Įkraunama...
Įkraunama...

Estetinis protezavimas ar plombavimas?

Sveikos,

Na patarkit ir man.. turiu kreivus dantukus ir apacioje ir virsuje.. unsure.gif
Dabar pradejau nesioti naktine plokstele (1metai kaip su ja) rezultato nematau..
Na tiesa prisipazinsiu nelabai teisingai ja ir nesioju.. tiesiog negaliu prisiversti, nes baisiai svepluoju ir siaip .. nesugebu priversti saves ja detis, kad ir kaip noreciau tos grazios sypsenos schmoll.gif
Dabar vis paskaitineju apie estetini lyginima ir vis labiau linkstu link jo ..
Tik va man labai smalsu kaip jie tai daro ..? ar tenks man paaukoti savus dantukus ar jie tiesiog kazkur ipjaus kazkur pastums ir t.t.? ir kokia prieziura po to tokiu tvarkytu dantu..?
Na ir zinoma, kokie gali buti salutiniai veiksniai po kokiu 30metu...?
Man tik 22, todel nesinoretu sugadinti savo sypsenos dar labiau..
Busiu dekinga uz jusu nuomones rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Justic @ 2007 12 28, 15:59)
Sveikos,

Na patarkit ir man.. turiu kreivus dantukus ir apacioje ir virsuje..  unsure.gif 
Dabar pradejau nesioti naktine plokstele (1metai kaip su ja) rezultato nematau..
Na tiesa prisipazinsiu nelabai teisingai ja ir nesioju.. tiesiog negaliu prisiversti, nes baisiai svepluoju ir siaip .. nesugebu priversti saves ja detis, kad ir kaip noreciau tos grazios sypsenos  schmoll.gif
Dabar vis paskaitineju apie estetini lyginima ir vis labiau linkstu link jo ..
Tik va man labai smalsu kaip jie tai daro ..? ar tenks man paaukoti savus dantukus ar jie tiesiog kazkur ipjaus kazkur pastums ir t.t.? ir kokia prieziura po to tokiu tvarkytu dantu..?
Na ir zinoma, kokie gali buti salutiniai veiksniai po kokiu 30metu...?
Man tik 22, todel nesinoretu sugadinti savo sypsenos dar labiau..
Busiu dekinga uz jusu nuomones  rolleyes.gif

Taip. tenka paaukoti savus dantukus rolleyes.gif . Todel estetiniu plombavimu gali daryti, tik jeigu kreivumas yra nedidelis rolleyes.gif . PVZ. mano drauges buvo kreivi tik 2 priekiniai dantukai. Jie per centra buvo uzlipe vienas ant kito+tuose vietose kariesas doh.gif . Todel gydytoja isgreze kariesa, sulygino dantukus ir graziai uzplombavo biggrin.gif . Gavosi thumbup.gif
Jeigu, tavo dantukai ir sveiki ir kiek supratau krieivas ne vienas dantukas, tai tikrai tik ortodontojos pagalba. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erika.gut @ 2007 12 28, 18:51)
Taip. tenka paaukoti savus dantukus rolleyes.gif . Todel estetiniu plombavimu gali daryti, tik jeigu kreivumas yra nedidelis rolleyes.gif . PVZ. mano drauges buvo kreivi tik 2 priekiniai dantukai. Jie per centra buvo uzlipe vienas ant kito+tuose vietose kariesas doh.gif . Todel gydytoja isgreze kariesa, sulygino dantukus ir graziai uzplombavo biggrin.gif . Gavosi  thumbup.gif 
Jeigu, tavo dantukai ir sveiki ir kiek supratau krieivas ne vienas dantukas, tai tikrai tik ortodontojos pagalba.  4u.gif

na pas mane virsutinis tai tik vienas uzlipes ant kitu.. ir nelabai daug, bet kitus dantukus noretusi nukirpti .. t.y sulyginti ju apacia ..nes nehorizontali ji.. smile.gif nezinau ar aiskiai pasakiau.. rolleyes.gif
Na o apatiniam mano supratimu irgi tik vienas labiau islindes ..tai ne tiek jau ir daug,. aisku cia mano ..ne eksperto zvilgsis biggrin.gif
Tik va man klausimas vel iskilo.. jei ir pasidaryciau ta korekcija.. ar nebutu taip, kad mano dantys vistiek laikui begant kryptu ir vel iskryptu ..? g.gif
Juk laikui begant jie vistiek juda .. ir jei juda bloga linkme tai gal tas plombavimas bus laikinas..?
Papildyta:
ir ar labai senai tai yra daroma uzsienyje..?
Kaip ta sypsena atrodys po 30-40metu..? g.gif
Vistiek tai yra plomba, tai turbut priziuret ja ganetinai sunku.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Justic @ 2007 12 28, 19:44)
Kaip ta sypsena atrodys po 30-40metu..?  g.gif

Deja, kol kas pas mus apie tai nekalbama. Odontologija pamažu virsta verslu. Visų svajonė - holivudinė šypsena, bet kad ji dirbtinė, tai kam čia rūpi irnesakyk.gif
Kai yra paklausa, visada atsiranda ir pasiūla. Niekas negalvoja, kas bus po 5 metų, apie 30-40 aš jau nekalbu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Justic @ 2007 12 28, 20:44)
na pas mane virsutinis tai tik vienas uzlipes ant kitu.. ir nelabai daug, bet kitus dantukus noretusi nukirpti .. t.y sulyginti ju apacia ..nes nehorizontali ji.. smile.gif nezinau ar aiskiai pasakiau..  rolleyes.gif
Na o apatiniam mano supratimu irgi tik vienas labiau islindes ..tai ne tiek jau ir daug,. aisku cia mano ..ne eksperto zvilgsis  biggrin.gif
Tik va man klausimas vel iskilo.. jei ir pasidaryciau ta korekcija.. ar nebutu taip, kad mano dantys vistiek laikui begant kryptu ir vel iskryptu ..?  g.gif
Juk laikui begant jie vistiek juda .. ir jei juda bloga linkme tai gal tas plombavimas bus laikinas..?
Papildyta:
Kaip ta sypsena atrodys po 30-40metu..?  g.gif
Vistiek tai yra plomba, tai turbut priziuret ja ganetinai sunku..  doh.gif

Plomba reikia pastoviai priziureti, net kruminise dantyse. Eiti kas pusmeti pas odontologa pripoliruoti. 4u.gif
Del kreivumo..Gal tau taip atrodo, kad nedaug. mirksiukas.gif
Gal turi netaisyklinga sukandima ax.gif . Virsutiniu kruminiu dantuku vageles sukandus dantys turi isistatyti i apatiniu dantuku vageles. Priekiniai virsutiniai dantukai, turi uzeiti, ant priekiniu apatiniu.( bet nedaug, jeigu stipriai, tai irgi netaisiklinga) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika.gut: 29 gruodžio 2007 - 17:12
QUOTE(erika.gut @ 2007 12 29, 18:10)
Plomba reikia pastoviai priziureti, net kruminise dantyse. Eiti kas pusmeti pas odontologa pripoliruoti.  4u.gif
Del kreivumo..Gal tau taip atrodo, kad nedaug. mirksiukas.gif
Gal turi netaisyklinga sukandima ax.gif . Virsutiniu kruminiu dantuku vageles sukandus dantys turi isistatyti i apatiniu dantuku vageles. Priekiniai virsutiniai dantukai, turi uzeiti, ant priekiniu apatiniu.( bet nedaug, jeigu stipriai, tai irgi netaisiklinga) 4u.gif

O jei netaisyklingas sakandis, negalima daryti estetinio plombavimo? g.gif Man tik 20, bet labai svajoju apie grazia sypsena, dabar ir finansai neleistu, bet kada tikrai pasidarysiu, nes mano dantukai atrodo kaip neuzauge, na jie labai mazi, yra tarpai dideli tarp ju, tfu tfu tfu , nors sveiki, tai taip noretusi "prilipdyti jiems mases", tai mano supratimu ir atliekama estetinio plombavimo metu, ar taip? ir kiek mazdaug reiktu skirti pinigeliu?
Atsakyti
Sveiki,
Na nelygu kuriame mieste gydotes, be to kiekvienas gydytojas ivertina savo darbo laika ir sudetinguma skirtingai. As esu bent jau pakolkas pries kompozicines laminantes kai yra visai sveiki dantys( kai nuslifuojamas dalis danties pavirsiaus ir dengiama plomba) ka galetu siulyti jusu atveju ir kas yra brangiau nei pvz deti plombos liaudiskai tariant tik tarpeliuose, kas butu ir konservatyviau maziau kenktu bet sunkiau padaryti kad nesimatytu perejimo. Beto keramikos kaina yra virs 1000 lt tai nelygu ka jums siulo.
Atsakyti
QUOTE(creative @ 2007 12 29, 21:51)
O jei netaisyklingas sakandis, negalima daryti estetinio plombavimo?  g.gif  Man tik 20, bet labai svajoju apie grazia sypsena, dabar ir finansai neleistu, bet kada tikrai pasidarysiu, nes mano dantukai atrodo kaip neuzauge, na jie labai mazi, yra tarpai dideli tarp ju, tfu tfu tfu , nors sveiki, tai taip noretusi "prilipdyti jiems mases", tai mano supratimu ir atliekama estetinio plombavimo metu, ar taip? ir kiek mazdaug reiktu skirti pinigeliu?

Kam plombuoti, jei sveiki unsure.gif . Geriau breketu pagalba sustumti tarpus:) . Spiesi dar per visa gyvenima pagrezioti dantukus. mirksiukas.gif
O sakandys priklausomai kaip netaisyklingas.Turi spesti odontologas. Buna , kad padaro estetini, graziai suvienodina dantukus ir pastoviai luzineja pvz,. plombos krastas, nes neteisingas sukandimas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika.gut: 30 gruodžio 2007 - 12:46
QUOTE(erika.gut @ 2007 12 30, 13:44)
Kam plombuoti, jei sveiki unsure.gif . Geriau breketu pagalba sustumti tarpus:) . Spiesi dar per visa gyvenima pagrezioti dantukus. mirksiukas.gif
O sakandys priklausomai kaip netaisyklingas.Turi spesti odontologas. Buna , kad padaro estetini, graziai suvienodina dantukus ir pastoviai luzineja pvz,. plombos krastas, nes neteisingas sukandimas. 4u.gif

aciu uz atsakyma 4u.gif del paciu dantuku, man breketai netiktu, nes tarpai ne tik tarp paciu dantuku, bet dantukai atrodo lyg isauge ne visai, pvz.puse dantuko ir pan., kaip pas vaika, kuriam dantys tik kalasi, na gal sunku isivaizduoti. tai ir neleidzia man jie ramiai gyvent doh.gif
Atsakyti
QUOTE(creative @ 2007 12 30, 22:55)
aciu uz atsakyma  4u.gif  del paciu dantuku, man breketai netiktu, nes tarpai ne tik tarp paciu dantuku, bet dantukai atrodo lyg isauge ne visai, pvz.puse dantuko ir pan., kaip pas vaika, kuriam dantys tik kalasi, na gal sunku isivaizduoti. tai ir neleidzia man jie ramiai gyvent  doh.gif

Tai kas odontologai sako, ka daryti tokiu atveju? g.gif
Kiek ismanau, tai turbut arba taip viska palikti ir gyventi, arba, jeigu neduoda ramybes, tai kokias laminates keramikines, ar net vainikelius keramikos g.gif , ar cirkonio (nes estetinis, manau gali pastoviai luzineti.. unsure.gif ) O gal, dar yra koks budas g.gif g.gif . Manau, viskas priklaso, ant kiek negraziai atrodo ir ar stipriai trukdo gyventi rolleyes.gif Zinoma dar, ar pasiruosusi del grozio aukoti sveikus dantukus. mirksiukas.gif
Atsakyti
man jau rodos kad niekas jiems nepadės schmoll.gif
Atsakyti
man reiktų patarimo mano tiesūs dantys , bet jie nėra balti (balinti nenoriu, nes jie jautrūs ir taip ) galvoju apie venyrus porceliano ( laminantės) ką manot ?????? laukiu patarimo, gal kas darėsi???? kiek kainuoja??????? info . 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti