Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 15

QUOTE(Knifofija @ 2007 09 24, 10:15)
Lapus augalams karpyk, kai nugelsta arba nusala, visos maisto medžiagos, esančios lapuose pamažu gryžta į augalo šaknis, todėl per anksti nukirpti nevertėtų. Tulpes sodink drąsiai, jos sodinamos nuo rugsėjo 15 iki spalio 15. Bet esu sodinusi ir lapkričio mėn ir niekuo nesiskyrė nuo pasonintų anksčiau, svarbu, kad žemė neįšaltų. Krokų mulčiuoti nebūtina auga paprastai pasodinti. Krokus reikėtų sodinti kuo greičiau, nes jie nepakenčia perdžiūvimo.

aciu, tulpiu galvoju nesodint, tik siaip pasidalinau tuo, ka isgirdau per telika smile.gif o krokus tada sia savaite bandysiu pasodint, matysiu ar pavasari islis, tik kad gal saules jiesm bus mazoka, bet vistiek tikiuosi, kad prazys 4u.gif

tai tada dar nekarpysiu, tegul dar zaliuoja, as vis paziuriu kaip kituose kiemuose, tai sakau jei uzmatysiu, kad lapai nukirpti,tai ir as is paskos doh.gif

Hortenzija jau iegi gelsta lapai, jau ir nuzydet baigia, skacius esu, kad jei nukarpai ziemai stiebus, tai tada kitamet isauga liaunesni stiebai, o jei nenukarpai, tai tie patys sutvirteja. tik nenukarpyto sako be rysio atrodo blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 09 24, 12:23)
Sveikutes grozio puoseletojos  4u.gif
Klausimelis del mano "bedu": visa veja auga tokiais kupstais... kai kur ploteliai isruduoja, bet aplink zalia grazi zolyte auga... Spejom su vyru kad cia del sunu slapimo (nors yra teke girdeti kad nuo kaliu slapimo zole neruduoja  g.gif ), bet yra tokiose vietose kur jos tikrai nesislapina, bet ryskiau zali plotai ten vistiek yra... Po tresimo zaluma susilygina, bet auga greicia vistiek tie zali ploteliai  g.gif
Vejos niokotojos? sad.gif
Cia tikrai ne shuniu darbas...
Ka manot? Patarkit PLEASE  blush2.gif

Na aš manau, kad nuo šunų šlapimo blush2.gif Pas mus irgi pievoj auga vešlesni ploteliai - tai tos vietos, kur šuo koją buvo pakėlęs doh.gif Nors sako, kad turėtų žolė paruduoti ir nunykti. Bet kadangi mes veją tręšėm tik pavasarį, tai sprendžiu, kad gavusi "natūralių trąšų" žolė suvešėjo rolleyes.gif
Atsakyti
....Klausimelis del mano "bedu": visa veja auga tokiais kupstais... kai kur ploteliai isruduoja, bet aplink zalia grazi zolyte auga... Spejom su vyru kad cia del sunu slapimo...

Garantuotai kudlių darbas smile.gif pas mus kol šuns nebuvo buvo graži lygi veja, o šiemet doh.gif juk įsivaizduok kokia azoto koncentracija šlapime doh.gif skirtingai ruduoja nuo nevienodos "dozės" - kur išleidžia visą normą ten ir iki rudumo išdega, o kur tik šiaip ribas ženklindami nulašina tai ten tik sodriau sužaliuoja. Pas mus šuo nelaksto ištisai, tai išleisdami kieme pasilakstyt kartais net bandom stebėti kur jis atlieka savo reikaliukus ir lekiam iš paskos su laistytuvu, kad atskiesti, tai bent jau iki rudumo neišdegina, bet, žinoma, vaizdelį visvien sugdina ior ta nevienoda žaluma....
Išvada - geriausi šunis pratinti vedžioti už kiemo ribų, bet laiko gi taip gaila.... blush2.gif
Atsakyti
O kaip su kačių šlapimu, ar irgi taip pat kaip šunų kenkia, o gal dar labiau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Norima @ 2007 09 24, 14:17)
O kaip su kačių šlapimu, ar irgi taip pat kaip šunų kenkia, o gal dar labiau? g.gif

tiesiog spėju, bet manau, kad kaži ar kisiai išspaudžia šlapimo tokiais kiekiais kaip šunys blink.gif o kad lašiuką kitą nulašina tai tikrai vargu ar žymę paliks... g.gif
su kašarais gal kita bėda - tai kad jie savo "didelį reikalą" atlikinėdami duobučių pridaro ten, kur nereikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 24 rugsėjo 2007 - 14:00
QUOTE(Knifofija @ 2007 09 24, 11:15)
Lapus augalams karpyk, kai nugelsta arba nusala, visos maisto medžiagos, esančios lapuose pamažu gryžta į augalo šaknis, todėl per anksti nukirpti nevertėtų.

Nors zinau, bet man reik situs zodzius ant kaktos uzsirasyti. Va vakar nusienavau kardelius, mat baige zydet, o vejas juos dar pavartes. Grozio mat uzsimaniau, tvarkos blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Norima @ 2007 09 21, 17:43)
Noriu paklausti, kaip pražydinti narcizus (arba hiacintus) vazonėliuose namuose anksti pavasarį, tarkim va Vėlykoms? Kada juos reiktų sodinti, kokiom salygom laikyti?

na as kai bute gyvenau tai kazkaip visada vazonuose auginau hiacintus, na man jie zydedavo, bet kad specialiai prazydinti, tai nelabai ir zinau g.gif

cia ne i tema, bet siaip norejau pasidalinti su jumis biggrin.gif

krize hihihi.gif

> Esu jau 36 metai kaip vedes. Viena diena paziurejau i savo zmona ir
> sakau: "Brangioji, pries 36 metus mes turejome nusiurusi buta,
> neturejome masinos, neturejome televizoriaus, neturejom pinigu ir
> miegojom ant isskleidziamos sofos. Bet kiekviena vakara as guldavausi
su karstai atrodancia 18-mete.
>
> Dabar, mes turime nuostabu nama, dvi masinas, karalisko dydzio lova,
> pinigu ir plokscio ekrano televizoriu. Bet as miegu su 54m. amziaus
> moterim. Man atrodo, kad as savo pareiga atlikau, o tu savas apleidai."
>
> Mano zmona labai supratinga moteris. Ji pasiule man susirasti 18-mete
> mergina, ir ji patikino padarysianti viska, kad as vel gyvenciau
> nusiurusiame bute, be masinos, televizoriaus, pinigu, ir vel miegosiu
> ant isskleidziamos sofos.
>
> Argi pagyvenusios moterys nenuostabios? Jos tikrai zino kaip isspresti
vidurio amziaus krize...

einu toliau skaityt, ka cia priblevyzgojot ax.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 09 22, 00:35)
Mergaitės, truputį atitrauksiu visų dėmesį nuo hortenzijų  rolleyes.gif  Noriu pasirodyti savo mini alpinariumą  tongue.gif

QUOTE(išdykėlė @ 2007 09 22, 10:16)
O čia tas didysis, kurį pabaigusi važiavau į mišką pailsėti  ax.gif  Jei kam bus įdomu, galėsiu parodyti iš arčiau. Nu ir prisigyriau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  o kad būtų kuo  blush2.gif

QUOTE(išdykėlė @ 2007 09 22, 11:40)
O čia terasa

viskas man lb patiko, o alpinariuma but smagu ir is arciau pamatyt ax.gif
ai tiesa man dar lb patiko prie mini alpinariumo, taksiuko akcentas thumbup.gif lb dera wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Smiltis @ 2007 09 22, 16:13)

gal patarsit kaip su šungrybiais vejoj kovoti  g.gif  doh.gif

tokia ir as problema turiu, bet siais metais visa zolyna iskultivuosim ir sesim per nauja, tai manau gal isnyks ta problema, o dar maciau zalioj stotelej, kad yra pirkti specialiai miltuku nuo grybu smile.gif
Atsakyti
Sveikutes grozio puoseletojos  4u.gif
Na ir groziu prisiziurejau  wub.gif
Isdykele, laaabai grazus tavo alpinariumai  4u.gif
Vida777, aciu uz saunias nuotraukeles  4u.gif  Mane si tema paskutiniuoju metu tiesiog "apsedus"  doh.gif Ir kodel visad taip buna - kad kai negali ko daryti, butinai uzsimanai  doh.gif Uz tvoros vos uz 200 metru yra toookie grazus du akmenys, niekaip MB neprirasau bent jau pabandyti juos pajudinti  doh.gif  Nebuciau  nestuke.gif eiciau pati pabandyti  blink.gif

Ikeliu kelias nuotraukeles is seriju "augalai"  ir "augalai ir akmenys" - cia vaizdai is mano klientu (darem jiems vyno rusi) kiemo, tikiuosi nesupyks jei uztiks cia  sias nuotraukeles blush2.gif Plotas ten didelis ir mano akiai labai graziai apzeldintas - apzeldinimui 10 metu, net nepagalvociau kad taip greitai gali eglutes suaugti  g.gif Kadangi nama jie kapitaliai perstate nauju stiliumi, tai atitinkamai pertvarko ir aplinka, tad ne viskas dar ten pabaigta

Klausimelis del mano "bedu": visa veja auga tokiais kupstais... kai kur ploteliai isruduoja, bet aplink zalia grazi zolyte auga... Spejom su vyru kad cia del sunu slapimo (nors yra teke girdeti kad nuo kaliu slapimo zole neruduoja  g.gif ), bet yra tokiose vietose kur jos tikrai nesislapina, bet ryskiau zali plotai ten vistiek yra... Po tresimo zaluma susilygina, bet auga greicia vistiek tie zali ploteliai  g.gif
Ka manot? Patarkit PLEASE  blush2.gif

100% tavo šuniukų darbas. Jei pasysino ir lauke drėgna lyja lietus ar šiaip drėgna žemė, šlapimas prasiskiedžia ir nedegina, o patrešia azotinėmis trašomis. O jei sausa ir dar karšta tik tada tie apsysinti lopinėliai runduoja. O kad šuns ar kalės šlapimas skiriasi tai tikra nesamonė.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 09 24, 16:37)
100% tavo šuniukų darbas. Jei pasysino ir lauke drėgna lyja lietus ar šiaip drėgna žemė, šlapimas prasiskiedžia ir nedegina, o patrešia azotinėmis trašomis. O jei sausa ir dar karšta tik tada tie apsysinti lopinėliai runduoja. O kad šuns ar kalės šlapimas skiriasi tai tikra nesamonė.

Mes pabandėme "apželdinti" šunį - pasodinom pavasarį prie voljero sausmedį. Vargo jis vargšiukas šuns vis "palaistomas", visas nudžiūvęs buvo, galvojau, teks išmesti, o prieš porą savaičių kad pradėjo sprogti, na tiesiog kaip pavasarį. Kaži jis ten išgyvens ar visgi boginti kur nors į kitą vietą?
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2007 09 24, 16:02)
Mes pabandėme "apželdinti" šunį - pasodinom pavasarį prie voljero sausmedį. Vargo jis vargšiukas šuns vis "palaistomas", visas nudžiūvęs buvo, galvojau, teks išmesti, o prieš porą savaičių kad pradėjo sprogti, na tiesiog kaip pavasarį. Kaži jis ten išgyvens ar visgi boginti kur nors į kitą vietą?

jei kitam sezone bus vėl laistomas tuo pačiu režimu, tai aišku kad vargs, geriau jau paieškoti jam saugesnės vietelės.
O mūsiškis šuo kol mažesnis būdavo (na ir dabar jam tik 9 mėn ax.gif ) tai laistydvo visur, o dabar vyras sakė pastebėjo, kad matyt išsirinko sklype stovintį stulpą su atrama, nes dažniausiai ten neria su savo "doze", biggrin.gif tai sakau gerai, kad nors ne augalą kokį thumbup.gif - aplink stulpą tegul varo ar taip ar taip aplink nupjauti žolę sunku, tai tegul jis ją nudegina hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 24 rugsėjo 2007 - 15:12