Įkraunama...
Įkraunama...

Estetinis protezavimas ar plombavimas?

QUOTE(sigutekns @ 2009 02 09, 23:55)
Sveiki!
Siuo metu lankausi klinikoje ir tvarkausi dantukus.
Su laiku reikes apsispresti ar vietoj dvieju 6tu dantuku apacioj deti implantus ar breketus(nes kaip supratau breketai 7ir protini dantuka pastumtu i prieki).
Gal galite pasakyti kas naudingiau? Maziau skausminga ir pavojinga? Nes man labai svarbus visi aspektai, iskaitant ir finansinius...
Aciu  4u.gif

Finansiskai manau daugiau kainuos implantai. Skausmas skirtingas. Idejus iomplanta paskaudes gijimo metu. Su breketais siek tike skaudes pastoviai, kol judes dantys. Su breketais uzims ilgiau laiko. Bet pliusas, kad netureis burnoje antikunio.
Gal breketai ir geriau, nes kiek supratau 7 -pastums i 6-o vieta, o 8- i 7-o vieta. Astunto vieta bus laisva, tai thumbup.gif . Jiegu desit implanta, tai 8 liks savo vietoje, tai reiskias, kad kaip su juo nekramtete, taip ir nekramtysite. O kai suges- ji reikes trauti, nes protiniai dantys yra pertoli ir nedalivauja maisto kramtime , o sugedus nevisada imanoma kokybiskai juos sugydyti. Daznai tokiu atveju pataria traukti.
Atsakyti
QUOTE(erika.gut @ 2009 02 09, 22:16)
Pbraukiau svarbiausia fraze jusu poste... mirksiukas.gif
2,5 metu pries  visa gyvenima yra niekas. Sakandis labai rimtas dalykas. Ptikekit. Po kokiu 15-20metu  tai suprasite, kada nuo neteisingo sakandzio ir dantys susidevi -dila ir zandikaulio skausmai atsiranda ir t.t.  unsure.gif
Papildyta:

Kaip supratau konsultacijojeje dar nebuvote. Jeigu nesideti breketus, tai siulau :
1. Isbalinti dantukus, kol jiedar neplombuoti.
2. Jeigu gydytojas  sutiks daryti estetini plombavima ( priklauso nuo to kiek stipriai kreivi), tada ir plombas derinsit prie isbalintu dantu spalvos. Dar blogis ( kadangi nenorite breketu), darant estetini plombavima gali atsiverti nervai ir visiskai svieikiems dantims reikes traukti nerva ir dydyti kanalus unsure.gif . Finansiskai bus brangiau + pre estetinio plombavimo apie 120-180lt uz danti.Ir dantukai bus negivi, o reiskias silpnesni. 
3. Apatinius dantukus tiesiog galima paliginti siek tiek paslifavus-papoliravus. (irgi priklauso nuo to kiek jie aptrupeje-nelygus)
ti jusu kreivus neustenka vietos, arba tie kreivi bus labai siauri ir nebus esteti

Visu pirma Aciu uz komentarus mirksiukas.gif
Dantys kreivesni yra apatiniai (gana smarkiai), bet kadangi jie matosi labai ne daug, tai as ju ko gero ir neliesiu.
Virsutiniai nera, kad butu labai labai kreivi. Labiausiai man trukdo gyventi 2 virsutiniai preikiniai (kapliai atrodo vadinasi). Vienas is ju siek tiek pasikreipes sonu, o kitas palinkes i vidu ir dar aptrupejes is apacioj (bet ne daug). Todel atrodo, kad yra trumpesnis uz "kaimyna". vasario 23 diena uzsirasiai pas stomatologe valytis akmenuku, ziuresiu ka ji man patars mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemyna @ 2009 02 09, 20:54)
kaip suprantu turim panasia problema  unsure.gif  as ir ziauriai nenoriu geleziais zobtais vaiksciot  fear.gif Nezinau ka daryti.. Galvojau apie estetini plombavima, bet bijau, kad dantis sugadinsiu  unsure.gif  Laminates kaip suprantu brangu be proto.

laminates tikrai labai brangu 1000 lt vienam dantukui doh.gif
bet blombuotis nei pati eiciau nei kitam siulyciau, nors kita vertus reikia atsizvelgt i situacija
Atsakyti
QUOTE(erika.gut @ 2009 02 10, 00:30)
Finansiskai manau daugiau kainuos implantai. Skausmas skirtingas. Idejus iomplanta paskaudes gijimo metu. Su breketais siek tike skaudes pastoviai, kol judes dantys. Su breketais uzims ilgiau laiko. Bet pliusas, kad netureis burnoje antikunio.
Gal breketai ir geriau, nes kiek supratau 7 -pastums i 6-o vieta, o 8- i 7-o vieta. Astunto vieta bus laisva, tai  thumbup.gif . Jiegu desit implanta, tai 8 liks savo vietoje, tai reiskias, kad kaip su juo nekramtete, taip ir nekramtysite. O kai suges- ji reikes trauti, nes protiniai dantys yra pertoli ir nedalivauja maisto kramtime , o sugedus nevisada imanoma kokybiskai juos sugydyti. Daznai tokiu atveju pataria traukti.

Labai aciu uz info 4u.gif
As irgi manau, kad breketai geriau, bet man baisu, kad gali dantis sugadint. Mano drauge 4metus juos nesiojo, tai kai nueme ant ju tokios negrazios demeles atsirado. Ji mano jog nuo bereketu cia. Nors mano priekiniai ir siaip baisus (geltoni ir su senom, jau kitokiu spalvu plombom) Dar nesugalvoju ka su jais daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(sigutekns @ 2009 02 12, 22:06)
Labai aciu uz info  4u.gif
As irgi manau, kad breketai geriau, bet man baisu, kad gali dantis sugadint. Mano drauge 4metus juos nesiojo, tai kai nueme ant ju tokios negrazios demeles atsirado. Ji mano jog nuo bereketu cia. Nors mano priekiniai ir siaip baisus (geltoni ir su senom, jau kitokiu spalvu plombom) Dar nesugalvoju ka su jais daryt  g.gif

4 metai , tai labai ilgai. Ir higiena labai gera reikalinga.
Jums tikrai taip ilgai nereikes nesioti. smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, uzsirasiau estetiniam plombavimui pas Gina Valanciene, galbut kas nors pas ja lanketes? o gal teko ka girdeti apie jos darbo rezultatus? nes kainos nera mazos,tai sakau gal ir kokybe nebus prasta g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Norejau pasitarti kokius breketus geriau detis: metalinius, safyrinius ar geriau ta taip vadinama Invisalign sistema.
Beje, pas mane blogas sukandimas, tai prasidejo dantu dilimas, bei iltiniai dantys yra kreivi virsuje (pasikreipe i vidu). Tai va, sugalvojau pasitvarkyti ir neapsisprendziu kokius breketus cia man detis...
Atsakyti
QUOTE(Dija24 @ 2009 02 17, 20:26)
Sveikos  4u.gif

Norejau pasitarti kokius breketus geriau detis: metalinius, safyrinius ar geriau ta taip vadinama Invisalign sistema.
Beje, pas mane blogas sukandimas, tai prasidejo dantu dilimas, bei iltiniai dantys yra kreivi virsuje (pasikreipe i vidu). Tai va, sugalvojau pasitvarkyti ir neapsisprendziu kokius breketus cia man detis...

Tai kad čia bendrauja norinčios protezuotis dantis.. rolleyes.gif Apie breketus yra atskira tema.. smile.gif

Jei sakangis blogas, Invasiglin tai jo neištiesins.. smile.gif O ar metaliniai, ar safyriniai, priklausys nuo tavo noro ir skirtų tam piniginių lėšų.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaroti @ 2009 02 18, 10:22)
Tai kad čia bendrauja norinčios protezuotis dantis..  rolleyes.gif Apie breketus yra atskira tema.. smile.gif

Jei sakangis blogas, Invasiglin tai jo neištiesins.. smile.gif O ar metaliniai, ar safyriniai, priklausys nuo tavo noro ir skirtų tam piniginių lėšų..  ax.gif

Oi sorry, ne cia parasiau... Neapsiziurejau...
Atsakyti
Sveikos mergaitės.,
labai daug informacijos čia pas Jus nespėju visos "sukramtyti" smile.gif
Kiek teko paskaityti, tai lyg ir nemačiau tokios problemos kokią turiu aš...( na nebent praleidau blush2.gif ) Bet gal labai nesupyksit, jei pasidalinsiu savo problema 4u.gif
Tai vat, norėčiau išgirsti Jūsų patarimų...
Aš galima sakyti kenčiu jau nuo tos dienos kai iškrito antras viršutinis pieninis dantukas, jo vietoje man neišaugo nuolatinis dantis sad.gif Tai įsivaiduokit, esu be vieno danties priekyje... Tais laikais niekam nerūpėjo, o dar ir tokių technologijų nebuvo... Galų gale man tas kompleksas jau atsibodo. Suprantat, laikui bėgant tas tarpas sumažėjo ir gavosi taip, kad po pirmo dantuko yra tarpelis ir eina iltinis dantis doh.gif Na, baisokai atrodo, patikėkit...
Tai va, viena stomatologė patarė dėtis briketus padidinti tarpą ir įdėti implantą. Bet šitas variantas, manau užimtų daug laiko, įdomu kiek užtruktų nešioti tuos briketus? Kitur mačiau nuotraukose, kaip su estetiniu plombavimu padarė iš iltinio lygų dantuką.
Nežinau kas būtų geriau ir sveikiau, žinoma ir finansiniu požiūriu ekonomiškiau...
Ir dar, mano dantukai priekiniai šiaip sveiki tik gelsvi ir patrupėję jų galiukai.
Labai prašau gal galit man patarti, kur galima būtų kreiptis Vilniuje dėl mano šios problemos?
Labai dėkoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gintariux @ 2009 02 19, 17:47)
Sveikos mergaitės.,
labai daug informacijos čia pas Jus nespėju visos "sukramtyti" smile.gif
Kiek teko paskaityti, tai lyg ir nemačiau tokios problemos kokią turiu aš...( na nebent praleidau blush2.gif ) Bet gal labai nesupyksit, jei pasidalinsiu savo problema 4u.gif
Tai vat, norėčiau išgirsti Jūsų patarimų...
Aš galima sakyti kenčiu jau nuo tos dienos kai iškrito antras viršutinis pieninis dantukas, jo vietoje man neišaugo nuolatinis dantis sad.gif Tai įsivaiduokit, esu be vieno danties priekyje... Tais laikais niekam nerūpėjo, o dar ir tokių technologijų nebuvo... Galų gale man tas kompleksas jau atsibodo. Suprantat, laikui bėgant tas tarpas sumažėjo ir gavosi taip, kad po pirmo dantuko yra tarpelis ir eina iltinis dantis  doh.gif Na, baisokai atrodo, patikėkit...
Tai va, viena stomatologė patarė dėtis briketus padidinti tarpą ir įdėti implantą. Bet šitas variantas, manau užimtų daug laiko, įdomu kiek užtruktų nešioti tuos briketus? Kitur mačiau nuotraukose, kaip su estetiniu plombavimu padarė iš iltinio lygų dantuką.
Nežinau kas būtų geriau ir sveikiau, žinoma ir finansiniu požiūriu ekonomiškiau...
Ir dar, mano dantukai priekiniai šiaip sveiki tik gelsvi ir patrupėję  jų galiukai.
Labai prašau gal galit man patarti, kur galima būtų kreiptis Vilniuje dėl mano šios problemos?
Labai dėkoju  4u.gif

Sveika. Pirmas variantas. Zinoma geriau butu detis breketus, o poto implantuotis. Finansiskai aisku bus brangiau ir laiko atzvilgiu ilgiau.
Antras variantas greitesnis ir maziau kainuos, bet reikes slifuoti sveika iltini dantuka ir plombos pagalba padaryti is jo antruka. Labai daznas atvejis. . Dar priklauso koks tas tarpelis.. Ir kokio dydzio yra kitas tavo antrukas-kitoje puseje, Reikia gi pasistengti padaryti juos vienodus. Jeigu tarpelis didelis, tai sunku.
Dar, pries estetini plombavima galimabutu isbalinti dantukus, tada ploba jau derinti prie baltu dantuku mirksiukas.gif Kur dantukai patrupeja, jeigu imanoma papoliruoti, jeigu stipriai-paplombuoti. 4u.gif

Primas variantas kainuotu mazdaug :breketai 1500-2000lt+ imlpantas 2000-2500lt. +vainikas ant implanto 1200-1500lt.
Antas variantas: balinimas 400-1000 + estetinis 350-1000lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika.gut: 19 vasario 2009 - 22:27
QUOTE(erika.gut @ 2009 02 19, 22:25)
Sveika. Pirmas variantas. Zinoma geriau butu detis breketus, o poto implantuotis. Finansiskai aisku bus brangiau ir laiko atzvilgiu ilgiau.
Antras variantas greitesnis ir maziau kainuos, bet reikes slifuoti sveika iltini dantuka ir plombos pagalba padaryti is jo antruka. Labai daznas atvejis. . Dar priklauso koks tas tarpelis.. Ir kokio dydzio yra kitas tavo antrukas-kitoje puseje, Reikia gi pasistengti padaryti juos vienodus. Jeigu tarpelis didelis, tai sunku.
Dar, pries estetini plombavima galimabutu isbalinti dantukus, tada ploba jau derinti prie baltu dantuku mirksiukas.gif Kur dantukai patrupeja, jeigu imanoma papoliruoti, jeigu stipriai-paplombuoti.  4u.gif

Primas variantas kainuotu mazdaug :breketai 1500-2000lt+ imlpantas 2000-2500lt. +vainikas ant implanto 1200-1500lt.
Antas variantas: balinimas  400-1000 + estetinis 350-1000lt

Labai, dėkoju už atsakymą 4u.gif
O gal galėtumėt patarti kur kreiptis būtų galima dėl mano šios problemos?
Kažkaip pas Ivanciūtę nelabai norėčiau, nes supratau, kad ten brangiausia...
P.s. ir dar norėjau paklausti kiek maždaug laiko reikėtų nešioti tuos briketus?
Atsakyti