QUOTE(SuperDuper @ 2008 01 31, 11:16)
sveikos,merginos turiu toki klausimuka apie protezavima. konkreciau mano pirmi keturi dantys protezuoti cirkoniu. du is ju negyvi, kiti du atitinkamai - gyvi girdejau,kad kartais pries protezavima isvalo ir uzcementuoja kanalus,t.y. gyvus dantukus negyvais pavercia. mano dantistas norejo tik gyvus palikti, o veliau buvau pas kita odontologe (pas ja tik balinausi, bet snekejom apie protezavima), tai ji labai nustebo,kad man kanalu nesutvarke pries protezuojant
kaip manot,kaip geriau? ar didele rizika,kad tiems gyviems kas nors negera nutiks po karunelemis?
kaip manot,kaip geriau? ar didele rizika,kad tiems gyviems kas nors negera nutiks po karunelemis?
Gyvas dantukas visada geriau .Jis tvirtesnis. Mano irgi yra po vainikais gyvu. Kanalus isvalo, jei slifuodami danti mato, kad labai arti nervas ir pacientui gali sureaguoti. Kad uzdejus vainikas gali pradeti skaudeti. Stebi ta laika, kol pacientas vaiksto su laikinais dantukais, ar neskauda. Jeigu viskas tvarkoje ir uzdejus laikinus vainikus jautrumas praenta, tai ir po nuolatiniai vainikas turetu buti viskas gerai.
Gal ta jusu kita odontologe kokia higieniste ir nieko nezino..