Įkraunama...
Įkraunama...

Estetinis protezavimas ar plombavimas?

QUOTE(laureta @ 2007 10 07, 15:40)
viskas priklauso nuo gydytojo

Tik iš dalies, daug lemia ir pati šaknis. Jei ji silpna, gali nepavykti...
Papildyta:
QUOTE(gita. @ 2007 10 07, 09:14)
bet manau Panevezy neverta tiketis  ,kad kokybiskai ir gerai padarytu estetini plombavima

Kvepia snobiškumu unsure.gif
Atsakyti
Sophi, galbut, nesu stomatologas ar jo asistentas. As prasiau kad nuimtu, nes man skaudejo. Kiek vaiksciojau pas gydytoja kuris man uzdejo, kuri gydytoja gyde danties kanalus, itare kad gali buti skilusi saknis. Taip ir gyvenau tris metus su skaudamu dantuku. Patekau i klinika kuri apsiime gydyti dantuka ir sutiko nuimti iklota. Nuemus iklota gydytojas iskart pasake, kad atviras kanalas. Tik po triju metu supratau, kodel taip skubejo uzdeti iklota. Man uztaise kanalus ir po 2 val. (tos pacios dienos) uzdejo iklota. O kad man skaudejo ir myniau slenkscius niekam nebuvo idomu. Nuotraukos buvo idealios. Man daug kas sake, kad ikloto nuimti negali, tik istraukti su visu likusiu dantuku. Taciau gydytojai skirtingi, ir reikia isbandyti viska. Man pasiseke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 07 spalio 2007 - 14:58
QUOTE(laureta @ 2007 10 07, 15:56)
Sophi, galbut, nesu stomatologas ar jo asistentas. As prasiau kad nuimtu, nes man skaudejo. Kiek vaiksciojau pas gydytoja kuris man uzdejo, kuri gydytoja gyde danties kanalus, itare kad gali buti skilusi saknis. Taip ir gyvenau tris metus su skaudamu dantuku. Patekau i klinika kuri apsiime gydyti dantuka ir sutiko nuimti iklota. Nuemus iklota gydytojas iskart pasake, kad atviras kanalas.  Tik po triju metu supratau, kodel taip skubejo uzdeti iklota. Man uztaise kanalus ir po 2 val. (tos pacios dienos) uzdejo iklota. O kad man skaudejo ir myniau slenkscius niekam nebuvo idomu. Nuotraukos buvo idealios. Man daug kas sake, kad ikloto nuimti negali, tik istraukti su visu likusiu dantuku. Taciau gydytojai skirtingi, ir reikia isbandyti viska. Man pasiseke.

Man irgi pasisekė. Man net neskaudėjo. Tik, kai norėjau keisti vainikėlį, padarė nuotrauką ir buvo matyti, kad kanalas neužplombuotas iki galo. Taigi teko išimti įklotą ir viską tvarkyti iš naujo. Tik gydytoja įspėjo, kad išimant įklotą šaknis gali skilti, bet, ačiū dievui, viskas baigėsi laimingai bigsmile.gif
Atsakyti
Mano dižiausia svajonė, kad būtų galima išimti metalinius įklotus iš priekinių dantukų. Baisu būtų sužinoti, kad nieko pakeisti negalima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(shiloh @ 2007 10 08, 12:46)
Mano dižiausia svajonė, kad būtų galima išimti metalinius įklotus iš priekinių dantukų. Baisu būtų sužinoti, kad nieko pakeisti negalima doh.gif

Tik nori išimti ar juos reikia išimti g.gif Ir kodėl g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 08 spalio 2007 - 11:51
g.gif jau užsirašiau pas kitą odontologą konsultacijai - tikiuosi išgirsti optimistines prognozes dėl to įkloto... unsure.gif o jei skyla šaknis, kas tada yra daroma?
Atsakyti
QUOTE(kuckutis @ 2007 10 08, 12:51)
o jei skyla šaknis, kas tada yra daroma?

Šaknis šalinama - tada tiltas arba implantas ax.gif
Atsakyti
o jei dantukas "negyvas", tai turbūt labai didelė tikimybė, kad šaknis neatlaikys? - dabar taip sumąsčiau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kuckutis @ 2007 10 08, 13:08)
o jei dantukas "negyvas", tai turbūt labai didelė tikimybė, kad šaknis neatlaikys? - dabar taip sumąsčiau verysad.gif

Iklota i gyva danti niekas ir nedaro. Jug iklota daro, kai jau dantuko beveik nera ir liko tik saknys, kad butu ant ko laikytis vainikui. Ir kad butu tvirciau. smile.gif
Ar saknys skils , ar ne –niekada negali pasakyti 100 %. Nebent matai, kad saknis labai plona. unsure.gif O toliau viskas priklauso, nuo gydytojo mokėjimo isimti ta metalini iklota, manau nuo aparaturos,( jei labai sena, tai apsukos mazesnes ir vibracija didesne, tai irgi gali itakoti saknies skilima verysad.gif ) nuo priemoniu., nes galima tesiog bandyti grezineti aplinkui iklota ir bandyti ji rtaukti .Dar yra tokie aparaciukai (sukurti iklotui iimti,tilta nuimti , nepazeidus vainikupvz.M/K, viena vainika-tai vadinama ne nugresti , o numusti-leudiskai) jie prijungiami vietoj antgaliu, kuriais grezima. (zinoma ne visi jus turi )

Saunu, kad eisi i kita klinika pasikonsultuoti.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erika.gut @ 2007 10 08, 13:49)
Iklota i gyva danti niekas ir nedaro. Jug iklota daro, kai jau dantuko beveik nera ir liko tik saknys, kad butu ant ko laikytis vainikui. Ir kad butu tvirciau. smile.gif 
Ar saknys skils , ar ne –niekada negali pasakyti 100 %. Nebent matai, kad saknis labai plona. unsure.gif  O toliau viskas priklauso, nuo gydytojo mokėjimo isimti ta metalini iklota, manau nuo aparaturos,( jei labai sena, tai apsukos mazesnes ir vibracija didesne, tai irgi gali itakoti saknies skilima verysad.gif )  nuo priemoniu., nes galima tesiog bandyti grezineti aplinkui iklota ir bandyti ji rtaukti .Dar yra tokie aparaciukai (sukurti iklotui iimti,tilta nuimti , nepazeidus vainikupvz.M/K, viena vainika-tai vadinama ne nugresti , o numusti-leudiskai) jie prijungiami vietoj antgaliu, kuriais grezima. (zinoma ne visi jus turi )

Saunu, kad eisi i kita klinika pasikonsultuoti..  4u.gif

ačiū už paaiškinimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(shiloh @ 2007 10 08, 12:46)

Todel ir sakau, kad siais laikais i priekini dantuka icementuori metalini iklota- man –nusikaltimas schmoll.gif . Kada yra galimybiu padaryti keramikini, arba pigesni-stiklo pluosto baltos spalvos iklota. I krumini danti- tai viskas ok. Pati , pries 3 men.protezavau dantuka-tai padare metalini iklotas ir M/K vainika.. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2007 10 08, 13:49)
Tik nori išimti ar juos reikia išimti g.gif Ir kodėl g.gif

Priekinių dantukų noriu išimti dėl dantenų spalvos, man labai negražiai atrodo verysad.gif O galinio dantuko gali reikėti išimti, kadangi, manau, blogai sutvarkytos šaknys.
Atsakyti