Įkraunama...
Įkraunama...

Estetinis protezavimas ar plombavimas?

[quote=Brigitelle,2009 01 11, 18:57]
Jeigu kandomas krastas, tai dantu susidevejimas.
[/quote]

O ką patartumėte daryti ?
[/quote]
Aš turėjau pasidarius dviejų dantų estetinį plombavimą.Tai tas dantis , kur gyvas, tai viskas gerai.Bet negyvas dantis man trupėjo ir trupėjo.Vėliau jį ptotezavau ir dabar nėra vargo.O taip vis eidavau ir eidavau pataisyti.Mano draugė pasidarius estetinį, tai jei irgi kartais koks kampelis nulūžta.Reikia labai saugoti tokius dantis-nekąsti nieko kieto ir pan.Ir dar, jei dantys gyvi, jie būna jautrūs gana ilgai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karklas: 11 sausio 2009 - 19:24
Ka reiskia negyvas dantis? Niekaip nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(lietutis @ 2009 01 11, 19:13)
Ka reiskia negyvas dantis? Niekaip nesuprantu.

Negyvas dantis yra tas, kuriam ištraukti nervai ir užplombuoti kanalai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2009 01 11, 20:23)
Negyvas dantis yra tas, kuriam ištraukti nervai ir užplombuoti kanalai  smile.gif

aciu. supratau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lietutis @ 2009 01 11, 20:17)
aciu. supratau 4u.gif

Tikiuosi neturi tokių.Net pavydžiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2009 01 11, 21:18)
Tikiuosi neturi tokių.Net pavydžiu  biggrin.gif

Turiu, teip iseina, bet tik kruminuka, o apie priekinius vat kazkaip nesugalvojau net kaip cia taip gali but biggrin.gif Betgi svarbu tinkamas sprendimas, o gyvas negyvas jau smulkmena.
Mano priekiniai irgi nusideveje ir ieskau sprendimo - protezuoti ar plombuoti, kokiom plombom ir pas ka.
Vienas dantukas pasisukes ir uzlipa ant apatiniu, todel ir pats devisi ir apatinius devi. MAsciau gal kabes detis, kad istiesintu, na bet kazkaip g.gif amzius nebe tas, o ir suprantu yra paprastesniu sprendimu. tik vat kazkaip labai baisu su tais priekiniais 'isdykauti'
Atsakyti
Sveiki mirksiukas.gif perskaičiau visą temą (nesimiega, vadinasi doh.gif biggrin.gif ) ir jaučiuos pasimetus unsure.gif Plombavimas, protezavimas, porceliano laminatės wacko.gif uch, viskas susisuko.
Senai svajoju pasitvarkyti priekinius dantukus, mąsčiau apie estetinį plombavimą.. Na gal geriau konkrečiai nupasakosiu savo situaciją, tikiuosi sulauksiu pagalbos, nes matau, kad čia bendraujantys tikrai išmano, ką kalba ax.gif
Dantukai visi sveiki (man tik 21 m. blush2.gif ), šeip problemų neturiu (tfu, tfu, tfu). Buvo balinti prieš 3-4 metus, jautrumas nepadidėjo.. Nelabai esu patenkinta vienu iltinuku (buvo dėta vaikystėj plokštelė, vieną iltinuką "patiesino", kito, deja, ne), nepatinka, kad jis smailokas, labiau atsikišęs nei kiti dantys.. Ir šeip mano dantukai gan dideli, platūs unsure.gif Norėčiau "palyginti" apatinę liniją.
Įdėsiu nuotrauką blush2.gif

user posted image

Dar nesu patenkinta tuo, kad jie susirikiavę gan tiesia linija, o neina gražiu lanku, kaip turėtų (nemoku paaiškinti blush2.gif ).

Gal kas man ką patartų? Ar verta plombuot estetiškai? Suprantu, kad geriausia būtų užsirašyti pas odontologą ir viską aptarti. Bet norisi nuomonės iš šalies.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutia: 13 sausio 2009 - 01:41
QUOTE(Tutia @ 2009 01 13, 01:39)
Sveiki  mirksiukas.gif  perskaičiau visą temą (nesimiega, vadinasi  doh.gif  biggrin.gif ) ir jaučiuos pasimetus  unsure.gif  Plombavimas, protezavimas, porceliano laminatės wacko.gif uch, viskas susisuko.
Senai svajoju pasitvarkyti priekinius dantukus, mąsčiau apie estetinį plombavimą.. Na gal geriau konkrečiai nupasakosiu savo situaciją, tikiuosi sulauksiu pagalbos, nes matau, kad čia bendraujantys tikrai išmano, ką kalba  ax.gif
Dantukai visi sveiki (man tik 21 m.  blush2.gif ), šeip problemų neturiu (tfu, tfu, tfu). Buvo balinti prieš 3-4 metus, jautrumas nepadidėjo.. Nelabai esu patenkinta vienu iltinuku (buvo dėta vaikystėj plokštelė, vieną iltinuką "patiesino", kito, deja, ne), nepatinka, kad jis smailokas, labiau atsikišęs nei kiti dantys.. Ir šeip mano dantukai gan dideli, platūs  unsure.gif  Norėčiau "palyginti" apatinę liniją.
Įdėsiu nuotrauką  blush2.gif

user posted image

Dar nesu patenkinta tuo, kad jie susirikiavę gan tiesia linija, o neina gražiu lanku, kaip turėtų (nemoku paaiškinti  blush2.gif ).

Gal kas man ką patartų? Ar verta plombuot estetiškai? Suprantu, kad geriausia būtų užsirašyti pas odontologą ir viską aptarti. Bet norisi nuomonės iš šalies..  4u.gif

Labai gražūs dantukai.Aš tavo vietoj nieko nedaryčiau.Nieko nėra geriau už sveikus savus dantis.O kai apšlifuos, jau bus ne tas.
Atsakyti
QUOTE(Tutia @ 2009 01 13, 01:39)
Sveiki  mirksiukas.gif  perskaičiau visą temą (nesimiega, vadinasi  doh.gif  biggrin.gif ) ir jaučiuos pasimetus  unsure.gif  Plombavimas, protezavimas, porceliano laminatės wacko.gif uch, viskas susisuko.
Senai svajoju pasitvarkyti priekinius dantukus, mąsčiau apie estetinį plombavimą.. Na gal geriau konkrečiai nupasakosiu savo situaciją, tikiuosi sulauksiu pagalbos, nes matau, kad čia bendraujantys tikrai išmano, ką kalba  ax.gif
Dantukai visi sveiki (man tik 21 m.  blush2.gif ), šeip problemų neturiu (tfu, tfu, tfu). Buvo balinti prieš 3-4 metus, jautrumas nepadidėjo.. Nelabai esu patenkinta vienu iltinuku (buvo dėta vaikystėj plokštelė, vieną iltinuką "patiesino", kito, deja, ne), nepatinka, kad jis smailokas, labiau atsikišęs nei kiti dantys.. Ir šeip mano dantukai gan dideli, platūs  unsure.gif  Norėčiau "palyginti" apatinę liniją.

Dar nesu patenkinta tuo, kad jie susirikiavę gan tiesia linija, o neina gražiu lanku, kaip turėtų (nemoku paaiškinti  blush2.gif ).

Gal kas man ką patartų? Ar verta plombuot estetiškai? Suprantu, kad geriausia būtų užsirašyti pas odontologą ir viską aptarti. Bet norisi nuomonės iš šalies..  4u.gif

Turėčiau tokius dantis kaip tavo, būčiau laimingiausias žmogus pasaulyje. Man plokštelė visai nepadėjo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutia @ 2009 01 13, 02:39)

user posted image

Tavo grazus dantukai, o nori tobulu... smile.gif

Dar spesi viska pasidaryti. Suprantu, kad nori taisiklingo lanko. Tai tik breketai padetu tau ta iltini istumti i vieta ir kitus surikiuoti. Su breketais ir ilgesni pirmuka galima butu istumti i vieta ir bus trumpesnis, kaip ir kitas, bet ar tikrai taip labai to nori. g.gif
Estetini, tai tikra nesamone daryti turint tokius dantukus ir dar sveikus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika.gut: 13 sausio 2009 - 22:32
Paprotinot mane, ačiū visiems už nuomones. Tikrai dabar dar neskubėsiu sėstis į odontologo kėdę. Na, ta mintis apie breketus sukosi irgi, jeigu jau noriu tos pilnos laimės g.gif Žiūrėsim. Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
galiu ir as pabandyti atsakyti, bet as ne siaip apie plombas o apie estetinio plombavimo ypatumus. noreciau, kad dantuka sutvarkytu:
1.PATVARIAI - kad nenuskiltu, neiskristu po 6 menesiu. jei gydytojas uztikrintai duotu garantija, sakykim 2 ar 3 metams - isvis pliusas didziulis.
2. ESTETISKAI - kad danties spalva ir forma pritaikytu prie mano dantu ypatumu, nepadarytu per daug "tobulo", kuris aiskiai iskristu is ne visai tobulos sypsenos vaizdo.

man tiek uztektu 4u.gif
Atsakyti