Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 15

QUOTE(vikulija @ 2007 09 23, 12:17)
nejaugi niekas negalite patarti del roziu persodinimo?  g.gif

Manau geriausia pavasarį persodinėt, bet aš asmeniškai ir dabar persodinus esu. Gerai prigis, ir praeiteis metais prigijo be problemų... smile.gif juk dar bobų vasara nusimato bigsmile.gif kai vaikščiosim voratinkliais aplipę biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 09 23, 14:22)
šiaip tai gėles geriau perkėlinėti ne prieš žiemą, o pavasarį. Gal ir rožėm tas galioja.. g.gif  paieškok googlyje!

na va o goooglyje radau,kad rozes geriausiai rudeni persodinti mirksiukas.gif as irgi savasias kelsiu i kita vieta,tik truputi veliau,nes dar zydi ir kitos dar tik ziedus sukrovusios,gal spalio pabaigoj tai darysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 09 23, 15:04)
na va o goooglyje radau,kad rozes geriausiai rudeni persodinti  mirksiukas.gif as irgi savasias kelsiu i kita vieta,tik truputi veliau,nes dar zydi ir kitos dar tik ziedus sukrovusios,gal spalio pabaigoj tai darysiu  ax.gif

o jei spalį pašals arba bus lietinga, įmirks ir supus g.gif aš tai bijau... paliksiu tą reikalą pavasariui... kartą prigijo, turės prigyti ir antrą rolleyes.gif
Atsakyti
Nu tik apleisk tema kelioms dienelems, tai kiek grozybiu galima praziopsot doh.gif

planavau si savaitgali uzsiimt kiemu, ale apsirgau ir pragulejau lovoj doh.gif matyt praejusia savaite labai gerai patvori paravejau, taip gerai, kad angina pasigavau doh.gif

O mes tujas kas metra pasodinom blush2.gif Man taip graziau blush2.gif
Atsakyti
Ui kiek lauke dirbau, gera ora isnaudojau karsta.gif Aleksoto turguj serksnotu tulpiu prisipirkau, medelyne hakuro-nishiki gluosni. Buvau ir botanikos sode, bet ten nieko gero neradau, kas labai keista. Tad zodziu turiningas savaitgalis smile.gif
Atsakyti
As ir abi dienas prasidaviau su savo"alpinariumais", kai laiko turesiu po keliu dienu foto imesiu, ir kritikos lauksiu 4u.gif
Sakykit, o melsves kruma padalinau i kelias dalis, persodinau, o lapus nupjauti ar palikti ziemai? Gal nupjovus lengviau jai prigyti?

Atsakyti
As irgi noriu melsve persodinti, bet nezinau ar dabar jai tokiai sulapojusiai bus gerai? Bet paskui i zeme sulenda, tai ieskot reiks smile.gif
Atsakyti
Nu va, atlikau penkmečio projektą thumbup.gif Pasiskolinau iš draugų aeratorių ir išvaliau savo veją. Žolei ketvirtas ruduo, dar nebuvom jos taip sąžiningai "išpurtę" ax.gif Žinau, kad reikia kasmet, bet pradžioj nebuvo reikalo, paskui laiko, paskui dar kažkas,,, tai tik su grėbliais praeidavau. Šiais metais nervai neišlaikė, susiveikiau tą aparatą, įdaviau vyrui į rankas ir pirmyn. Nuo vieno aro pririnkom kokius 8 kibirus šlamšto. Ir "šienelius" surinko, ir sąmanas nuskuto. Žiūrėsiu, kaip bus pavasarį....
Atsakyti
nors jus cia jau nauja mada uzvedat-akmenys ir medeliai tongue.gif , bet as va dar kroku liga spejau uzsikrets ir nusipirkau savaitgali korku. paciai juokas is save sima, as geliu gyvenime nesodinus (nu tik vazonines persodinejus kartais), o va kiemo augalu tai ne. sakiau pasodinsiu ir nieka nesakysiiu, bo jeinkitamet neisdygs blink.gif tai dar nepasodinau, kiek i gyli sodint zinau, o va kaip ziemai palikt. nesusals, parasyta, kad reik mulciuo, bet man taigi neaisku kaip tai padayt blush2.gif doh.gif

nu ir va kaip ziemai palikt melsves ir astilbes. melsve jau gelsta lapai po truputi, tai ar jos lapus reikia nukirpt ziemai g.gif o astilbes, dabar dar lapai zaliuoja, pageltusius nuskabau, nauju biski leidzia, o kaip ziemai reik palikt. ir kada jau reikia ziemai ruost, laukt salnu, ar tada, kada jau pasidarys negrazios g.gif nu jauciu kvaili klausimai, ale as gi pirma karta turiu kiema, kur kazka bandau daryt smile.gif

beje, ziurejau laida savaitgali ap[ie namus, tai sake tulpes reikia sodint kada temperatura nukrenta zemiau 7 laipsniu, nes anksciau pasodinus kibs ligos, o veliau-nespes pasiruopsti ziemai.
Atsakyti
Ziurint musu oru tempus, kai viena diena silta, o kita vos nesninga, tai galai zino kas cia islos ir kada tulpes pasodines mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2007 09 24, 09:50)
nors jus cia jau nauja mada uzvedat-akmenys ir medeliai tongue.gif , bet as va dar kroku liga spejau uzsikrets ir nusipirkau savaitgali korku. paciai juokas is save sima, as geliu gyvenime nesodinus (nu tik vazonines persodinejus kartais), o va kiemo augalu tai ne. sakiau pasodinsiu ir nieka nesakysiiu, bo jeinkitamet neisdygs  blink.gif  tai dar nepasodinau, kiek i gyli sodint zinau, o va kaip ziemai palikt. nesusals, parasyta, kad reik mulciuo, bet man taigi neaisku kaip tai padayt blush2.gif  doh.gif

nu ir va kaip ziemai palikt melsves ir astilbes. melsve jau gelsta lapai po truputi, tai ar jos lapus reikia nukirpt ziemai g.gif  o astilbes, dabar dar lapai zaliuoja, pageltusius nuskabau, nauju biski leidzia, o kaip ziemai reik palikt. ir kada jau reikia ziemai ruost, laukt salnu, ar tada, kada jau pasidarys negrazios g.gif  nu jauciu kvaili klausimai, ale as gi pirma karta turiu kiema, kur kazka bandau daryt smile.gif

beje, ziurejau laida savaitgali ap[ie namus, tai sake tulpes reikia sodint kada temperatura nukrenta zemiau 7 laipsniu, nes anksciau pasodinus kibs ligos, o veliau-nespes pasiruopsti ziemai.

Lapus augalams karpyk, kai nugelsta arba nusala, visos maisto medžiagos, esančios lapuose pamažu gryžta į augalo šaknis, todėl per anksti nukirpti nevertėtų. Tulpes sodink drąsiai, jos sodinamos nuo rugsėjo 15 iki spalio 15. Bet esu sodinusi ir lapkričio mėn ir niekuo nesiskyrė nuo pasonintų anksčiau, svarbu, kad žemė neįšaltų. Krokų mulčiuoti nebūtina auga paprastai pasodinti. Krokus reikėtų sodinti kuo greičiau, nes jie nepakenčia perdžiūvimo.
Atsakyti
Sveikutes grozio puoseletojos 4u.gif
Na ir groziu prisiziurejau wub.gif
Isdykele, laaabai grazus tavo alpinariumai 4u.gif
Vida777, aciu uz saunias nuotraukeles 4u.gif Mane si tema paskutiniuoju metu tiesiog "apsedus" doh.gif Ir kodel visad taip buna - kad kai negali ko daryti, butinai uzsimanai doh.gif Uz tvoros vos uz 200 metru yra toookie grazus du akmenys, niekaip MB neprirasau bent jau pabandyti juos pajudinti doh.gif Nebuciau nestuke.gif eiciau pati pabandyti blink.gif

Ikeliu kelias nuotraukeles is seriju "augalai" ir "augalai ir akmenys" - cia vaizdai is mano klientu (darem jiems vyno rusi) kiemo, tikiuosi nesupyks jei uztiks cia sias nuotraukeles blush2.gif Plotas ten didelis ir mano akiai labai graziai apzeldintas - apzeldinimui 10 metu, net nepagalvociau kad taip greitai gali eglutes suaugti g.gif Kadangi nama jie kapitaliai perstate nauju stiliumi, tai atitinkamai pertvarko ir aplinka, tad ne viskas dar ten pabaigta
Grazu 1
Grazu 2
Grazu 3
Grazu 4
Grazu 5
(kazkodel nebeleidzia man ish savo albumo ikelti nuotrauku tiesiai cia... g.gif )

Klausimelis del mano "bedu": visa veja auga tokiais kupstais... kai kur ploteliai isruduoja, bet aplink zalia grazi zolyte auga... Spejom su vyru kad cia del sunu slapimo (nors yra teke girdeti kad nuo kaliu slapimo zole neruduoja g.gif ), bet yra tokiose vietose kur jos tikrai nesislapina, bet ryskiau zali plotai ten vistiek yra... Po tresimo zaluma susilygina, bet auga greicia vistiek tie zali ploteliai g.gif
Vejos niokotojos? sad.gif
Cia tikrai ne shuniu darbas...
Ka manot? Patarkit PLEASE blush2.gif
Atsakyti