Mieli skyrelio dalyviai,
Savo dukrelę planuojame leisti į pirmąją klasę 2012m.
Nors laiko dar yra bet jau pradedame dairytis mokyklėlės.
"Genio" mokykla (tiek Blindžių, tiek Miglos g.) mums labai paranki pagal vietą.
Perskaičiusi visą skyrių radau daug naudingos info.
Tačiau nelabai yra info apie parengimo lygį.
Gal galėtumėt atsiliepti tie, kurie gali apie tai papasakoti.
Na, gal yra ir kitų kriterijų parengimo lygiui , bet labiausia domina
kurių mokytojų ,kurio filialo mokinukai ir kuriais metais sėkmingai įstojo į Jėzuitų gimnaziją?
Tokia info gali praversti ir kitiems tėveliams, bet jei norite galite rašyti ir į až.
Ačiū
Į Jėzuitų gimnaziją stoja iš abiejų filialų vienodai sėkmingai. Jeigu sumano ten stoti. Tai daugiau nuo mokinio priklauso, nei nuo mokyklos filialo. Jeigu perdaug sureikšminate mokyklos ar mokytojos vaidmenį - sumažinate mokinio motyvaciją mokytis. Nėra geresnio būdo išmokti, kaip norėti mokėti ir mokytis. Mokytoja ir tėvai tik padeda mokiniui mokytis! Bet tai nereiškia, kad mokytojas tik stebi ir "nieko neveikia". Kiekviena mokytoja nori, kad mokinys mokėtų, noriai eitų į mokyklą, bet viskas JŪSŲ rankose. Kaip nuteiksite, kaip bendradarbiausite su vaiku, mokytoja ir mokykla. Aš patarčiau mokytoja pasitikėti, bet ir patiems nesėdėti rankų sudėjus.
Rašau, atrodo, visiems suprantamus dalykus, bet... Kad ir tie klausinėjimai apie mokytojas kaip apie kokius daiktus. Dulkių siurblius ar žoliapjoves... Atrodo, kad mokytojos nei jausmų turi, nei skaityti moka. Jeigu jau tokių dalykų žmonės nesupranta...
Daug metų dirbu mokykloje, bet niekada nepamirštu, kad kuriu tam mažam žmogučiui gyvenimo pamatus. Ir suskausta širdį nuo minties: "Gal aš kam nors gyvenimą sugadinau?" Visada ta mintis tūno galvoje ir naują temą aiškinant ir pykstant ir džiaugiantis. Toji atsakomybės našta nepalieka niekada ir niekur. Todėl noriu patarti mamytėms pasitikėti mokytoja, eiti aiškintis pas mokytoją dėl kiekvieno nesusipratimo, nes vaikas moka gudriai "pasukti įvykių eigą" sau patogia linkme, ar ko nors neišgirdęs, nesupratęs papasakoti būtas nebūtas istorijas. Ypač pirmokėliai. Kai JŪS nebūsit abejingi - sėkmė garantuota bet kokioje mokykloje, su bet kokia mokytoja.
Rašau, atrodo, visiems suprantamus dalykus, bet... Kad ir tie klausinėjimai apie mokytojas kaip apie kokius daiktus. Dulkių siurblius ar žoliapjoves... Atrodo, kad mokytojos nei jausmų turi, nei skaityti moka. Jeigu jau tokių dalykų žmonės nesupranta...
Daug metų dirbu mokykloje, bet niekada nepamirštu, kad kuriu tam mažam žmogučiui gyvenimo pamatus. Ir suskausta širdį nuo minties: "Gal aš kam nors gyvenimą sugadinau?" Visada ta mintis tūno galvoje ir naują temą aiškinant ir pykstant ir džiaugiantis. Toji atsakomybės našta nepalieka niekada ir niekur. Todėl noriu patarti mamytėms pasitikėti mokytoja, eiti aiškintis pas mokytoją dėl kiekvieno nesusipratimo, nes vaikas moka gudriai "pasukti įvykių eigą" sau patogia linkme, ar ko nors neišgirdęs, nesupratęs papasakoti būtas nebūtas istorijas. Ypač pirmokėliai. Kai JŪS nebūsit abejingi - sėkmė garantuota bet kokioje mokykloje, su bet kokia mokytoja.
QUOTE(senė @ 2011 01 08, 22:07)
Jeigu perdaug sureikšminate mokyklos ar mokytojos vaidmenį - sumažinate mokinio motyvaciją mokytis.
Drįsčiau nesutikti - mokytojos vaidmuo nepaprastai svarbus, kad ir tai pačiai vaiko motyvacijai.
Ratu, per tėvų susirinkimą direktorė sakė, kad norintieji stoti į Jėzuitų gimnaziją turi gerokai iš anksto (berods, trečioje klasėje) informuoti apie tai mokytoją.
Jeigu remtis tyrimais, apie kuriuos rašo garsus pedagogas Černius, tai mokytojas įtakoja mokinį tik apie 15% visos įtakos, kurią gauna iš aplinkos.
Bet...yra visokių aplinkybių, charakterių neatitikimų ir kita, kurių pasiklausinėjęs portale nesužinosi ir nenumatysi.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad mama, kuri labai piktai apibūdino vieną mokytoją šiame portale, labai rinkosi mokytojas, išėjo iš mano klasės, nes per pirmąjį pirmokų tėvų susitikimą kalbėjau apie patriotizmą. Man atrodo, kad jai reikėjo pradėti nuo savo poelgių vertinimo, nes berniukas turėjo problemų, jam reikėjo nuoširdžios tėvų pagalbos, o ne mokytojos spaudimo ir jos žeminimo.
Stojimui į Jėzuitų gimnaziją svarbi anglų kalba. Ji turi būti aukštesniojo lygio. Visi kiti dalykai ypatingo pasirengimo nereikalauja. Kalbu iš savo patirties. Galime didžiuotis mokinių pasiekimais, kurie mokėsi mūsų filiale.
QUOTE(senė @ 2011 01 08, 23:07)
... Kad ir tie klausinėjimai apie mokytojas kaip apie kokius daiktus. Dulkių siurblius ar žoliapjoves... Atrodo, kad mokytojos nei jausmų turi, nei skaityti moka. Jeigu jau tokių dalykų žmonės nesupranta...
...Panašu, kad kritikuodama kitus mokytoja SENĖ užbaigė diskusiją
O mes mamos tikrai šaunuolės , kad taip atsakingai žiūrim į savo vaiko startą mokykloje, kad rūpinamės, kaip pati senė sakė "kokia mokytoja padės pagrindus".
... o Jūs, Sene, pati nesirenkat, kad ir gydytojo, odontologo, kirpėjo, siuvėjo... ar neklausot patarimų, rekomendacijų, atsiliepimų ??? ... ar užrašėte savo vaiką, anūką pas pirmą pasitaikiusią mokytoją, net nepasidomėjusi, kaip ji dirba???
Siūlau, miela mokytoja, leiskit mamoms atsakingai rinktis...
...ir Jums siūlau ir žoliapjovę, ir žmogų rinktis taip, kad netektų vėliau gailėtis
QUOTE(senė @ 2011 01 09, 11:16)
Stojimui į Jėzuitų gimnaziją svarbi anglų kalba. Ji turi būti aukštesniojo lygio. Visi kiti dalykai ypatingo pasirengimo nereikalauja.
Taip pat tikyba.
O taip, aš irgi renkuosi ir žoliapjovę, ir skalbimo mašiną, bet jos nekalba ir jos negirdės kaip Jūs jas apibūdinsite. O mokytojas gyvas, išgyvena, jaudinasi, bendrauja, galima pas jį nueiti, pasikalbėti... O ne klausinėti visos Lietuvos ir laukti pletkų. Ir iš kur jūs žinote kas apie mokytoją parašys? Kokia to žmogaus sąžinė? Gal kokiu komentaru įžeisite žmogų? Gal Jūs norėtumėte, kad apie jus kas nors pletkų internetu paklaustų, paminėtų Jūsų pavardę, vardą? Aš tai suprantu kaip nepagarbą. Juk net klausinėjate anonimiškai.
Žinoma, kad reikia turėti galimybę pasirinkti mokytoją, Jūs visiškai teisi. Tada jausitės saugiai, pasitikėsite savo vaiko mokytoja ir mažasis mokinukas jausis saugiai, nes bus nuteiktas, kad mokytoja labai gera ir ja reikia pasitikėti. Pasirinktoji mokytoja bus ir Jums ir Jūsų šeimai autoritetas. Tik renkantis pagalvokime ir apie kitus... Juk mokytoja ne druskos stulpas... Jai skauda!
Manau, kad turiu apie mokytojų "pasirinkimą" parašyti, nes matau kiekvienais metais kolegių akyse nerimą:"Kažin kas ir ką apie mane parašys?" Ar mažai mokytojai išgyvenimų kasdieniniame jos darbe? Ar ji nusipelnė viešos anonimiškos kritikos?
Žinoma, kad reikia turėti galimybę pasirinkti mokytoją, Jūs visiškai teisi. Tada jausitės saugiai, pasitikėsite savo vaiko mokytoja ir mažasis mokinukas jausis saugiai, nes bus nuteiktas, kad mokytoja labai gera ir ja reikia pasitikėti. Pasirinktoji mokytoja bus ir Jums ir Jūsų šeimai autoritetas. Tik renkantis pagalvokime ir apie kitus... Juk mokytoja ne druskos stulpas... Jai skauda!
Manau, kad turiu apie mokytojų "pasirinkimą" parašyti, nes matau kiekvienais metais kolegių akyse nerimą:"Kažin kas ir ką apie mane parašys?" Ar mažai mokytojai išgyvenimų kasdieniniame jos darbe? Ar ji nusipelnė viešos anonimiškos kritikos?
Suprantu, kad aptarinėjamam asmeniui (o ypač, kai atsiliepimai vieši ir neigiami) nemalonu, bet taip jau yra su tais, kam patikimi svarbūs reikalai, šiuo atveju, vaikų ugdymas. Panašiai ir su kitais svarbiais dalykais - aptarinėjami ir gydytojai, kurie rūpinasi mūsų sveikata, ir statybininkai, kurie stato mums namus ir t.t. Reikia mokėti tai priimti (išgirsti konstruktyvią kritiką, pagyrimus, o tuščius plepalus tiesiog praleisti pro ausis). Sėkmės mamytėms pasirenkant mokyklas ir mokytojas
QUOTE(Tuoj @ 2011 01 17, 10:01)
... Sėkmės mamytėms pasirenkant mokyklas ir mokytojas
Gražus palinkėjimas. Ačiū!
Žinoma rinksimės, gaila tik, kad diskutuoti nebeįmanoma be mokytojos SENĖS kritikos, vertinimo ar pamokymo po kiekvieno pasisakymo...
Manau ir po šio vėl pasisakys ne tik vaikų, bet ir mamų mokytoja Bikerienė
Na, mamos, jūs duodat, iš kur tiek pykčio ? kam dabar tą mokytoją reikia užsipulti, nei ji ką kritikuoja, nei moko. Tiesiog žmogus viešai prisistatė ir išsakė savo nuomonę, už tai reiktų tik pagirti. Juk manau visų mūsų tikslas vienodas, kad mūsų vaikai mokykloje būtų saugūs, jaustųsi jaukiai, gautų reikiamų žinių ir augtų kaip asmenybės. Tai ir bendradarbiaukim to tikslo siekdami, o ne pykimės ir keiksnokim vieni kitus.
Nepažįstu pasisakiusios mokytojos, bet linkiu stiprybės ugdant mūsų ateitį, o mamytėms - neskaityti visokių pletkų ir plepalų. Esu 100 kartų įsitikinusi, kad žmonių nuomonės tuo pačiu klausimu labai prieštaringos, jomis remiantis lengva padaryti klaidą. Aš visada pasisakau už gyvą bendravimą tokiais svarbiais klausimais - šiuo atveju - nuvažiuoti į mokyklą ir pačioms pasikalbėti su būsima mokytoja, pajausti klasės aplinką. Bent jau aš taip ir padariau ir kol kas jaučiuosi rami dėl pasirinkimo
Nepažįstu pasisakiusios mokytojos, bet linkiu stiprybės ugdant mūsų ateitį, o mamytėms - neskaityti visokių pletkų ir plepalų. Esu 100 kartų įsitikinusi, kad žmonių nuomonės tuo pačiu klausimu labai prieštaringos, jomis remiantis lengva padaryti klaidą. Aš visada pasisakau už gyvą bendravimą tokiais svarbiais klausimais - šiuo atveju - nuvažiuoti į mokyklą ir pačioms pasikalbėti su būsima mokytoja, pajausti klasės aplinką. Bent jau aš taip ir padariau ir kol kas jaučiuosi rami dėl pasirinkimo
Poniai "lapiuksss"
Būtent- "labiau mamų", nes vaikai šio puslapio neskaito. Jūs visiškai teisi. Atleiskite, nemaniau, kad Jums bus taip nemalonu skaityti mano komentarą . Aš maniau, kad jeigu parašyta mano pavardė, komentuojama nuomonė, tai gal turiu teisę kaip mama, močiutė irgi tarti žodelį. Juk mamoms turėtų būti įdomu. O pagal Jūsų taisykles turėjau laukti nežinia kieno komentaro? Štai tokių akiplėšų komentarų ir bijau. Paskui visiems neįrodysi, kad esi ne kupranugaris.
Būtent- "labiau mamų", nes vaikai šio puslapio neskaito. Jūs visiškai teisi. Atleiskite, nemaniau, kad Jums bus taip nemalonu skaityti mano komentarą . Aš maniau, kad jeigu parašyta mano pavardė, komentuojama nuomonė, tai gal turiu teisę kaip mama, močiutė irgi tarti žodelį. Juk mamoms turėtų būti įdomu. O pagal Jūsų taisykles turėjau laukti nežinia kieno komentaro? Štai tokių akiplėšų komentarų ir bijau. Paskui visiems neįrodysi, kad esi ne kupranugaris.
Mamos irgi ne druskos stulpai... Jusų smerkimas, kad diskutuojame, bandome išsirinkti mokytoją savo vaikui irgi skaudina...
Juk ir šio forumo tema apie tai...