Įkraunama...
Įkraunama...

Šiauliai: l/d "Rugiagėlė"

QUOTE(Vilibor @ 2012 08 29, 14:17)
Sveiki, nuo pirmadienio pradėsime lankyti šį l/d, papuolėme į Pagrandukų grupę. Drebu dėl savo vaiko - manoji be galo jautrus vaikas, visas pasaulis esu aš. Kuo toliau tuo labiau nenori be manęs niekur eit, niekur būt. Nežinau, kaip abi ištversime. Mano motiniškas egoizmas nenori atiduoti į pasaulį ( kalbu plačiąją prasme) savo vaikutį. O protu suvokiu, kad vaikui reikia kitų vaikų, ugdymo ir pan.

Manoji irgi jautruolė ir užsidarius. Dvejonės prieš metus buvo tokios pat. Paklausiau proto ir dabar gailiuosi. Širdis teisybę sakė, kad palaukt tų trijų metukų, kai vaikui pradeda reikėti kitų vaikų. Daugiau žalos nei naudos su tokiu darželiu ir tokiom auklėtojom. Šiemet matau jau drąsesnė ir vaikų labiau reikia ir šneka daugiau, manau bus lengviau. Bet ir tai nektinu kol kas vesti visos dienos.
Papildyta:
QUOTE(vita8655 @ 2012 08 30, 15:47)
Nieko gero negirdet apie si darzeli. Ir mes eisim tik nei aukletoju nepazistam nei grupes kas tvarko, nei ruosiasi. Nejau reiks eit i nesutvarkyta grupe? kiek zinau kiti darzeliai tai ruosiasi rugsejo pirmai ir aukletojos tvarkosi grupes ir valosi ir puosiasi. Baisu baisu.

Kai kuriose grupėse vyksta darbas - grupes lanko vaikai. O ką ten tvarkytis labai? Mačiau kilimus dulkina, čiužiniai lauke vėdinas, viską išplaus, iššluos ir bus švaru wink.gif
Atsakyti
Na, jau dabar vistiek gausim nueiti pirmadienį ir pažiūrėsim kaip mums seksis. Kai kalbėjausi su pavaduotoja, užsiminiau, kad gal reikia mums trijų metų palaukti, tai ji pasakė, kad vietos nebeišsaugos. Viena pažįstama nusprendė savo trimetį berniuką nuo rugsėjo vesti į darželį, tai po visus Šiaulius ieškojo vietos,nes kai vaikui buvo du metai persigalvojo ir nebevedė, laukė dar metus ir vieta darželyje dingo.
Iš tikro tai žiūrėsiu, jei padėtis bus tikrai tragiška, nebevesiu į darželį ir palauksim dar metus. O per tuos metus ieškosim vietos darželiuose ir viskas.
Mane guodžia tik tai, kad dukra labai nori bendrauti su vaikais ir praktiškai kalba viską, supranta savo jausmus ir man papasakoja apie juos. Tai jei jai bus labai negera, ar kas ją skriaus, tikiuos, kad man pasakys, nors manau ir pati pastebėsiu.
Apie personalą, tai ką aš žinau. Viena pažįstama pradėjo vesti savo berniuką 2,5metų. Sutikau, klausiu, kaip pratino. Tai ji pasakė, kad šio darželio auklėtojos nenori, kad tėvai, atvedę vaikus, su jais liktų, po truputį pratintų. Maždaug, atvedei, palik ir varyk lauk. Tai man tas visiškai netinka, nepatinka ir taip nebus. Nors kaip su ta pavaduotoja kalbėjau, paklausiau, kokia darželio taktika pripratinant vaiką. tai ji man šviesiai tiesiai pasakė, kad kaip vaikutis pratinamas, tai tik tėvelių reikalas, jie geriau pažįsta savo vaiką ir žino, kas jam labiausiai tinka. O auklėtojos, pasak jos, neturi teisės kištis į tai ir nesikiša, nebent tėvai jų prašo pagalbos.
O dėl darželio tvarkymo, tai tiksliai, vėdinosi čiužiniai. Nors mūsų grupėje mačiau dirbo darbininkai, tvarė grindis, jei neklystu. Durys buvo užrakintos, negalėjome grupės apžiūrėti. Pavaduotoja sakė, grindys apšiltintos. Ką jie ten dar galėjo tvarkyti, tai nežinau.
Labai bijau pirmadienio, toks jausmas, kad pati pradedu eiti į darželį ir esu nežinomybėje.
Atsakyti
QUOTE(Vilibor @ 2012 09 01, 10:42)
Na, jau dabar vistiek gausim nueiti pirmadienį ir pažiūrėsim kaip mums seksis. Kai kalbėjausi su pavaduotoja, užsiminiau, kad gal  reikia mums trijų metų palaukti, tai ji pasakė, kad vietos nebeišsaugos. Viena pažįstama nusprendė savo trimetį berniuką nuo rugsėjo vesti į darželį, tai po visus Šiaulius ieškojo vietos,nes kai vaikui buvo du metai persigalvojo ir nebevedė, laukė dar metus ir vieta darželyje dingo.

Vieta bus išsaugota jei vaiko nevesite, bet mokėsite už tuos mėnesius abonentinį 25Lt mokestį wink.gif
Papildyta:
Nors kaip su ta pavaduotoja kalbėjau, paklausiau, kokia darželio taktika pripratinant vaiką. tai ji man šviesiai tiesiai pasakė, kad kaip vaikutis pratinamas, tai tik tėvelių reikalas, jie geriau pažįsta savo vaiką ir žino, kas jam labiausiai tinka. O auklėtojos, pasak jos, neturi teisės kištis į tai ir nesikiša, nebent tėvai jų prašo pagalbos.
O dėl darželio tvarkymo, tai tiksliai, vėdinosi čiužiniai. Nors mūsų grupėje mačiau dirbo darbininkai, tvarė grindis, jei neklystu. Durys buvo užrakintos, negalėjome grupės apžiūrėti. Pavaduotoja sakė, grindys apšiltintos. Ką jie ten dar galėjo tvarkyti, tai nežinau.
Labai bijau pirmadienio, toks jausmas, kad pati pradedu eiti į darželį ir esu nežinomybėje.

Turi būti abipusis bendravimas ir darbas. Auklėtojos išvis prieš rugsėjį turėtų pasikviest į susirinkimą, sužapindint su tvarka, duot tėvams anketas, kuriose tėvai aprašytų savo vaiką, jo mėgstamas veiklas, veiksmingus nuraminimo metodus ir pan., su tėvais aptarti adaptacijos klausimus ir pan. O čia tavo vaikas tavo reikalas. O jos dar paprieštarauja, kad neturi kada apšokinėti kiekvieno vaiko. Yra daug atvejų kur auklėtojos sugeba apšokinėti kiekvieną vaiką, prie jo rasti priėjimą. Manau su tokia kompetencijos stoka gero tikėtis neverta.
Ką sugeba tai apšaukt vaiką, apstumdyt, ramint šaltu vandeniu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 01 rugsėjo 2012 - 16:28

Nurimk, priras vaikas ir tu mirksiukas.gif Lopselinuku grupe nauja labia faina - nauja nauja. Buvo ir aukletoja visai nauja, jauna, bet pati tuoj gimdys, tai kas siemet bus toje naujoje grupeje nezinau, o gal versis is senuju.
Mes greit, pripratom per sav. Visus metus noriai pasilikdavo, bet vat vasara viska sugadino: aukletojos i men. pasikecia kokios 6, vaikai vel kasdien nauji, tai mano vaikas su didelem asarom pasilikdavo.... unsure.gif Pas lopselio aukletoja ai nors ant ranku iskart nueidavo, jei nuotaika bloga budavo. O vat vasara iki kritimo ant zemes nenorejo pas aukletojas eiti.....sunki vasara buvo - kasdien su skaudancia sirdimi palikdavau verkianti vaika.
O visus metus vaikas su sypsena ejo, aukletojos nebuvo maciusios dukrytes su bloga nuotaika...
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2012 09 01, 17:22)
Ką sugeba tai apšaukt vaiką, apstumdyt, ramint šaltu vandeniu  doh.gif

Cia jus is savo patirties ar nuogirdu? unsure.gif
Nejaugi viskas taip ziauru??
Atsakyti
QUOTE(mmazuliuke @ 2012 09 01, 21:58)
Cia jus is savo patirties ar nuogirdu? unsure.gif
Nejaugi viskas taip ziauru??

Apšaukiamus lopšelinikus savo akimis mačiau ir ausimis girdėjau. Stumdomą lopšelinuką ir tuo pačiu menkinančiu žodžiu apšaukiamą mačiau savo akimis ir ausimis girdėjau kai vaikščiojo lauke. O šaltu vandeniu adaptacijos metu ramino mano vaiką, kad greičiau nusiramintų (kas anaiptol dar pablogindavo situaciją). Pati auklėtoja, būtent DonAngel minėta, pasakė man, kad taip bando nuraminti verkiantį vaiką kai tik išeinu pro duris. Po to kai pasakiau, kad taip nebedarytų ir paaiškinau kad reikia prie vaiko švelnumu prieiti, jau po kelių dienų akivaizdžiai pagerėjo situacija.
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2012 09 01, 23:35)
Apšaukiamus lopšelinikus savo akimis mačiau ir ausimis girdėjau. Stumdomą lopšelinuką ir tuo pačiu menkinančiu žodžiu apšaukiamą mačiau savo akimis ir ausimis girdėjau kai vaikščiojo lauke. O šaltu vandeniu adaptacijos metu ramino mano vaiką, kad greičiau nusiramintų (kas anaiptol dar pablogindavo situaciją). Pati auklėtoja, būtent DonAngel minėta, pasakė man, kad taip bando nuraminti verkiantį vaiką kai tik išeinu pro duris. Po to kai pasakiau, kad taip nebedarytų ir paaiškinau kad reikia prie  vaiko švelnumu prieiti, jau po kelių dienų akivaizdžiai pagerėjo situacija.

Kazkaip cia viskas idomiai su vandeniu skamba, ar jums vaikas pasakojo, tai gal paprasciausiai nuprause jusu vaikui veida, jei apsiverkes buvo, tai ar jus kalbejotes del sio ivykio su kuo? Mums pernai taip pat buvo ivairiu nutikimu, nu bet tokiu g.gif Siemet jau viskas geriau, nes vaikas apsiprato ir as jauciuosi visai kitaip, kai susitaikiau su ta mintimi, kad vaikas negali buti visada su manim, kad privalau isleisti i darzeli, kai tai suvokiau, i viska kitaip pradejau ziureti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narvile @ 2012 09 17, 11:38)
Kazkaip cia viskas idomiai su vandeniu skamba, ar jums vaikas pasakojo, tai gal paprasciausiai nuprause jusu vaikui veida, jei apsiverkes buvo, tai ar jus kalbejotes del sio ivykio su kuo? Mums pernai taip pat buvo ivairiu nutikimu, nu bet tokiu  g.gif Siemet jau viskas geriau, nes vaikas apsiprato ir as jauciuosi visai kitaip, kai susitaikiau su ta mintimi, kad vaikas negali buti visada su manim, kad privalau isleisti i darzeli, kai tai suvokiau, i viska kitaip pradejau ziureti  bigsmile.gif

Gi rašiau, kad pati auklėtoja pasakė.
Žodžiu kai palikdavau vaiką ji stipriai verkdavo. Kai eilinį kart užklausiau kaip sekės, kaip nusiraminom tai sako, ėjom į vonią prausti ją vandeniu, kad nurimtų (yra kas remiasi tokiais metodais, kad isterija vaikui nutraukt su kokiu šoku), bet dar labiau verkė doh.gif Kai pasakiau, taip nebedaryti, o jai reikia kaip tik meilumo, švelnumo, paguodos, nes nuo brutualių veiksmų vaikas dar labiau priešinas ir užsiveda verkt. Po kelių dienų, kai auklėtoja švelniau pradėjo elgtis, pasibaigė ašaros ir auklėtoja pasidžiaugė, kad pradėjo vaikas įstraukt į veiklą, jko iki tol nebuvo.
Apskritai praėjusiais metais ta grupė buvo kažkoks nesusipratimas. Jau vien kai 7 auklėtojas vaikas per metus matė ir nuolat grupes jungdavo lopšelinukams dėl taupymo doh.gif
Šiemet galiu pasidžiaugt, vos po dviejų dienų kelių ašarėlių paliekant , vaikas noriai pats eina į grupę. Matos auklėtoja supratinga, mokanti prieit prie vaiko thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 17 rugsėjo 2012 - 15:57
QUOTE(*Linele* @ 2012 09 17, 16:50)
Gi rašiau, kad pati auklėtoja pasakė.
Žodžiu kai palikdavau vaiką ji stipriai verkdavo. Kai eilinį kart užklausiau kaip sekės, kaip nusiraminom tai sako, ėjom į vonią prausti ją vandeniu, kad nurimtų (yra kas remiasi tokiais metodais, kad isterija vaikui nutraukt su kokiu šoku), bet dar labiau verkė  doh.gif  Kai pasakiau, taip nebedaryti, o jai reikia kaip tik meilumo, švelnumo, paguodos, nes nuo brutualių veiksmų vaikas dar labiau priešinas ir užsiveda verkt. Po kelių dienų, kai auklėtoja švelniau pradėjo elgtis, pasibaigė ašaros ir auklėtoja pasidžiaugė, kad pradėjo vaikas įstraukt į veiklą, jko iki tol nebuvo.

Jus cia apie Drugeliu grupe?
O dabar i kokia einate?
Atsakyti
QUOTE(*DonAngel* @ 2012 09 17, 22:53)
Jus cia apie Drugeliu grupe?
O dabar i kokia einate?

Taip smile.gif
Ten pat kur ir jūsiškė wink.gif
Atsakyti
ar šnd žadat dalyvaut susrinime? ar tylėsit dėl kanceliarinių priemonių pirkimo, šiaip man negala nupirkčiau, bet apie tai galėjo būti pranešta anksčiau, o db iš principo nesinori pirkt blush2.gif , labai gudriai sužaidė su sutartimis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginiukas @ 2012 09 20, 09:53)
ar šnd žadat dalyvaut susrinime? ar tylėsit dėl kanceliarinių priemonių pirkimo, šiaip man negala nupirkčiau, bet apie tai galėjo būti pranešta anksčiau, o db iš principo nesinori pirkt blush2.gif , labai gudriai sužaidė su sutartimis  doh.gif

as ir jau girdejau apie tai ... doh.gif

tai net nzn pati damskieke yra paskelbus jei bus rinkliava baus pacius darzelius ..

reiks mums dar jei pasukti ( pazystama ) isisklausineti kaip ten yra g.gif is tiesu
Papildyta:
QUOTE(Vilibor @ 2012 08 29, 14:17)
Sveiki, nuo pirmadienio pradėsime lankyti šį l/d, papuolėme į Pagrandukų grupę. Drebu dėl savo vaiko - manoji be galo jautrus vaikas, visas pasaulis esu aš. Kuo toliau tuo labiau nenori be manęs niekur eit, niekur būt. Nežinau, kaip abi ištversime. Mano motiniškas egoizmas nenori atiduoti į pasaulį ( kalbu plačiąją prasme) savo vaikutį. O protu suvokiu, kad vaikui reikia kitų vaikų, ugdymo ir pan.

pagrandukus mes lankem labai fainos auklytes siemininkutes 4u.gif noreciau kad mano mazoji ten papultu , anciukuose seiminikute labai bjauri saukia nat vaikuciu... drauge pasakojo girdejo eidama unsure.gif o ja be to as pazystu doh.gif
Atsakyti