Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 15

QUOTE(Žydriausia @ 2007 10 16, 16:51)
Knifofija, o ka su sprigem daryt? ar jas kaip nors perziemot galima? nu buvo tokios grazios, tai va gaila dabar visraut ir ismest smile.gif

Galima įsinešt į patalpą, o maždaug vasario mėn. pasidauginti ūgeliais, nes motininis krūmas išliks nedekoratyvus. Bet jei jos gavo nors truputį šalnos, kambario temperatūroje gali susmukti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 16 spalio 2007 - 18:37
o as savaitgali pasidarbavau smile.gif kardelius iskasiau, visus prazydejusius krumelius nupjausciau. ir pabandziau miskiniu egluciu pasodinti, gal dar prigis
Atsakyti
sveikos visos 4u.gif
na skaitau ir neatsizaviu jusu darbstumu ax.gif
taip puikiai orentuojates bigsmile.gif aas tai nea verysad.gif
net neisivaizduoju,kaip reiks issisukt,kaip aplinka reiks sutvarkyt aplink nama g.gif
tai sedziu,jus skaitau,ir uz jus dziaugiuosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pusaite @ 2007 10 16, 20:22)
...tai sedziu,jus skaitau,ir uz jus dziaugiuosi 4u.gif

aha, skaityk skaityk, kaupk jėgas ir informaciją, nes niekur nedingsi ir turėsi manikiūrus žemės darbuose pagaląsti, jei norėi savo jėgomis susitvarkyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 10 16, 18:36)
Galima įsinešt į patalpą, o maždaug vasario mėn. pasidauginti ūgeliais, nes motininis krūmas išliks nedekoratyvus. Bet jei jos gavo nors truputį šalnos, kambario temperatūroje gali susmukti.

na, tai bent pabandyt galima. op per ziema jas reikia laikyt siltai ar saltai, laistyt kaip normalia kokia gele, ar kazkur i rusi nunest tamsoj ziemot g.gif salnu gal dar negavo, nes nelabai dar ju buvo, beje 2 is 3 jau MB mama i namus inese pabandyt islaikyt, nes ji tai tokiu niekad sake neauginus. o as va bandau is anksto pasidomet kaip jas islaikyt ir tada pabandyt,. neisliks, tai neisliks, pirkism kitamet nauju tongue.gif
Atsakyti
Gal pamenat, mes kazkada diskutavom apie tokia didele stora (berods rudu virseliu), A4 formato sodo enciklopedija? Gal galit man dar karta parasyti jos tikslu pavadinima ir leideja? Ir foto gal butu imanoma. Man tikrai labai labai reikia. Dekui 4u.gif Zinau, kad kazkuri turit is cia...
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2007 10 17, 10:27)
na, tai bent pabandyt galima. op per ziema jas reikia laikyt siltai ar saltai, laistyt kaip normalia kokia gele, ar kazkur i rusi nunest tamsoj ziemot g.gif  salnu gal dar negavo, nes nelabai dar ju buvo,

Sprigės labai lengvai žiemoja namuose ant palangės. Tik pumpurus žiemą gali numesti. Prižiūrėti kaip visas kambarines gėles - reikia šviesios šiltos vietos. Lieti normaliai (neperlieti). Mūsų močiutės jas augino kambariuose, tik tada būdavo aukštaūgės veislės. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2007 10 17, 12:25)
Gal pamenat, mes kazkada diskutavom apie tokia didele stora (berods rudu virseliu), A4 formato sodo enciklopedija? Gal galit man dar karta parasyti jos tikslu pavadinima ir leideja? Ir foto gal butu imanoma. Man tikrai labai labai reikia. Dekui  4u.gif Zinau, kad kazkuri turit is cia...

Aš ją turiu ax.gif Dar žiemą kažkam visą turinį buvau atspausdinusi tongue.gif
Karališkoji Sodininkystės Draugija
Didžioji sodo enciklopedija
Sudarytojas Christopheris Brickellis
Leidykla "Naujoji Rosma"
Atsakyti
Dekui 4u.gif labai pagelbejai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 10 17, 20:40)
Sprigės labai lengvai žiemoja namuose ant palangės. Tik pumpurus žiemą gali numesti. Prižiūrėti kaip visas kambarines gėles - reikia šviesios šiltos vietos. Lieti normaliai (neperlieti). Mūsų močiutės jas augino kambariuose, tik tada būdavo aukštaūgės veislės.  ax.gif

mano anytai Labanoro girios gilumoj kažkokia močiutė kaimynė įdavė vasaros pradžioj pora daigiukų tokios aukštaūgės sprigės. Anyta jas pastatė su vazonėliais ant palangės tai žydėjo fantastiška ružava spalva visą vasarą ir net sėklas subrandino. Prisirinkau sėklyčių, bandysiu sėti kitiems metams, labai jau patiko smile.gif
Atsakyti
Prisnudo visos kazkaip smile.gif
Atsakyti
aš tai kūrybinėse kančiose doh.gif biggrin.gif
Va ir klausimų krūva: turimoj knygoj rašo, kad "Ligustrum - tankūs visžaliai krūmai", o internete randu, kad lapus metantis ir dar gali apšalti. Tai kaip čia yra? g.gif
Bugienį, pagal knygą, - "pavienius augalus reikia žiemą apsaugoti", o jei jo gyvatvorė? Taip pat reikia dengti? g.gif
Atsakyti

Aš ją turiu ax.gif Dar žiemą kažkam visą turinį buvau atspausdinusi tongue.gif
Karališkoji Sodininkystės Draugija
Didžioji sodo enciklopedija
Sudarytojas Christopheris Brickellis
Leidykla "Naujoji Rosma"
[/quote]

Aš irgi ją turiu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Dirbau vienoj leidykloj, tai kai dalyvavom parodoj mokytojų namuose, rosma pardavinėjo savo knygas, šią knygą apgadintą - nusipirkau už 50 lt , ir dar paskutinę. Labai džiaugiuosi thumbup.gif
Atsakyti