Sveikos sio skyrelio dalyves!
(Buvau parasiusi ir i kita skyriu apie dantis, bet pastebejau, kad ten nuo spalio niekas nerase, tai darsyk pasipasakosiu cia).
Esu viena is tu
bedanciu..jau ilga laika. Dantys pradejo byret po gimdymu. Galiausiai susiprotezavau. Galiniai - metalo keramika, apatiniai priekiniai bemetale keramika.
Kadangi protezavausi be jokiu asmeniniu ziniu, pasitikedama tik gydytoja, ir beje budama jau dideliame strese (nes net valgyt nebegalejau), tai mazai ka ir aiskinausi, dziaugiausi, kad tik mane gydo, nes daktere mane pamaciu uz galvos buvo susiemusi.
Keturis metus buvau net ir pamirsus, kad nesavi dantys, nes padaryta tikrai profesionaliai.
Ir stai.. uzvakar pameciau vieno galinio dantuko karunele..
Sai dabar ir prireike ziniu, o pasirodo nieko nezinau.
Taigi, noriu zinanciu paklaust :
-del ko nukrenta karuneles ? Argi cementai ima ir istirpsta? (atrodo buvo viskas komfortiska, gal tik to danties tarpdantis buvo visalaik jautresnis, prilysdavo maisto, bet stengiausi higieniskai priziuret; bet gal tai ir buvo iskritimo priezastis?). Ir ar galima dabar ta pacia karuna pricementuot vel?
-tai ar dabar jau laukti, kad ir kitos viena po kitos ims karuneles ir tiltai iskrist??
Kazkaip neramu pasidare, baisu ir valgyt pastaruoju metu. Suprantu, kad nieko amzino nera, bet pvz mano vienai pazystamai tilteliai laiko jau 20 metu!!! Nesinori to diskomforto viduj jausti, tai va ir uzsukau cia pas jus.
Aciu is anksto uz patarimus, atsakymus.