RAKI (" Lion“s Milk")galima gerti :
atsaldyta gryna
arba
kaip aperityva,sumaisyta su vandeniu.
Del maisymo su vandeniu gaunasi neskaidri,balta spalva.Cia kaltas anyzius ir eteriniai aliejai.Kuo daugiau anyziaus gerime,tuo jis baltesnis(louche effect).O RAKI yra anyzinis gerimas.
Sumaisykikte OUZO, SAMBUCA su vandeniu.Jie ir pabala.
Del isvaizdos gerciau ji gryna,bet nei Raki,nei Ouzo,nei Sambuca-mano skonio.Primena lakrico skoni.
Jei pas ka stovi bare Raki, o jus negalit i ja ziureti - padovanokit man, na kam ji ten bereikalinga vieta uzima?

Pažystami grįžę iš atostogų lauktuvių parvežė anyžinės degtinės, tik ne iš Turkijo, o iš Graikijos.
Man tai ji
, paragavau ir draugui atidaviau
jam visai patiko... Tiesa, gėrėm irgi su ledukais ir praskiestą vandeniu.
Man tai ji

mes irgi buvom anyzines parsiveze is Turkijos,tai nepatiko visiskai

QUOTE(kioske @ 2005 11 19, 16:01)
as ne turke, geriau gert gryna

Teisingai, praskiedus gaunasi dar daugiau tūrio, kurį reikia išgerti

gryną - makt, ir viskas

na man nebent SAMBUKA is anyziniu patinka, kai i ja kavos pupele ideda, uzdega, uzagesina, perpila i kita taure, o is tos kurios ispyle apvecia ant puoduko ir ikisa siaudeli, tada degtine isgeri, ir per siaudeli itrauki is tos kitos taures ora. ar kazkaip taip panasiai
bet po tokiu keliu isgerimu, i galvyte gerai duoda
o siaip tu rakiu turim bent tris butelkas, seniausiajai jau 4 metai tuoj...
kadangi jos biski silpnesnes, uzdegt neina, tai ir stovi, nes niekas negeria
bet po tokiu keliu isgerimu, i galvyte gerai duoda

o siaip tu rakiu turim bent tris butelkas, seniausiajai jau 4 metai tuoj...

Mes raki isgerem kaip Sambuka
,uzsidege viskas kaip ir priklauso
,o su ledukais ir vandeniu tai neeee

QUOTE(sirduze @ 2005 02 23, 15:09)
Kaip vartoti Raki, gal koki kokteiliuka galima is jos pasidaryt ar gal dar ka nors?
Stovi namie butelis Rakes ir neisivaizduoju, kaip ja vartoti, o siaip viena tai ji nekas nekas...
Taigi, gal kas turite kokiu patarimu apie ja 

Labukas! mes ir parsivezem raki is turkijos, siaip kokteiliuku nedarom bet i stikliuka idedi pora leduku ipili raki, ir geri! ji pasidaro balta, dar vadinama liuto pienu nezinau kodel (nesigilainau i istorija)siaip nieko anizius kas megsta vaistai juk!

Man patinka anyziu likeris sambuka,dar taip idomiai jis ten geriasi su kavos pupeiu uzkandimu.Super