Perskaičiau Jūsų klausimą apie mokytoją Bikerienę ir nenoriu žaisti slėpynių. Galiu prisistatyti pati. Aš esu Blindžių filialo mokytoja, kitais moksklo metais, tikiuosi, turėsiu naują pirmokų klasę. Pagal tradiciją mano raidė"E". Klasė yra prie valgyklos ir bufeto, pirmame aukšte. Klasėje turime kompiuterius, kopijuoklį ir spausdintuvą. Yra ir televizorius su DVD grotuvu. Labai reikalingas internetas, bet gaila - jo mokykloje nėra.Tai tokie klasės "patogumai ir turtai". Mano
pedagoginis stažas jau per 30 metų. Džiaugiuosi, kad per tiek darbo metų puikiai sutarėme su mokiniais ir tėvais.
Mokykloje, manau, svarbiausia stengtis mokytojai būti teisingai sau ir kitiems. Ne "gerai', bet teisingai. Tada visi žino elgesio taisykles, jų laikosi, jaučiasi saugūs, pasitikintys savimi, draugais, mokytojais. Jeigu mokytoja geba vertinti mokinio poelgius ir veiklą protu, o ne jausmais, jeigu mokinys mato objektyvų vertinimą, tai nesiblaškys, dirbs kryptingai, nuosekliai, tikslingai. Suprantu kiekvieną vaiką ir tėvą. Jaučiu jų išgyvenimus ir nerimą. Pati esu motina ir močiutė. Esu baigusi medicinos mokyklą, turiu dviejų pedagoginių specialybių diplomus-ikimoklinio ugdymo pedagogikos ir psichologijos ir pradinio ugdymo. Nemėgstu kalbėti už akių, nes tai beprasmiška. Nenutyliu ir aiškinuosi nesusipratimus atvirai ir į akis. Su visais. Ir su mokyklos administracija.
Kas dar svarbiausia? Ogi sąsiuvinių taisymai, profesiniai gebėjimai žinios. Tai noriu patikinti tėvus, kad sąsiuvinius taisau, uždavinius išsprendžiu, paaiškinti moku, mėgstu skaityti, naršyti internete. Jeigu norite ko paklausti - skambinkite: 869928988.
Papildyta:
palikau klaidą"ikimokyklinio"
Ypač gražiai atrodo, kai telikas žiūrimas sėdint ant pirmo suolo, kojas po užpakaliuku pasikišus per metrą nuo ekrano