Įkraunama...
Įkraunama...

Estetinis protezavimas ar plombavimas?

na taip, paskaicius is salies is tikruju atrodo, kad be reikalo svaigstu smile.gif pabandysiu padaryt nuotrauka. nemanau, kad i mane paziurejes nepazistamas pirmiausia pamasto: o dieve, kas cia per dantys. bet jie tikrai siaip sau, o noretusi sypsotis placiai smile.gif reiktu turbut profesionalo konsultacijos...bet kita vertus, kur cia kreiptis. As is Jonavos.
Atsakyti
QUOTE(savotishka @ 2009 04 17, 22:10)
na taip, paskaicius is salies is tikruju atrodo, kad be reikalo svaigstu smile.gif pabandysiu padaryt nuotrauka. nemanau, kad i mane paziurejes nepazistamas pirmiausia pamasto: o dieve, kas cia per dantys. bet jie tikrai siaip sau, o noretusi sypsotis placiai smile.gif reiktu turbut profesionalo konsultacijos...bet kita vertus, kur cia kreiptis. As is Jonavos.
M
Manau geriau butu pasikonsultuoti su ortodontu ir breketu pagalba sutvarkyti sakandi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erika.gut @ 2009 04 19, 19:11)
Manau geriau butu pasikonsultuoti su ortodontu ir breketu pagalba sutvarkyti sakandi.  4u.gif

doh.gif gerai, kai sustvarko, o man jau nelabai padėtų toks dalykas ax.gif
Atsakyti
Sveikos visos, su graziais dantukais jau ir dar tik besiruosiancios tokius tureti biggrin.gif
As irgi ryzausi kaska pradeti daryti, nes metai eina... o sypsena plati viska isduodanti smile.gif
Pasiskaiciau Jūsų temele ir matau yra kurios daug ka ismano, tad noriu Jusu pasiteirauti.
Po konsultacijos priekiniu dantu man siulo deti cirkonio keramika, nes net 3 priekiniai dantys yra negyvi, daug blombuoti, pradejo keistis spalva, is pradziu galvojau daryti estetini blombavima, tačiau siulo būtent protezavimą, kad atrodytu graziau. dabar skaitau apie Porceliano laminate - apie ja man nieko nesake, tai mastau ar ji dedama tik ant "gyvo" danties ar ir ar negyvo? nes man tas protezavimas taip baisiai skamba unsure.gif gal kuri zino?
Atsakyti
QUOTE(Daivapach @ 2009 05 06, 16:42)
Sveikos visos, su graziais dantukais jau ir dar tik besiruosiancios tokius tureti  biggrin.gif
As irgi ryzausi kaska pradeti daryti, nes metai eina... o sypsena plati viska isduodanti  smile.gif
Pasiskaiciau Jūsų temele ir matau yra kurios daug ka ismano, tad noriu Jusu pasiteirauti.
Po konsultacijos priekiniu dantu man siulo deti cirkonio keramika, nes net 3 priekiniai dantys yra negyvi, daug blombuoti, pradejo keistis spalva, is pradziu galvojau daryti estetini blombavima, tačiau siulo būtent protezavimą, kad atrodytu graziau. dabar skaitau apie Porceliano laminate - apie ja man nieko nesake, tai mastau ar ji dedama tik ant "gyvo" danties ar ir ar negyvo? nes man tas protezavimas taip baisiai skamba  unsure.gif  gal kuri zino?

Mano nuomone, šiuo atveju reikėtų rinktis protezavimą, kadangi negyvi dantukai yra silpni ir bet kada gali lūžti. Man laminatės dėjimas ant negyvo ir daug plombuoto danties skamba žymiai baisiau nei protezavimas - nulūžus priekiniam dantukui reikėtų patirti didelį stresą ir bet kokiu atveju protezuotis schmoll.gif

Aš norėjau paklausti mamyčių, turinčių bemetalę keramiką, ar tokie dantukai laikui bėgant neaptrupa, ar nelūžta. Aš galvojau prieky dėtis bemetalę keramiką, bet mano odontologė labai nuo to atkalbinėja ir bemetale keramika įvardina kaip kokį blogį siūlydama dėti cirkonį. Aišku, man puikiai suprantami cirkonio keramikos pranašumai, bet visa tai žymiai brangiau kainuoja, nei bemetalė keramika verysad.gif
Atsakyti
Merginos,siulyciau daugiau pasiskaityti apie estetini plombavima,kas tai per procedura ir kaip ji pakeicia dantukus.Ziuriu dauguma cia rasanciu nelabai ir supranta kas tas estetinis plombavimas,tik naudoja ta fraze ir tiek. Pirmiausia juk jusu dantukai bus nubalinti iki tokios spalvos,kokia jus tenkins,galite balinti iki akinancio svytejimo ir atrodyti dirbtinai,o galite ir naturaliai pasviesinti.Po to jusu dantuko niekas nepazeidzia ir nenuslifuoja,o visas dantis yra padengiamas specialia medziaga,na sakykim plomba,nes tiksliai tos medz.pavadinimo nezinau.Kadangi pasidengia visas dantukas plonu sluoksniu,todel sujungimu ir nebelieka.Po to dantukas yra poliruojamas ir isgaunama estetiska forma ir isvaizda. Ta plomba ir artima musu dantu strukturai,ir sukandimo atsparumui,todel ji neturetu taip greitai trupeti.Manau,kai padaroma si procedura is prastu medziagu,del to ir trupa ta plombyte.
Mano viena drauge jau 2 metus turi estetiskai plombuotus dantis ir jokia spalva nepasikeite,niekas neaptrupejo ir viskas yra labai grazu.Laukiau pora metu,kad paziureciau kaip jai laikys,o dabar pati ruosiuosi siam dalykui.
Man pagrindiniai kriterijai yra:
1.Patvarumas (Kad netrupetu)
2.Kruopstus spalvu atiderinimas ir nuslifavimas (Bendras estetinis vaizdas)
Papildyta:
Daugiau pasiskaitymui
Atsakyti
skaičiau viską skaičiau dvi temas beveik perskaičiau bet mažai kalbama apie pačia procedūrą ir sveikimą po jos taigi turiu keleta klausimukų jei kuri gali atsakykit.

planuoju badaut ir sutaupyt dantukams biggrin.gif taigi klausymai tokie:

1. kaip vyksta procedūrą? pasiskaičiau pažiūrėjau foto tai net silpna pasidarė unsure.gif atrodo taaaaaaip skausminga o kad nuskausmina manęs kažkaip vistiek neramina, skaičiau kad sunkus gijimas ir skausmingas paskui būna.

2. čia va radau toki kainyną vienos klinikos :
Dantų protezavimo preliminarios kainos
Metalo keramika 600 Lt
Bemetalė keramika 800 Lt
Cirkonio oksido keramika 1 300 Lt
Aliuminio oksido keramika 1 300 Lt
Įklotai 140 - 250 Lt
Užklotai 360- 800 Lt
Lanko atraminiai protezai 1 800 - 2 000 Lt
Porceliano laminatės 1 300 - 1 500 Lt
Protezavimas ant implantų:
- metalo keramika 1100 - 2200 Lt

tai čia vieno danties kaina tokia???????? unsure.gif

3. man reikėtu statyt 4,5,6 dantį ... o galima pvz 4 ne metalo keramiką nes jis gana ryškiai matysis o kiti metalo keramiką? ar galima taip maišyt? g.gif

4. o ar dantis visada įsuka į kaulą ???? unsure.gif galėtu šiaip sau priklijuot kaip nors prie dantenų ir viskas blush2.gif

5. kažkaip esu girdėjus kad kažkaip stato dantukus pritvirtina prie kitu ar kaip ten būna , ar tai blogiausias variantas? gal sakau ne toks drastiškas? blush2.gif

na kol kas tiek busiu dėkinga už šios atsakymus aišku paskui pažerčiau daaaaaaar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 06 06, 18:54)
tai čia vieno danties kaina tokia????????  unsure.gif

Tai jau taip - tokios kainikės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 06 06, 18:06)
Tai jau taip - tokios kainikės ax.gif

blink.gif mjooo tai čia ne tik badaut reikėtu pradėt bet yra žmonių kuriu mėnesine alga mažesne unsure.gif

o šita jei norėčiau tarkim tik dvejų kurie matosi , tai jaučiu jei nesukt į kaulus ar kur ten juos prisuką neišeitu?

kad galėčiau statyt ne metalo keramiką čia visai be šansu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 06 birželio 2009 - 18:39
QUOTE(Lera @ 2009 06 06, 19:35)
o šita jei norėčiau tarkim tik dvejų kurie matosi , tai jaučiu jei nesukt į kaulus ar kur ten juos prisuką neišeitu?

Na, priklijuot prie dantenų tai jau tikrai niekaip neišeis schmoll.gif rolleyes.gif
Kiti variantai - tiltas arba implantas smile.gif
Tiltas - tai kai apšlifuoja du gretimus dantis šalia to, kurio nėra ir "pakabina" ant jų tą trūkstamą dantį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 06 06, 18:42)
Tiltas - tai kai apšlifuoja du gretimus dantis šalia to, kurio nėra ir "pakabina" ant jų tą trūkstamą dantį ax.gif

ane? biggrin.gif kažkaip visai viliojančiai man skamba biggrin.gif ar tai pigiau? ar tai reiškia nieko neįkiša į dantenas? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 06 06, 19:43)
ane? biggrin.gif kažkaip visai viliojančiai man skamba biggrin.gif ar tai pigiau? ar tai reiškia nieko neįkiša į dantenas?  rolleyes.gif

Taip, pigiau ir nieko į dantenas "nekiša", bet ar nebus gaila gretimų dantų, jei jie sveiki?
Atsakyti