Įkraunama...
Įkraunama...

Estetinis protezavimas ar plombavimas?

QUOTE(sniegena00 @ 2008 11 29, 17:19)
Tarpdancius pulsiu valyt kai tik isigysiu ta stebuklinga siula, jauciu kraujuos...

Neturėtų, nors pirmus kartus valant gal ir gali truputį...
Noriu paklaust, ar tai skubus atvejis ir skubiai reikia pricementuot (ar gamint nauja) sia nukritusia karunele, ar visgi galiu laukt iki vasaros? Nes tiesiog pamaniau, kad siuo atveju, kramtant didesnis kruvis tenka kitai protezuotai dantu pusei, ir gal tai nera gerai?

Turbūt būtų gerai laikinai tą nukritusią pricementuoti...
Atsakyti
QUOTE(sniegena00 @ 2008 11 28, 01:13)
Aciu Erika.
Bet kodel man atrodo, kad jei as pradesiu listi ten po tuo tiltu, jis man issijudins ir nukris? Ar cia tik mano vaizduote?
Matyt jau baimiu busiu prisivarius, kai nukrito ta virsutine karuna blush2.gif
Ir man logiskai nesueina, kur ten tuos tarpelius rast, jei karunele gi be tarpdanciu padaryta?? Jei karuneles butu ant kiekvieno danties atskirai, tai taip, bet siuo atveju..
Na aisku pabandysiu isigyt ta specialu siula, bandysiu ieskot tu tarpeliu 4u.gif

Kaip supratau turi tilta. Reiskias neturi dantuko (u) viduri tilto. Ten tik yra pakabinamas dantukas. Tai ten siula ir kisk-po pakabinamu dantuku. 4u.gif
Ar vainikai uzmauti ant kiekvieno danties ir sujungti tarpusavi? g.gif Jeigu taip, tai del ko taip dare? Judejo dantukai? Problemos su dantienomios buvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika.gut: 29 lapkričio 2008 - 21:46
QUOTE(erika.gut @ 2008 11 29, 22:36)
Kaip supratau turi tilta. Reiskias neturi dantuko (u) viduri tilto. Ten tik yra pakabinamas dantukas. Tai ten siula ir kisk-po pakabinamu dantuku. 4u.gif
Ar vainikai uzmauti ant kiekvieno danties ir sujungti tarpusavi? g.gif Jeigu taip, tai del ko taip dare?  Judejo dantukai? Problemos su dantienomios buvo?

Taip, pas mane vainikai uzmauti ant kiekvieno danties ir sujungti tarpusavy. Visi penki. Su dantenom rods problemu nebuvo, dantys irgi nejudejo, BET jie buvo ziauriai visi kreivi (is vaikystes taip isauge, net ploksteles nepadejo).
Kodel proteziste juos junge? Neturiu jokio supratimo. Ji man neaiskino ka ir kaip darys. Ja pasitikejau ir tiek. Tik jau po to kazka prasitare, kad taip sutvirtinti jie bus stabilesni ir tai jiems neleis klypti ateity (nes kaip supratau is jos, mano tie dantys linke klypti). Tai tokia istorija. Nezinau, ar gerai ar blogai kad jie sujungti, bet va turbut del to tuos plyselius man ir sunku rasti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegena00 @ 2008 11 29, 23:04)
Taip, pas mane vainikai uzmauti ant kiekvieno danties ir sujungti tarpusavy. Visi penki. Su dantenom rods problemu nebuvo, dantys irgi nejudejo, BET jie buvo ziauriai visi kreivi (is vaikystes taip isauge, net ploksteles nepadejo).
Kodel proteziste juos junge? Neturiu jokio supratimo. Ji man neaiskino ka ir kaip darys. Ja pasitikejau ir tiek. Tik jau po to kazka prasitare, kad taip sutvirtinti jie bus stabilesni ir tai jiems neleis klypti ateity (nes kaip supratau is jos, mano tie dantys linke klypti). Tai tokia istorija. Nezinau, ar gerai ar blogai kad jie sujungti, bet va turbut del to tuos plyselius man ir sunku rasti. g.gif

Tada del tvirtumo junge. Kadangi kreivi buvo, tai ir slifuoti reikejo kitaip, kad uzmovus vainikai tiesisi stovetu.
Tarp dvieju dantuku ieskok tarpelio prie pat dantienu. Turburt jau dantienos siek tiek paburko, todel ir sunkiau rasti. Kai pradesi valyti, tai su laiku susitvarkys. Bebijok, kad kraujuoja, valyk tokiau kasdien, nenustok ir su laiku kraujavimas nustos. Dantienos nesuzalosi, nes to siulo valomoji dalis minksta. Dar butu gerai koki skalavimo skysti nusipirkti.
Atsakyti
QUOTE(sniegena00 @ 2008 11 29, 23:04)

Norite isduosiu slykscia teisybe..?
Ogi sujunge todel, kad techniskai lengviau padaryti viena tilta is 5 dantu nei 5 atskirus vainikelius. O pinigai yra tie patys. Deja, bet gydytojai labai daznai taip daro, pacientam gi aiskina, jog taip tvirciau. Tai teisybe, tvirciau taip, bet klausimas, ar reikalingas toks tvirtumas, gal pilnai pakanka ir esamo..?
Atsakyti
QUOTE(UnknownUser @ 2008 11 30, 01:10)
Ogi sujunge todel, kad techniskai lengviau padaryti viena tilta is 5 dantu nei 5 atskirus vainikelius. O pinigai yra tie patys. Deja, bet gydytojai labai daznai taip daro, pacientam gi aiskina, jog taip tvirciau. Tai teisybe, tvirciau taip, bet klausimas, ar reikalingas toks tvirtumas, gal pilnai pakanka ir esamo..?

Iš kitos pusės galima suprasti ir tuos gydytojus. Lietuvaičiai nelinkę per daug saugoti savo dantų ir pretenzingumas beribis, tai suprantamas ir gydytojų noras apsidrausti unsure.gif
Atsakyti
Na, tikrai jau geriau nesuzinot jokiu nemaloniu tiesu.. lotuliukas.gif Kita vertus, juk proteziukus gamina ne gydytojai-protezistai, o "juvelyrai", tai koks gi gydytojams skirtumas tada??
Man aisku norisi tiket, kad mano atveju gydytoja pasielge saziningai ir padare "kaip geriau". Beto berods sitoj temoj skaiciau, kaip kazkas rase, kad bemetales keramikos tilteliui atsiplest yra labai sunku. Tai gal ir ne visai chalturinis sprendimas tokius det? smile.gif

Tiesa, o ar nera nesveika dantenom "gyvent" po tokiu tilteliu? Juk jos visalaik uzdengots, nekvepuoja, ar jos nesiatrofuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sniegena00: 30 lapkričio 2008 - 16:37
QUOTE(sniegena00 @ 2008 11 30, 16:35)
Na, tikrai jau geriau nesuzinot jokiu nemaloniu tiesu.. lotuliukas.gif Kita vertus, juk proteziukus gamina ne gydytojai-protezistai, o "juvelyrai", tai koks gi gydytojams skirtumas tada??
Man aisku norisi tiket, kad mano atveju gydytoja pasielge saziningai ir padare "kaip geriau". Beto berods sitoj temoj skaiciau, kaip kazkas rase, kad bemetales keramikos tilteliui atsiplest yra labai sunku. Tai gal ir ne visai chalturinis sprendimas tokius det?  smile.gif

Tiesa, o ar nera nesveika dantenom "gyvent" po tokiu tilteliu? Juk jos visalaik uzdengots, nekvepuoja, ar jos nesiatrofuoja?

Pas mane apačioj nėra dviejų dantų, uždėtas tiltelis ir jau 4 metai nėra jokių bėdų, tame tarpe ir su dantenom. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(UnknownUser @ 2008 11 30, 02:10)

Juk buna atveju kada istikruju tvirciau.
Blogybe tame, kad , jeigu kada prades skaudeti viena is dantuku, tai reikes visa tilta lupti... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika.gut: 30 lapkričio 2008 - 22:03
QUOTE(erika.gut @ 2008 11 30, 23:01)
Juk buna atveju kada istikruju tvirciau.
Blogybe tame, kad , jeigu kada prades skaudeti viena is dantuku, tai reikes visa tilta lupti... doh.gif

Ne, sis variantas, kai visi dantys yra sujungti tiltu, yra palankus. Pirmiausia, niekas nedraudzia tiesiog prasigrezt pro tilta ir meginti sugydyti danti tokiu budu. Antras budas, jei jau dantis beviltiskas, tiesiog nupjauti tilta toje vietoje ir pasalinti danti, palikus likusia tilto dali burnoje.
Visa tilta lupti tokiu atveju visiskai netikslinga, na, aisku, gydytojams reikia uzdirbti, todel jie megins ikalbeti lupti tilta ir pirkti nauja smile.gif
Atsakyti
Štai ir prieinam prie išvados, kad viskas priklauso nuo gydytojo kaip žmogaus, nuo jo sąžinės. Pacientams irgi reiktų jau "ne pėstiems" atsisėsti i odontologo kėdę.. smile.gif
Man beje ir buvo panašus atvejis. Po tuo apatiniu tiltu staiga pajutau lyg ir perštėjimą tokį, išsigandau, kad nebūtų beprasidedantis skausmas. Nulėkiau i vieną, i kitą kliniką (sąmoningai, kad galėčiau keleto daktarų nuomonę išgirst), ir pasirodė, abu gydytojai-protezistai pasiūlė tą patį variantą - kad jei jau kas, galės pragręžt skylę ir pataisyt dantį. Bet dantis neįsiskaudėjo, pasirodo, tai buvo tik danties sudirginimas dėl tiltelio.

Ir dar vienas iš jų paaiškino, kad po tilteliu labai jau retai kada atsiranda kariesas, nes tiltas nuo to apsaugo. Tikiuosi tiesą sakė.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegena00 @ 2008 12 01, 12:01)
Štai ir prieinam prie išvados, kad viskas priklauso nuo gydytojo kaip žmogaus, nuo jo sąžinės. Pacientams irgi reiktų jau "ne pėstiems" atsisėsti i odontologo kėdę.. smile.gif
Man beje ir buvo panašus atvejis. Po tuo apatiniu tiltu staiga pajutau lyg ir perštėjimą tokį, išsigandau, kad nebūtų beprasidedantis skausmas. Nulėkiau i vieną, i kitą kliniką (sąmoningai, kad galėčiau keleto daktarų nuomonę išgirst), ir pasirodė, abu gydytojai-protezistai pasiūlė tą patį variantą - kad jei jau kas, galės pragręžt skylę ir pataisyt dantį. Bet dantis neįsiskaudėjo, pasirodo, tai buvo tik danties sudirginimas dėl tiltelio.

Ir dar vienas iš jų paaiškino, kad po tilteliu labai jau retai kada atsiranda kariesas, nes tiltas nuo to apsaugo. Tikiuosi tiesą sakė.. 4u.gif

Ne karieso po tiltu bijoti reikia, toks dalykas, kaip kariesas po tiltu/vainikeliu atsitinka tiktai po nekokybiskai padarytais protezais. Kur kas dazniau net ir po kokybiskais protezais buve gyvybingi dantis jama ir numira smile.gif
Atsakyti