Noriu pasidžiaugti, kad jau pilnai nujunkiau savo vaikelį, nors ilgai nesisekė, bet pagaliau pasiryžau tiesiog išeiti miegot į kitą kambarį, o vaikelį palikti su tėčiu. Kai mamos nebuvo šalia, tai tėčiui daug geriau sekėsi nuramint vaiką naktį, iki to niekaip neapsiramindavo nes matė mane ir reikalavo pieno. Po savaitės kitam kambary grįžau atgal, bet vaikas, prabūdęs naktį niekaip neužmigo iki pat ryto vis reikalavo pienuko, taigi vėl išėjau. Kad būtų užtikrinčiau dar dvi savaites pramiegojau atskirame kambaryje ir viskas baigėsi. Per tą laiką ir su pienu susitvarkiau ir išsimiegojau. Vaikas jau dvi savaites išmiega visą naktį, iki to keldavosi kas valandą. Ryte ir vakare įprato gerti mišinuką, iki to skysčių niekaip negalėjau įsiūlyti. Taigi, viskas tik į gerą. Pradžioje gal kiek kankino sąžinė, kad nutraukiu žindymą, bet dabar matau kad taip visiems geriau. O vaikas per 10 mėn. ir 3 sav. susikrovė gerą pagrindą savo imunitetui
QUOTE(3 sunu mama @ 2007 12 30, 23:37)
Nesijaudink, maziau gerk, siltai nelaikyk papuliu ir viskas praeis. Pamasazuok svelniai ratais tuos guzus spenelio link, kai labai verzia... Jei tai nepadeda, po svenciu pasirodyk ginekologui. O jei dar nenujunkai, duok pienelio vaikuciui i valias!
Vaikiuikui jau nesiūlau duoti, jei pradėtas nujunkymo procesas, nes taip niekada neužbaigsi maitinimo. Aš jau nujunkiau, po savaitės tikrai atsirado gūzeliai, bet aš pati nutraukdavau po lašiukų, kad tik suminkštėtų MP, ir taip tęsėsi tris dienas, kartą dienoje, paprastai vakare prieš miegą nutraukdavau visai nedaug ir po tų trijų dienų pieno gamyba sustojo, nors dar paspaudus pienukas begdavo. Bet daugiau nedaviau nei veikui nei pati nenutraukinejau. Jei MP vis dar skausmingi, pridėkit kopūstų lapų nakčiai su medum, labai padeda, man net karščiavimą nuimdavo, kai pasitaikydavo pieno sąstovis.
QUOTE(Rasiunia @ 2007 12 31, 18:33)
bet visur rašoma, kad pienelio tik duodama užgerti, o paskui iš vis neduodama
jei ji valgys MP, tada mes košių niekada nepradėsim valgyt
kažkas čia ne taip
o nujukyt visiškai gal dar ne laikas, bet jau norėčiau pradėt.
Perėjimas prie kieto maisto ir yra kad vieną maitinimą MP pakeičiame daržovių tyrele ar koše ir tik po to, duodame MP užsigerti. taip mažėja pieno gamyba ir pereinamą prie kito maisto.