QUOTE(g00te @ 2007 12 02, 03:42)
sveikos, mamos, gal kam taip buvo, padekit, pasipasakokit...
zindau jau 1metai ~7 men
paskutiniai menesiai kazkoks kosmaras - kartais tenka nakti po 12 kartu zindyt, neisimiegu...
dabar vel pastojau, pieno sumazejo ale dar yra.... tikejausi, kad baigsis, kazhkas pasakojo, kad kai pastoji, pienelis baigiasi, bet NESIBAIGIA!!!
kas zino, kada daugmaz pieniukas turi baigtis o jei nesibaigs, ka daryt... neber sveikatos visai...
Mano pienas "sugedo", kai sugebėjau išlaikyti 2-3 dienas be maitinimo. Po to paragavau - o pienas baisiai neskanus.
Manoji paragavo kartą ir išspjovė. Daugiau nebeprašė. O po kelių mienesiu iš viso dingo - krutys buvo sausos - labai nustebau, nes kai nutraukiau vyriausio sūnaus žindymą, dar 2 mietus kašką galima buvo iš krutų išspausit.
O dabar vėl laukiosi (turėsime pirmą netyčiuką
) ir situacija kaip pas tave. Man jau 10 savaičių. Pradžioje trupūti nerimavau, kad nepailsiu, pieno sumažėjo ir mažylis pradėjo daugiau žysti naktimis, tiksliau rytais nuo 4 val galėjo būti "ant kruties" labai mane kankino - o man septintą veliausiai keltis į darbą. Tai gi kai tik jis užmiega, aš keliosi. Na ka, pradėjau gerti kalcijo papildus, išmokiau miegoti bemaitindama, pieno sumažiejo ir mažis pradėjo su tuo taikytis. Stengiosi dieną krutį duoti nevisada, ypatingai kai esu užimta, bet organizmas taip pat išmintingai sukurtas yra - kūdikiui pilvelyje reikia daugiau medžiagų, o resursai apriboti, dėl to didelis vaikas gauna daug mažiau, negu mažiukas. Tai gi gali duoti krutį - vis tiek jis ne gaus daugiau pieno, negu jam priklauso. Nurimau ir savijauta pagerėjo ir visai nejaučiu, kad manę išsiurbia, nors šiaip neesu stiprios sveikatos, o esu matinanti mama arba neščioji jau 5 metus. Stengiosi daugiau pamieguoti dieną ir poilsėt ir vėl jaučiosi gerai.