Įkraunama...
Įkraunama...

Estetinis protezavimas ar plombavimas?

QUOTE(UnknownUser @ 2008 01 24, 23:43)
Abieju rusiu vainikeliai turi savu pliusu ir minusu.

Gal galima plačiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 01 25, 00:55)
Gal galima plačiau mirksiukas.gif

Standartine bemetale keramika:
- pigesne;
- naturalesne ir estetiskesne (bent jau teoriskai);
- tikslesne (irgi teoriskai, isimtis - jei ZrO2 vainikeliai daromi is karto klinikoje su kompiuteriniu irenginiu);
- tvirciau cementuojama.

ZrO2 keramika:
- tvirtesne;
- maziau slifuojami dantys;
- geriau "paslepia" nevienodos spalvos dantis.

Atsakyti

o cirkonio nebutinai daromi kompiuteriniu irenginiu?

net nepagalvojau, kad cirkoni dedant maziau slifuojamas dantis bigsmile.gif

Atsakyti
nieko nesuprantu........... g.gif tai kiek tas estetinis plombavimas realiai kainuoja???????? cia skaitau tukstanciais uz 6 dantis ( 3000lt) !!!!!!! man dare estetini plombavima 4 priekiniams, jie gyvi nervai yra, sumokejau 750 lt !!!!!!!! o atrodo kaip holivudiniai thumbup.gif dabar nesisypsau o zvengiu kad visi matytu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulutes mama @ 2008 01 30, 11:46)
nieko nesuprantu........... g.gif  tai kiek tas estetinis plombavimas realiai kainuoja???????? cia skaitau tukstanciais uz 6 dantis ( 3000lt) !!!!!!!  man dare estetini plombavima 4 priekiniams, jie gyvi nervai yra, sumokejau 750 lt !!!!!!!! o atrodo kaip holivudiniai  thumbup.gif  dabar nesisypsau o zvengiu kad visi matytu  lotuliukas.gif

Priklauso nuo klinikos kainu.. unsure.gif Kur as gydausi kainuoja 1 dantis apei 250-300lt , tai 6 bus 1800lt maximum.. Nemokeciau 3000 us plombas.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(erika.gut @ 2008 01 30, 15:27)
Priklauso nuo klinikos kainu.. unsure.gif Kur as gydausi kainuoja 1 dantis apei 250-300lt , tai 6 bus 1800lt maximum.. Nemokeciau 3000 us plombas.. schmoll.gif

Ir visai nebloga klinika... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gerdaO @ 2008 01 26, 02:50)
o cirkonio nebutinai daromi kompiuteriniu irenginiu?

net nepagalvojau, kad cirkoni dedant maziau slifuojamas dantis  bigsmile.gif

ZrO2 karkasas gali buti frezuojamas ir rankinemis frezavimo staklemis. Na o dantis slifuojamas tikrai maziau nei bemetalei keramikai, kadangi cirkonio dioksido karkasas gerokai sutvirtina vainikeli. ZrO2 vainikelis gali buti apie 1 mm storio, bemetales keramikos gi - minimum 1,5 ar net 2 mm.
Atsakyti
QUOTE(UnknownUser @ 2008 01 30, 18:11)
ZrO2 karkasas gali buti frezuojamas ir rankinemis frezavimo staklemis. Na o dantis slifuojamas tikrai maziau nei bemetalei keramikai, kadangi cirkonio dioksido karkasas gerokai sutvirtina vainikeli. ZrO2 vainikelis gali buti apie 1 mm storio, bemetales keramikos gi - minimum 1,5 ar net 2 mm.

o jei vainikelis plonas, tai gal greiciau gali nuluzti ar suskilti?
Papildyta:
QUOTE(saulutes mama @ 2008 01 30, 11:46)
nieko nesuprantu........... g.gif  tai kiek tas estetinis plombavimas realiai kainuoja???????? cia skaitau tukstanciais uz 6 dantis ( 3000lt) !!!!!!!  man dare estetini plombavima 4 priekiniams, jie gyvi nervai yra, sumokejau 750 lt !!!!!!!! o atrodo kaip holivudiniai  thumbup.gif  dabar nesisypsau o zvengiu kad visi matytu  lotuliukas.gif

isduokit kas tas superinis odontologas? 4u.gif

na as skambinau paklaust kiek pas Balsiuka kainuoja estetiskai uzplombuoti krumini, sako 1000 litu blink.gif bet dabar galvoju gal registratore kazka sumaise, negi kruminis tiek gali kainuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(gerdaO @ 2008 01 30, 20:24)

na as skambinau paklaust kiek pas Balsiuka kainuoja estetiskai uzplombuoti krumini, sako 1000 litu  blink.gif bet dabar galvoju gal registratore kazka sumaise, negi kruminis tiek gali kainuot  g.gif

lotuliukas.gif Turbut netaip suprato..Gal plomba deda be grezimo ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gerdaO @ 2008 01 30, 19:24)
na as skambinau paklaust kiek pas Balsiuka kainuoja estetiskai uzplombuoti krumini, sako 1000 litu  blink.gif bet dabar galvoju gal registratore kazka sumaise, negi kruminis tiek gali kainuot  g.gif

Čia gal Ivanciūtės klinika - tada tikriausiai nesumaišė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 01 30, 22:04)
Čia gal Ivanciūtės klinika - tada tikriausiai nesumaišė unsure.gif

Bet kokius reikia kabinti pacientui ant ausu makaronus, kad parduoti plastmasine plomba uz 1000, kai uz 800 galima isistatyti keramikini iklota/uzklota?!
Papildyta:
[quote=gerdaO,2008 01 30, 20:24]
o jei vainikelis plonas, tai gal greiciau gali nuluzti ar suskilti?

Sunkiai isivaizduoju, kaip galetu skilti ZrO2 karkasas.....
Atsakyti
sveikos,merginos 4u.gif turiu toki klausimuka apie protezavima. konkreciau mano pirmi keturi dantys protezuoti cirkoniu. du is ju negyvi, kiti du atitinkamai - gyvi biggrin.gif girdejau,kad kartais pries protezavima isvalo ir uzcementuoja kanalus,t.y. gyvus dantukus negyvais pavercia. mano dantistas norejo tik gyvus palikti, o veliau buvau pas kita odontologe (pas ja tik balinausi, bet snekejom apie protezavima), tai ji labai nustebo,kad man kanalu nesutvarke pries protezuojant g.gif

kaip manot,kaip geriau? ar didele rizika,kad tiems gyviems kas nors negera nutiks po karunelemis? g.gif

Atsakyti