasidalink jais su artimaisiais... tikiu, kad tikrai sunku viska suspeti - ir mazuciu rupintis, ir naujais namais, ir kaledom, ir vestuvem. daug visko vienoj vietoj.
o zindymas cia tikrai maziausia kliutis
bet jeigu vis tik nusprestum nutraukti maitinima - nesigrauzk. svarbiausia, per visa svenciu sumaisti isiklausyti i savo vidini balsa - daryk, kaip jauti. ir viskas bus gerai.
sekmes, graziu ir siltu tau svenciu.