Įkraunama...
Įkraunama...

Estetinis protezavimas ar plombavimas?

QUOTE(Sophi @ 2008 11 10, 20:09)
Nesiginčysiu dėl tvirtumo, bet  nei metalo, nei aukso nesirinkčiau - XXI a. vis dėlto ax.gif

Labai smagu, kad nesirinktumete, darbo tai kiek prie metalinio, tiek ir prie bet kurio estetiskai atrodancio vainikelio vienodai, o estetiska vainikeli jums dvigubai brangiau parduodame smile.gif
Kur gi cia nesidziaugsi, kai pacientai patys prasyte praso brangesniu prekiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(UnknownUser @ 2008 11 10, 23:05)
Kur gi cia nesidziaugsi, kai pacientai patys prasyte praso brangesniu prekiu smile.gif

Ir vilkas sotus, ir avis sveika ax.gif O šiaip aš kartais paprašau ir kitų sričių brangesnių prekių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2008 11 10, 13:49)
Pas mane metalo keramika laiko jau 4 metus. Šiap man gydytojas siūlė ant 7 danties dėt metalinį vainikėlį (juk šio danties vis tiek nesimato), bet aš norėjau estetiško vaizdo- tai pasirinkau metalo keramiką. Bet va dabar vienoj vietoj keramika nusitrynus ir matosi metalas. Bet vis tiek laikosi. ax.gif

Gal ir vietos buvo mazoka metalo keramikai g.gif gali ir toliau keramika nuskilti..

As irgi noriu estetinio vaizdo ir jeigu yra galimybe, tai pasirinkciau cirkonio vainikeli, arba metalo keramika.
Atsakyti
QUOTE(erika.gut @ 2008 11 11, 22:23)
Gal ir vietos buvo mazoka metalo keramikai g.gif  gali ir toliau keramika nuskilti..

As irgi noriu estetinio vaizdo ir jeigu yra galimybe, tai pasirinkciau cirkonio vainikeli, arba metalo keramika.

Pas mane ten tiltelis, bet nusitrynus keramika ant vainikėlio viršaus. Tai yra ten kur sisiliečia su viršutiniais dantimis.
Atsakyti
Aciu uz pasisakymus. Ar dedant metalo vainikileli nesijaucia metalo skonio burnoj? Ir jis kazi man matytusi ant kruminio virsutinio danties tuo labiau kad is isores like puse danties? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Kas man galetu patarti? 4u.gif Mano dantys gana balti ir gana sveiki... tik vienas priekinis is apacios siek tiek patrupejes. O bet jau kreivumas ju .. doh.gif Breketu tikrai nenoriu. Galvoju apie estetini plombavima. Zadu rytoj i Odenta eit uzsiregistruoti (Panevezy) konsultacijai.
Bet cia taip jusu diskusijas paskaicius, tai supratau, kad sveikiems dantims estetinio plombavimo daryti nepatartina. Ar tiesa? O kaip tada man juos istiesinti? Kas ten per keramikines karuneles? Per kiek laiko su jomis galima istiesinti dantis? Ar jos labai matosi?

Na va uzpyliau klausimais as jus 4u.gif Bet tikiuosi, kad visos po zodi ar du ir isaiskins man smile.gif Kad stomotologo kedeje nepasirodyciau visai nieko nesuprantanti.

AČIŪ! mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiek, mazdaug, kainuoja vieno kanalo plombavimas? Jei ju yra keturi: juos visus is karto plombuos blink.gif Dabar man yra uzdeti vaistukai, poryt einu plombuoti (nu dar ziures, ar viskas tvarkoj), nelabai gaudausi nei procese, nei kainose blush2.gif
Aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivija @ 2008 11 25, 21:11)
Kiek, mazdaug, kainuoja vieno kanalo plombavimas? Jei ju yra keturi: juos visus is karto plombuos  blink.gif Dabar man yra uzdeti vaistukai, poryt einu plombuoti (nu dar ziures, ar viskas tvarkoj), nelabai gaudausi nei procese, nei kainose  blush2.gif
Aciukas  4u.gif

O kanalai pilnai isvalyti ir suformuoti? Jei taip - tai galima 4 kanalus ir uz 100 litu suplombuot, juk cia 20-30 minuciu darbo ... Jei yra tik rastos kanalu ieigos, o patys kanalai nepraeiti ir nesuformuoti, tai dar daug gana atsakingo darbo, tuomet vieno kanalo plombavimas gali gautis ir 150 lt ...
Atsakyti
QUOTE(UnknownUser @ 2008 11 26, 01:36)
O kanalai pilnai isvalyti ir suformuoti? Jei taip - tai galima 4 kanalus ir uz 100 litu suplombuot, juk cia 20-30 minuciu darbo ... Jei yra tik rastos kanalu ieigos, o patys kanalai nepraeiti ir nesuformuoti, tai dar daug gana atsakingo darbo, tuomet vieno kanalo plombavimas gali gautis ir 150 lt ...

Nu man jie jau senai buvo ruosti plombavimui, ale del tam ikru priezasciu doh.gif tada nebaigiau tvarkytis. Pratesiau dabar. Tai kiek suprantu - jie turetu buti paruosti plombavimui. As klausiu del to, kad nelabai isivaizduoju, kiek pinigeliu pasiimti blush2.gif Nes jei vieno kanalo plombavimas ~100 - 200 Lt, tai gali buti taip, kad man kainuos 500-800 Lt is karto blink.gif Ar per viena karta tiek nereikes palikti g.gif
Atsakyti
Sveikos sio skyrelio dalyves!
(Buvau parasiusi ir i kita skyriu apie dantis, bet pastebejau, kad ten nuo spalio niekas nerase, tai darsyk pasipasakosiu cia).

Esu viena is tu… bedanciu..jau ilga laika. Dantys pradejo byret po gimdymu. Galiausiai susiprotezavau. Galiniai - metalo keramika, apatiniai priekiniai – bemetale keramika.
Kadangi protezavausi be jokiu asmeniniu ziniu, pasitikedama tik gydytoja, ir beje budama jau dideliame strese (nes net valgyt nebegalejau), tai mazai ka ir aiskinausi, dziaugiausi, kad tik mane gydo, nes daktere mane pamaciu uz galvos buvo susiemusi.
Keturis metus buvau net ir pamirsus, kad nesavi dantys, nes padaryta tikrai profesionaliai.

Ir stai.. uzvakar pameciau vieno galinio dantuko karunele.. verysad.gif
Sai dabar ir prireike ziniu, o pasirodo nieko nezinau.

Taigi, noriu zinanciu paklaust :
-del ko nukrenta karuneles ? Argi cementai ima ir istirpsta? (atrodo buvo viskas komfortiska, gal tik to danties tarpdantis buvo visalaik jautresnis, prilysdavo maisto, bet stengiausi higieniskai priziuret; bet gal tai ir buvo iskritimo priezastis?). Ir ar galima dabar ta pacia karuna pricementuot vel?

-tai ar dabar jau laukti, kad ir kitos viena po kitos ims karuneles ir tiltai iskrist??

Kazkaip neramu pasidare, baisu ir valgyt pastaruoju metu. Suprantu, kad nieko amzino nera, bet pvz mano vienai pazystamai tilteliai laiko jau 20 metu!!! Nesinori to diskomforto viduj jausti, tai va ir uzsukau cia pas jus.

Aciu is anksto uz patarimus, atsakymus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivija @ 2008 11 26, 17:20)
Nu man jie jau senai buvo ruosti plombavimui, ale del tam ikru priezasciu  doh.gif tada nebaigiau tvarkytis. Pratesiau dabar. Tai kiek suprantu - jie turetu buti paruosti plombavimui. As klausiu del to, kad nelabai isivaizduoju, kiek pinigeliu pasiimti  blush2.gif Nes jei vieno kanalo plombavimas ~100 - 200 Lt, tai gali buti taip, kad man kainuos 500-800 Lt is karto  blink.gif Ar per viena karta tiek nereikes palikti  g.gif

Kainos priklauso nuo klinikos "ispustumo". Vien uz kanalo plombavima 200 lt net pacios labiausiai pustos klinikos neims ... Kaip minejau, as stengiuosi, kad pacientui daugiau nei 150-180 lt uz viena kanala kruminiame dantyje nesigautu net paciu sunkiausiu atveju, taciau tai yra sudetingas pergydymas su kanalu praejimu, suformavimu ir plombavimu. Duokite man idealiai suformuotus kanalus, as jums visus 4 uz simta su kapeikom suplombuosiu per nepilna pusvalandi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegena00 @ 2008 11 26, 22:01)

Ir stai.. uzvakar pameciau vieno galinio dantuko karunele.. verysad.gif
Sai dabar ir prireike ziniu, o pasirodo nieko nezinau.

Taigi, noriu zinanciu paklaust :
-del ko nukrenta karuneles ? Argi cementai ima ir istirpsta? (atrodo buvo viskas komfortiska, gal tik to danties tarpdantis buvo visalaik jautresnis, prilysdavo maisto, bet stengiausi higieniskai priziuret; bet gal tai ir buvo iskritimo priezastis?). Ir ar galima dabar ta pacia karuna pricementuot vel?

-tai ar dabar jau laukti, kad ir kitos viena po kitos ims karuneles ir tiltai iskrist??

Kazkaip neramu pasidare, baisu ir valgyt pastaruoju metu. Suprantu, kad nieko amzino nera, bet pvz mano vienai pazystamai tilteliai laiko jau 20 metu!!! Nesinori to diskomforto viduj jausti, tai va ir uzsukau cia pas jus.
Aciu is anksto uz patarimus, atsakymus. 4u.gif

Mano sesei buvo nukritusi karūnėlė. Ji nuėjo pas gydytoją (tą pačią, kuri iš pat pradžių uždėjo minėtą karūnėlę) ir ta karūnėlė buvo iš naujo pricementuota. Taip kad ir tau patariu nieko nelaukus drožti pas odontologą.
Atsakyti