Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus "Genio" pradinė mokykla

QUOTE(norako @ 2007 10 13, 20:58)
O kas jums sakė, kad šios mokyklos direktorė tai daro?  blink.gif (ir baikim klausytis gandų, nueikim ir patys įsitikinkim.) Jokio skirstymo, (nebent jus pati turit kompleksų...)

Tik nereikia "lia lia" biggrin.gif Nesakau, kad visi užkliūna, bet kad ten tokia politika, bent jau darbuotojams tai tikrai nėra paslaptis biggrin.gif Mano vieno vaiko mokytoja buvo viena iš, deja, tik kelių mokytojų, nebijančių mokyklos "valdžios", tai apie reikalus tuos žinau iš daug arčiau, nei dauguma. Bet šiaip tai dar kai mano jau dabar suaugęs brolis lankė tą "prestižinę", tai puikiai pamenu, kaip buvo vertinamas tik tol, kol mama sugebėjo tempti viską "mokyklos remontui" biggrin.gif Deja, nei vienos "padovanotos remontui" priemonės nemačiau panaudotos mokykloj biggrin.gif
Kai užrašinėjau antrą vaiką, ėjom kartu su dviem draugėm, ir prašėmės būtinai į vieną klasę, pas konkrečią mokytoją. Užrašė mus ne direktorė, jos nebuvo. Tai vat, prieš pat tėvų susirinkimą, vienai draugei asmeniškai (ir jai, ir jos vyrui) paskambino dorektorė, ir pranešė, kad į pageidaujamą klasę liko tik viena vieta, taip kad jei ji pageidauja, tai teks skirtis su mumis. Skubu pasakyti, kad draugė, ir jos vyras užima labai neblogas pareigas, ko, deja, nepasakysi apie mūsų dvi šeimas biggrin.gif Kadangi draugė atsisakė, tai teko mums eiti drauge, kur "buvo vietų" lotuliukas.gif Beje, mums niekas nesivargino pranešti, kad mes patekom į kitą klasę biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilka: 31 spalio 2007 - 15:17
Mano sunus siemet jau baigs mokykla. Galiu papasakot savo ispudzius. Direktore ir musu teiravosi, kur dirbame (turbut buvo pirmas klausimas). Nors abu su vyru tuo metu dirbome valstybinej istaigoj ir pareigos neskabejo ispudingai, mums pati direktore parekomendavo mokytoja, nes prasyma nuneseme vieni pirmuju, dar sausio menesi. Ir patekome pas ta mokytoja, nors kiek girdejau, veliau del vietos klaseje kovojo ir turtingieji...
Mokytoja ir mokykla as tikrai patenkinta, nors tikrai nerekomenduociau pas sia mokytoja leisti flegmatisko, leto vaiko ar vaiko, kuriam sunkiau mokytis. Musu mokytoja visa demesi skiria stipriems vaikams.
Turbut labiau as nepatenkinta mokyklos (turbut daugiau direktores) politika informavimo srityje. Pvz. prejusiais metais mokytoja paskambina penktadienio vakara ir pranesa, kad atostogos viena savaite paankstinamos ('vyriausybes sprendimu'). Tik is spaudos suzinojau, kad mokykloj prasidejo umus virusas, daug vaiku del vemimu atsidure ligoninej... juk visus tevus turejo informuoti apie gresme!... Tas pats buvo su utelem si rudeni... tik is drasios mamos suzinojau, kad klasej jau 3 vaikai turi uteliu ir kad reik vaiko galva tikrinti... o juk kitose mokyklose didziuliai skelbimai kabojo 'mokykloj uteles!'...
Atsakyti
Sveikos,
Kreipiuosi į dabartinių trečiokų mamas 4u.gif
Parašykite prašau, kokiame filiale - Blindžių ar Miglos - mokosi jūsų vaikai, pas kokią mokytoją? Ar ji patinka vaikams? O jums? Ar tėvai informuojami apie vaikų pažangą/problemas?
Prieš kiek laiko reikia užsirašyti į mokyklą?

Atsakyti
Mano vaikas irgi baigs šią mokyklą šiemet. Antro vaiko jokiu būdu neleisiu į Miglos g. filialą, o vat į Blindžių mielai (kelių draugių vaikai ten eina, tik geriausi atsiliepimai). Mes, deja, papuolėm į Miglos filialą, nes šioj gatvėj ir gyvenam.

Direktorės politika išties kvepia pinigais. Trejus metus vaikus maitino įmonė, kurią ypač protegavo direktorė, maistas buvo tragiškas, brangus ir galiausiai visi vaikai dar užsikrėtė nuo jo taip, kad teko atostogas pernai savaite anksčiau pradėt, nes paskelbė karantiną. Kaip jau minėjo viena mama, apie šią problemą sužinojom tik iš spaudos, nes slėpė kaip galėjo mokykla. Šiemet pagaliau vaikus maitina kita firma, maistas tikrai šaunus.

Užsirašėm be problemų, nes nuėjau anksti, klausė ir pareigų, bet kyšių nenešiau ir pareigos mano neypatingos buvo tuo metu. Viskas atrodė puiku iki pirmo tėvų susirinkimo, kai buvo pranešta, kad klokit mielieji po 500 lt. remontui, po 250 Lt. suolams, visokių kitų smulkių rinkliavų (po 15-30 Lt.). Viena mama iškart ir apsiverkė, juk mokykla valstybinė... Dar tiesa, prieš rugsėjo 1-ąją reikėjo uniformą pasisiūti už 200 Lt., kurios vaikai paskui galėjo nenešioti, o dauguma per pirmą pusmetį ir išaugo. Taip ir kabo spintoj. Reikės gal parduoti. Taigi kas mėnesi suplodavom įvairiausioms rinklavoms ir mokesčiams (prailginta, papildoma anglų, kuri visgi privaloma, nes visi juk eina, pratybos privalomos ir papildomos, šioj mokykloj tapusios privalomomis, vadovėliai ir t.t.) virš 200 Lt. Na, man kaip vienišai motinai tai buvo tragedija. Juk ne į privačią leidau...

Mokytojos kompetencija irgi drįstu suabejoti. Skelbimai tėveliams, vaizdinė medžiaga vaikams - nemažai lietuvių k. klaidų. Visąlaik mąsto, kaip daugiau pinigėlių pasidaryt. Per matematiką vaikų neišmoko, bet užtat per papildomas matematikos pamokas (už kurias reikia mokėti) jau išmoko, kur logika? Tas pats su lietuvių k. Nors už prailgintą imdavo pinigėlius pagal verslo liudijimą, nenumatantį soc. garantijų, reikalavo mokėti ir už vasaros bei kitas atostogas pilną sumą.

Klasėje renkamas klasės fondas, iš kurio perkami atsarginiai sąsiuviniai, rašikliai, kitos priemonės, tual. popierius ir net valymo priemonės valytojai (mato mokykla tik šluota duoda). Deja, šios atsarginės priemonės neskatina vaikų atsakingai mąstyti, nes žino galima viską pamiršt, juk mokykloj duos... Vienos gimnazijos direktorė, kur užrašinėjau savo vaiką nuo 5 kl. iškart perspėjo - vaikai iš Genio Miglos mokyklos visiškai nemoka būti savarankiški (o iš Blindžių g. - atvirkščiai).

Vienintelis dalykas, kuris man šiame filiale labai patiko - tai etnokultūros mokytoja. Auksinis žmogus, tiek daug ir taip gražiai vaikus išmoko, kad reiktų pavydėt visoms mokytojoms. Vaikas vien patarlėm ir liaudiškais posakiais ėmė šnekėti, o jau kiek dainelių ir papročių žino...

Todėl jei neuždirbat labai didelių pinigų, nenorit kęsti problemų, siūlau rinktis Blindžių filialą.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 01 31, 13:43)
Todėl jei neuždirbat labai didelių pinigų, nenorit kęsti problemų, siūlau rinktis Blindžių filialą.

Ačiū, kad pasidalinai.
O Blindžių filiale rinkliavų nėra? Juk mokykla ta pati... Ar direktorė kita? g.gif

Atsakyti
Yra rinkliavos ir Blindziu gatvej,bet ne tokios kosmines. Direktore ta pati. Mano dukra eina i antra klase,tai as labai patenkinta musu mokytoja.
Atsakyti
Ačiū, Kando.
Lauksime daugiau įspūdžių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kando @ 2008 01 31, 14:53)
Yra rinkliavos ir Blindziu gatvej,bet ne tokios kosmines. Direktore ta pati. Mano dukra eina i antra klase,tai as labai patenkinta musu mokytoja.

Pritariu, girdėjau iš draugių lygiai tą patį. Ir visos taip savo mokytojomis patenkintos buvo...
Atsakyti
Sveikos mamytes
sesers prasymu noriu pasiklausti kokia mokytoja gera ims pirmokus nuo sio rudens...Aciu...Jeigu galit parasykit man i az wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 01 31, 14:43)
Mano vaikas irgi baigs šią mokyklą šiemet. Antro vaiko jokiu būdu neleisiu į Miglos g. filialą, o vat į Blindžių mielai (kelių draugių vaikai ten eina, tik geriausi atsiliepimai). Mes, deja, papuolėm į Miglos filialą, nes šioj gatvėj ir gyvenam.

Direktorės politika išties kvepia pinigais. 

Sakykit, o kaip gali radikaliai skirtis situacija, jei viena direktorė?... g.gif
Žinoma, daugelis darom išvadas (aš taip pat dažniausiai, todėl ir išstojau čia smile.gif ) pagal tris savo drauges...va mano viena skundėsi Blindžių gatvės mokyklos prailginta grupe ir net labai...O aš va galiu tik pagirti Miglos, tai ne statistika, tai asmeninė sėkmė, požiūris, kas tik norit.
Papildyta:
QUOTE(gune @ 2008 01 04, 15:54)
Mano sunus siemet jau baigs mokykla. Galiu papasakot savo ispudzius. Direktore ir musu teiravosi, kur dirbame (turbut buvo pirmas klausimas).

Jūs man pasakykit bent vieną įstaiga, kur to nesiteirauja doh.gif (net policija klausia pirma to paties cool.gif doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(pilka @ 2007 10 31, 16:09)
Tik nereikia "lia lia"  biggrin.gif  Nesakau, kad visi užkliūna, bet kad ten tokia politika, bent jau darbuotojams tai tikrai nėra paslaptis  biggrin.gif 

Atleiskit, bet aš išsakau savo nuomonę, o jei jūs ją laikot lialia, tai jūsų teisė rinktis, kur ją dėti, kaip ją išdainuoti biggrin.gif , aš vidinių peripetijų nežinau (o jūs teisiat pagal savo žinias...), ir nesigilinsiu, esu tiesiog mama. Aš tik patyriau gyvenime vieną dalyką, kad daug kur (o gal net ir kone visur unsure.gif ) iš vidaus yra ne taip švaru, kaip iš išorės, tai ir sakau, kad šiuo požiūriu ši mokykla tokia pati, ne geresnė, o tokia pati, norit aš jums papasakosiu apie santariškių chirurginį?... cool.gif , o jau kiek prisiklausiau apie Caritą unsure.gif ...tad apie ką mes čia, visi iš vidaus daug ko prineš...Kitas mokyklas lankančių vaikų tėvai irgi pripasakoja istorijų doh.gif tad...
Ir dar, etnokultūros mokytoja tikrai nuostabi, lenkiu galvą, ji, man ding, ir seneliu šiemet pasirūpino, nes jau senokai neteko sutikti tokio gero rolleyes.gif (turiu su kuo palyginti, du sūnūs daržely cool.gif doh.gif )
Patys kitiems dažniau gero palinkėkim, ir mūsų kely tokių daugiau bus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 06 vasario 2008 - 11:04
Ar i Genio pradine Miglos g. ne pagal adresa priima?
Atsakyti
I visas mokyklas pirmenybe teikiama tiems, kurie priklauso aptarnaujamai teritorijai, taciau visada kazkiek lieka laisvu vietu.. jei pasiseks "loterijoje", tai gali ja laimeti biggrin.gif As kai pildziau prasyma sioje mokykloje kazkur sausio menesi, tai pagal sarasa buvome kazkur virs 90, o "loterijos" rezultatai paaiskes tik geguzes menesi verysad.gif
Atsakyti