Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 15

QUOTE(jolaxus @ 2007 10 12, 14:56)
Auch als Zierstein ein echter Blickfang in ihrem Garten

Benotigt weder Strom noch Batterien - Speichert Tageslicht um in der Dunkelheit zu leuchten

Struktur und Farbspiel lassen den Stein tauschend echt wirken

mintis tokia,kad sis dekoratyvinis akmuo papuos jusu darza,jis kaupia dienos sviesa ir sviecia tamsoje,elektros energija ar baterijos nereikalingos.Atrodo kaip tikras akmuo (deka medziagos is ko jis ten pagamintas ir spalvu zaismo).Pazodziui verciant gal biski ir kvailai skamba,bet mintis tokia 4u.gif

QUOTE(išdykėlė @ 2007 10 12, 19:07)
Wolke, įtariu kad pas jus daug šilčiau nei pas mus ir žiema ateina vėlaiu, taigi dar nebūtina skubėti kasti. Kol lapai žaliuoja - augalas kaupia maisto medžiagas sekantiems metams  mirksiukas.gif

mes netoli Siaures juros,tokiu kaip salnu nebuna,dar ir dabar pas mane viskas zydi ir zaliuoja,paskaitau jusu pasisakymus,bet ziuriu nelabai as cia ka ir galiu pritaikyt,dar svoguniniu gelyciu nieko nesodinau,per silta,lauksiu lapkricio pabaigos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 10 12, 20:07)
mes netoli Siaures juros,tokiu kaip salnu nebuna,dar ir dabar pas mane viskas zydi ir zaliuoja,paskaitau jusu pasisakymus,bet ziuriu nelabai as cia ka ir galiu pritaikyt,dar svoguniniu gelyciu nieko nesodinau,per silta,lauksiu lapkricio pabaigos  ax.gif

schmoll.gif Nea, tada niekas netinka. Kasti reikės kai lapai pradės gelsti. Tikriausiai prieš pradedant sodinti svogūnines.
Atsakyti
labai faina ideja del tos plyteles thumbup.gif Kiek jinai kainavo? blush2.gif

Knifofija, jau ziedu grozis, taip pagerejo ant dusios toki bjauru ryta wub.gif

Turiu toki klausima, gal man jus padesit...tiksliau net kelis...
1. Pasisodinom bugieni, pardaveja "kryzium gule", kad salciams jis labai atsparus, kad dengt nereikia ir t.t., salia kazkokia moterele, aiskino, kad pernai pas ja ir visas kaimynkas bugieniai issalo ir kad labai lepus krumas, internete irgi visoko radau, tai gal jus man is patirties galit pasakyt, dengt ji ar ne? Ir jei taip, tai kuom ir kada? Man pirmi metai aplinkos tvarkymo, tai nelabai as dar moku blush2.gif

2. Pavasari gavau azalija dovanu, tai jinai nuzydejo ir pradejo dziut, as ja ikisau i dideli plastmasini vazona ir isnesiau laukan, tai visa vasara jinai man zaliavo ir augo thumbup.gif O dabar ka su ja daryt? Kolkas lauke jinai, maciau graziai zaliuoja, bet reik jau turbut nest i vidu (cia as abejoju, nes patalpos kad butu kokie +15 nera, iskart patektu i +20 maziausiai), ar man ja bandyt su viskuo ikast i zeme ir palikt lauke?
Kokia ta azalija as nezinau...greiiausiai paprasta, is Maximos blush2.gif
Atsakyti
4u.gif
Kiek supratau kalba eina apie kambarinę azakiją.... g.gif
Kambarinė azalija tikrai iššals... jau reiktų įnešti. Aš savąją jau seniai turiu įnešus.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pasimetus_laike: 13 spalio 2007 - 12:42
QUOTE(Melodi @ 2007 10 13, 09:58)
labai faina ideja del tos plyteles thumbup.gif  Kiek jinai kainavo? blush2.gif

Knifofija, jau ziedu grozis, taip pagerejo ant dusios toki bjauru ryta wub.gif

Turiu toki klausima, gal man jus padesit...tiksliau net kelis...
1. Pasisodinom bugieni, pardaveja "kryzium gule", kad salciams jis labai atsparus, kad dengt nereikia ir t.t., salia kazkokia moterele, aiskino, kad pernai pas ja ir visas kaimynkas bugieniai issalo ir kad labai lepus krumas, internete irgi visoko radau, tai gal jus man is patirties galit pasakyt, dengt ji ar ne? Ir jei taip, tai kuom ir kada? Man pirmi metai aplinkos tvarkymo, tai nelabai as dar moku  blush2.gif

2. Pavasari gavau azalija dovanu, tai jinai nuzydejo ir pradejo dziut, as ja ikisau i  dideli plastmasini vazona ir isnesiau laukan, tai visa vasara jinai man zaliavo ir augo thumbup.gif O dabar ka su ja daryt? Kolkas lauke jinai, maciau graziai zaliuoja, bet reik jau turbut nest i vidu (cia as abejoju, nes patalpos kad butu kokie +15 nera, iskart patektu i +20 maziausiai), ar man ja bandyt su viskuo ikast i zeme ir palikt lauke?
Kokia ta azalija as nezinau...greiiausiai paprasta, is Maximos blush2.gif

Bugienis iššals garantuotai, gal ne šiemet tai kitamet. Jie pas mus nežiemoja, gali ištverti vieną kitą žiemą, bet ilgiau tikrai ne.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 10 14, 17:49)
Bugienis iššals garantuotai, gal ne šiemet tai kitamet. Jie pas mus nežiemoja, gali ištverti vieną kitą žiemą, bet ilgiau tikrai ne.

Argi? Tas paprastasis žalialapis pas mus gyvuoja gal jau 5-6 metai. Nedengiu niekada. Jei kiek apšąla (o gal nuo pavasarinės saulės apsvyla g.gif ) kuo puikiausiai atsigauna ir žaliuoja. Pernai rudeni pasodinau lenkišką margalapį (Ilex aquifolium 'Variegata') , pridengiau truputį eglišakėmis - peržiemojo.
Atsakyti
QUOTE(Dukra @ 2007 10 12, 19:07)
Ziurek kads ziema nepaslystum ant tos plyteles  unsure.gif

apsidraudžiau mirksiukas.gif - aš jas dėsiu ne takelyje, o skaldos ir spygliuočių kompozicijoje, tai vaikščiosim ne ant jų, o šalia ax.gif

QUOTE(išdykėlė @ 2007 10 12, 19:18)
Jolaxus, o kokio diametro ta plytelė? Čia, kaip suprantu, švies mėnulis ir trys žvaigždės. Ar ne?

taip, švies tie elementai kurie geltoni, o diametras - apie 30 cm.

QUOTE(Melodi @ 2007 10 13, 09:58)
labai faina ideja del tos plyteles thumbup.gif  Kiek jinai kainavo? blush2.gif

vieneto kaina - 17 Lt x ct smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2007 10 12, 21:07)
mintis tokia,kad sis dekoratyvinis akmuo papuos jusu darza,jis kaupia dienos sviesa ir sviecia tamsoje,elektros energija ar baterijos nereikalingos.Atrodo kaip tikras akmuo (deka medziagos is ko jis ten pagamintas ir spalvu zaismo).Pazodziui verciant gal biski ir kvailai skamba,bet mintis tokia  4u.gif

ačiū aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 10 14, 17:49)

As tai nesuprantu ir is dalies pasipiktinus - KODEL pas mus pardavineja neziemojancius laukinius augalus? Cia kaip kokia kvaila mada prasidejo. Ir pinigus nulupa, ir isduria, ir paskui sirdi skauda, kai tokio grozio, kaip bugienis, netenki. Pati aplink jau kiek ratu apsukau - bet nepirkau schmoll.gif
Atsakyti
sveiki,jei kas galėsit priminkit,prašau,kaip reikia pražydint pakalnutes žiemą.ir ne tik jas,ar galima į didelį vazoną prikišt tulpių ar kitų gėlių svogūnėlių labai tankiai ir kiek reikia laikyt lauke,kad žydetų pvz. sausį.ar bandėt pražydint žibutes žiemą?labai ačiū
Atsakyti
QUOTE(etera @ 2007 10 15, 16:55)
sveiki,jei kas galėsit priminkit,prašau,kaip reikia pražydint pakalnutes žiemą.ir ne tik jas,ar galima į didelį vazoną prikišt tulpių ar kitų gėlių svogūnėlių labai tankiai ir kiek reikia laikyt lauke,kad žydetų pvz. sausį.ar bandėt pražydint žibutes žiemą?labai ačiū

Pakalnutes kai iškasit, matysis smailūs arba tokie išbrinkę apvalūs bundantys pumpurai (nežinau kaip čia aiškiau pasakyti) iš kurių pavasarį išlys lapai. Taigi, tie apvalūs žydės. Juos galima sodinti į vazonėlius, o smailiuosius reikėtų sodinti atgal į žemę.
Žibutes irgi sodinti į vazonėlius ir kol kas laikyti lauke. Kai parsinešit namo, neužilgo pradės leisti žiedinius pumpurėlius (manau per kokį pora savaičių). Net įdomu pasidarė. Reikės pabandyti, nes pakalnutes tai esu pražydinusi.
Atsakyti
4u.gif
Geroms idėjoms...
Atsakyti
Kad tik rytoj nelytų - nusipirkau stambiažiedžių geltonų krokų, tai noriu pasodinti. ax.gif Norėjau maišyti su tamsiai mėlynais, bet tų negavau schmoll.gif Ieškojau chemikalų nuo miltligės, bet tų irgi negavau - kaimas tie Prienai, teks važiuoti į Kauną bigsmile.gif
Atsakyti