Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus "Genio" pradinė mokykla

QUOTE(Valisere @ 2008 10 13, 21:29)
Blindziu 1, dabar pas ja antrokai.

O, faina, jei paskui iskart ims kitus pirmokus, gali atitekti maniskiams - ne vienam, tai kitam. Isaugosiu jos pavarde ateiciai cool.gif
Atsakyti
Oi atsiprašau sklerozė turbūt - gi rašei, kad ši klasė jai - paskutinė prieš pensiją doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2008 10 14, 09:38)
Oi atsiprašau sklerozė turbūt - gi rašei, kad ši klasė jai - paskutinė prieš pensiją doh.gif

del viso kito prisimink;) nes mokytoju truksta, tai yra sansu kad gali apsigalvoti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(jufike @ 2008 09 04, 23:01)
Beje, faina, kad bureliu daug.

Beje, mes darome labai paprastai. Pasistatome masina ant Seskines kalno, nevaziuojame per kamscius. Ir tapu tapu, miskelio keliuku,  2 minutes ir mes mokykloje.  thumbup.gif

Na, būrelių daug, bet visi jie mokami. Koks man šokas buvo, kai šiemet perėjom į 5 klasę Žvėryno gimnazijoj ir aš sužinojau, kad valstybinėse mokyklose būreliai turi būti nemokami (kaip ir yra šioje gimnazijoje). 4 metus mokėjom tokias sumas ne tik už įvairius būrelius, bet ir už papildomas matematikos ir kitas pamokas, o paaiškėjo, kad ir šios turėjo būti nemokamos, tik mokytoja taip gudriai sutvarkė, kad per nemokamas padarė "klasės valandėlę" (t.y. pokalbiais apie nieką), o papildomas apmokestino. Džiaugiuosi, kad ši mokytoja nebedirba šioje mokykloje (deja, dirba kitoje). Kaip aiškina auklėtoja, vaikai iš Genio (būtent Miglos g.) ateina visiškai nieko nemokėdami, nemandagūs, nesavarankiški...

Mes gyvenam Viršuliškėse, tai aš mašiną palikdavau prie SOS vaikų kaimas ir palydėdavau dukrą nuo kalno į mokyklą. Rytinis pasivaikščiojimas yra šaunu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Junda: 23 spalio 2008 - 14:11
QUOTE(Junda @ 2008 10 23, 15:11)
Na, būrelių daug, bet visi jie mokami. Koks man šokas buvo, kai šiemet perėjom į 5 klasę Žvėryno gimnazijoj ir aš sužinojau, kad valstybinėse mokyklose būreliai turi būti nemokami (kaip ir yra šioje gimnazijoje). 4 metus mokėjom tokias sumas ne tik už įvairius būrelius, bet ir už papildomas matematikos ir kitas pamokas, o paaiškėjo, kad ir šios turėjo būti nemokamos, tik mokytoja taip gudriai sutvarkė, kad per nemokamas padarė "klasės valandėlę" (t.y. pokalbiais apie nieką), o papildomas apmokestino. Džiaugiuosi, kad ši mokytoja nebedirba šioje mokykloje (deja, dirba kitoje). Kaip aiškina auklėtoja, vaikai iš Genio (būtent Miglos g.) ateina visiškai nieko nemokėdami, nemandagūs, nesavarankiški...

Mes gyvenam Viršuliškėse, tai aš mašiną palikdavau prie SOS vaikų kaimas ir palydėdavau dukrą nuo kalno į mokyklą. Rytinis pasivaikščiojimas yra šaunu.

Velnias, "nieko nemokedami, nemandagus, nesavarankiski", tai kodel ten tokios eiles ir taip sunku pakliuti? g.gif itariu, kazkas ne taip su vertinimu, nes tevu atsiliepimai labai geri, bent jau mano pazistamu, kuriu labai nemazai vezioja vaikus
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 10 23, 14:11)
Kaip aiškina auklėtoja, vaikai iš Genio (būtent Miglos g.) ateina visiškai nieko nemokėdami, nemandagūs, nesavarankiški...

O, matosi, profesionali ir objektyvi auklėtoja cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 10 23, 15:11)
Kaip aiškina auklėtoja, vaikai iš Genio (būtent Miglos g.) ateina visiškai nieko nemokėdami, nemandagūs, nesavarankiški...

Taip. Mum irgi butent ta pati aiskina.
Visa mano klase yra is "Genio"
Atsakyti
O gal yra kokia sioje mokykloj sauni dabartinius pirmokelius mokanti mokytoja?

Tik direktore, megstanti vokelius, kazkaip nekaip nuteikia unsure.gif

Tiesa, del vertinimu. Mes Kaune pasirinkom moykkla, ne pagal gyvenamaja vieta, o Suzuki metodu dirbancia. Mokykla super, bet kiek neigiamu vertinimu prisiklausiau is kitu mokyklu pedagogu, apie buriais mokslo metu eigoj atsiimtus vaikus ir panasiai doh.gif , turbut is pavydo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilytte: 03 gruodžio 2008 - 11:59
QUOTE(vilytte @ 2008 12 03, 12:55)
O gal yra kokia sioje mokykloj sauni dabartinius pirmokelius mokanti mokytoja?

Tik direktore, megstanti vokelius, kazkaip nekaip nuteikia unsure.gif

Tiesa, del vertinimu. Mes Kaune pasirinkom moykkla, ne pagal gyvenamaja vieta, o Suzuki metodu dirbancia. Mokykla super, bet kiek neigiamu vertinimu prisiklausiau is kitu mokyklu pedagogu, apie buriais mokslo metu eigoj atsiimtus vaikus ir panasiai doh.gif , turbut is pavydo.

Siaip turetu buti labai nebloga metodika. O jie iseina ir valstybine programa tame tarpe? Vilniuje man rodos nera Suzuki metodu dirbanciu, ir is viso mazai dirbanciu kokiais nors papildomai metodais...
Atsakyti
QUOTE(elvyrce @ 2008 12 03, 13:53)
Siaip turetu buti labai nebloga metodika. O jie iseina ir valstybine programa tame tarpe? Vilniuje man rodos nera Suzuki metodu dirbanciu, ir is viso mazai dirbanciu kokiais nors papildomai metodais...

Yra Valdorfo mokykla Savanorių pr.
Atsakyti
QUOTE(elvyrce @ 2008 12 03, 15:53)

Kiek žinau Vilniuj nėra. Suzuki orientuojasi į muzikinį profilį, bet visi mokytojai dalykininkai taip pat mokomi kaip vaiką skatint. Man super patiko, kad būreliai yra tiesiog pamokų metu: keramika vietoj dailės, šokis vietoj fizinio, visa mokyklėlė muzikos metu mokinama groti fleitomis - vyksta bendri koncertai visos mokyklos, todėl, niekad nemačiau, kad koks vyresnėlis kokį mažių skriaustų.
Direktorė vadinama vardu, ant durų ji vis kažką užsirašo, pvz. "kas šiandien nelakstė koridoriais, prašom užeit į mano kabinetą, laukia siurprizas". Atrodo, čia net ne metodo esmė, o pedagogo, kitokio požiūrio į vaiką ir savo darbą. Apie vokelius net kalbos nėra, tikslas priimti kuo daugiau vaikų, ir iš anksto planuojama vis viena klase daugiau. Mokam po 70 lt. Aišku materialinės sąlygos ne superinės, maistas neskanus - bet bala jų nematė. Yra klasėj neklaužadų vaikų, bet niekad negirdėjau, kad jie kažkaip būtų negražiai pavadinti ar nurašyti.
Suzuki pilnai išeina valstybinę programą ( plius anglų nuo nulinės ir rusų nuo antros klasės), puikiausiai rašo jau pirmokėliai paprastučius diktantus ir matematinius testus.
Sorry, už off topic.
Klausimas: ar Genio mokykla panaši?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilytte: 03 gruodžio 2008 - 15:01
Mano draugė (ji mokytoja) dalyvavo seminare, kuris vyko Genio m-loje. Tai pasakojo, kad labiausiai krito į akis direktorės didžiavimasis tėvelių pareigomis. Nesustodama vardino seimo narių, verslininkų, gydytojų ir t.t. pavardes, ką jie padarė, kaip padėjo, kiek davė ir pan. Ir vis akcentavo - mums bet kokių mokykloje nereikia blink.gif Ir sakė, kad stengiasi klases atrūšiuoti pagal tėvelius (ji ten turi kažkokią metodiką - atseit daktarų, direktorių vaikai gerai mokinsis, turės pinigų viskam, o jau gatvės šlavėjo vaikas tai nesimokys ir jam bus sunku toj klasėj, o ir pinigų tiek neturės, jausis atstumtas ir pan.)
Tai tie, kurie mano, kad direktorei tėvų pareigos nesvarbios, ko gero klysta. Tik tikriausiai nesurinksi visos mokyklos vien iš seimo narių vaikų, todėl priima ir tų "bet kokių".
Dar sakė, kad iš tos mokyklos mokytojos sužinojo, kad dirbti ten ne pyragai, nes yra nurodyta, kurio vaiko negalima užkabinti. Tai tie "pateptieji" per pamokas gali vaikščioti, valgyti, eiti pažaisti, nerašyti diktanto ir pan.
Tai tokį pasakojimą girdėjau apie šią m-lą, ar taip ir yra, tai nzn. g.gif
Atsakyti